13
 • Meridian
  #13
  Hehe...! akkor én bizonyára így szerepelek az adatbázisukban: "Igen Tessék"

  Amúgy a kéretlen hívókkal szemben megvan a maszek leszerelési megoldás - bár sajnálom azokat akik ilyen melóval kell keresniük a kenyerüket...

  Szóval jön a hívás, kérdik van-e időm stb blah blah... hogyne.. tartsa a vonalat mindjárt ide hívom a keresett személyt (mivel az "Igen, tessék!?"-kel mutatkozom be, nem tudják, hogy pont én vagyok az...), a telefont leteszem az asztalra és otthagyom... hadd tartsa türelmesen... 1-2percig szokták is tartani.
  Aztán mivel ez sose szokott elég lenni meg nem egyértelmű a rövidesen várhaó következő visszahívás alkalmával már a WC-nél várom a hívást, és közben már jó sokat ittam is, bár pisilni mindig tudok, mint egy kutya ;).
  Ugyanígy leteszem a telefon, úgy hogy az elkövetkező hangos vizelés, csorgatás jól hallható legyen, közben ha tudok akkor hangosan fingok is - amolyan hangos recsegőset... aztán ha még mindig vonalban van az illető (nem szokott) megkérdezem honnan a jó kurva anyjukból van a számom meg és miből gondolják azt hogy érdekel is az egész - bármi is legyen az?

  Az utóbbbi időben valahogy már senki nem hívogat - max 2-3 havonta egyszer... pedig 2 évvel ezelőtt 2 naponta megtaláltak valami balfaszsággal.
 • lapaleves
  #12
  ez elég gyenge volt, tekintve hogy náluk van a legösszetettebb felleg. szóval hülyék lennének neki ellenkampányt csinálni, iszonyat pénzeket raktak bele.
 • bunny
  #11
  Egyetértek, ésszel kell használni mindent. Átlag embernek jök jó dolog.
 • kartacs
  #10
  Telefonszámhoz:
  kb semmiből nem tart már megszerezni a neved a meg a telószámod, így érdemesebb megadni biztonsági hálónak pl Google-nél.
  Volt már olyan hívásod ahol nem szólt bele senki majd 5 sec után bontotta a vonalat? Sok cég abból él, hogy egy beállított rendszer sorban hívja a számokat (70 000 0001, 70 000 0002, ...) és felveszi az első 5 secet a hívásból, ahol általában a neved mondod be. Ezután eladják a számokat adatbázisokba rendezve és már hívogathat is téged a Kozmetikai csomag, meg az ingyen borotva.

 • Crane
  #9
  - Steve, van itt egy kis probléma..
  - Na mi az?
  - Mocskosul nyomul a Google ezzel a tárhelyszolgáltatással. Tudod a Google Drive szolgáltatás. Óriási siker.
  - Humm. Csináljunk mi is ilyet, vagy van már?
  - Van, csak rohadtul nem biztonságos, és a múltkor elég ciki módon feltörték.
  - Akkor javítsunk rajta!
  - Huh, nekünk az nem megy. Tudod mi csak marketinghez értünk. Eladni a krómos almát. Ennyi.
  - Pfff... értem. Akkor a szokásos módszert alkalmazzuk!
  - Hogy érted?
  - Sárral dobálózunk! Fröcskölődünk a konkurencia ellen! Keltsünk pánikot, hogy ez a felhő bizb*sz egy nagy f*sadék, nem biztonságos, és különben is: hülye aki használja.
  - Humm! Jó ötlet. Meg is iratom a cikket a sajtósokkal, és elküldjük minden olyan portálnak, amit mi pénzelünk!
  - Na látod! Ennyi! Részvények hogy állnak?
  - Mi vagyunk a tőzsdén az elsők! A KIRÁLYOK! Lenyomtuk a Microsoft-ot is! JEE!
  - JEEEEE! De tudod: "Mi nem a pénzért csináljuk!"
  - Neeeeeem.
 • item
  #8
  Jó a felhő,ha nem egy az egyben mented oda a cuccaid,hanem mondjuk titkosítva. Biztonsági mentésnek teljesen jók ezek a szolgáltatások. Programmal összegyűjt,rendszerez és titkosít,majd backup-ként feltölt egy felhőszolgáltatóhoz. Amilyen erős titkosítások vannak,nem olyan nagy kaland a megfelelő védelem.
 • MrGer
  #7
  "Aki elég setét ahhoz, hogy minden számára fontos adatot egy tőle teljesen különálló egyénnél, cégnél, szevernél tároljon, az meg is érdemli, hogy rábaxszon. De komolyan, az emberek annyira sötétek..."
  -VÉGRE valaki látja a lényeget a divat mögött.. mindenhonnan minden adatot elérni... megvoltam, több, mint 35évig nélküle, ezután is megleszek... :D
 • lamer the true
  #6
  Ha nem vagy pedofil / bűnöző egyéb, akkor nincs mitől tartanod. Magánembereknek isteni adomány a googledrive vagy a skydrive. A te akciós dévédédről előbb pattogzik le a műanyag, mint hogy ezek elvesszék az adataidat. A vinyód is ki fog nyiffani, az usb kulcsod meg kész röhej adattárolónak nevezni.

  A komoly cégeknek kell saját backup rendszer, ha tényleg fontos adataik vannak. A nyomorult magyar cégek pénzmosásaira és trükkjeire a kutya se kíváncsi az amcsiknál.

  Uff
 • zord01
  #5
  És ahhoz, hogy erre a veszélyre felhívják a figyelmet, külön biztonsági szakértők kellenek???

  Aki elég setét ahhoz, hogy minden számára fontos adatot egy tőle teljesen különálló egyénnél, cégnél, szevernél tároljon, az meg is érdemli, hogy rábaxszon. De komolyan, az emberek annyira sötétek...  "Attól meg rosszul vagyok h a google ilyen vehemesen akar rávenni arra h adjam meg a telefonszámomat is nekik. Kiváncsi vagyok mikor jön el a nap amikor nem csak ajánlott opció lesz hanem nem enged be a fiókomba amíg nem nem teszek eleget a követelésüknek..."

  A googlenek (no meg a cég mögött álló titkosszolgálatoknak is) elemi érdeke, hogy a lehető legtöbb emberről a helető legtöbb adatot összegyűjtse.
  Ami pedig a forced telszám dolgot illet, Google mail-re, vagy youtubra már nagyon rég nem enged telefonszám nélkül reggelni, ha mindezt egy internetkávézóból akarod megtenni. Ha nem hiszed, próbáld ki...
 • Sir Quno Jedi
  #4
  Én megadtam nekik, mivel jobb ez az SMS kódos, kétkörös belépés. Így is csak akkor küld kódot, ha nem megbízható a gép, amiről megpróbálnak belépni. Azt meg én adhatom meg, melyik gép megbízható. A fiókomban lévő levelekből úgyis könnyedén meg tudják mondani az összes személyes adatomat, így nem sok kockázat van benne, ha önként adom meg nekik, mert úgyis tudják.

  Netbanknál is, hiába tudja valaki a jelszavamat, meg a júzernevemet, tranzakciók érvésnyesítéséhez generált aláíró jelszó van SMS-ben, így a telómat is el kellene lopniuk hozzá, azt meg gyorsan észreveszi a zember.
 • Kerub
  #3
  Nem véletlenül hívják biztonsági körökben ködnek a felhő alapú technologiát :)

  Attól meg rosszul vagyok h a google ilyen vehemesen akar rávenni arra h adjam meg a telefonszámomat is nekik. Kiváncsi vagyok mikor jön el a nap amikor nem csak ajánlott opció lesz hanem nem enged be a fiókomba amíg nem nem teszek eleget a követelésüknek...
 • Sir Quno Jedi
  #2
  Nekem csak a steam mentésiem vannak felhőben, de az kb. nem is érdekel, meg lokálban is ott a kopija ugye.
 • lapaleves
  #1
  csak tudnám mi lehet az az optikai tároló.

  egyébként meg párszáz forint lenne egy hardverkulcs (smart kártya, nem otp token), mi meg itt szarakodunk admin adminnal. meg is érdemeljük.