77
-
Szemjuel #37 eddig is baromságokat írtál, de ezzel megkoronáztad :)
20 éve dolgozol az informatikában és nem élsz meg, mert a májkroszoft szar? nem gondolod, hogy majd helyetted találnak ki eladható programot és még meg is írják rá... de majd a nagy apple, és az ios... igaz, hogy az appstore-ba felkerült programok 95%-t nem is látja a felhasználó, mert csak az tölti le és azért fizet amiért előtte már ezrek fizettek.
mégis mi az amit te megírtál vindózra és nem vette senki, de majd osx-re és ios-re kiadva minden rózsaszín lesz?
hostingot pedig nem éri meg, ahogy mondod, főleg ha nem olyan a szolgáltatásod ami a mai igényeket kielégíti.
tehát ahogy kiderült, a hiba az ön készülékében van, ezt kéne felismerni...
de azért örülünk, hogy van köztünk egy olyan bölcs ember aki előre megmondja: ez bukás :D igaz, hogy gyakorlatilag az elmúlt 3-4 év fejlesztése a wp8, w8 és surface megjelenésével fog beérni, és kerek formát adni a történetnek, de köszönjük, hogy átmész a "sötét oldalra", a geniusok úgyis oda valók ;) -
ProgServ #36 Mondjuk az azért megnyugtat, hogy nem nagyon ellenkezel, tehát a döntésem talán helyes. :) -
coolbboy83 #35 Tud faszán működni :-) még a MacBook White hajtom Core 2 Duo (2007) most lesz majd gépcserém. :-) -
ProgServ #34 Részben igaz amit írsz.
Natívan feltettem a gépemre az OX liont a PCm-re.
Sokkal sokkal gyorsabb mint az XP vagy win7....vagy win8.
Nincs alatt hang, meg 3 napot szívtam mire feltettem de megy.
Nem csak a kraft számít. Rettentően fontos az operációs rendszer, meg hogy mi van mögötte. -
coolbboy83 #33 Az Intel tudott jó alacsonyfogyasztású i5 és i7 csinálni a MacBook Air-be..
Ha kicsit lejjebb viszik a fogyasztást akkor tabletben meglesz az a 8-10 óra amit elvárnék üzemidőben minimum... és gyorsabb lesz mint az ARM - amég azok nem lépnek rá valamit... ők sem szarakodnak, ahogyan a MIPS sem fog már :-)
Én viszont azt tartom, hogy a 32-bit el kellene már felejteni, és ehhez kell az Intel segberúgja az ARM-ot egy kiváló CPU-val pl !! Ebben egyetértek messzemenőkig !! -
coolbboy83 #32 Most még... de fogyasztás és az üzemidő ??? mondom 3 - 5 év... és eldől minden.
Ez csak kezdés ezeknél még... teljesen nem lehet pálcát törni még. -
kakamatyi123 #31 >akor ennyire gyorsan visszakoznának!
Ez csak a te teoriad, amit valami cikkbol atvettel...
Egy firkasz elemelete semmi tobb...
Meg te se hiszed el, kulnoben lenne minden mondatod felteteles modban...
Mibol viszakoznak?
Hivatalos arat meg be sem jelentettek, csak jonnek a cikkek, hogy ennyi lesz meg annyi...
-
#30 Azt fogd már fel végre, hogy nem valószínű, hogy nem lett volna fogás az MS-en, akkor ennyire gyorsan visszakoznának!
Az MS-nek nem érdekes összeveszni a BRAND gyártókkal, hiszen az nekik igen fájdalmasan visszaüthetne. -
Vers #29 a fenet, az intel annyira dominans es annyira az elen jar , hogy azt nem lehet megbuktatni , foleg nem egy szar armal
majd amikor most kijonnek a tablak, armal es ivy bridgel, lesznek tesztek, kifog kuvadni a szemed mennyivel gyorsabb az intel
legalabb 10-szeres a szorzo
-
coolbboy83 #28 Nálad azt látom, hogy néha vannak erős vízióid, de ez nem feltétlen baj - készenlétben tartod magad, és majd oda ugrassz ami a célodnak megfelelő.
Ezt tettem én is mindig. Résen kell lenni. -
kakamatyi123 #27 Igen, mindig ez a felteteles mod:)
Lehet, de az tuttira lehet:) Vagy nem is:) -
coolbboy83 #26 Ne felejtsük el azt a fontos dolgot sem, hogy az egész smartphone mizéria az első iPhone-nal kezdődött, hírtelen mindenki érintős telefont kezdett gyártani, és ezután a Tablet jött...
Ez egy fiatal iparág még - az igazi dolgok, pl amit Vers te is szeretnél, még csak ezután jönnek ki. Szerintem 3-5 év és komoly áttörések lesznek, ilyen lehet az x86 architektúra bukása is majd, hiába az Ivy - az még nem lesz elég... sokan szeretnék, hogy egy komoly audio effektezést elbírjon egy Intel Ivy, amit egy mindössze 133 Mhz es MIPS röhögve megcsinál...
Szerintem többféle célhardvert kellene egyesíteni, egy jó architektúrában és egy platformban, mégha több OS és gyártó van akkor is!! Szerintem ezt is először az Apple fogja meglépni.
-
#25 Konfigurációkról hallottál már?
Hadd segítsek: nem az a lényeges, hogy hány USB3.0 lesz benne, hanem hogy mi vezérli azokat! Nem csak az a lényeges, hogy hány MHz-es a proci, hanem hogy milyen és mire van ráépítve!
És még jó hosszan sorolhatnám azokat, amiket egy specifikációból ki lehet lopni és egy saját termék gyártásakor fel lehet használni.
De ha már egyből a házat emlegetted: igen, a külsőség is fontos. Milyen lesz a ház, miből lesz a ház, milyen aksit tesznek bele, mennyit bír a gép, mekkora lesz a súlya, stb.
Ez mind-mind olyan infó, amit az MS megkapott és lazán felhasználhatott a Surface készítésekor.
ÉS hogy ebben hol a támadható pont? Pl. ott, hogy ha ugyanolyan összeállítást tesz be egy gépbe, mint ami az egyik specifikációban van, az máris egy támadható megoldás.
És ez csak egy támadható dolog, még elég sok ilyen lehet. -
kakamatyi123 #24 >az érdekel, hogy eladható, vagy sem
Megfelelo marketinggel minden eladhato...
-
ProgServ #23 Usában a zzzzemberek nagyrészének van iPhone-ja vagy áj valamije. Ennyi. Ez a lényeg. -
Vers #22 en mar reg megmondtam hogy ha az apple az airt beleteszi egy tablaba az durva piaci atalakitast vegezne, persze ez egyutt jar az air es az ipad halalaval, es az iosevel is , es akkor meg mindig kerdeses az ar,
a mai valsagos vilagban az olcso gepeket keresik az emberek, az apple ilyen arakon sosem lesz mainstream , mindig a windowsos oem gepek lesznek tobbsegben -
ProgServ #21 És a MS innovatív?
Ó engem nem érdekel, hogy miben meg hol meg mit...az érdekel, hogy eladható, vagy sem. -
kakamatyi123 #20 >Ki beszélt itt hipertitkos technológiákról? Mert én nem.
Nem?, akkor ez mi?
>konkrétan hogy a Surface-ben lehetnek olyan megoldások
Milyen megoldasok?:)
Hogy lesz rajta USB3-as port:) Mino meglepetes:) -
kakamatyi123 #19 >ahol a rendszergazdákra nem aztmondják, hogy B+ miért nem csináltad meg >hamarabb, hanem azt, hogy köszi, hogy értesz hozzá!
Ez nem attol fugg, hogy milyen rendszeren dolgozol, hanem hogy melyik cegnel es milyen orszagban:)
>Az Apple 1 rendszernél maradt már X éve, működik, bevált
Ki kotelezett hogy Silverlightban fejlessz?
Ez igy van Windowson is, ma is fejleszthetsz C++-ban es Metron is hasznalhatod...
A .Net egy hatekony lehetoseg, de nem az egyetlen alternativa...
A technologiai innovacio egy ilyen dolog, fejlesztik valamerre azt vagy bejon az irany, vagy nem:)
Lasd. F1:)
-
#18 Ha a hülyeség fájna, te jó messze hallhatóan ordítanál...
Ki beszélt itt hipertitkos technológiákról? Mert én nem.
Viszont ami az általad említett cikkben benne volt (és ami miatt egyébként azóta több BRAND gyártó is felemelte a hangját), az az volt, hogy bekérték a gépek specifikációit, mondván hogy az optimalizáláshoz szükséges.
Mit is tudhattak meg ezekből a dokumentumokból?
Először is ugyebár meg lehetett ítélni, milyen hardver lehet az, ami lefőzheti az ellenfeleket. Másodszor a beépített eszközök. Simán megnézhették, mit tesz be a konkurencia (bővítési lehetőségek, eszközök, stb.) és összeállíthattak egy komplex gépet oly módon, hogy lehetőleg többet tudjon, mint a vetélytársak.
A magnézium ház meg a többi külsőség lényegtelen, nem ez teszi a gépet azzá, ami. Ellenben a specifikációk szó szerint minden technikai adatot tartalmaznak, tehát tökéletes lehetőség az ötletbörzére.
Emellett a megbeszéléseken piaci tervek is szóba kerültek (mondván hogy a licencek beárazásához ezek ismerete szükséges lehet), ezek ismerete megintcsak komoly előnyt biztosíthat az MS számára.
Tehát elég végig gondolni, mennyi adathoz is juthatott hozzá az MS az egyeztetés címén és egyből látszik, hogy igen komoly előnyökhöz juthatott így. Az, hogy ebből mennyit használt fel, azt csak akkor lehet majd megtudni, ha a készülék kijön, addig csak találgatni lehet. -
ProgServ #17 Jó, persze ha felhasználói szemmel nézem, meg lehet venni a MS termékeit, bevállalható termékek, az Office család még jó is...dee mint informatikus, hát nem hinném, hogy pont velük kéne foglalkozni. -
ProgServ #16 A piac átalakulóban van. Most fogom a szerver szolgáltatásaimat is megszüntetni.
Egyszerűen az Azure és egyéb rendszerek annyira lenyomták az árakat, hogy nem éri meg. Gyakorlatilag a hosting ára se térül meg.
Szóval szólok...ne most kezdjetek el tárhelyet szolgáltatni, mert halál.
Egy dolog van ami működik, és az a minőségi szolgáltatás. A minőség irányába kell elmenni, és a minőséget pedig nálam nem a MS testesíti meg. -
ProgServ #15 Értem amit mondasz, csak gondjaim vannak vele. Például, hogy ez előrejelzés. Én meg azt látom, hogy az Apple meg már most bizonyított.
Csak 1 dolgot had említsek. Szoftverfejlesztés.
Iszonyat ami a MS nál folyik. 2 éve kitalálták hogy jó dolog a silverlight...nem terjedt el és hidd el sokan komolyan vették, iszonyat munkát fektettek bele...aztán most betették az egészet a szekrénybe.
Aztán aztmondták, nem baj srácok, itt a windows fon..majdnem ugyanúgy kell programozni és ez is silverlight végülis.
Aztán azt mondták...jójó ez annyira nem jött be, sebaj, itt lesz a windows 8 RT nek nevezett valamival, és fú ez majd tuti lesz meg 0gy meg úgy egéri majd, meg majd jólesz ám majd...egyik se jött be.
Az Apple 1 rendszernél maradt már X éve, működik, bevált és remélhetőleg a dolog user köre is más.
Értem ez alatt hogy az androiddal nagy gond van. Már úgy ha ebből akarnál élni. Mert többen is panaszkodnak, hogy 1 dollár csak az appjuk..igen komoly cégekről van szó, jó appokkal, de inkább letorrentezik és felteszik a gépükre, 1 dollárt se fizetnek érte.
Ezt értem felhasználói kör alatt. Tudom lehet a júzer nem teheti meg az 1 dolláros vásárlást sem, mert pont azért vett droidos készüléket mert olcsó volt és legalább mégiscsak lehet már valamire használni...de ebből egy fejlesztő gyakorlatilag éhenhal.
A MS is sok sok éven át ezt a példát követte, és követi jelenleg is. Na ebből van elegem. Inkább rengeteg időt és pénz beruházok egy olyan technológiába, ahol a tudás önmagában is eladható, ahol a szoftverfejlesztőket keresik, ahol a rendszergazdákra nem aztmondják, hogy B+ miért nem csináltad meg hamarabb, hanem azt, hogy köszi, hogy értesz hozzá!
Ilyen dolgok vezettek a váltáshoz. -
coolbboy83 #14 Az XBox új verziója nagyon jó lesz, az biztos.... rebesgetik egy 8 vagy 16 magos PowerPC szörny kerül bele majd... na az nem lesz semmi!! :-) Erre majd a Sony mit lép kíváncsi leszek...
Szerintem a Microsoft legjobb húzása eddig az XBox volt, de ott látszik hogy egy totál másik részleg dolgozik ezen, és nincs a befásult Ballmer féle hozzáállás....
Érdekes megemlíteni, hogy Vers te nem kedveled az ARM-ot, noha jobb architektúra mint az x86...
Az ARM mostanában megkaja a konkurensnek MIPS architektúrát... a MIPS Technologies Inc. most egy sor durva alacsonyfogyasztású chipet jelentett be, és ők nekik a 64 bit sem gond, főleg miután 64-bit náluk volt először... a nagy gyártók mind beszerezték már a MIPS licenszeiket...
Én azt mondom, hogy ez az egész Tábla dolog 3-5 év mulva lesz nagyon érdekes!!! Addigra eljön az amire vágysz te is tablet téren - az iPad jó dolog, amire kitalálták kurvajó, DE EZ még CSAK A KEZDET... ahogy az Apple is mondta.
-
knightbali #13 A következő nyerő lottó számokat meg tudnád nekem súgni? PM-ben jöhet. -
coolbboy83 #12 A ModBook már volt gyártva a MacBook alapjain... de az Axiotron csinálta egy speciális érintő felülettel - volt egy kiegészítő modul az OS X-ben ami lehetővé tette az érintőfelülettel való dolgokat.
a ModBook Pro értelem szerűen a MacBook Pro alapjain mozog majd, ez Apple által támogatott kísérleti projekt egyébként....
Szerintem Vers még nincs itt az ideje ennek - az OS X és az iOS kereszteződni fog, ezt igazolja a Launchpad a 10.7-es verzió óta... de minden OS X funkcionalitás meg fog maradni, sőt fejlődni.
Képzelj el egy 13" táblát ami Retina kijelzős.... és vele a Wacom ceruzát, alatta a megfelelő vas.
Hamarosan itt a 13" Retina MacBook Pro..... tehát lesz ilyen ModBook is, ahogyan az elődeit is lehetett venni. Az USA-ban lehetett csak kapni, ezért lehetett keveset hallani róla, illetve korlátozott mennyiség volt - akik rajzolnak azok imádják ott. -
Vers #11 nincs itt bukasrol szo, 5 ev alatt 500-700 millio windows 8-as gep fog elkelni, az evente 100 millio , plusz az xbox 8-bol is eladnak evi 30 millio darabot, es a windows phone 8 is terjed, iden mar megelozi a blacberyt, igy feljon a 3-ik helyre, siman lehet szamolni 50-100 millio keszulekkel evente, mivel ezek az eszkozok mint windows 8 -ra epulnek
tehet osszesen evente 200+ millio eszkoz amin rendes oprendszer fut
-
ProgServ #10 Had mondjak valamit. Lassan 20 éve foglalkozok informatikával és azon belül a MS termékeivel.
Most jött el bizony az az idő amikor váltok...átmegyek az erő sötét oldalához az OSX-hez.
Rengeteg oka van a dolognak, hogy miért teszek így, de a legalapvetőbb, hogy ez a windows phonos dolog eléggé bukta szagú a csempés rendszerével együtt. Én már a legelső szériás verziót megvettem itthon az elsők között voltam....hát alig terjed ez a platform, nincs kézre, és nem egyöntetűen pozit0v a meg0télése.
Én a csempés rendszerben csalódtam...és ezt az utat választotta a MS a továbbiakban is, én nagyon sajnálom, de nem tartom jó ötletnek, és a további beruházást (idő, pénz, eszközök) a magam részéről rendk0vül kockázatosnak tartom, függetlenül attól, hogy ez a táblagép tényleg szép...de érzek benne némi bukás lehetőséget.
Azért, mert mikor ki fog jönni, alig lesznek hozzá szoftverek, valamint a kezelőfelülete elég barátságtalan....sajnálom MS...váltani kell, úgy érzem ez amit most csinálnak egy utolsó kétségbeesett próbálkozás. -
Vers #9 ez nem lenne rossz koncepcio, de azert ehhez az applenek is lesz egy ket szava, plusz az osx nincs felkeszitve erintokepernyore , dvd drive meg mi a lofasznak bele?
ha az apple ehhez hasonlo geppel jon ki , azzal arathatna a piacon, de az ipadot megoli vele, es az ios-t is
vegulis a surface PRO koncepcio ugyanez csak windowsal -
coolbboy83 #8 Amin Windows fut, az már jó nem lehet.... inkább egy Modbook Pro, az is ivy procis, de legalább OS X.. és ott megvan a Wacom is :-) 13" meg csak elég neked is :-) -
kakamatyi123 #7 >androiddal nem lehet jo tablat csinalni, mert az nem valo semmire
A jo szubjektiv fogalom, maradjunk inkabb a sikeressegnel, amit a piaci ertekesitesi adatok alapjan valamennyire objektiven meg lehet itelni...
A piac fogja eldonteni, hogy mennyire lesz jo a Surface,
az hogy Neked mennyire lesz jo, majd eldontod magad, ha vettel egyet es hasznaltad par honapig... -
Vers #6 androiddal nem lehet jo tablat csinalni, mert az nem valo semmire
a surface-bol is a PRO verzio a kiraly, ivy bridges 64 bites processzor , 4GB ram 128 GB SSD, wacom ceruza, full HD felbontas
minden ember alma az ilyen tabla, nem am a szaros ipad :D -
kakamatyi123 #5 Micsoda, hogy a haza Magneziumbol legyen, vagy hogy magnessel csatlakozzon a kb.?
Vagy mi az a hihhetetlen nagy nagy uzleti titok, jovobemutatao szupertitkos technologia ami a Surface-t kiemeli a tomegbol es amit az MS ellopott a HW gyartoktol?:) A szine?:):):)
Akik mellesleg a szupertitkos technologiaik ellenere keptelenek egy nyamvadt eladhato, designos Androidos tabletet legyartani...
Semmi kulonos nincs benne, csak a Win8, gyari billentyu es jo sok hype...
Ez az osszeskuveselmelet cikk, amit valahol olvastal kicsit az agyadra ment:)
Tudom a zsidok direkt kaliumozzak a magyar sot, mert ide akarnak bevandorolni, hogy ok is besavanyodjanak, es nem a napfenyes Floridaba:)
-
#4 Lefordítva: az MS inkább egyezkedik, minthogy egy csomó pert megkockáztasson. Ez eléggé arra mutat, hogy lehet abban valami, amit a BRAND gyártók mondtak, konkrétan hogy a Surface-ben lehetnek olyan megoldások, amiket az MS akkor szedett össze, amikor a Win8 fejlesztésére hivatkozva adatokat gyűjtött. -
Trevize1987 #3 Tökömet, nekem a surface annyira tetszik és már úgy ráizgultam, nem szeretném 300e Ft környékén látni. Pedig egyre valószínűbb, hogy túldrágítják. -
okosan gyerekek #2 kartellgyanús. -
errorista #1 nem lesz nehéz