8
Mezőgazdasági Gépszimulátor
  • AXmen
    #8
    khm...khm...
    Ez nem az LS09Portalos topik hanem,a sajátom!
  • szabii98
    #7
    Ezt a topikot bezárták már flame miatt és külön fórumra költöztették.
  • Martinez01
    #6
    Ebből elakadásjelző lessz szerintem.
  • AXmen
    #5
    Hoztam egy pár képet,a német fórumról!




  • ZTM
    #4
    2009? Nemsokára jön a 2013 már lassan a 2011-el sem foglalkoznak nem hogy a 2009-el.
    A másik topik címe nem véletlenül Farming Simulator Series, mindig az aktuális résszel foglalkoznak benne.
  • AXmen
    #3
    Igen,de nézetből igérve,csak 11-el foglalkozik.
  • pxxl
    #2
    1. vanmár
    2. warez
    3.
  • AXmen
    #1
    Az LWS 2009 egy mezőgazdasági (gép)szimulátor. Tulajdonképpen egy szigeten gazdálkodunk, amelynek központjában a farmunk áll, környékén földekkel, különféle létesítményekkel (templom, világítótorony, malom), utakkal és immáron közlekedéssel is. Így van, most már nem érezzük magunkat annyira elhagyatva a szigeten, ugyan nem nyüzsög az élet, de már ez is valami. Nőtt a gépparkunk is, alapból elég ócska cuccokat kapunk (Lizard, Fendt, Pöttinger márkák), de ahogy gyűjtögetjük a pénzt, úgy vásárolhatunk egyre komolyabb gépeket és munkaeszközöket. Immáron nem szellemek vezetik a gépeket, hanem végre már egy fickó ül be dolgozni és szerencsére rohangálni sem kell annyit, mert a TAB billentyűvel könnyen átpattanhatunk bármelyikbe.

    A legjobb azonban mégiscsak az, hogy immáron a moddolás hivatalosan is támogatva van és az új gépek berakása most már tényleg gyerekjáték, mindössze a letöltött ZIP fájlokat kell bemásolni a célra készített mappába (vagy lefuttatni egy exe fájlt, ami ugyanezt megteszi helyettünk) és meg is vagyunk. Ezután már megvásárolhatjuk azt a gépállomáson (Fendt Station). A moddolók ráadásul olyan rendesek voltak, hogy legtöbbször pár euróért a miénk is lehet az adott darab. Persze ez nem olyan jó ötlet, mert a begyűjtött sok pénzt így nem tudjuk majd mire költeni (de némi kis trükkel bármelyik gép ára megváltoztatható).

    Apropó pénz. Most már nemcsak a kikötőben adhatjuk el terményünket, hanem a malomban vagy akár a sörfőzdében is. Termesztett növényeink száma is megnőtt, egész pontosan négyféle van (búza, kukorica, árpa, repce). A farmunkon mindegyiknek van külön tárolója, de a terményt csak egy helyre kell önteni és az a megfelelő tárolóba kerül. Ez amolyan tranzitállomásként funkcionál, ha eladni akarunk vinni valamit, akkor csak aláállunk a pótkocsival, begyűjtjük a terményt és visszük is a kijelölt helyre, persze oda, ahol a legtöbb zsét adják érte. Utóbbit az időjárás-jelentéssel, GPS térképpel és egyéb adatokkal együtt a PDA-nkból tudhatjuk meg. A játék összetettsége is tovább nőtt, most már például bálázhatunk is (bár ennek pakolása egy kissé macerás). Igaz nem termény, de a gyepkaszálást se felejtsük el, amit zöldtakarmányként tárolhatunk el. Csak az állatok hiányoznak… Na majd jövőre.

    A talajműveletek, vetés, permetezés a 2008-as verzió óta nem változott (vetésnél persze annyi igen, hogy univerzális vetőgépünkön immáron kiválaszthatjuk, milyen növényt akarunk vetni). Természetesen a modokkal a farmunk és a táj arculatát is teljes mértékben átváltoztathatjuk! Ebben nagy segítségünkre lehet a Giants Editor, amit én még nem próbáltam, de az eredmények igen meggyőzőek (bár a 3D-s modellek, ha jól tudom nem ebben készülnek).

    És most jöjjön az a bizonyos feketeleves. A játékmotor még mindig küzd problémákkal (bugos), főleg az ütközéseket kezeli rosszul, ilyenkor gyakran átfordulunk vagy beragadunk. Az is gáz, hogy ha a hátsó kamerát közel húzzuk a tele pótkocsihoz és megpróbálunk belenézni, akkor láthatjuk, hogy az üres, csak egy termény-textúra van a tetején. Mindezek viszont felejthetők, sokat nem ront a hangulaton, viszont remélem, hogy nem süllyed oda, mint az EA SPORTS játéksorozatai, hogy minden évben adunk hozzá egy kicsikét és kiadjuk új programként.

    A játék megvásárolható ITT!
    A javítás letölthető ITT!
    A FAQ,pedig ITT! van!

    Jó játékot mindenkinek!