36
  • Zombee
    #36
    Én azért állítottam a W7 kezelőfelületet hagyományos Windows-ra, mert jobban tetszik.
  • Tetsuo
    #35
    Sir Ny pedig azt irta, hogy ez csak egy fejlesztesi kodnev. :)

    A valaszoddal vagy csusztatsz vagy csak nem ertetted meg, amit irtam. Teljesen mindegy, mit jelent vagy honnan van a Metro markanev, a lenyeg, hogy nem keszultek fel arra, hogy mas cegek megtamadhatjak a nevhasznalatot, ami eleg amator egy ekkora cegnel.
  • gkalcso
    #34
    A kép alapján Touchdows is lehetne :)
    Ha meg gubancos lenne vele a munka/játék/szórakozás, akkor meg Touchdown :D
  • Sir Ny
    #33
    Nem tudják elcseszni.
  • coolbboy83
    #32
    Remélem az XBox új változatát nem cseszik el... ez az új Windows eddig egy kula egy fos!
  • BrockSamson
    #31
    Ennyi. Nalunk is illene modositani, hogy elkeruljuk a problemakat, a harmas metro pl lehetne Kobanya-Ujpest Style User Interface.
  • Komolytalan
    #30
    Kép alá: Küldöm az energiát, tedd a kezed a képernyőre...
  • sanyicks
    #29
    Valószínűleg pénzt akartak beszedni vele. Az m$ és az apple és a hasonló szabadalmi troll cégek kezdetektől ezt csinálják. Bejegyzik a faszságaikat, majd lapulnak, és ha valami népszerű lesz, előjönnek vele, és jól lehúzzák a figyelmetlen céget.
    Ha nekem lenne bejegzett cuccom, én is így szivatnám a troll cégeket, már csak szórakozásból is.
  • galocza
    #28
    ...ahogy a windows commander név is 9 éve közismert volt, mikor ghisler kapott egy levélkét ms-éktől, hogy a windows az ő bejegyzett márkanevük, jobb, ha dobja. onnantól lett total commander.
    visszanyal a fagyi? majd sírok, ha ráérek.
  • MacropusRufus
    #27
    "És nem lehet kikapcsolni. "

    Metro kikapcsolása

    az már más kérdés, hogy nem egy sima klikkelgetős sztori (valszeg anyám nem állna neki kikapcsolni)
  • Szefmester
    #26
    jövő winfelhasználói kinézete: elhízott méretes segg, és hatalmas hurkák.. valamint dokkmunkás széless vállak és vállizmok.. hurka ujjak.. toka zsíros bőr. :D
  • DjDano
    #25
    Az senkinek nem tűnik fel hogy a Metro UI elnevezés mát évek óta köztudott volt? Miért csak most kezdte el csípni a Metro AG szemét? Nem mellesleg a Metro újság esetében szintén hosszú évek után lett zavaró nekik. Igazi trollok ebből látszik. Ilyen alapon a metrot üzemeltető közlekedési társaságok is perelhetnék a Metro AG-t jogosulatlan névhasználat miatt!

    Tetsuo: Ha egy hajszálnyit is képben lennél tudhatnád hogy miért Metro az elnevezés... Röviden és tömören: Azért mert a Metro UI (csakazért is annak hívom) a metro állomások és repülőterek egyszerű és közérthető jelrendszeréből építkezik.
  • kakamatyi123
    #24
    >lehet kondizni kell a vadonatxar metro felülethez.
    Nem is art egy kis mozgas a sok elhizott hajfeju infomunkasnak:):):)
  • Zoliz
    #23
    Hihhetetlen, de meg a srác a képen se tudja mit kezdjen a sok zagyva reklámmal a képenyőn. Ugy be van lelekesülve, de hamar lefárad a karja úgy tartja, lehet kondizni kell a vadonatxar metro felülethez.
  • hurkaur
    #22
    Talan vegre a windows is kap valami egyseges, kovetheto es tiszta user interfacet...
  • Papichulo
    #21
    "ott van az asztal, beállítottam hogy asztallal induljon"

    IIRC ezt a lehetoseg kivettek az RTC valtozatbol. Mindenkeppen a "Windows 8 style UI"-val fog indulni...
  • Balumann
    #20
    Elképesztően túl van lihegve, nem tudom megérteni, hogy miért. Lehet, hogy ronda, gagyinak tűnik, de használat szempontjából én csak előnyét látom a start menühöz képest. Gyors, egyszerű, könnyen meg lehet találni benne az alkalmazásokat, könnyen át lehet rendezni/méretezni őket igény szerint. Éshát amiért kitalálták, érintőképernyővel IS, touchpaddal és egérrel, illetve bármi mással (pl. talán Kinectel) is könnyebben kezelhető. A kevésbé gyakorlott felhasználóknak (akik az egeret is keresgélik időnként, és ott baszakodnak, hogy rá bírjanak kattintani a start menüben valamire), azok se hiszem, hogy vissza fogják sírni a Start menüt.

    Asztali PC-n ez az új felület csak a start menüt fogja helyettesíteni, például a keresés is ugyan úgy működik, megnyitod (pl. win gombbal), és elkezded begépelni az alkalmazás nevét.
    Remélem a véglegesben lehet egyszerűen háttérképet választani ennek is, meg beállítani a sorok számát, tapéták méretét.
  • hurkaur
    #19
    http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/07/23/hardware-accelerating-everything-windows-8-graphics.aspx
  • Andr0
    #18
    tudom hogy svéd. Ja lehet picit félreérthető volt, tehát az Amcsizás az a Microsoftra vonatkozott.
  • Cat #17
    A metropol birodalom svéd. Keress rá arra, hogy Metro International SA.
  • NEXUS6
    #16
    Ez a kis fórum azért jelzi, hogy milyen szinten vannak a magukat expert júzernek gondoló emberkék.:D
    OK, hogy a M$ alapértelmezettként adja ezt a látványosságot, de azért sok mindent lehet tenni, ha valkinek nem teccik. Másrészt eddig az embereknek az teccett, ami alapértelmezett volt, simán le lehetett nyomni bármit az emberek torkán marketinggel. Most egy kicsit gyenge volt az M$ marketingben, vagy csak a zalma jobb nála.

    Ezek marhára nem technikai kérdések. Kb olyan szinten van, hogy milyen háttérképet állítasz be az asztalon.
    Őcsémék monnyuk még a W7-et is első mozdulatból átállítják a kalsszikus w95-ös GUI-ra, még ha a bika GPU miatt gyak ugyan annyi erőforrást fogyaszt is szinte az aero.;D

    A W8-at nem próbáltam még, de az aero a W7-en szerintem a hw gyorsítás miatt jó ötlet volt. Arra lennék kíváncsi, hogy az új felület használ-e hw gyorsítást, mert ha nem akkor ez viszont tényleg visszalépés technikai értelemben is.
  • NEXUS6
    #15
    Na vazze, van egy olyn érzésem, hogy lőttek a 4. metrónak, de az is lehet, hogy a zegész békávé rövidesen bedől egy ilyen jogi perben!?
    Luc bessonnak is vége neki is volt ilyen c. filmje.
    ;D

    Még jó hogy nem peniszmarketnek, vagy tecsónak nevezték el a kezelőfelületet, esetleg ósannak.

    Amúgy miért nem lehet a metro szót használni névként? Most nézem valami görög eredetű szó alapvetően anyaméhet jelent, vagy mit.

    Szerintem a görögök lepasszolták a jogokat a németeknek, akik most minden ógörög szóval kapcsolatos visszaélés miatt a zegészvilágot beperlik.
    :D
  • zola2000
    #14
    szerintem túl van lihegve ez a win8 fika, felraktam, ott van az asztal, beállítottam hogy asztallal induljon, és most csak annyi a különbség, hogy a start menü helyett a win gombot megnyomva egy start képernyő van.

    nem kell vízszintesen görgetni, a gyakran használt programokat az első oldalra húztam/az asztalon vannak mint parancsikon.
  • Andr0
    #13
    Én nekem az összes Beta verzó fent volt a laptopomon... Aztán vettem inkább egy Macbook-ot mert nem bírtam nézni a Metrot.
    Laptopra, PC-re kuka. És nem lehet kikapcsolni.

    Szóval igazából sokat köszönhetek a Microsoftnak... :D Miattuk vettem Macbook-ot.. és nem azért mert hardcore Alma fan vagyok aki Almás párnával alszik. :) hanem mert a windowst használok 98-as verzió óta és megköszöntem a lehetőséget a Microsoftnak, de nehéz szívvel megváltam a 14-éves barátságunktól.

    BTW ezért jó ha Hardware-Software fejlesztő egy (PL Apple) mert akkor tudják mit hova, hogyan optimalizálni és miért... :) A touchpad-ról nem is beszélek mert még jobban ki lehetne használni a touchpad-ot a Metro alatt HA A MICROSOFT VENNÉ A FÁRADSÁGOT ÉS GONDOLKOZNA
  • Kovász
    #12
    Azért az érintőképernyőkön kívül én a TV+kinect kombónál is el tudom képzelni ennek a csempés felületnek a jóságát:)
  • Zoliz
    #11
    Legyen csámpa csempe ala MS
  • Andr0
    #10
    A Metro megint lecsapott...:D:D Legutóbb a Metro nevű hírlapot neveztette át Metropolra... ezek a németek jól kicsesznek az amcsikkal. Mikor már épp elfogadta mindenki hogy jó akkor Metro... jön a panasz :D Az a hobbijuk hogy az Amcsikkal kicsesznek :D

    Németek: Jól csináljátok.
  • kakamatyi123
    #9
    > a többségnek nem tetszik. Kész, fogadd el és hallgass.
    Valoban, az Ipad is hatalmas nagy bukas a touchos feluletevel:)
    Te mit szivsz? szar cucc:)

    >igenis fontos és kell róla beszélni.
    Olyan ez mint a Gyozike show, mindenki utalta megis mindenki rola beszelt,
    senki se nezte, megis nezettsegi csucsokat dontogetett:):):)

  • mad mind
    #8
    Mivel ez az alapértelmezett, és csak akkor kapod a régit, ha kiválasztod egy menüpontban, igenis fontos és kell róla beszélni. Ha felrakod a win8-at ezzel indul, még akkor is, ha érzékeli, hogy nincs érintőképernyőd.
  • Narxis
    #7
    Nem lehetne, hogy amit írsz az baromság? Több mindegy, hogy a magja vagy sem, jelenlegi formájában a többségnek nem tetszik. Kész, fogadd el és hallgass.
  • okosan gyerekek
    #6
    az isten áldja meg, nem lehet felfogni, hogy ez a kezelőfelület csak egy rohadt kezelő felület, és nem az operációs rendszer magja? egyaránt tábla-PC-éken és asztali környezetben is használható egy a Windows 7-hez megszólalásig hasonló kezelőfelülettel az új Windows. nem lehetne, hogy addig nem károgtog, amíg nem tájékozódtatok?

    A vészmadárkodásról meg annyit, hogy az előtt írtam le a hsz-em megelőző sorait, minthogy elolvastam volna a hsz-ed... elég gáz...
  • caprocorno
    #5
    Ez a póz tényleg röhely amiben a csávó bohóckodik, arról nem beszélve, hogy a táblák kivételével a többi platformon nem tudod egérrel kihasználni a "csodában" rejlő lehetőségeket. Namost megnézem majd, hogy a vállalatok és a közigazgatás mikor rohannak pánikszerűen a boltokba érintő képernyőért, hogy válthassanak W8-ra. Nem szoktam vészmadárkodni, de szerintem is hasonlatos bukás lesz ez mint a Hastalavista volt :)
  • Sir Ny
    #4
    Senki, ez egy fejlesztési kódnév. Majdnem minden cégnél más a kódnév és a termék neve ( bár az Ms néha tényleg eltúlozza, lsd.: natal->kinect váltás )
  • Tetsuo
    #3
    Vajon hany szakember (jogasz, nyelvesz, bolcsesz, pszichologus, marketinges, informatikus, dizajner stb.) dolgozott a Metro neven? :) Most ugyanazok talaltak ki az ujabb nevet vagy egy masik team allt ossze?
  • Chriss745
    #2
    A Microsoft uj otlete szerint napi 8-10 orat abben a pozban kene lennem mint a csavo a kepen, hogy rendeltetes szeruen hasznaljam az uj csoda feluletuket. Namarmost, ezt vagy senki nem probalta meg ki, vagy minden Microsoftos QA teszternek olyan valla lett az elmult idoben, hogy nekik kellett volna nyerniuk a kalapacsvetest. En inkabb egerezek, koszonom Steve.
  • M0RN1NGST4R
    #1
    nem a pesszimizmus szól belőlem, de sztem hamarosan nem csak a nevet, hanem magát a felületet is száműzni fogják. van egy olyan érzésem, hogy tovább tartott megismertetni a nagyközönséggel ezt a rendszert, mint amennyi ideig ténylegesen hasnzálva lesz.