13
  • GaborT28
    #13
    "A közösségi portálok ártanak a valódi barátságoknak"
    Hatalmas felfedezés/megállapítás. Hónapok óta ezen vesznek össze a fórumozók.
    Talán így, hivatalosabb formában már a FB fanok is elhiszik.
  • SchumiBacsi
    #12
    És neked évi 1-2alkalom elég? Grat hozzá akkor.
    Mond már meg ha bármi problémád van számíthatsz valakire? Tudsz segítséget kérni 100km-ekről? Fogadok hogy nem. Persze jókat lehet dumálni cseten, de ha bajod van 99% magad maradtál. Több száz "ismerősöm" közül több platformon, talán 1re merném rátenni, hogy ha gondom van valahogy segíteni tudna nekem... Ennyi a gond csupán, meg az hogy ha nincs net akkor nincs fácse se, olyankor mit csinálsz?

    Amióta nyomatják ezeket a szarokat azóta a helyi közösségek rendre borulnak össze, teljesen szétzilálva szétesve minden, Szefmesternek nagyon is igaza van.
    Elkezdtem kondizni, vettem gépet, egy haver aki áradozott hogy majd ő is jön gyúrni meg milyen facca lesz, hát 4ed év alatt jött 2×... 1ső alkalommal megnézte hogy milyen, 2odik alkalommal gyúrtunk félórát azt cső ez volt 1ső héten.

    Most szabin van én is itthon vagyok, tudom hogy nem melózik ő is tudja hogy itthon vagyok, gyakorlatilag 24órában bármikor jöhetne, csak szvsz lényegében a pöcsét veri a gép előtt... Ennyi a probléma mindössze a nettel, jó az csak módjával mértékkel. Én is bele estem jó páréve, semmi nem létezett csak a szoba. Azóta kezdtem változni, lásd kondi, meg rakat hobbit találtam ki, elkezdtem űzni őket, és nincs se partner se barát, senki akivel bármit lehetne csinálni.

    Ez a baj öregem, ha kimész a gép elől jó eséllyel csomó fakabát közzé mész, örülhetsz ha köszönnek neked. Persze régen mentek a baráti összejövetelek ezerrel, de az régen volt...
  • usererror
    #11
    Mindegyik hozzászólással egyet tudok érteni valamelyest, viszont nagy részeük nem egy problémaként látja ezt az egész jelenséget, hanem a saját szokásaival méri össze, ami szerintem nem jó megközelítés.

    Igazából a probléma az a veszélyeztetett korosztály, akik pl. egy ingerszegény nagyvárosban nőnek fel és a FB-on fejezik ki magukat és itt keresnek barátokat is. Ha roszz időben kattan rá egy fiatal és a szülők sem törődnek vele túlzottan, akkor könnyen lehet, hogy rossz vágányra kerül. Például kicsit bagatellizálva, meghal a vadászgörénye és akkor jön rá, hogy nem talál senkit, akivel beszélhetne róla. Mondjuk legalább celebrálhat egy virtuális temetést.

    Szerintetek miért korhatáros a FB regisztráció?

    Sokszor hallom kölönböző helyeken tizenévesek beszélgetését és többnyire minden mondatban szerepel a like, tag, bejelölés kifejezés. Nem akarok 70 éves jófej öregnek tűnni, aki blogokba írogat, de gyerekként én a folyó befagyott holtágán sétálgattam telenként, ha tartós hideg volt, cserebogár lábára kötöttem cérnát és néztem, hogy el tud-e vajon húzni egy papírrepülőt, pax tollból gyufaágyút készítettünk és azt játszottuk, hogy ki tudja eltalálni az égő gyufával a szalmából készült játékkunyhót, amiben legó katonák vártak az elolvadásra.
    Ezt nem azért mondom, mert büszke vagyok rá és nem ius akarom lezavarni majdan születendő gyermekemet az informatika gyorsvonatáról, viszont azt szeretném, ha a fiatalok igazi élményeket szereznének és egészséges értékrenddel kerülnének ki az életbe.

    Ha pl a tanulmány csak pár szülőnek a figyelmét felhívja arra, ami persze joggal tűnik egyértelműnek, akkor szerintem már megérte.
  • Pretorian
    #10
    No shit. Erről tényleg cikket kellett írni?
  • Zoliz
    #9
    "A közösségi platformok egy egész generáció életét befolyásolhatják és tönkretehetik a valódi barátságokat. Emellett hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek magányossá váljanak és különböző fóbiáik alakuljanak ki."

    Teljes mértékben egyetértek vele, de már évek óta mondogatom.

    Az nem is barát aki Skype-on akar beszélgetni, mert nincs másra ideje és sajnos régebben jó barátom volt, de netfüggő lett.
  • DjDano
    #8
    Szerintem a címben szereplő megállapítás főként a fiatal tizenéves korosztályra igaz, de rájuk nagyon! :/
  • duke
    #7
    "hogy a Facebookon szerzett több száz ismerős nem mérhető a valódi életben lévő barátainkhoz, a közösségi oldalakon lévő kapcsolatok egyenesen árthatnak a valódi barátságoknak."

    Az egesz arrol szol, hogy mindenki sztar akar lenni a fosbukon, hogy a csaladban, az eletben meg nem kapott torodest, szeretetet 200 ismeretlen embertol kapja meg like formajaban. Ezert postoljak ki az emberek meg a szarjukat is, hatha arra is kapnak par elismero lajkot.
  • Szefmester
    #6
    Egy ló@szt! Mostanában olyan emberekkel sem tudok összefutni 2-3 havonta akikkel FB előtt max 2hetente dumáltunk. Ha valami közös esemény volt akkor könyörögni kell azért hogy pendrive-on adják oda az összes képet, mert hogy a 10%a fel van töltve FB-re és miért nem nézem emg ott! Hát basszák meg...
  • Zoli007
    #5
    Egy lóf@szt! Mostanában olyanokkal is össze szoktam futni, akikről FB nélkül azt sem tudnám, hogy létezik. OK, nem vagyunk barátok, de évente 1x-2x egy ismerőssel is le lehet ülni egy sörre.
  • Csaba42
    #4
    Jesszusom, mikor érnek véget ezek a debil tanulmányok/nyilatkozatok? Arról nincs véletlenül, hogy az oxigén jótékony hatással van az életünkre, és a vizbül is ki lehet nyerni? Na meg ezek a buta sztereotípiák, te jó ég - ki a f*m ül sötét szobában a gép előtt?!
  • vmiki88
    #3
    Na igen egyeseknek segítőeszköz, másoknak az önpusztítás eszköze.
  • Segal
    #2
    Én ehez csak ezt tudom hozzáfűzni...
    http://www.youtube.com/watch?v=N7izGlyDlU0
    (van benne baromkodás is de többnyire nagyon jól összefoglalja a lényeget)
  • pityokas
    #1
    Erre már anyám is rájött az iwiw idején.