20
  • hurkaur
    #20
    ezt szerintem meg a linux fanboi m$ hater haverjaid sem hiszik el :D
  • Artus58
    #19
    "Miért írja ki 70%-os ram telítettségnél hogy zárja be ezt meg azt az adatvesztés elkerülése végett, holott semmi sem utal arra hogy akár a 80%-is meglegyen."
    Azért mert a buta user kikapcsolta a swapet egy 4gb rammal rendelkező gépen, ami finoman szólva kevés, főleg hogy már egy böngésző képes megenni több mint egy gigát, nem beszélve egy photoshopról vagy egyéb komolyabb programokról.

    Az a szerencsétlen windows meg azért baszogatja a swapet mert beleírja azt is amit amúgy memóriából ér el(amikor nincs lemezművelet, szóval nem lassít), és ha éppen szükség van nagy mennyiségű ramra akkor már nem kell szarakodnia a swap-ba írással mert már eleve ott van. Jó mi?

    Az meg hogy a rendszer gui-ja másodpercekre beáll egy 4 magos cpun szintén user error... bár ha egy 8 éves 40 gigás ide-s vinyóról fut a rendszer akkor el tudom képzelni hogy az okoz szűk keresztmetszetet
  • sanyicks
    #18
    akkor ha hazugság, magyarázt már el hogy miért basztatja ez a szar win7 2 giga szabad ram mellett a swapet? Miért írja ki 70%-os ram telítettségnél hogy zárja be ezt meg azt az adatvesztés elkerülése végett, holott semmi sem utal arra hogy akár a 80%-is meglegyen.
    Hogy van az hogy egy 4 magos cpu-val egy cpu igényesebb program mellett azonos prioritási programok, és a rendszer gui-ja is másodperceking beáll? Nem kell rizsázni meg hazudozni, tapasztalni kéne!

    "mobil platformon meg vitán felül áll, hogy az Android erőforrás igényesebb, ergó a WP jobban optimalizált."

    Ja a dos meg mégjobban optimalizált mert az még jobban fut. Ez vitán felül áll :)
  • Papichulo
    #17
    "de szerintem a kínaiak már évek óta rajta vannak az ügyön, hiába no, a hanyatló, magára büszke nyugat..."&"tuti hogy emiatt is nyomják le a nyugatot majd"

    Azert csak halkan teszem hozza, hogy meg mindig szinte minden R&D a "hanyatlo nyugaton" zajlik es a legkevesbe Kinaban ;)
  • hurkaur
    #16
    jah, csak sok embernek nem megfelelo a 20 ezer huf erteku margarin dobozon is elfuto tokonszurassal felero csudandroid
  • DjDano
    #15
    Ez egy tömény hazugság! Desktopra sem igaz már, úgy nagyjából a Windows 7 óta, de a Win8 még kevesebb erőforrást igényel, mobil platformon meg vitán felül áll, hogy az Android erőforrás igényesebb, ergó a WP jobban optimalizált.
  • sanyicks
    #14
    valszeg többet vár mint egy wintől ami mai napig képtelen a normális memória, cpu, és lemezkezelésre, emellett lassú, és szabálja az erőforrásokat :)
  • Vers
    #13
    es? eddig a symbian volt a nyero evekig, ki nem szarta le , csak egy telefon ember , az android is ilyen gyorsan fog eltunni, vagy mit varsz , egy fostalicska linux es darwin keverektol ?
  • Khelben
    #12
    "Ha a Win8 olyan gyors lesz tableten, mint a WP7 a telókon, akkor nyert ügye van az Androidoddal szemben."

    Ó igen, pont ez látszik most a WP7 vs. Android eladási statisztikákon.
  • Csaba42
    #11
    Gondoltam, hogy valaki felhozza majd a gagyi Androidos tableteket, amikből a 130 ezres gép is tetű lassú. :) Volt balszerencsém egy Motorola Xoom2-höz, és soha többé nem kívánok Androidos tabletet a kezembe venni, ha nem muszáj. Persze akinek ez megteszi...

    Ha a Win8 olyan gyors lesz tableten, mint a WP7 a telókon, akkor nyert ügye van az Androidoddal szemben.
  • Vers
    #10
    nade azzal mit kezdjek? , eloszor is ahhoz hogy pc-kent lehessen hasznalni kell windows, aztan egy gyors processzor, sok ram min 4 GB, aztan WIDI a remote acceshez, wacom szintu ceruza, nagy felbontas 2600*1600, es minoseg
    ez meg ugye nem olcso, viszont hasznalhato barmire,masik alternativa a notebook tabla hibridek

    akinek viszont 20 ezres tabla kell az csak az androidbol valogathat, nade az ugyanolyan mint autobol a trabant
  • Sir Ny
    #9
    ehhez képest egy ubuntu licenc vagy support 0 dollar, egy allwinner CPU 7 dollar, etc etc. ( mondjuk nem is lehet a10 sbc-hez jutni, azazhogy képernyővel és akkuval, tábla formájában a legolcsóbb )
  • Vers
    #8
    csak a windows licensz 100 dollar, ami 20 ezer ft, nem ertem hogy akarsz ennyiert normalis tablat, nem beszelve az ezt kiszolgalo hardverrol , mindenfele ocskaszarral nem mukodik rendesen, igy is hataron mozog meg ivy bridgel is, plusz 10 colba bele se megy , minimum 12 -es meret kell neki a megfelelo akkumulator mennyiseg miatt
  • gombabácsi
    #7
    amúgy pont most vettem egy 20ezer ft-s kínait, és jól elvagyok vele
  • gombabácsi
    #6
    te nem kérnél belőle, de hatalmas piac lenne és sok ember elkezdene számítógépet, netet használni aki addig nem...

    de szerintem a kínaiak már évek óta rajta vannak az ügyön, hiába no, a hanyatló, magára büszke nyugat...

    tuti hogy marha sok idős kínai táblagépezik és emiatt netezik is, persze fejlett nyugatnak ez luxus :)
  • kakamatyi123
    #5
    Valoban, az RT-ben benne van az x86 support is, nem csak a WOA, en kerek elnezest az after utan:)
  • Sequoyah
    #4
    Igen, lehetne a kenyér is 20 forint, meg a sör is lehetne ingyen, de amíg a gyártása és a fejlesztése pénzbe kerül, plusz kis profitot is szeretnének, ennél sokkal olcsóbb nem lesz.

    A kínaiak 15-20ezres gagyijaikból inkább nem kérnék:)
  • Vers
    #3
    nem egeszen az atom processzorosokra RT megy, mert azok semmire sem valok :D
    az ivy bridgesre megy a rendes windows 8
  • kakamatyi123
    #2
    >x86 alapú készülékek ... Ezekre az eszközökre a Windows RT verziója kerül majd.

    => Berta Sándor
    He haver, tudjuk hogy az sg.hu nem a Nature, es hogy a szombati buli afterje utan hoztad a cikket, de azert masnap olvasd vissza jozanul, amit irtal:)

    x86 cpu => W8
    Arm cpu => WRt
  • gombabácsi
    #1
    és mennyibe kerül?

    felfoghatnák már a gyártók hogy marha sok embert elérhetnének ha jóval olcsóbb és egyszerűbb táblagépeket is gyártanának

    pl időseket is...

    legyen is olcsóbb mert nem használható annyi mindenre mint egy pc vagy laptop

    kínaiak mondjuk felismerték ezt, gyártják is a 15-20 ezer ft-s cuccaikat és gondolom a kínaiak ilyesmiket vesznek inkább, tuti hogy emiatt is nyomják le a nyugatot majd :)