28
  • Merces
    #28
    ..milyen sampont használsz?
  • TARTYOM
    #27
    fap
  • Oliwaw
    #26
    Valami bevillant a képernyőmön, ellenállhatatlan kényszert érzek, hogy vegyek egy traktort. Most a traktoromból alig érem el a mekis ablakot.
  • Berber
    #25
    Mi az a reklám??? Se fészen se mobilon nem tolakodik semmi. Jön néhány spam, de ha erősebben szűrök az is kipereg, ami lényeges. A feleslegeset meg azonnal törlöm. Majd keresek ha akarok valamit, nekem ne tolják a képembe. Eleve a "vásároljon..." kezdetű szöveg mind kuka. Ha meg teleszórom a netet likeokkal, vagy kérdésekkel, a végén a NATO se igazodik el rajta. És ha eligazodik? Az se számít hiszen csak egy emberke vagyok...
  • bdzsana
    #24
    Nem fogok veled vitatkozni, mert te csak a vásáló/felhasználó oldalról látod a dolgokat. Onnan nézve nyilván nem előnyös, de közben fogalmad sincs milyen bonyolult statisztikákon alapuló rendszer áll mögötte, és elhiheted, hogy csak úgy a levegőbe már senki nem szokott reklámozni, mivel k. sokba kerül. E mögött már szinte egy teljes tudományág áll.

    Az iqbetyár kifejezés azoknak szólt, akik benyögtek annyit, hogy ööö hátrány mert én egyből kitörlöm.
  • Cat #23
    "meg merném kockáztatni, hogy az árgépbe való bejutásért fizetnek a webshopok"

    Ez így van, tény. Mint ahogy pl. a prohardveren is fizetnek azért a cégek, hogy az ő harderüket mutassák be. Azaz nem tudod elkerülni a reklámot, más kérdés hogy nem tudod hogy azért van az a cég a szemed előtt, mert fizetett érte.
  • Sir Ny
    #22
    el akarsz adni valamit. mondjuk a házad, mert elköltözöl. mit teszel? hogyan találja meg egymást a kereslet és a kínálat, ha te nem reklámozod a házad, a potenciális vevők meg nem reklámozzák az igényüket? tudod mi történik? odamész a villanyoszlophoz, és reklámozod a házad. odamész az internetes apróhirdetésre, és reklámozol. odamész mindenhova, hogy az emberek tudjanak arról, hogy eladod a házad.
  • Sir Ny
    #21
    többek között árgépen is reklámokat látsz. sőt, meg merném kockáztatni, hogy az árgépbe való bejutásért fizetnek a webshopok
  • Balumann
    #20
    Miután olvastam tőled értelmesebb hozzászólásokat is, eszem ágában sincs lehülyézni, de most elég nagy hülyeségeket írtál :DD
    Szerinted költenének fölöslegesen ennyit a reklámokra (rengeteg plakát, tv, rádió, internet, és az újabb lehetőségek, amik ráadásul próbálnak célzott hirdetéseket küldeni facebook, google, vagy hasonlók)?

    "mert lófasz pénzt nem lát például abból a McDonald's, hogy az Olimpia mellé teszi le a névjegyét és a bevételeinek bizonyos töredékét. örülök. hisz ki a büdös f#szom nem ismeri a McDonald's-t? "

    A reklámoknak azért ennél jóval összetettebb céljai vannak, minthogy megismerjék a termékeiket/szolgáltatásaikat. Hosszabb távon (még jóval a rekálmozás befejezése után is) pozitív hatással van/lehet a bevételekre, befolyásolja az emberek döntését - természesen ez nem biztos, hogy mindig igaz, több dologtól is függ. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az emberek meglátják és mindenki rohanni is fog a McDonaldsba, de egy bizonyos százalékát (aki pl. éppen éhes, van pénze, és szerette is a mekis kajákat, és ez pont eszébe is juttatta - ez csak egy példa most) viszont "elcsábítja".

    A kérdés az, hogy káros vagy sem, ez szerintem szubjektív. Ha a reklám által megismert/eszedbe juttatott termékkel jól jársz (ár/érték arányban, optimális számodra) akkor nem, ha rossz döntésre kényszerít, félrevezet, akkor káros. Sajnos szerintem inkább az utóbbi jellemzőbb, ezért jobb minél inkább elkerülni, blokkolni. Mondjuk miután anyagilag sem vagyunk túl jó helyzetben, így jóval kevésbé is van ránk hatással.
  • gombost
    #19
    Jol megmutattad, hogy milyen ertelmes vagy.
  • okosan gyerekek
    #18
    iq betyár a jó k*.... azért mert ellenzem a reklámokat, az nem jelenti azt, hogy olyan hülye vagyok hozzájuk mint te. öh?

    igen, te vagy az idióta és nem én, ugyanis a helyzet nem úgy áll, hogy én "hátránynak" tartom a reklámokat (egyébként is, mit jelent az, hogy a reklám hátrány? milyen szempontból hátrány, mire vonatkozik ez az egyenlőségjel vonás?) hátrány a reklámokkal kapcsolatban egyedül talán azok szellemi kvalitásában keresendő, akikkel elhitetik, hogy érnek valamit és ezért másoknk fizetnek azok megjelenítéséért.

    nekem semmi bajom nincs a reklámokkal. én csak undorodom az emberi hülyeségtől. viszont örömöm lelem abban, hogy létezik. például benned és a hozzádhasonlóakban, akik még hisznek a reklámok pszeudo-tudományos hittételeiben.

    és nem csak szórakoztat, hogy vagytok! hálás vagyok nektek! igen, mert vannak ingyenes szolgáltatások, rendezvények, sportból élők; ezekért mind hálás vagyok, de ez nem változtat a tényen, hogy hülyék vagytok.

    mert lófasz pénzt nem lát például abból a McDonald's, hogy az Olimpia mellé teszi le a névjegyét és a bevételeinek bizonyos töredékét. örülök. hisz ki a büdös f#szom nem ismeri a McDonald's-t? és ha már annyira belelátni véltek a döntésmechanizmusaink hátterében zajló szellemi folyamatokba, akkor csak egy jámbor kérdés: szerintetek a Coca Cola és a McDonald's egészségtelenséggel összekapcsolt márkanevei a vásárlói szándékban milyen pozitív hatást válthat ki?

    nem, nem fog bevétel növekedést okozni. az idióta nem én, vagyok, hanem te. mert még csak be sem látod, miféle véleménnyel vagyok a reklámokról, be sem látod, hogy én igen, örülök annak, hogy vannak és azt is tudom, hogy ehhez a ti hitbeli meggyőződésetek kell, hogy mi majd több szart veszünk. nem baszd meg, nem veszünk! az ember, főként ember, és kisebb részt állat.

    az az ember, aki elhatározza, hogy végszükség helyzeteit leszámítva nem eszik szemetet és nem iszik szart, annak az Olimpia ajándék, nem megtérülő befektetés, hozzáteszem újra: ez nem baj! nekem kurva jó, hogy 2012-ben is vannak babonák és vannak hívőik, főleg a társadalom számára ennyire jól jövedelmezőek.

    egy bajom talán az, hogy az elvakult hitetek, a vakbuzgóságotok néha átlép jogi határokat és beletúrtok a magánéletünkbe, mert azt hiszitek, hogy vajmi befolyásotok is van arra, hogy megveszem-e a szarotok vagy sem, pusztán azért, mert az érdeklődési körömbe tartozó dolgokat villództatnátok a pofámba. ugyanis, az értelmesebbek például vásárlás előtt rákeresnek mondjuk árgépen arra, ami kell nekik és máris kiestetek a játékból.

    a termék, szolgáltatás megismertetésen kívül teljes bukás nektek, amit csináltok, de mondom még egyszer: hálásak vagyunk nektek, és meg lehet állapítani, nincs olyan vallási közösség, amelynek ne lenne valamilyen pozitív hatása a társadalomra, köszönjük! :)
  • Reg5
    #17
    12 éve van mobilom, de egy ilyet se kaptam. Másrészről nagyanyám aki 70 évesen alig használja a sajátját rendszeresen kap hasonlókat... Nem értem én ezt.
  • sanyicks
    #16
    itt max te vagy az idióta. Vagy szolgáltató nélkül telefonálsz? Ugyanis a legtöbb reklám magától a mobilszolgáltatótól jön. Belsős célokra akkor is felhasználják a számodat, ha azt mondod hogy ne. Küldik a töltsd fel most és xy-t nyerhetsz meg hasonló sms-eket.
  • Crane
    #15
    @Cat "Egyáltalán nem biztos, a magánszférádban megjelenő reklámokra ugyanis sokkal jobban figyelsz."

    Tegyük fel a kérdést, hogy MIÉRT is? ... Azért mert megsértik a magánszféra szentségét, ami érthető módon dühöt vált ki az emberekből. Ezért figyel rá jobban.
    Ha egy marketinges kiáll amellett, hogy az egy jó módszer, hogy felbosszantjuk a megcélzott vevőkört, és akkor ők majd vásárolni fognak, akkor meg is érdemli, hogy éhen haljon. Mert hogy ezzel egy fillért nem fog keresni, az is biztos.
  • Zoliz
    #14
    Az adataitokat, szokásaitokat elmentik es soha nem tudjátok meg mit csinálnak velük az illetéktelenek. En kiraknám helyetekben a pin kodokat is, hogy lássák a HR-esek :D
  • TomecK
    #13
    SMS reklámok ??? Úristen BMEG ! Az meg mi ? Úgy látom egyre több az idióta aki nem tudja mire való a telefonszám. Hát nem megosztani a világhálóval az tuti. Életemben nem láttam még SMS reklámot, de még telefonon úgy általában reklámot. Pedig nekem is "okos" telefonom van. Na ez az amikor okosabb a telefon a gazdájánál. Sms reklám omg. Ezen most kiakadtam.
  • bdzsana
    #12
    A sok iq betyárnak, aki szerint a reklám hátrány elárulnám, hogy az ingyenes játékok, szolgáltatások, platformok 99%-a eltűnne. Fizethetnél mindenért. Ezeket azért használhatod ingyen, mert a reklámból élnek...
  • alien47
    #11
    Én pl soha nem olvasom el a mobilon megjelenő reklámot. Nem is szeretem és zavarónak tartom Szóval igaza van az 1. nek. Hátrány...
  • bdzsana
    #10
    Igen a reklámok kib@szottul visszahozzák a pénzt. És nagyon jó, hogy facebookon nagyon is lehet targetelni. Az alap ugye, hogy bizonyos termékeket csak fiataloknak, csak időseknek, csak férfiaknak csak nőknek mutatsz. De ennél sokkal több, likokből megosztásokból stb, sokkal bonyolultabb targetelést végre lehet hajtani és így még jobban visszahozza az árát.
    Lehet, hogy ti kapásból kitörlitek a reklámot, de attól még tudat alatt ottmaradhat, ha már ránéztél. Hozzáteszem az egyre pontosabb targetelés miatt egyre kevesebb az ilyen eset. Aki létrehozott már akármilyen terméket, tudja milyen fontos a marketing, pénz szempontjából fontosabb, mint maga a fejlesztés.
    Ti csak azt az oldalát látjátok, hogy "f@szom még egy reklám"...
  • okosan gyerekek
    #9
    igen, erről nem is beszélve...
  • okosan gyerekek
    #8
    hagyjuk már ezt a baromságot, ez az egész szar túl van misztifikálva. hogy a reklámok egyáltalán visszatermelik a rájuk költötteket, hogy annyira tudják befolyásolni a vásárlói szokásainkat, csak egy hipotézis. ez az amiért a tőzsdén szopik az egész facebook és ezt az értelmesebbike előre tudta, a még értelmesebb, meg pénzt csináltak a naívabbakból; enny az egész facebook, meg reklám baromság.
  • Szefmester
    #7
    Én elolvasom... morrantok egy "anyátok"-at majd törlöm és megyek tovább.
  • thrawnguru
    #6
    Nálam aztán nem sokat érnek a reklámjaikkal, AdBlock addon be van kapcsolva, én bizony egy éve nem láttam facebook reklámot...
  • atomkrumpli
    #5
    "a telefon mindig a kezed ügyében van, és egyből megnézed."

    törlés olvasás nélkül? - igen
  • Molnibalage
    #4
    Nem. Élből törlöm.
  • Cat #3
    "Segítek: Hátrány!"

    Egyáltalán nem biztos, a magánszférádban megjelenő reklámokra ugyanis sokkal jobban figyelsz. Gondolj csak egy mobiltelefonos reklámSMS-re; a telefon mindig a kezed ügyében van, és egyből megnézed.
  • nlght
    #2
    Felmérhetetlen az emberi hülyeség. Minek osztanak meg mindent magukról? Úgy is lehet regisztrálni, hogy semmi személyes adatot nem adsz meg csak egy mail címet... De valamiért az emberek szeretik, ha az összes létező kormány összes létező szerve tudni fog róluk mindent, amit megosztanak. Persze, ha csak privátként tárolod az adataid, akkor csak a NATO országok tudnak rólad majd mindent. És akkor még a bűnözőkről nem beszéltem, akik folyamatosan adatbányásznak, meg feltörhetik a géped... Persze semmi újat nem mondtam ezzel, csak annyit h Einstein-nek még mindig igaza van :)
  • Crane
    #1
    "a Facebookon előforduló reklámok részben a felhasználók magánszférájában jelennek meg. Azt még egyelőre nem lehet megállapítani, hogy ez előny vagy hátrány-e,"

    Segítek: Hátrány!

    "De ez csak a kezdet: miért ne választhatnánk ki, hogy kikkel akarunk egy étteremben, színházban vagy vonaton, esetleg repülőgépen ülni?"

    Ez mekkora bullshit.