Minden adatot rögzítenének a forgalomba kerülő járművekről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De azt támogatnám, hogy kb a Smarty csak beletervezve a kocsiba, 2-3 kamera fixen telepítve, memóriakártya könnyen kivehetõen, GPS+gyorsulásérzékelõk.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Miért? Mert a biztosító/autónepper maffiának nem érdeke. A totálcar-on rendesen megy a cikkezés az ilyen esetekkel. Veszed a használt kocsit a valóban megtett km-eket sem tudod meg, nemhogy azt hogy balesetes, pláne totálos volt! Hiába van már most a kocsikban az EDR, mindenki lexarja.
Az eredet viszgálatnál lefényképezik a km óra állást, meg azért kiderül a múltja, mert adatbázist csinálnak belõle, elvileg. Azt hiszed hozzájutsz ezekhez? Sohasem!
Persze majd ha az lesz, hogy pl az adatrögzítõ alapján lehet bírságolni, na akkor ne félj, közúti ellenõrzés memória leszívással egybe kötve, te meg szopsz, mert találnak egy esetet, hogy a lakóövezetbe 22 km/h-val hajtottál be. Kapsz is vagy 60 ezret az új díjszabás szerint.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Lesznek itt majd ép ésszel betarthatatlan 30-as táblák dögivel! Meg ordítóan felelsleges korlátozások tömege, hogy az évente kellõ mennyiségû büntetés befollyon az államkasszákba, aztán majd késõbb az államkassza szerepét egyre inkább átvevõ magánmaffiák kasszájába.
Tényleg világforradalom kellene már ide, vagy egy jó nagy Nibiru
Azért az EU-n belül kicsit másképp viszonyulnak az adatvédelemhez..."
Aha... itt még nagyobb tetvedékek lesznek. Amilyen javaslatok, törvények elõkerülnk néha, hát az már hátborzongató. Jön 1984...
Predatorok a városok fölött, eseményeket elemzõ, és egy embert vagy 20 féle markerböl fölismerni képes (pl fülcimpa alakja, járásminta, stb,stb) kamerák, folyamatos és real time telefon pozíció logging, sms, mail és egyéb böngészési elõzmények hosszú távú tárolása, telefonon keresztül a "belehallgatás" a környezeti zajokba, stb, stb, stb.
Amúgy meg nézzetek utána a INDECT projectnek is.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Miert is? Aki tenyleg nem ment gyorsan, annak az adatrogzitoje egyertelmuen mutatni fogja, hogy nem ment gyorsan. Ha valaki tenyleg hibazott, azt el kell ismerni, ami ertheto. Aki meg szandekosan szokott gyorshajtani, az oruljon, hogy nem a jogositvanyat veszik el az elso hibanal. Egy elonye lenne, hogy ha a rendor hibazik, akkor van ellene egyertelmu es hitelesitett bizonyitek.
Egyebkent az adatrogzitessel kapcsolatban csak annyit, hogy ami a jarmu fedelzeti rendszere tarolja az utvonalat es a sebesseg adatokat, addig mindenki maganal hordja ezeket, mint egy menetiro, tehat senki nem ferhet hozza. Ha nincs balest vagy egyeb problema, akkor ezek az adatok par perc/ora/nap mulva torlodnek. Viszont ha gond van es van pl. fedelzeti kamerakep is, akkor egyertelmu, hogy pl. az illeto nem 100-al ment az iskola elott es a gyerek ugrott ki ele hirtelen egy auto mogul. Ilyenkor jelenleg jo esellyel az autost ultetik le, meg akkor is ha nem hibazott, mert nem lehet rendesen bizonyitani a tortenteket.
Azért az EU-n belül kicsit másképp viszonyulnak az adatvédelemhez...
Aztán a betétlap keresése helyett a barátját/férjét hívja telefonon, hogy jöjjön gyorsan, mert nekimentek...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Mármint most Magyarországra gondolsz?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Szituáció: Mész szabályosan kilencvennel, bokor mögûl szarvas kiugrik, kikerülöd, megcsúszol, totálkár. Tábla mint "Vadveszély" nincs. Se kamera, se datalogger. Se szarvasnak, vaddisznónak nyoma. Ami van, az az anyagi csõd. Mert hogy a biztosító egy ruppót nem fizet, az tuti.
Autó megáll elöttem, én mögötte állok meg, a liba berakja rükvercbe és belém tolat. Látott egy üres parkolóhelyet. Azt állította hogy én mentem beléje. Nem volt szerencséje. Van kamera és datalogger az autóban.
Szóval, szerintem jöhet a dolog.
往前看同志
Ha annyira a szívükön viselnék az emberek sorsát, nem hagynák megdögleni a társadalombiztosításon kívül rekedt több millió szerencsétlent.