Októberben WP8, novemberben az első telefonok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
A telefont és a WP-t csak ajánlani tudom!!! Egyedüli hátrány az, hogy csak a ZUNE-n keresztül lehet le-föl rakni pl. zenéket, de ez is gyorsan elsajátítható.
Na mondom valami Androidos Samsung, utánanézek.
Típusszám alapján Galaxy Beam-et adott a Google. Na mondom akkor ez el van írva, vagy valami, mert ennek ugyan nem Omnia W a neve, beírtam inkább azt erre kijött az alábbi teszt:
http://mobilarena.hu/teszt/samsung_omnia_w/bevezeto_tartozekok.html
Szóval itt a linkelt tesztben elsõ oldal utolsó bekezdés.
forrás?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ez elõtt két hatalmas falat látok:
-Metro UI
-Nagyon szigorú hardware-es és software-es megkötések
A Metro UI tény, hogy valami egészen új, de (igaz ez kicsit szubjektív, de ahogy látom többség is így van vele) nem szép, illetve kicsit primitív hatást kelt a korábbi jól bevált mobilos felhasználói felületekhez képest. Ez az "okostelefonokra" most váltó (idézõjelben, mert mindig megvan aktuálisan mit szokás annak nevezni) felhasználóknak bejöhet, talán gyorsabban megtanulják használni, viszont aki régebb óta használ ilyen nagyobb tudású telefonokat, azoknak ahogy mondtam primitív hatást kelt a megszokott és jól bevált ûrhajó mûszerfal szerû, agyon testreszabható UI-khoz képest.
Tomcsa4 aláírása szerint az Android a "a kártevõk melegágya", én azt mondom a hiba a userben van. Windowson sem azon múlik mennyi vírust szedsz vagy nem szedsz be, hogy milyen antivírus van a gépeden, hanem hogy mennyire figyelsz oda hova kattintasz, mennyire vagy képes felismerni a gyanús dolgokat. Én egy ideig nem is használtam semmilyet, de olyan is elõfordult, hogy szabad szemmel kaptam el egyet, illetve puszta kézzel írtottam ki, na asszem pont akkor döntöttem úgy, hogy inkább mégis rakok fel valamit. Pont ma láttam egy olyat a Play Store-ban, hogy "Solar Charger". Nem, nem volt odaírva, hogy "vicceld meg a barátaidat ezzel", hanem a leírás szerint komolyan gondolták, innentõl nyilvánvalóan bûzlött az egész. Na az ilyen, és ehhez hasonló alkalmazásokkal vigyázni kell, max felrakni egy antivírust (választék van bõven), azt annyi. Hozzáteszem mikor meglett a telóm próbálgattam mindent, mint az õrült, a legrosszabb, ami történt, hogy az értesítések szerint nyertem egy iPad-et 😄 Persze mivel minden alkalmazás telepítése-törlése egységes csomagkezelõn keresztül történik, a gyanús alkalmazások törlése után el is tûnt a nemkívánatos nyereményem 😊
Akárhogy is nézzük, ennyi kockázat eltörpül a rendszer nyíltságainak elõnyei mellett. Nemrég viszont egész véletlenül néztem egy WP7-es telefon tesztjét. Rendesen forogtak a szemeim, amikor megláttam, hogy WP7 elõírás, hogy a telefont NE LEHESSEN MEMÓRIAKÁRTYÁVAL BÕVÍTENI. OMG. Aztán ott van még mellé akkor, hogy az alkalmazásokat is csak a store-ból lehet telepíteni, ezt azt hiszem nem kell ecsetelnem mekkora hátrány mind a usereknek, mind a vékonyabb pénztárcájú fejlesztõknek. Az Apple-t nem kell idekeverni, nekik ott van a felsõ tízezer(százezer) megrögzött törzsuserekként. Azért õket nem lesz egyszerû elcsábítani.
Amihez talán a legjobban hasonlítani tudnám a rendszert az eddigi benyomások alapján, az egy olyan ország, ahol nem kell keresgélni melyik boltban tudsz megvenni valamit, melyik hivatalban mit tudsz intézni, stb, mert hatalmas, egységesített, színes táblák vannak az épületek tetején egyértelmû ikonokkal jelezve mit hol, viszont a boltokban csak drága, prémium márkájú termékeket vehetsz, felejtsd el, hogy milliárdok nélkül vállalkozást alapítasz, ja és az utcára csak bukósisakban lehet kimenni (ami nélkül nem enged ki a házadon az ajtó, és le sem tudod venni kültéren fizikailag), mert nehogy már orraess a piros villogó neonnal kivilágított patkán és betörd a fejed, volt akivel már megtörtént, innentõl nincs kizárva, hogy veled is megtörténhet...
Kicsit durva hasonlat lehet, de én még akkor is 1000x meggondolnám, hogy egy ilyen országba költözzek -e, ha az ottani átlagkereset az itteni 50x-ese lenne 😊
Vagy nem network lagra gondolsz, hanem inputlagra? Az érdekes, én még nem tapasztaltam ilyet semmilyen telefonon, max húgom rezisztív touchscreenes szarján (GT-S5230 vagy micsoda) ha a "nem nyomom elég erõsen ezért nem történik semmi, csak mikor újra próbálkozom 1 mp múlva" jelenség értelmezhetõ 1000ms inputlagként 😄
Egyébként nekem gyári rommal néha elõfordult sok-sok vagy több nagyobb futó alkalmazás esetén, illetve sleep módból való visszatérés után 1-2 mp-ig (de az csak a gyári CPU governor delay-e miatt amúgy), hogy akadt egy kicsit az UI rendering a relatív olcsó Androidos telómon, de mivel kivételesen nyílt platform az Android, egy gyári alapú tweaked rom, vagy akár csak egy custom kernel bõven elég tud lenni az ilyen apró kellemetlenségek kiküszöbölésére. A gyártókat sem nagyon kell ezért bántani, tudtommal átlagosan 1,5x-es biztonsági felülméretezés az elvárt mindenféle mûszaki területen, így a gyári romok is valószínûleg úgy vannak belõve, hogy a már-már szélsõségesen szarul sikerült CPU példányokon is atomstabilan fussanak, ez nagyjából összevág azzal, hogy nekem kb pont másfélszeres teljesíményt sikerült kihoznom a gyárihoz képest így.
Ha nagyon érdekel, ezt tanulmányozd kicsit.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Legalábbis nem túl valószínû.
Még csak azt se tudjuk, mi az hogy OS. A Bubuntu egy OS, és nem egy magon kezdte. De ha redukáljuk az állítást, hogy minden kernel egy szálra íródott, szerintem az se igaz.
Az os-ek tudják a párhuzamosítást (android alapja a linux mond valamit? egy szervereken nagyon elterjed alapból sokprocesszorra és sokszálra írt os).
A párhuzamosításhoz nem kell több magos proci (a valóshoz igen, ugyanis 1 cpu 1 szálat futtat egyszerre, a látszólagos párhuzamosság idõosztással van megoldva.
Minek 4 magos proci? Hát hogy megvásárolják, a gyártó pedig pénzt keressen... és néhány játéknak. Pont mint pcn...
Ezen kívül elég az 1 mag is.
Tudom melyik os-ben van valós párhuzamosítás. a 80-as évek vége fele óta mindenben, leszámítva a dos-t...
"Mert eddig az összes csak toldozgatás, ráadásul mind egy magos provin kezdte."
minden os egy magon kezdte, az asztaliak is...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
"Nokia telefonok nem rosszabbak mint akármelyik Samu, HTC, LG telefonok. "
Nem hát, csak drágábbak miközben semmivel sem jobbak.
"Ja és természetesen ha az OS nem használja a 4 magot (sõt, ezek a kettõt sem)"
De használják, Android már 2.3-as verzióban használta a 2 magot.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A Symbian legutolsó verziója stabil és jó, használható a telefon. Csak éppen kevés rá a program és senki nem fejleszt rá (már a nokia sem). MeeGo egy kezdeményezés volt a HP részérõl ,ami bukással végzõdött. Ahhoz hogy valaki csak úgy kiadjon egy OS-t, hogy majd meghódítja a világot, nagyon kevés az álmodozás. HP meg egy közepes cég, és egy közepes cég erre nem képes egyedül. WP7 meg csak egy hirtelen ötlet, meg is látszik rajta.
Nokia telefonok nem rosszabbak mint akármelyik Samu, HTC, LG telefonok.
Ja és természetesen ha az OS nem használja a 4 magot (sõt, ezek a kettõt sem), akkor az alkalmazás (játék) sem fogja. 😊 Ez logikus gondolom.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Párhuzamosítás van minden os-en, mert különben az lenne mint a dosban az a program fut amit futtatsz, semmi más. Telefon esetében ez olyan lenne, hogy elkezdesz angri bördszözni, és nem tudnak hívni, sem sms-t nem kapsz semmit.
De nem így van, csak nincs tálca ahova le lehet rakni a programokat (tudniilik kurvára kevés hely lenne erre egy néhány collos képernyõn). Ettõl függetlenül van egy rakás program ami a háttérben tud futni(pl navigáció), a rendszer folyamatai meg mindig is sokan voltak és párhuzamosan futottak.
"Van iphone 4-em, tökéletesen elégedett vagyok vele, illetve van Samu Galaxy 2, illetve az öcsém HTC Sensationját is használgattam"
egyik sincs. mit vetítesz? fanboy vagy.
"az Android GPU-t nem is használ, emiatt lassú.)"
lol te idióta, android 3 óta használ gpu-t a gui renderelésre az android, de elõtte is lehetett használni a programokon belül. Legalább tájékozódnál 😊
Nekem nem igazán laggol semmi 1-2 játékon kívül a 16 ezres androidos telefonom sem, de pssszt 😊
Tudom hogy frusztrált vagy, de ez van. A wp egy szar (bár mi nem az az m$-tõl? talán a vs egyedül), minden update és újítás elõtt elmondtátok hogy na majd most(na majd a nodo, na majd a mango, na majd a nokia és a lumia, na majd a 7.8, na majd a wp8), és mindig a béka segge alatt van a részesedése, nem véletlenül.
Én úgy látom, hogy amíg a windowsos telefonokon nincs olyan navigáció, aminél opció volna a fizetõs utak mellõzése, addig hiába lesz bármilyen jó a WP8, kutyának se fog kelleni. A másik, hogy nézzük meg mennyiért lehet fejleszteni Androidra. A telefonon bekapcsolok 3 checkboxot, letöltöm az ingyenes SDK-t, és fejlesztek. És WP8-ra? Feloldom a telefonom fájlrendszerét, évi 100 USD-ért. Ezután megveszem a 10000 USD-ért Visual Studiót, és máris fejleszthetek. Hát izé - nem úgy néz ki, mint ami sikertörténet akar lenni...
+ kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz kötött a rendszer. ha akármilyen kis megkötés is van benne, akkor egyértelmû, hogy az android jobb választás.
https://twitter.com/foodlfg
Vizsgáltasd meg a szemed.