5
 • Komolytalan
  #5
  A tükrös gépeknek azért megmarad 2 előnye, ha megfeszülnek is:
  - Mivel valódi keresője van, ezért az nem fogyaszt. Egyszerűen egy garnitúra aksival több képet lehet elkészíteni tükrössel mint ezekkel.
  - Mivel valódi keresője van, így azt látod rajta, ami ott van, nem pedig azt, ami x idővel ezelőtt ott volt (a képre meg megint más fog kerülni). Szóval a tükrös gépek egyszerűen gyorsabbak. Amik persze egy beállított/tájképnél nem lényegesek, de ahol mozgás van, ott igen.

  Értem én, hogy ennek a kategóriának van létjogosultsága, de nem hinném hogy ez kipusztítaná a tükrös gépeket. Kompakt gépektől azért nem kicsit drágábbak, még alapkiépítésben is. Plusz obikkal meg már nem igazán olcsóbbak, mint a tükrös gépek. Szóval sok minden nem szól mellettük, a video felvételen kívül. Amit meg már HD minőségben tud egy középkategóriás mobiltelefon is, ami így is úgy is ott van a zsebben.
 • closed
  #4
  A belépő szintű dslr-ek képminőségét már verik ezek a gépek. Ha elérik a középszintű gépek minőségét (főleg az objektívparknak kell ebben fejlődni), akkor pont ugyanúgy ki fogja nyírni a ez a kategória a dslr-t, ahogy a mobiltelefonok kicsinálták a kompakt gépek piacát. A felsőkategória még egy darabig megmarad a tükrösöknél (ahogy pl az ultrazoom kompaktokat sem váltja ki a mobil), de a tükör elhagyásának köszönhető méret- és súlycsökkentés hatalmas előnye ezeknek a kütyüknek.
  Ami meg az árat illeti: azokon a piacokon, amik a gyártók számára kicsit is relevánsak, a mostani ár sem kifizethetetlen. És mivel olcsóbban gyártható mint a bonyolultabb tükrös gépek, pár éven belül árelőnye is lesz velük szemben.
 • csulok0000
  #3
  Nekem az ilyen köztes gépekkel az a bajom mint a bridge-el. Ahoz túl komolynak tűnik ill. árban is az, hogy egy átlag user érdeklődést mutasson iránta, de akiket meg komolyabban érdekel a téma azok meg valszeg dslr-t veszenek.
 • Cat #2
  Szerinted az utolsó képen lévő gépek orrnehezek? :D Sok szót használnék rá, de nem ez az :)

  Tény, hogy egy nagyítási szint után mindenképp csak az objektívet tartod, a gép ami rajta van csak légypiszok, de az a kategória, amihez ekkora telék kellenek csak a fotózás töredékrésze.
 • mad mind
  #1
  A problémám ezekkel, hogy nagyon orrnehezek és a fogásuk sem a legkényelmesebb.