17
  • Büdös Bohóc
    #17
    Akinek nem elég 24" ilyen célokra, az nem profi grafikus, akkor meg mi a ráknak kell ilyen neked?

    Multitouch XXDDD Úristen bazmeg, nem hipstereknek van ez kitalálva, hogy azzal netezz, te olvasod egyáltalán, amiket leírsz?

    Másrészt meg 40 colon számold ki hány pixel kell retinához, good luck.
  • Macc
    #16
    10 evet meg annak fenyeben irtam, hogy kb mi torten az elmult 10 evben: szinte semmi. 21" 100dpi-s monitort hasznaltam, most 30" 100dpi az is megvan mar 4-5 eve, es igazabol semmi nem tortent, csak annyi, hogy ezt a felbontast manapsag 27"-on kinaljak.
  • Macc
    #15
    En hallottam rola, de ilyen nem kellene: kicsi, nem moultitouch (pontosabban csak tollal mukodik), nem retina, szoval en meg varok:)
  • Büdös Bohóc
    #14
    "vezette be SZÉLESKÖRŰEN" - tanulj meg olvasni. Szerinted a C= PET és az SX-64 mikor volt széleskörűen használt? A PET biznisz gép volt, az SX-64 meg (arról nem beszélve, hogy ugyanabban az évben adták ki, mint a macet) kurvára szar eladásokkal rendelkezett.
  • Büdös Bohóc
    #13
    nem tudom ezen is mit nem lehet érteni :) Van egy bizonyos felbontóképessége a szemnek, a megfelelő képátlóval kombinálva egy bizonyos felbontást olyat kapsz, amit már nem tud a szem szétosztani, ennyi. Egyébként is a Retina felbontás egy védett név lett, olyan, mint az Apple, nem azért hívják annak, mert a szemedet felbontják. Ajánlom, hogy élőben nézz meg egy ilyen gépet. Nekem kimondottan jó a szemem és a legapróbb dolgokat el tudom olvasni meg meglátom de ezeknél a gépeknél én is fennakadtam.
  • lordsithlord
    #12
    De jó is lenne, ha PONTOSAN idéznél

    A pontos mondat így szólt:

    "A laposmonitorral egybeépített számítógép-kategóriát az Apple vezette be széleskörűen majd' egy évtizeddel ezelőtt, és azóta sem igazán akadt olyan kihívója a Microsoft operációs rendszerével szerelt táborban, mely komolyan megszorongatta volna."

    Ez pedig igaz, a TFT monitoros AiO gépeket kb. 10 éve az Apple vezette be. Amiről te beszélsz, az még ugyebár a régi CRT monitoros verzió volt.


    Egyébként a technológia miatt nem volt igazi kihívója, az meglett volna, hanem mert az emberek többsége nem fog azért másfélszer annyit költeni egy gépre, hogy AiO legyen. Ezeknek a gépeknek a legtöbbje többre jön ki, mint egy noti-monitor páros, ami azért elég vicces dolog. Az pedig még mókásabb, hogy nagyon sok ilyen AiO gép egyszerűen nem vagy csak igen bonyolult módon bővíthető. Márpedig egy asztali gépnél alap követelmény, hogy simán lehessen bővíteni, lehessen bele több meghajtót tenni, stb.
  • sanyicks
    #11
    semmi sem retina felbontású... amúgy is ez egy fasz elnevezés. Olyan mint az intelligens mosópor...
  • Bannedusermail
    #10
    A Mac az nem 1920, hanem 1984.
  • Büdös Bohóc
    #9
    Az acernek van egy faszább laptopja, ami ugyanúgy érdekes, az egész becsukva egy normál laptopnak néz ki, aztán kinyitod és... Két monitor. Mindkettő érintőképernyős. És relative olcsón, ha jól emlékszem max 200k volt az ára, mikor láttam, de talán olcsóbb is.
  • Büdös Bohóc
    #8
    mondjuk nem retina felbontású, de cserébe 800 ezer forint
  • Büdös Bohóc
    #7
    Gondolom erről nem hallottatok

  • caius marius
    #6
    Ehhez nehogymár 10 év kelljen...
  • Macc
    #5
    Erdekes, a cikkiro is megjegyezte, hogy atlagos hasznalatra kenyelmetlen egy allo monitoron lebego kezzel tapicskolni, esert gratula az acernek, hogy bevallalta ezt a hasznalhatatlan opciot. Amugy meg milliofele gepet ki lehet talalni, mindenkinek mas lenne jo. En peldaul elfogadnek egy 30-40" koruli erintokepernyos gepet/monitort, amit 10-20 fokban megdontve - mint egy tervezo asztalt - kellene hasznalni. Es jo lenne ha csak az ujjbegyre, ill. egy specialis hegyes tollra reagalna, igy lehetne ra tamaszkodni, persze legyen retinafelbantasu es OLED. Na talan majd 10 ev mulva.
  • caius marius
    #4
    Ezmánaztántéllegnemkell!
  • Petka
    #3
    Jaj de ugyan ne viccelj már, hát az apple az apple... Szándékosan kis betűvel.
  • Andr0
    #2
    annyi fajta gép van már... ezek unalmukban ilyeneket találnak ki, mi nincs még?:D
  • vision5
    #1
    "A monitorral egybeépített számítógép-kategóriát az Apple vezette be széleskörűen majd' egy évtizeddel ezelőtt"

    Ha Apple-ról van szó, akkor 1980-ra datálható szóval 30 évvel ezelőtti (Macintosh). Azonban már korábban is léteztek 8-bites más modellek, pl. Commodore PET, Commodore SX64, KayPro II. Ezen felül sok touchscreenes megoldás létezett a múltban, volt monitorra ragasztható fóliás érzékelő is. Az LG is árult monitorokat beépített touchscreennel, sőt All-in-one PCjük is volt, az iMac előtt.