18
  • dpapa100
    #18
    én ajánlok egy gépet! Viccen kívül: számomra nagyon fontos lenne, hogy egy Nikon Coolpix L810 sorsoláson nyert fényképezőgép gazdára találjon, én sajnos nem tudom megtartani, pedig nagyon szeretném.
    Csak hirdetések feladása miatt bontottam ki, de ki sem próbáltam, hogy vadi új maradjon.
    2 év Extreme Digital garancia 2012.07.23-tól kezd.!
    A számlán 60 ezer Ft az értéke, eladnám 49 ezerért - ha postáznom kell, személyes átvétellel 47 ezer. Cím: Kiskunhalas e-mail: [email protected]
    Köszönöm, ha nem törlik ki azonnal.
  • FoodLFG
    #17
    Kosárlabda meccseket majd le kellene szedni torrentről (tod ki nézi SD minőségben... :D). Az amerikaiak nagyon esküdöztek, hogy most majd beverik mindenki pofáját keményen, úgy hallottam.

    Tud valaki valami jó torrent oldalt, amin ilyen sporteseményeket osztanak meg ?
  • Zoli007
    #16
    Mi volt 84-ben?
  • joghurt3
    #15
    Minek is akarnál bevinni egy számottevő fényképezőgépet, ha aprópénzt sem vihetsz be (mert hogy zokniba rakva mekkorát lehet ütni vele - a kulccsomóval nincs bajuk), és sültkrumpliból is csak McDonald's-osat ehetsz? Tudomásul kell venni, hogy az olimpia 1984 óta szigorúan csak egy üzleti vállalkozás, és te nem veszélyeztetheted a főszponzorok érdekeit.
  • nextman
    #14
    Igy van, viheted a legkomolyabb Leica-t is objektiv nelkul:)
  • Cat #13
    A 30 cm az milyen zoomátfogás?

    Semmilyen. Ott van a mondatban hogy "mérethatár", azaz 30 centisnél nagyobb fotós cucc nem vihető be sehova. Ebben benne van az állvány vagy egy hatalmas teleobjektív is.
  • kjhun
    #12
    ....hogy semmilyen konkrét utasítást nem közöltek a biztonsági személyzettel, miszerint mi a különbség a profi és a nem profi eszközök között, ráadásul napjainkban a "lakossági" típusok között is sok a cserélhető objektíves.

    A cserélhető objektíves gépeket konkrétan nem jelölték meg. Amit linkeltem példát, annak a benne lévő zoom-objektívnek 1000 mm-es (35mm-re átszámolt ekvivalens) a maximális fókusza. Hogy azt veszik figyelembe, vagy csak a valódi fókuszt, az jó kérdés. Mivel a reális fókusza csak 4.3-180mm (35mm-re: 24-1000mm). A cserélhető objektívesek közt van nagyobb is, de azokban nagyobb az érzékelő is általában. Vagyis ezzel a géppel max zoom-nál kissebb érzékelővel közelebbi képet csinálhatsz, mint egy cserélhető objektívessel, amiben nagyobb érzékelő van, egy 300 mm-es optikával, ha pont akkora az érzékelő, hogy a 35mm-re átszámolt ekvivalens fókusz is ugyanennyi, mint a valódi fókusztávolság, vagy picit több. Vagy, ha netán hagyományos 35mm-es filmmel használható fényképezőt használnál, cserélhető objektívvel.

    Felülnézeti kép:
  • Möci
    #11
    "Ilyen gépekre gondoltak leginkább, hogy tilos bevinni (Ennek 42*-es zoom-ja van):"

    Valóban?! És ehhez milyen csere objektíveket ajánlanál...Okoska?
  • kjhun
    #10
    A 30 cm, az semmilyen zoom, hanem gyaníthatóan, a 30 cm-es, vagyis 300 mm-es fókusztávolsággal bíró objektívekre gondolhattak. Gondolom nem zoom-átfogásra gondoltak, mert akkor téves a megjelölés, nem cm-ben mérjük ezt, csupán egy számmal, vagyis pl.: 20*/20X vagy leírva a tartományt: 6 - 60 mm. Frontlencse átmérőben igen csak nagy lenne, ekkorákat ritkán látni már a pályák szélén, de akadhat 1-2 db még. Inkább 10-25 cm közöttiek a szokásos. Amik, minimum 1-2 m-es fókusszal rendelkeznek. Amúgy viszel egy kis zoom-os kompakt gépet, amire a 35 mm-es kisfilmre vonatkoztatott ekvivalens fókusz nincs ráírva, akkor elvileg beviheted, ha például az objektív valódi fókusza 8-240 mm-ig terjed.

    Ilyen gépekre gondoltak leginkább, hogy tilos bevinni (Ennek 42*-es zoom-ja van):



    Meg van már wifi-s fényképező is.
  • gemihu
    #9
    "Más létesítményeknél csak a nagy zoomátfogású objektíveket nevezték meg tiltottnak, konkrétan 30 centiméteres mérethatárt határoztak meg" A 30 cm az milyen zoomátfogás?
  • frensys
    #8
    Engem meg rohadtul nem érdekel se az olimpia se a sport se semmi ilyen baromság, így ha milliomos lennék és ott lehetnék akkor se mennék
  • mad mind
    #7
    Szóval nem vihet be fényképezőgépet az ember, mert véletlen fényképezne vele? Mi a szar? Ha a profi fotósokat akarják ezzel védeni, csak szólok, hogy 50 méterről fényképező amatőr, és a pálya mellöl fényképező profi képe között, van némi minőségbeli különbség a profi javára.
    Az angolok hülyék.
  • okosan gyerekek
    #6
    szuper.
  • okosan gyerekek
    #5
    fogadjunk a gusztustalan férgek elveszik őket, nehogy ingyé' készüljenek jó minőségű képek az amúgy is ingyenes olimpia jegyekért cserébe -- és akkor most elolvasom a cikket.
  • Flower
    #4
    A fenykepen nem a Wembley Stadion lathato!
    ------------------------------
    http://viccesvideok.net
  • rolika
    #3
    Mindenki maradjon otthon. Majd csak észbekapnak az ostobák.
  • Zoli007
    #2
    Pont az ilyen dolgok miatt szarom telibe az olimpiát. Ha lenne pénzem, se mennék rá.
  • jackoneill90
    #1
    diktatúra angliában is.