35
  • Chris05
    Leégeti a szőrt. A gyémántot is csak önmagával lehet csiszolni :D
  • Merces
    lekaparja
  • TreDoR
    "Szerintem az "Istenem..." alatt nem Zeuszra gondolt mint 1 görög isten a sok közül, hanem Istenre."

Nafene, taníts meg lécci a gondolatolvasásra :D
  • tmk
    De tulajdonnév, ez a neve a keresztény vallásban...ennek a méltóságcímnek semmi értelme...azt hogy István király kis betűvel kell írni, nem naggyal.

Ajánlom figyelmedbe: Link 160, 167

Az 5-öss pontod pedig teljesen butaság, igaz hogy nem MTA, de a műveltséget és az értelmi szintjét egy ismeretlen embernek a helyesírásából vonja le mindenki, itt nem az elgépelésekről beszélek, hanem j-ly, ö-ő, st - cs stb. használata. Elég ciki ha valaki nem tud helyesen írni.
  • alien47
    A trailer vacak, a filmet majd megnézem letöltve. A fene sem add egy fillért sem hollywoodnak. (utóbbi direkt kicsi)

• beyondReason
  • Wassington
    Sziasztok... én nem sűrűn szólok hozzá, de azért ezt mégsem hagyhatom szó nélkül. :)
    1, Az, hogy "Isten" nem tulajdonnév, csupán egy személy méltóságcíme (mint pl. a Király)
    2, Az ókeresztények Istenének volt konkrét neve: Iészusz Khrisztosz (magyarul Jézus Krisztus)
    3, a Jehova jelentése NEM Isten... Az eredeti tetragrammaton (JHWH - a Mazoréta pontozás szerint Jahve) jelentése az Exodusz 3/4 szerint: A Mindenható és Örökkévaló Létező, aki örökre Izraellel van.
    4, Az Isten szó mindannyiunknak mást és mást jelenthet, van pl aki több ilyen személy létezésében is hisz... A monoteista vallások (Keresztény, Muzulmán, Zsidó) a tisztelet jeleként írják nagybetűvel és azért, mert számukra Ő az egyetlen, nincs más Isten rajta kívül. Az országunk keresztény múltjából adódik, hogy a helyesírásunk szerint nagy "i"-vel kell írni.
    5, Az SG.hu fóruma nem a Magyar Tudományos Akadémia, szóval teljesen lényegtelen, hogy ki és milyen mértékben tartja be a helyesírás szabályait...

és 6, Nekem személy szerint nagyon tetszik a Trailer, a film remélem kicsit más megvilágításba fogja helyezni a már jól ismert Superman történetet. :)
  • tomboy013
    Szerintem az "Istenem..." alatt nem Zeuszra gondolt mint 1 görög isten a sok közül, hanem Istenre. Azt meg, hogy: "I-vel", azért nagy betűvel írtam hogy szembetűnőbb legyen. Istent akkor is gáz kis betűvel írni. Én is hibázom mikor írok, de Istent azért mégsem írom kis betűvel... Meg még egy szar netes kommentben is próbálok figyelni rá, hogy valamilyen szinten normálisan írjak. Szerintem ez nem megvetendő dolog manapság attól még, hogy ellenszenves vagyok neked. Egyébként nem vitát akartam generálni csak javítottam amit elírt, ez olyan nagy probléma? Ha engem kijavítanak sem veszem zokon, sőt...
  • tmk
    Azért nagybetű, mert tulajdonnév. Gondolom te sem örülnél neki, ha az igazi nevedet mondjuk bármilyen hivatalos papíron kisbetüvel írnák.

Egyébként bírom a sok kommentelőt hogy egy másfél perces trailer alapján meg tudja mondani, hogy sikeres lesz e egy film vagy sem.
  • Chocho
    Amúgy a teaserek eszméletlenül hangulatosak. A legvárósabb film számomra.
  • Chocho
    Érdekes, én egyszer sem hallottam a teaserek alatt isten nevét. Főleg nem az ókeresztény istenét, akinek nem is tudjuk a nevét (a Jehova azt jelenti, hogy isten, nem igazi név).
  • sandor8206
    hát jobb lett volna ha azt a zsák pénz hozzávágták volna valakihez és csináljon egy eredeti sima egyszerű blockbustert, unom már hogy az évi 10 blockbusterből 5-6 comic-film
  • adampierson
    Azért azt ne felejtsük el, hogy Synder filmjeiben nagyon pazar látvány szokott lenni. Szóval, már azért megéri megnézni, függetlenül attól, hogy ki, kit játszik benne. Nem mellesleg szerepelnék még olyan színészek a produkcióban, akik miatt pláne érdemes beülni. Amint megnézem a Sötét lovag: felemelkedést, a Man of Steel át is veszi majd a helyét, a türelmetlenül várt filmek listáján. :D
  • Wolfi24
    Hogy is volt a Bibliában: "Isten nevét hiába szádra ne vedd!" Erre mindenki össze-vissza mondja a nevét. :D

A témához vágva, engem érdekelne az a trailer is (jó minőségben) amit a Comic-Con-on nyomtak le.
  • Szemjuel
    istent maximum akkor írod I-vel ha egy konkrét vallás főnökéről beszélsz ;)
  • Loverman
    Annyi biztos hogy Cavill jobb lesz mint Brandon Routh...
  • zetortraktor
    Attól, hogy ti hogy írjátok istent, más másképp is írhatja. Főleg a neten. Te sem írtál vesszőt meg kötőjelent a kommentedbe, ahol kellett volna, de nem hiszem, hogy bárki ezt megjegyezné. Ööö...

A "nagy I" egyébként nem redundáns kicsit? Vagy "nagy i-vel", vagy "I"-vel. Amúgy meg ez honnan van ez a hülyeség, hogy nagy? Főleg egy kifejezésben.
  • tomboy013
    1. Az Istent nagy I-vel írjuk. 2. Nem vagyok nagy Superman fan. 3. Nem néztem a Lois & Clark-ot. De köszönöm hogy felvilágosítottál ;)
  • xido
    jaj istenem..nagy superman fanok és nem emlékeznek a Lois & Clark sorozatra..kézitükörből visszavert szemének tüzes sugarával borotválkozik
  • G22
    Jó válogatás
    Cavill: Angol, merev arcú, 28éves
    Loist játszó színésznő: ronda és 37éves !
    Perri WHITE: sötét bőrű színész
    ..
    Na ez van, egyformán nem gondolhatjuk ugyanúgy
  • tomboy013
    De hogy égeti le? Elvileg sebezhetetlen, akkor a hajának is le kéne égnie. Azt tudom elképzelni hogy a fürdőszoba tükörhöz rak egy kriptonitot, megborotválkozik Gilette borotvával aztán elteszi a kriptonitot =D
  • zetortraktor
    Inkább azért, mert az a címe, hogy Superman. Ennyi épp elég a minimum 200 milliós bevételhez. Az előző sem volt nagy eresztés, mégis elért ennyit.
  • Axlkenobi
    Nem, ez a film azért lesz sikeres, mert jó írók és jó rendező készíti el, nem mellékesen kiváló szereplőgárdával.

• G22
    Ja,de egy kis költségvetésű sorozatot ne hasonlítsunk össze egy 300millio dolláros film költségvetésével.CAvill még bénább lett volna a Smallville-ben, de a filmben is az lesz a merev arcával, amit A Halhatatlanoknál is megkapott..
    Amúgy leégeti a szőrt az arcáról
  • tomboy013
    Jah amúgy az érdekelne mivel borotválja le a szőrt az arcáról Superman =D
  • tomboy013
    Én a Smallville-t épp Tom Welling miatt nem néztem meg, szerintem elég béna szinész. Egy filmje van amire emlékszem az a Köd, de az is valami trágya film. Christopher Reeve szerintem ezerszer jobb volt Superman szerepére mint Welling. Nekem ő a klasszikus (igazi) Superman. Úgy gondolom Cavill jó lesz a szerepre.
  • G22
    Ezeket úgy írom, hogy Superman karakterét szeretem a legjobban.De ez a stáb, szereposztás és a történet, hát letöltve se fogom megnézni.
  • G22
    10 év Smallville főszerep.Onnan is lopnak sok dolgot, lepkét is a trailerben..
    Nolan nevet kajálják, csak azért kötöttek vele szerződést és halasztották jövő nyárra a filmet, hogy ne bukjon akkorát!
    Ez a repülés effekt a csíkkal, hát..rakéta meghajtás?:D
    Aki erre jegyet vált, az Nolan miatt :S:S
  • zetortraktor
    Ha kajálni fogják, akkor nem fog bukni, magadnak mondasz ellent.

"Tom Welling jobb"

Kicsoda? Milyen filmben szerepelt? Nem hiszem, hogy bárki is ismerné. Ha jobb lenne, akkor azért hallott volna róla valaki.
  • G22
    Ennyi szuperhős film után ép ez az, hogy unalmas alkotást várhatsz.
    Futkározik Smallville-ben , jön a Zod a gonosz megtámadnia földet, unalmas már..
    Cavill meg egy gyenge színész,immortalban is megmondták.Tom Welling jobb,de ez már mindegy.
    Csak azért van felfújva ez a film, mert oda nyomták Nolan/Zack nevét, hogy hű,és kajálják az okosak, csak ezért nem fog bukni.Sajnos.
  • Axlkenobi
    Ha összekakálod magad, ez a film akkor sem fog bukni, csak azért, mert te szerelmes vagy Tom Wellingbe, meg a Smallville sorozatba. Tényleg túl kéne magad tedd rajta, hogy a Warner nem Smallville mozifilmet akart csinálni.

Ami az előzetest illeti, szerintem klassz, erős hasonlóságot mutat a Batman Begins legelső teaserjével, ami szintén nem mutatott sokat, de hangulatfokozónak tökéletes volt. A stáb jó, a szereplőgárda szintén, úgyhogy a film nálam a jövő év egyik leginkább várt alkotása.
  • Dynamic
    Hát igen. A repülés ténye egyáltalán nem furcsa, csak az a fránya csík...
  • Jrex
    Így már értem hogy tud repülni :D
  • G22
    Nolan nevét rárakták, hogy ne bukjon akkorát..
    Ez a Cavill meg..na mind1
  • Mr Csé
    kondenzcsikot huz? :D