51
  • M2 #51
    "Közületek hányan vittek mar vissza laptopot vagy bármilyen akksit hivatalos atvevobe? :) szerintem nem sokan.... Kuka...a sok környezetvédő gondolom az elemeket is gyűjti aztan leadja az intersparban... Persze..."

    Nemár! Nálunk (értsd: ismerőseim körében) teljesen természetes dolgok ezek, eszembe nem jutna egy elemet vagy pláne aksit kukába kidobni. Még tényleg ennyire balkáni népek vagyunk (vagytok)?
  • DjDano
    #50
    Pedig az Apple még a Greenpeace által készített listán sem áll rosszul... Persze a tendencia pár kivételtől eltekintve inkább negatív a többi elektronikai cégre nézve is:

    Greenpeace zöld elektronikai céglista 2010 májusából:



    Illetve a legfisebb lista (2011 november):



    Forrás: Guide-to-Greener-Electronics
  • narumon
    #49
    "Értékelem, hogy hiszel az iGod emlékében, de engedd el, ez a cég nem az, amit kedvelni lehetett a 2000-es évek elején. Ráadásul most egy olyan ember irányítja, akihez képest Bernie Ecclestone és Dagobert bácsi buddhista szerzetes."

    No valamit tisztázzunk még az elején. Mit jelent, hogy hiszek az iGod termékekben? Van egy iphone-om amit szeretek és meg vagyok elégedve vele. Ez iGod termék hívés? Tehát te most azt mondod, hogy ha bárkinek van egy terméke amivel meg van elégedve akkor az egy "hívő"? Aki szereti a Samsung telefonját az egy SamsungGod hívő, aki a Nokiával van megelégedve 100%-ra az NokiaGod hívő? Ezt jó lenne még az elején tisztázni! (Vagy te is leventéhez tartozol aki szerint ha valaki szereti az iphonet az hülye, aki a samsungot szereti az okos és elismert ember?)
    Nekem teljesen mindegy ki irányít egy céget ezért meg lehet kövezni. Ha a termék megfelel nekem és elégedett vagyok vele akkor nem érdekel, hogy Dagobert bácsié a cég. Nem érdekel az apple-nél mekkora köcsög a cégvezető, ha a telefonjával 100% elégedett vagyok, de ugyanígy nem érdekel, hogy a Samsung vezetői a világ egyik leggecibb maffiózói amikor jó tévét csinálnak és elégedett vagyok vele.

    Az egyetlen problémát az jelenti (és akkor most minden személyeskedés nélkül nézd meg itt az első hozzászólásomat), amikor valaki elkezd teljesen valótlan dolgokat állítani - alá veszélyes, kiszedhetetlen, robbanós akkumulátor. Amikor kiderül, hogy az általa favorizált termékben pont ugyanaz van (hiszen az apple nem gyárt akkumulátort), akkor meg ferdít és tagad.

    Az meg engedtessék meg nekem, hogy azt én döntsem már el, hogy egy lejáró hátuljú mobilt szeretnék vagy egy egybe szereltet, még ha te szerinted ez hülyeség is. Hogy a kedvenc példámnál maradjak; a CD lemez vagy az mp3 mennyivel könnyebben hordozható, lejátszható, másolható mint egy bakelit lemez; ez azonban kurvára nem érdekel amíg a bakelit annyival jobban szól. Mindenben alulmarad a digitális technikától csak egyetlen dologban nem. Ez az egyetlen dolog viszont annyira fontos, hogy ezért van bakelit lejátszóm és ezért gyűjtöm azokat és nem a CD-t.
    Ha valami nem világos szívesen válaszolok és beszélgetek veled csak ne süllyedj Levente szintjére mert annak nincs sok értelme.
  • narumon
    #48
    "Az ilyen mintaf@szokra építhet az Apple."

    Gratulálok. Egyetlen hozzászólás után eljutottál megint a mocskolódásig. Hozod a formád rendesen.

    "Ismét hoztad a formád, nagyképű és ostoba maradtál, nem segít rajtad semmi."

    Háhhá bagoly mondja....

    "Többször kellene elolvasni a dolgokat, úgy a cikket, mint amit írtam neked és akkor inkább csendben maradnál. Természetesen ez vágyálom csak, az ilyen technikai analfabéták nagy pofája sosem lankad és sosem veszik észre, mennyire nem értenek hozzá, csak ugatnak."

    Valóban, nyomtál pár iszonyatos nagy baromságot (jó szokásod szerint) és amikor ezt hipp hopp sikerül (ismét) megcáfolni akkor jön a vagdalkozás. Nem is te lennél.

    "Kár engem oktatnod, messze többet szereltem én ilyesmit, mint te egyáltalán láttál, ahogyan írsz, csak további bizonyítékot ad erre."

    Valóban jó sokat szerelhettél ha neked csak roncsolással sikerül kiszedned egy akkumulátort, és még el is magyarázod, hogy senki ne álljon neki otthon mert veszélyes. Igazad van valóban meggyőző voltál és sok bizonyítékot szolgáltattál erre.

    "Menj te csak szervizbe izzócserével és ablakmosó feltöltéssel is, de kár újabb kétségbeesett próbálkozásokkal kísérletezni avval, hogy magadat műszaki emberként mutasd be. Ezt a lasztit már régen elrúgtad."

    Háhhhááá :)

    "Ha ez meglesz, nem kell itt lejáratnod magad ismét."

    Ismét egy teljesen tipikus hozzászólás tőled. Valaki megcáfol erre jönnek a konkrétumok nélküli vagdalózások. Akkor egy vadmarha vagy, hogy az már fáj, de igazából élvezem mert rendívűl könnyű téged megalázni minden egyes alkalommal :)
  • levente68
    #47
    Nagyjából igazad van.

    Ha sikert érsz el nála, írj privit és gratulálni fogok!

    Soha egy kicsit se ismert el semmit, ami az Apple ellen szólt.

    Ha ez felülkerekedés, akkor gratulálok.

    Na, én léptem, csá!
  • nachtwey
    #46
    A stílusod a baj, nem a mondanivalód. Ezért kerekedik felül, mert te kibillensz és személyeskedsz.
  • levente68
    #45
    Igen, ez is egy vélemény, akkor is, ha azt se tudod, milyen régi a vitám ostoba kollégáddal. Az elsó szifon óta nem érti, hogy mi a pálya.

    Természetesen nem örülök, hogy léteztek, de annak nem tudok nem örülni, hogy egy ilyen surmó mond ilyet rólam. ;)

    Most nézem, hogy őt is osztod....

    Mindenki hülye, csak te nem?

    Közben meg avval egyetértek, amit neki írsz. Illetve, te értesz egyet velem.

    Valaki tudathasadásos...
  • levente68
    #44
    "Közületek hányan vittek mar vissza laptopot vagy bármilyen akksit hivatalos atvevobe? :) szerintem nem sokan.... Kuka...a sok környezetvédő gondolom az elemeket is gyűjti aztan leadja az intersparban... Persze...

    Ettől függetlenül tenyleg nem fasza hogy az Apple nem tud megfelelni annak a rendszernek aminek az alapjait ő fektette le tulajdonképpen.... Majd megoldják... Energy star-nak megfelelnek 100%osan, az új szerverparkuk és a campus is megújuló energiáról fog menni, szoval nem kell izgulni, nem ok hozzak el az armageddont... "

    Van igazságod, de ettől még helyes dolog a szelektív hulladékgyűjtés és a veszélyes anyagok elkülönítése.
    Ennek kint nagy múltja van, nálunk alig lehet elérni valamit ez ügyben a parasztokkal….
    Meg kell nézni egy-egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, már ahol egyáltalán van…
    Olyan település is van nálunk, ahol volt, de már nincs ilyen lehetőség…
    Nem vagyok mintapolgár (bár ez is viszonyítás kérdése), de ha nálam érné a vég egy notit, nem hajítanám simán a szemétbe, lehetőség van arra, hogy szakszerűen hatástalanítsák az arra érdemes alkatrészeit.
    Persze, nem a nálunk dívó viszonyokat kell alapul venni….
    Elképzelni sem tudom, mi nehéz egy családnak abban, hogy szépen külön gyűjtse ezeket a dolgokat otthon és külön dobja ki. Még akkor is, ha esetleg kicsit messzebb kell vinnie azt. Én néha napokig utaztatom, mert nem alkalmas némelyik gyűjtő sem arra, hogy kulturáltan elhelyezzem benne, egy országgal arrébb erre mégis igen régen és igen tiszta lehetőséget biztosítanak.

    A megújuló energiáról működés egy ekkora cégnél alapvető több okból. Egyrészt ez kötelező értelmes társadalomban, ehhez a miénket sajna, nem sorolhatjuk (ahol egy szélerőmű magáncélú üzemeltetését nemhogy támogatják, hanem inkább gátolják, az annál értelmesebb magyar találmányokkal – mert vannak - meg jobban jár a feltaláló, ha azonnal külföldön próbál szerencsét…), másrészt nem is olyan hosszútávon igencsak kifizetődő is lehet, ha nem popó módra csinálják.

    Ekkora cégek energia-megtakarítása oly mértékű képes lenni, hogy azt települések energiaigényével lehet összehasonlítani!
  • nachtwey
    #43
    Figyelj, lehet márkaszervízben megoldják, de ha az iFixit szerint is katasztrófa, akkor az, ezen nincs mit megmagyarázni.
    Az Apple elkúrta és nem kicsit, hanem nagyon.
    Értékelem, hogy hiszel az iGod emlékében, de engedd el, ez a cég nem az, amit kedvelni lehetett a 2000-es évek elején. Ráadásul most egy olyan ember irányítja, akihez képest Bernie Ecclestone és Dagobert bácsi buddhista szerzetes.
  • nachtwey
    #42
  • levente68
    #41
    Az ilyen mintaf@szokra építhet az Apple.

    Ismét hoztad a formád, nagyképű és ostoba maradtál, nem segít rajtad semmi.

    Többször kellene elolvasni a dolgokat, úgy a cikket, mint amit írtam neked és akkor inkább csendben maradnál. Természetesen ez vágyálom csak, az ilyen technikai analfabéták nagy pofája sosem lankad és sosem veszik észre, mennyire nem értenek hozzá, csak ugatnak.

    De ettől lesz egy ilyen genny céggel kapcsolatos középszerű és tipikus hír topikja szórakoztató. Ennek pedig mindenki csak örülhet.

    Kár engem oktatnod, messze többet szereltem én ilyesmit, mint te egyáltalán láttál, ahogyan írsz, csak további bizonyítékot ad erre.

    Menj te csak szervizbe izzócserével és ablakmosó feltöltéssel is, de kár újabb kétségbeesett próbálkozásokkal kísérletezni avval, hogy magadat műszaki emberként mutasd be. Ezt a lasztit már régen elrúgtad.


    Annyit segítek megint, mert ismételni nem fogok neked újra-újra, hiába igényled, hogy csak annyit kell tenned: értelmes embert kérj meg, együtt olvassa el veled, amit mások és én írtam, aztán szépen lassan vegyétek át párszor, addig, amíg kezded érteni a dolgot. Utána aludj párat, mert ez le fog fárasztani. Aztán megint vegyétek át. Ezt folytasd addig, amíg fel nem fogod végre. Ezután ünnepeld meg a csodát!

    Ha ez meglesz, nem kell itt lejáratnod magad ismét.
  • grizzly21
    #40
    "Our relationship with EPEAT has become stronger as a result of this experience, and we look forward to working with EPEAT as their rating system and the underlying IEEE 1680.1 standard evolve" Akkor lefizetik az EPEAT-ot hogy hozzajuk igazitsak a rating system-et? :D
  • narumon
    #39
    Miva? Akkor sem fognak tudni megfelelni szóval mindegy :)
  • Tikal #38
    Közületek hányan vittek mar vissza laptopot vagy bármilyen akksit hivatalos atvevobe? :) szerintem nem sokan.... Kuka...a sok környezetvédő gondolom az elemeket is gyűjti aztan leadja az intersparban... Persze...

    Ettől függetlenül tenyleg nem fasza hogy az Apple nem tud megfelelni annak a rendszernek aminek az alapjait ő fektette le tulajdonképpen.... Majd megoldják... Energy star-nak megfelelnek 100%osan, az új szerverparkuk és a campus is megújuló energiáról fog menni, szoval nem kell izgulni, nem ok hozzak el az armageddont...
  • Bannedusermail
    #37
    Ne strapáld magad, az apple is visszakozott! Most dicsérned kell őket, hogy mennyire fontos nekik az előírásoknak való megfelelés, és nem azért kardoskodni, hogy milyen bátrak, hogy felrúgták az előírásokat.
  • narumon
    #36
    "Mulatságos olvasni az állandó szerecsenmosdatást, amit elvtelenül nyomtok, applevédők..."

    Az a mulatságos amit te itt leírsz, nézzük csak:

    "Fontos: nem tudom, valóban csak roncsolva, vagy komoly roncsolásveszéllyel szedhető ki az akksi az Apple cuccokból, de egy biztos: a lítium-ion akku veszélyforrás, ha levegőt kap, ezt jó, ha tudjuk!"

    Hagyjuk már a baromságokat. Miért lehetne roncsolva kiszedni?? Ugyanolyan akksi van benne mint bármi másban csak nem kézzel kell lepattintani az iphone tetejét hanem csavarok tartják. Teccikérteni? Pont annyira érintkezik levegővel mint akármelyik másik telefonnál, notebooknál vagy bárminél. Ne írkálj már hülyeségeket szokás szerint.

    "A cseréjét pontosan ezért nem kéne barkács módon csinálni, pont ezért próbálják azt megakadályozni."

    Semmi barkács nincs benne. Azért nem műanyag lifegő tartja az akksit a helyén mert ez a legnagyobb hibaforrás. Akinek már volt több éves telefonja azt pontosan tudja. Hány de hány Nokián, Sony-Ericsonon szídtam el a műanyag hátlapot ami egy idő után kinyeglül, tele megy porral, magától leesik, mozog. Vagy számodra ismeretlen, a szervízekbe bevitt Nokiák ezrei amiket a rutinos szervizesek kis papírgalacsin vagy öntapadós cumóval orvosoltak?
    Nos pont ezért tartja az iphone hátulját csavar.
    De ha ennek a csajnak dumával együtt 3 percébe telt kicserélni az akksit akkor talán neked is menni fog, (bár amennyi hülyeséget összehordtál már a forumon nem vagyok benne biztos)

    http://www.youtube.com/watch?v=KYvjuWg06l4

    "narumon, te se ajánld a házi cserét, főleg, mert te magad elmondása alapján a BMW-d izzóját is szervizben cserélteted, pedig állítod, hogy te is meg tudnád oldani. Én kétlem, de nem nagyon foglalkoztat... Persze, ez akkor is mulatságos volt, most is az. Pont azért veszitek ezeket a cuccokat, mert alapszintű kezelgetésen túl képtelenek vagytok helytállni. "

    Ha én otthon nem szarakodok vele akkor az nálad már azt jelenti, hogy nem is lehet? Ki tudnád cserélni otthon a BMW izzóját ha akarod vagy nem? Ki tudod cserélni az iphone akksiját ha akarod vagy nem? Melyik része nem világos számodra? Akkor a Samsungod akksiját sem ajánlod otthon cserélni mert felrobbansz??? Ugyanolyan akksi van benne jelzem!

    "Ezt egyszer magatok hangoztatjátok, máskor éppen tagadjátok"

    Hát pont nem, csak az olyan értelmetlenek próbálják kiforgatni mint most te.

    "Aztán: visszakozott Apple, megtartják a szabványhoz igazodást, nagyszerű, csak sikerül-e megfelelni neki? Kétlem, hogy mostantól menne, épp ezért akarták felmondani..."

    Pont annyira sikerül amennyire a többi cégnek.

    "Fontos: a nem kivehető akksinak is van értelme, csak nem annyi, amennyit belemagyaráznak, sőt az összes többi vitatott dologban van némi értelem, sajna sokszor az a rosszabb és drágább megoldás mégis."

    Pont annyi értelme van amit fent leírtam. És hagyjuk már ezt a NEM KIVEHETŐ akksit mert herótom lesz tőle. Aki szerint 3 csavartól már nem kivehető akksi az bujdokoljon el jó messzire.
  • levente68
    #35
    Mulatságos olvasni az állandó szerecsenmosdatást, amit elvtelenül nyomtok, applevédők...

    Egyszer lenne valamelyikőtök tárgyilagos....

    Ami hiba, az hiba, most már az Apple is belátta, ti is megtehetitek.

    Fontos: nem tudom, valóban csak roncsolva, vagy komoly roncsolásveszéllyel szedhető ki az akksi az Apple cuccokból, de egy biztos: a lítium-ion akku veszélyforrás, ha levegőt kap, ezt jó, ha tudjuk!

    A cseréjét pontosan ezért nem kéne barkács módon csinálni, pont ezért próbálják azt megakadályozni.

    narumon, te se ajánld a házi cserét, főleg, mert te magad elmondása alapján a BMW-d izzóját is szervizben cserélteted, pedig állítod, hogy te is meg tudnád oldani. Én kétlem, de nem nagyon foglalkoztat... Persze, ez akkor is mulatságos volt, most is az. Pont azért veszitek ezeket a cuccokat, mert alapszintű kezelgetésen túl képtelenek vagytok helytállni. Ezt egyszer magatok hangoztatjátok, máskor éppen tagadjátok, attól függően, hogy mitől remélitek, hogy igazatok lesz...

    Aztán: visszakozott Apple, megtartják a szabványhoz igazodást, nagyszerű, csak sikerül-e megfelelni neki? Kétlem, hogy mostantól menne, épp ezért akarták felmondani...

    Applefanok nem, de mi jót tudunk nevetni ezen: jól végiggondolják, nem tudnak megfelelni, kilépést jelentenek be, az első hírekre meg visszakoznak, mekkora röhej. Persze, amint látjuk, SJ szelleme még ér annyit, hogy az igazi hívőket ez a malőr nem zavarja.


    Fontos: a nem kivehető akksinak is van értelme, csak nem annyi, amennyit belemagyaráznak, sőt az összes többi vitatott dologban van némi értelem, sajna sokszor az a rosszabb és drágább megoldás mégis. Ez addig nem gond, amíg van egy komoly réteg, akivel ezt meg lehet csinálni, szerencséjükre még komolyan nem csappant meg ezek száma, de mostani lépésükkel ezt újra nagyon kockáztatták, de dícséretükre, észbekaptak.

    Fejleszteniük kellene, körmükre ég a munka, a többiek feladták a leckét.
  • morden
    #34
    Jaja, bejelentette az apple hogy mégsem lép ki...
  • Zoliz
    #33
    Apple megteheti, hogy káros termékeket gyártson, mert már épp elég embert hülyített meg, hogy az elég legyen a kiemelkedő profithoz. Pont.
  • Tikal #32
    Daniaban vállalják. Gondolom ahol tudnak kekeckednek...

    Nem tudom a haverodnak milyen gépe lehet, hogy kivétellel kíméli az akssijat, de az enyemet minden nap lemeritettem, neha ketszer is, egy év alatt 8%-ot esett a kapacitása... Jók ezek az akksik mar régóta, nem kell ezeket kivenni:)
  • Bannedusermail
    #31
    Leszálltak a magas lóról. és visszakoztak.
  • Bannedusermail
    #30
    Pedig tényleg volt nyolc éve egy olyan projektjük, amire ezres létszámban nyomtak rá programozókat, hogy az a koncepció, hogy milyen lenne egy operációs rendszer, ha most találnánk ki, hogy legyen. Azaz semmi kompromisszum, mindent az alapoktól project. Most, hogy hallom, hogy a Win8 teljesen új felépítésű, de tartalmaz egy Win API-t is, hogy fussanak a régi programok is, felcsillant a szemem. Szóval akkor az a project kukázva lett.
  • passatgt
    #29
    http://www.apple.com/environment/letter-to-customers/

    false alarm
  • narumon
    #28
    23-as hozzászólás. Neked is szól.
  • MacropusRufus
    #27
    a gond ott van, ha a telefonod szarik be és nem az aku. Az aku 100%-os nincs baja, viszont ez miatt megy a csába a telóval együtt.
    Fordítva is lehet gond: aksi meghal és az egész teló megy a szemétbe.
    Azért ez eléggé környezetbarát megoldás nem?

    Nem kell a másikra hivatkozni, most az Apple-ről van szó.
    Tudom más is sokkal szarabb, de azért egy aksi csere nem az egész készülékedbe kerűl, csak egy párezres aksiba.
  • MacropusRufus
    #26
    Ha jól gondolom akkor a Midorira gondolsz.
    Midori wiki 1 (angol)

    Midori wiki (magyar)
  • sanyicks
    #25
    nem, ez nem az. A win8 a win7 finomítása (ami meg a vistáé volt), csempe api-val...
  • grobs
    #24
    "Egyébként mi lett a mikrokerneles új MS oprendszerrel? Ahol csak azok a funkciók töltődnek be, amiket használ a rendszer? Vagy ezer programozót eresztettek rá? Olyan 8 éve volt tervben, hogy leváltsák a Win API-t."

    Az NT vonal hibrid kerneles (ahogy a linux és *BSD is). Azaz mikro és monolitikus kernel jó tulajdonságait próbálja ötvözni. Anno az első xbox-nál már téma volt, hogy 100k körülire hozták a kernelt a limitált mennyiségű hardvernek köszönhetően (persze ilyenkor már nem moduláris). A tisztán mikrokerneles rendszerek (Hurd, Minix) egyébként sem a stabilitásukról híresek. A windows 8 a windows 7-ből indul ki. Rengeteg dolgot változtattak (az MS több ezer fejlesztője nem kávét inni jár be), de a kiindulás alap mindig az előző verzió lesz. Az a szöveg, hogy most újraírjuk, és minden más lesz az marketing. Aki írt már 10 sornál hosszabb programot az tudja, hogy nem dobálunk ki működő dolgokat.
  • narumon
    #23
    "Ezek a lépések (mármint az, hogy nem lehet cserélni se az aksit, se a kijelzőt) elég komoly kockázat"

    Azért maradjunk annyiban mielőtt megint tele lenne a forum valótlan rémkeltéssel, hogy a nem lehet akksit cserélni az azt jelenti, hogy nem egy újjal kipöckölöd és kicseréled. Azonban józan paraszti ézzel és egy csavarhúzóval símán ki lehet cserélni az akksit még egy iphone-ban is. Semmiféle különös képzettség nem kell hozzá.
  • passatgt
    #22
    garancia meg igen, sajnos itthon is csak 1 év van alapból, remélem ez változik hamarosan, de lekopogom, egyelőre nincs gondom egyik termékkel sem, de soha nem lehet tudni, egyszer minden elromlik
  • passatgt
    #21
    macbookoknál nincs gond az állandó tápról használatnak

    enyémben most kezd meghalni az akksi, pár hónapja lett 3 éves és most már csak 2 +/- 0,5 órát netezéssel, mondjuk én elég intenzíven használom/használtam
  • Bannedusermail
    #20
    Azt tudom, hogy a Win8 nem csak GUI-ban, hanem API-ban is eltér a korábbi windowsokról. Most akkor a Win8 ez az erőforrás takarékos rendszer vagy csak egy futtató motor, mint android alatt a jawa. Szóval csak egy interpretert érnek el a programok egy programnyelven, vagy egy igazi OS.

    Mert ha ez az a mikrokerneles rendszer, amibe vagy nyolc éve fogtak, akkor ez lesz az első jó windows.
  • Bannedusermail
    #19
    Egy laptopot az ember nem két évre vesz. Nemrégen olaszba megbaszták az apple-t, hogy nem hajlandó a törvényileg előírt asszem két éves garanciaidőt sem vállalni. Most minőség van vagy megveszem jövőre a csilivilit?
    El kellene dönteni!

    Egyébként is fals rongyrázó a dumád, hogy ez vagy az szar. Egyébként, ha valaki használja a gépét, akkor az akksi a gyenge pont. Mert ugye, ha valaki csontra lemeríti rendszeresen, akkor az gyorsabban avul, mint aki állandóan bedugva tartja egy asztalon. Így olyan terhelésnek is kiteheted, mintha már öt-hat éves lenne. Én ismerek olyan embert, aki a kímélés miatt kikapja, ha feltöltött és nem megy a gép.
  • passatgt
    #18
    de ez így kb olyan, hogy ha elvágod a villany vezetéket, megrázhat az áram
  • lordsithlord
    #17
    Nem olyan nagy hülyeség ez, volt már rá példa az Apple más termékénél, hogy a Li-ion cellákat úgy rögzítették, hogy ha valaki ki akarta venni, törtek és ugye ha a lithiumot levegő éri, az bizony nagyon könnyen robban. Pontosan ez volt a probléma az első szériás Ipod Nano-nál is, mármint az, hogy az aksi túlmelegedés miatt kilyukadt és a lithium levegővel érintkezve robbant.
  • passatgt
    #16
    "Az uj apple aksik kivetel eseten elszakadhatnak, amitol az egesz felrobban. "

    :D kevered az önmegsemmisítővel
  • coolbboy83
    #15
    Apa kezdődik!!
  • coolbboy83
    #14
    Szóval az Apple akku felrobban szétszedésnél??? Na ilyen baromságot ne beszéljünk már...
    Az aluminium nem újrahasznosítható??? Na menj dokihoz azt javaslom!!!
  • skinnyman
    #13
    "Mert még mindig zöldebbek, mint a legtöbb gyártó!" Biztos?
  • lordsithlord
    #12
    Ezek a lépések (mármint az, hogy nem lehet cserélni se az aksit, se a kijelzőt) elég komoly kockázat az Apple részéről is. Gondoljatok bele, ha véletlenül kifognak egy hibás aksiszériát (márpedig ez a legjobbakkal is bármikor megeshet), akkor az mi pénzbe fog kerülni a cégnek. Nem hiszem, hogy reálisan megéri a kockázat a hasznopt, amit ezzel hajtanak, hiszen ha neadjisten kifognak egy szériahibát, így a teljes gépet cserélhetik, nem csak az aksikat.

    A kijelző pedig egy elég durva megoldás, hiszen gyakorléatilag az a gépek legsérülékenyebb része. Informatikusként elég gyakran találkozom olyannal, hogy a kijelzőt ütés éri, vagy a tulaj elfelejti, hogy a billentyűzetre rakott valamit és laza mozdulattal lecsukja a gépet. Eddig se volt egy olcsó mulatság egy ilyen baleset, egy panel ára olyan 30ezer környékén indult és felmehetett akár 70-80ezer forintig is. De nemegy esetben még így is jobban megérte a javítás, mint egy komplett gépcsere. Ráadásul sok esetben kötnek biztosítást a gépekre, így az ilyen balesetek költségeinek egy részét a biztosító fizette. Ezután az Apple a biztosítóknál is feketelistás lehet, az pedig sok jót nem ígér.