69
OUYA: Az új konzol
  • Zozo76
    pedig majdnem en is vettem egyet az xbox melle. hat meg jo hogy nem kapkodtam el... :)
  • Zephyr Retiring
    Kinek mi az értelmes játék?
    Biztos vagyok benne, hogy idővel a 4 magos Tegra3 is lecserélésre kerül, s majd jönnek a jó játékok is..
    Én még emlékszem a Commodore 64-esek sikerére is..vagy a Nintendo Super Máriójára..akkoriban rekordokat döntögetett.
    Az Ouya is okozhat még pozitív meglepetéseket idővel..
  • Desiderata #67
    és vannak értelmes játékok is rá?
  • Zephyr Retiring
    A 8,6 millió dolláros fejlesztés a Kickstarternek meghozta a várt sikert:
    az amerikai a kanadai és az angliai Amazon site-okon alig pár órával a hivatalos forgalmazás indulása után, már minden darab el is kelt.

Az Android sikere a mobil piac után a konzol platformon is beérett.
    Persze később az első visszajelzések után, majd folyamatosan kell frissíteni és javítani a rendszert...
    De az új korszak már beköszöntött a konzolok világában.
    Google után szabadon:
    "ouya a barátod!" ;)

Ja: (ezt nem hagyhatom ki, bocsi)
    Ugyan nem ebben a totyikban volt rá precedens, de:
    " na, hogy ugye, hogy ugye? " :)
  • Fehercsoki
    Az a probléma, hogy lehúzás az egész, gyakorlatilag megkapod egy telefon hardverét és tudsz a tv-n játszani telefonos játékokkal, de ennek mi értelme? Én akkor játszok telefonon ha nincs jobb, de otthon nyilván van jobb...
  • shaddam
    Megmondtam
  • Desiderata #63
    Pocsék lett az Ouya?
  • Fehercsoki
    De amúgy ki akar telefonos játékkal játszani a tv-n?:O
  • Desiderata #61
    Ouya - premier dátum
  • sparrow35
  • Ulthane
    Decemberben jön az első OUYA
  • PHM
    A PS3-hoz való viszonyítás akkor lesz igazán jogos, ha helyette és nem mellé veszed.
    Bár szerintem egy még meg sem jelent konzolról amúgy is botorság vitatkozni.
    Várjuk ki, míg megjelenik, s legalább fél évre rá térjünk vissza a témára.
  • shaddam
    Ez az amit nem értek. Elvileg androidos lesz, akkor meg fel lehet rá bűvészkedni a marketot. A lista továbbra is siralmas, nézd meg mennyi kickstarter cím bukott el.

Egyébként meg de, jogos a ps3hoz viszonyítás, mert a szobámban ha lesz akkor mellé fog kerülni,
  • tusken
    Miért van erre a konzolra game list ,nem ugy van hogy ami van androidon az a konzolon is lesz alapbol és lehet nyomatni a tv-n?

Vagy ezek a cimek ujak és csak most készülnek droidra?

• PHM
    Azért azt ne felejtsd el, hogy ez, és a PS3 nem egy ligában játszik.
    Ennek fényében pedig már talán nem is olyan rossz az a felhozatal.
  • darkmore
    Szerintem határozottan nem kevés :)

Hajrá!
  • shaddam
    Játékok
    Rohadt kevés, a minőség meg olyan amilyen. A ps3 ennél komolyabb supportal kapta meg ps3 has no gamez mémet...
  • Loál János #52
    8.6M $ lett a vége.
  • Loál János #51
    51,290
    backers
    $6,793,496
    pledged of $950,000 goal
    62
    hours to go
  • rnd
    Persze ezzel semmi baj nincs, max annyi hogy úgy jelentetted be, mintha bármiféle hivatalos közöd is lenne a dologhoz...
  • Fallingstar
    Nem hiszem, hogy lenne benne bármi elítélendő ha rászánom az időm és anyagiakat, létrehozok egy igényes oldalt és menedzselem, majd profitálok belőle ha lehetséges. Tekintettel arra, hogy még semmi se biztos, ráadásul rejt magában kockázatokat.
  • rnd
    Ja bocs... most látom, hogy te csinálod...
    Szóval... remélem sikerül kaszálnod vele a jövőben...
  • rnd
    És természetesen ezeknek semmi köze nincs az ouya-hoz. Nem kell sok ész egy domain regisztrálásához. Hamár a tv2 hiradója is foglalkozik vele, hátha lehet kaszálni vele a jövőben...
  • darkmore
    Miért, retardált vagy?
  • davidka003
    Remélem jó nagyot fog bukni.
  • Fallingstar
    Sziasztok!

Elkezdődött az OUYA hazai weboldalának fejlesztése az OUYA.hu -n. Valamint Facebook-on is megjelent az OUYA Magyarország!
  • Gibor
    Ebben teljes mértékben igazad van, de mivel androidra létezik az Xperia Play ami rendelkezik a megfelelő gombokkal és a játékok nagyrésze is hozzá van optimalizálva, így már működik a kontroller kisebb beállításokkal. Tény hogy úgymond kokányolás és idő kell hozzá mire faszán működik és nem hivatalos forma, de végeredményben későbbi beavatkozás nélkül működik. De a google-ből kiindulva gyanítom későbbiekben másképp lesz és lesz hivatalos formája is a kontrollernek stb, és akkor az ilyen Ouya féle projectek mind kihalnak, hiába most se túl életképes, apró fantázia van benne de ezt jelen pillanat egy microusb-hdmi kábellel megoldom :)
  • Moby
    Amúgy értettem mire célzol.
    Mindössze arra próbáltam utalni, hogy attól, hogy pl. a ps3, vagy bármilyen más bluetooth kontroller illeszthető egy androidos rendszerhez, az még nem lesz hivatalosan supportált, de ami ettől sokkal-sokkal fontosabb, nem lesz egységesen supportált.
    Ehhez nem az OUYA-t gyártóknak, vagy a kiadóknak kellene elsősorban lépnie, hanem a google-nek. Kialakítani egy egységes protokolt/platformot, aminek használata megkövetelhető a devektől.
    Amíg ez nincs, addig minden ilyen próbálkozás ilyen negyed és félmegoldásokkal tarkított valami lesz. És akkor még mindig nem tartunk ott, hogy ez még mindig a madárcsúzli komolyságú kontentek platfomja. Bár az tény, hogy ez nagyon gyorsan akár meg is változhat, de ehhez azt a néhány minimális lépést meg kéne tenni, ami pl. marhára nem része ennek a projektnek, ehhez képest úgy szórják bele a pénzt a birkoidok, hogy mindezt végig sem gondolták.
    Mennek egy olyan ígéret után, ami az ő pénzszórásukhoz hasonlóan átgondolatlan.
    Csakhogy itt már millió dodókról van szó, ami nem olyan vicces. Arra azért egy picit kíváncsi leszek, hogy ha bedőlnek az ilyen eleve halálra ítélt projektek, vajon lesznek-e olyanok, akik keresetet nyújtanak be félrevezetés/átverés/bármilyen címszóval.
  • Moby
    >de amire a programot kitalálták 100% ban használható.

Ok, tehát most meg ott tartunk, hogy kvázi egy XFPS-el ugyanolyan játszani mint egérrel, csak itt mindennek a reciproka, és kétszer emuzva.
    Ez egyre csodálatosabb
    Én ezen a ponton ki is szálltam, a gánydroidgéming célcsoportja nem én vagyok, nem is leszek az, ez egészen biztos, és ez már rég nem az eszközök múlik.
  • Gibor
    Te egy programot fikáztál le ami teljes mértékben működik, konzol tény nem lesz de amire a programot kitalálták 100% ban használható. Csak hogy értsd mire célzok, nem kell fényképet készíteni semmi játékból ha beállítod normálisan hardware gombokra és mivel egér is van analoggal tökéletesen alkalmazható mindenhova, persze Angrybirds-re azért mégse...
  • Moby
    >előbb ismerd ki a programot amit használsz mielőtt lefikázol valamit

Bármit is szedsz, állj le vele, nem tesz jót neked. Nem írtam programról, egy megoldásról írtam. Attól, hogy neked tesztik egy hulladék megoldás, nem lesz sem jó, működő meg pláne nem. Nem arról volt szó, hogy beállítható-e, hanem, hogy lesz-e belőle konzol vagy sem.
    Egyben te voltál az utolsó writeonly user, akinek a témában válaszoltam.
  • Gibor
    Jah télleg gáz, imádom PS3 al használni az S2-met... Hardware-gombokat belőttem normálisan meg az egeret és a telefonhoz nem kell nyúlnom :) beállítás kérdése, előbb ismerd ki a programot amit használsz mielőtt lefikázol valamit.
  • davidka003
    Saturday Soapbox: The Trouble with Ouya
  • shaddam
    Ja. Beírod a gamepad címét és már viszi is.
  • Moby
    "jó". Mondjuk inkább úgy, technikailag működik. Használhatóságban pedig egy romhalmaz az egész android-kontroller tengely, mert a gánydroid "hivatalosan" nem kontrollervezérelt, a játékok így nem is épülnek rá. Egy fél napot csesztem el az életemből a ps3 kontrolleres témára, ez alapján bátran kijelenthetem: ez az egész egy moslék dolog.
    A gyakorlatban úgy működik, hogy minden játékból screenshotot kell lövöldözni (vagy van hozzá profil, vagy nincs, de ugye ez is felbontás/képarányfüggő is), és a képen elhelyezni, hogy hol/hova hazudja be az ujjal nyomkodást a képernyőn.
    Csodálatos.
    Ebből aztán nem akármilyen konzol lesz :D
    Nyilván meg lehetne írni kontrollervezérlésre IS a játékokat, demivel nincs offisül kontroller androidhoz, ennek az esélye 1 ezrelék alatt mozog.
  • benőmenő
    elvileg bármilyen bluetooth-os kontroller jó, ha megfelelő emulátort használsz, akár a ps3 kontroller is.
  • kifli
    ps3 controller pl jó androidhoz, tudomásom szerint...
  • zola2000
    mondjuk az "android gamepad" kifejezésre meg nem sok találatot adott az ebay, csak billentyűzettel meg nem sok android játék játszható, és az úgy egérrel sem az igazi esetleg valami külső tapipaddal lehetne jó ... a gamepadja miatt lesz jó az ouya, játékra eléggé gányolás lenne ilyen kínai megoldást használni addig, amíg nem oldják meg rendesen az irányítást.
  • zola2000
    100%os nincs, de a ps2 játékok kb felét már rendesen lehet játszani egy régebbi kb 3ghz dual core+ geforce 7xxx szintű pcn, nem tudom milyen erős ez a tegra3, de ezek már elég régi pc hardverek, de ha a ps2 nem is a dreamcast biztos menne ouyan. (a ps2 már 12 éves gép! )
  • zola2000
    Jah, elég lenne venni egy ilyent, és valami gamepadot amivel lehetne TVn játszani az xperia play kompatibilis android játékokat.