48
  • cateran
    #48
    De igen....
    "Before the radioactive spider bite, Peter Parker was already a gifted academic student with considerable expertise in many fields, such as chemistry, biology, physics, engineering, and advanced technology. Through these skills he was able to create his artificial web fluid, his web-shooters and other Spider-man equipment."
    Valamint de, egyik naprol a masikra lesz rohadtul eros, gyors es pokosztonos:P..marmint a kepregenyben....Ez a film hajszallal jobb, mint az elozoek, de meg mindig kibebaszott szar kategoria.
  • tomboy013
    #47
    Akkor minek írkálsz ide?
    Én kíváncsi vagyok milyen lett, a legutóbbi filmek elég gyengék voltak. Nálam már ott buktak hogy egy retardált volt benne Peter Parker. Tobey Maguire is valami ritka béna színész. Olyan szinten tehetségtelen, hogy nem értem hogy adnak neki szerepet... Mielőtt még valaki kötekedne ez az én véleményem, felőlem Oscart is adhatnak neki akkor sem nézem meg többet egy filmjét sem.
  • Laza
    #46
    Valahogy teljesen hidegen hagy ez a film, majd egyszer talán valamikor ...
  • Wampire1
    #45
    1. Az első 3 szar volt.
    2. Azért hogy ez jobb mint az első 3 attól még szar.
    3. miért nincs pókösztön?!?!?! Hogy hagyhatta ezt Stan Lee? Hát nincs benne büszkeség? Az előző filmekből biztos volt már elég pénze hogy most azt mondhassa:Nem, ez így nem pókember hanem valami idióta, aki mindenki lever.... (a képregényben a gyík nem volt ellenfél pókcsákónak... itt meg... pfff)
  • Zombee
    #44
    A helyesírásod viszont borzalmas.
  • whisper
    #43
    egy nem ő telalája fel de a pók hálós részét ő. A másik részekbe se ő találta fel csak elasztikus volt! Attól még okos lehetett ,hogy nem volt minden téren professor. És igen gyors volt mikor kellet ,de pókember nem FLASH még ,ha ösztönei is vannak! Mikor kellett viszont ki tudott térnai golyó elől és igen béna volt miért mert most alakult át és nagyon jól felépítette a film ,hogy nem lesz egyik napról a másikra tökéletes pókember akárki ha megcsíp. Sokkal nézhetőbb volt mint a másik. Ráadásul a szerelmi életet is belevitték ,de nem akörül forgott a film hanem ,hogy megértsd pókembert meg átérezd mit érez vagy gondol vagy próbál!

    Jó volt szerintem! Legalábbis jobb mint elődjei!
  • whisper
    #42
    Szerintem ez a Pókember sokkal jobb mint az első 3. Ez a karakter sokkal életszerűbb. bénázik elesik összetörik nem úgy mint a elődje. Nem tud megoldani mindent egyedül, ráadásul elsőre! Ezt sokkal szívesebben néztem mint az első 3 részt!
  • Old PS Fanboy
    #41
    A film megtekintését senkinek sem ajánlom.
  • zoliii
    #40
    én ma néztem meg és azt kell, hogy mondjam sokkal jobb, mint az előző trilógia. Viccesebb, látványosabb és persze hűebb a képregényhez is mint a korábbi epizódok.
  • Zombee
    #39
    Még jó, hogy a bevételek nem az alapján generálódnak, hogy anyagi siker vagy sem. Teljesen mindegy, hogy 100 millióból, vagy 300-ból forgatták, attól nem lesz több a bevétel. Amúgy nem tudom, minek ennyi pénz, a Transformers sem kerül ennyibe, a 80 milliós marketinget nem értem. Ha csak az ilyen oldalaknak, mint az sg kiküldik a hírt, úgy is olcsóbb. Nem tudom, mire lehet eltapsolni annyi pénzt, én se megyek el rá, csak mert az arcomba tolják a reklámot. Ami mondjuk hozzám még csak el se jut, nem nagyon olvasok mainstream filmes oldalakat az sg-n kívül, tévét nem nézek, multiplex moziba nem járok, mindent akkor nézek meg, amikor onnan már kikerült, így a plakát sem jön szembe előre.
  • Wampire1
    #38
    gyakorlatilag:D
  • Wampire1
    #37
    Hát tegnap én is megnéztem, cinemegnum meg minden. Hát ez egy fos. Az eleje jól indult, tényleg vicces, aztán... pfff...
    Kisebb spoiler:
    a filmben:
    -P.Parker rohadtul nem okos, gyakorlatilag egy átlag tini.
    -A háló anyagát sem ő találja fel, hanem gyakorlatilag lopja.
    -Mozgása lassú, gyakorlatilag lomha, póköszötöne (ami a legfontosabb képessége) NINCS!!! Mögé áll bárki, leüthetnék gyakolatilag egy székkel... hihetetlen...
    míg a képregényben 40 kalasknyikovval egyszerre sem taláták el (ugye jó dolog az a pókösztön) addig itt lelövik egy lassan mozgó elektromos sokkolóval.. hát LOL... A gyík kb 100x megölhette volna, és a végén már szurkoltam is neki hogy tegye meg. Ez a pókcsákó gyenge, lassú, béna. Legalább néhány beszólása jó volt...
  • zetortraktor
    #36
    16 napja. A költségvetésben igazad van, szinte biztos, hogy több, de ennyit jelentett le a Sony, nem mernek nagyobbakkal villogni, így is olcsóbb, mint a 3. rész - a Mojo is csak szerzi az adatait, legtöbbször a Deadline-ra alapozva.

    Viszont 700 millió? A világbevétel ennél több lesz. Ha csak 700 millió lenne, akkor tényleg csalódás lenne, mert akkor végképp még anyagi siker sem lenne. Szerintem minimum 900 milliós lesz.
  • Axlkenobi
    #35
    Mióta is megy a film? Egy hete? Nyolc napja? És ezen idő alatt hozott eddig nagyjából 350 millió dollárt. Tényleg gagyi.

    A másik meg, hogy a film 230 millás költségvetéséből is ki tudja, hogy mennyi az igaz. Azért mert a boxofficemojo ezt írja, még nem feltétlenül állja meg a helyét. Példának ott a Terminátor 3, amiről 10 éve tartja magát az az infó, hogy anno 200 millióba került, közben meg a film tényleges költségvetése 135 millió dollár volt.

    Visszatérve a bevételre, nem lepődnék meg, ha a végösszeg valahol 700 milla körül lenne. Lehet, hogy nem lesz ennyi, lehet, hogy a Raimi-filmektől elmarad majd, de az biztos, hogy óriási anyagi siker lesz a stúdiónak.
  • billbester
    #34
    csak a körülmény más a háttérsztori ugyanaz. Peter okos és egy radioaktív pók csípi meg.
  • Bartlebi
    #33
    A legelső pókember film 1977-ben készült és ott egy tudós volt parker és kicsit másképp volt a sztori.
  • bino512
    #32
    2. verzió :S
  • Bartlebi
    #31
    Ez már vagy az 5. verzió arról hogy hogyan csípte meg a pók. Ezek soha nem fogynak ki az ötletekből?
  • zetortraktor
    #30
    Kolosszális? Az. Persze. Amerikában még annyi bevételt sem fog hozni, amivel pluszba kerülhet, 230 millió plusz 80 millió marketing. Siker, de rém messze van a kolosszálistól. A folytatás már hónapokkal ezelőtt biztos volt. Most jönnek majd a kreatív változtatások.
  • immovable
    #29
  • Hedgehunter #28
    Megneztem tegnap....
  • Axlkenobi
    #27
    A Raimi-trilógia szerintem (is) rémgyenge volt. Persze nem olyasmi okok miatt tartom annak, mint pl. amiket a 25-ös kommentben lehet olvasni.

    Egész egyszerűen gagyi párbeszédek, kidolgozatlan és rémsablon főgonoszok (a legjobb még Octopus volt, de ő is full egydimenziós karakter lett), az összes szereplő elképesztően irritáló, kezdve a debil Parkertől, az önimádó, hisztikirálylány Mary Jane-en át a tuskóbuta Harry Osbornig. Az egész néhol már annyira vicceskedő hangvételt ütött meg, hogy arra gondoltam, paródia-filmeket nézek. Egyébként szerintem pont emiatt a "feelgood" hangulat miatt is voltak annyira népszerűek a nagyközönség számára.

    Most az olyanokkal nekem semmi bajom, hogy organikus hálóvetője volt, szerintem a legértelmesebb és legjobb változtatás volt a képregényhez képest. Ha már mutálódik egy rohadt pók miatt, akkor tudjon már ilyet is. Azzal sincs gond, hogy nem konkrét képregénybeli történeti szálakat filmesíttetek meg egy az egyben, hanem csak elemeket használtak fel belőle és új, saját sztorit kreáltak.

    Ugye példának itt van az új Batman is, A Sötét Lovag: Felemelkedés. Három képregény, a "Knightfall", a "The Dark Knight Returns" és a "No Man's Land" egyes elemeit használja fel, de Nolan teljesen új, eredeti sztorit írt. Ez egyszerre kreatív és mégis tisztelettudó az alapanyaggal szemben.

    Visszatérve Pókemberre, szerintem az új film végső bevételei sem fognak sokkal elmaradni a Raimi-filmek mögött, tehát a kolosszális anyagi siker és így a folytatás már garantált.
  • billbester
    #26
    Volt azért egy sztorija a trilógiának ami nagyvonalakban köthető volt a képregényhez. May néni amúgy sokkal jobban hasonlított May nénire , mint ebbe az új May néni :D Sam Raimi bele vitte a saját stílusát, ha rendezi megteheti, hogy valami nem tetszik neki kiveszi belőle én pókembert szeretem és ebben segítettek az eddigi filmek is.Jók voltak azok a mostani pedig jobban fog hasolnítani az eredetire kemény lesz és Gyíkot már rég vártam.
  • Dewri
    #25
    Ha szeretnék a képregényhősöket, akkor már az első film után hatalmasat kellett volna buknia a pókember trilógia többi részének!! Pókember a csuklójából lövi ki a hálót és a szőrös ujjaival mászik falat??? Ha rossz a kedve akkor nem tud hálót lőni??? Ez a Világegyetem legtrágyább képregényadaptációja, nem is értem Stan Lee hogyan engedhette meg, hogy megcsinálják.. És akkor még nem is beszéltem a sztoriról (történetileg mondjuk az x-men se sokkal jobb, de ott legalább a karakterek képességei olyanok mint a képregényben), aminek aztán tényleg semmi köze a Pókemberhez... Ha a mostaniban benne lesz a hálóvető (és a trailer alapján benne lesz), már fényévekkel jobb film mint az eddigiek összesen valaha is voltak!

    Az a tény, hogy hatalmas bevételeket produkált, azt mutatja, hogy a sok mai tizenévest a látvány érdekli elsősorban, nem a történet. És ez szomorú, mert ezért születnek meg és lesznek sikeresek gyengébbnél gyengébb filmek (pl alkonyat széria...).
  • Merces
    #24
    ...és vannak akikböl a kommentek válltanak ki hisztit
  • narumon
    #23
    Húha a szívemből szóltál.
  • billbester
    #22
    Pókember 1 Költségvetés: 139 millió dollár Bevétel: 822 millió dollár
    Pókember 2 Költségvetés: 200 millió dollár Bevétel: 784 millió dollár
    Pókember 3 (Pókember 3-ba a rajongók sokan mondták, hogy Venomot szeretnék benne látni így bele is került..) Költségvetés: 258 millió dollár Bevétel: 891 millió dollár
    A Csodálatos Pókember Költségvetés: 215 millió dollár Bevétel eddig úgy, hogy a világ nagyobb részén még nem is adták le: 350 millió dollár
    Ebből látszik, hogy mennyire szeretik a képregényhősöket, ahogy én is nagyon minden ami MARVEL hozzák csak hozzák a Disney jóvoltából a rakás filmeket mindet megnézem és garantálom mindnek sikeres bevétele lesz. Ez már egy univerzum ami bővül a filmekkel és még mindig mennek a szálak így kell ezt bravó :)
  • winnie
    #21
    ez úgy megy, hogy ha nem érdekel, akkor nem nézed meg. évi 200-300 film van, csak hollywoodból, 700 indiából, 500-800 európából, rohadt sok ázsiából. ezekből néhány képregényes. 1% sem. vannak, akiket hidegen hagynak ezek a filmek és férfiként viselik. mást meg direkt zavarnak és hisztit váltanak ki belőlük., mert, ha nekik nem lehet jó, akkor másnak se legyen.

    "ki a túrót érdekel egy újabb majomkodás?!"

    mármint, hogy van-e olyan, akit nem érdekel? a kérdés jó, a válasz rá pár nap alatt 350M dollár bevétel. vagy lásd fent a szavazást.
  • spike0007
    #20
    Igaz! :)
  • Lantee
    #19
    5 évvel egy trilógia utolsó része után, ki a túrót érdekel egy újabb majomkodás?! Már a hócipőm tele van, hogy Hollywood csak gyökér rajzfilmeket, képregényeket meg folytatásokat képes kinyomni magából. Értem én, hogy csak a biztosra, csak a tutit, de a csokis palacsintából is előbb-utóbb mindenkinek elege lesz.
  • zetortraktor
    #18
    "más volt a piac régen és más most. Eleve nem is lehetett akkora bevételt valószínűsíteni mint a régi filmeknél."

    Igen, tényleg más volt. Akkor még nem voltak nagy bevételek képregényeseknél, most viszont igen. Akkor a Pókember volt az egyetlen nagy durranás képregényfilm, ma már viszont abban a korban járunk, hogy egy Avengers 600, egy Dark Knight 500 milliót hoz, ahol a Vasember 1-2 300 millió fölött hoz.

    Szerintem is ciki, hogy egy Pókember pedig a Vasember szintjét sem éri el. De ahogy írták lent, miért rugózol ezen? Az embereket ez a film annyira nem érdekli. És? A lényeg, hogy rohadt jó legyen. Miért izgat téged, hogy Jóskapistát hidegen hagyja. Ha annyira jó, akkor a második rész még sikeresebb lesz.
  • spike0007
    #17
    Rottenen feljebb ment az átlaga, vasember 2 körül van a százalék viszont top kritikusoknál jobb. Azt kell megérteni hogy amikor a régi pókember széria futott akkor nem volt 8 képregényfilm egy évben és a minőségük is hagyott kívánnivalót maguk után. Ez igaz nagyon a Raimi trilógiára is amiből a második rész volt fogyasztható de a lúzeres baromkodás annak is elvette az élvezetét.Az emberek a 3-ik rész után csalódtak és az újrázás bár hirtelen volt, de szükséges. Viszont a hirtelen ujrázás okán az emberek még most tapasztalják meg hogy milyen az új pókember és mint film az eddig látottak hallottak alapján bizony sokkal jobb képregényhűbb. Megkapjuk az igazi pókembert. A 3 d valamelyest kompenzálni fog, de más volt a piac régen és más most. Eleve nem is lehetett akkora bevételt valószínűsíteni mint a régi filmeknél. Viszont azt mondom várjuk csak ki a végét szépen. Még tejelni fog a film. Sok helyen még be se mutatták. A bosszúállók dolognak örülnék, mert az igazi pókember beférne a bosszúállók közé, megérdemelné. A Lúzer Tobeytól tuti kirázna a hideg.
  • Mentol
    #16
    Én nem értem, mi ebben a meglepő? Kiafrászt érdekel egy lenyúzott rókabőr?
  • billbester
    #15
    Az gondolom senkit nem érdekel, hogy a Sony és a Disney amikor tanácskozott abban maradtak, hogy a Bosszúállók 2-re megkapják a Pókemberes jogot. Régebben még ezt nyilatkozta A csodálatos pókember producere, Avi Arad a következőket mondta: "Semmi sem lehetetlen. Ha megtörténne a dolog az mind a Disney, mind a Sony számára nagy előnyökkel járna."
  • Guren
    #14
    te sem látogathatsz túl sok filmekkel foglalkozó oldalt. kb. megállás nélkül fosták róla a reklámanyagokat.
  • sandor8206
    #13
    nem tudom mit nem lehet ezen érteni, a sorozat leggyengébb része lesz anyagilag (elvileg), 3D és magasabb jegyárak mellett, ergo kevesebben nézték meg jóval mint a többi részt , ergo " Meglepően kevesen indultak be A csodálatos pókemberre"
  • endrev
    #12
    Viktor, itt a 3. előzetes szinkronosan: http://www.youtube.com/watch?v=dXHZTtzAFoA
  • dresden1
    #11
    A szerintemet arra tartogasd, hogy milyen a film. Az, hogy siker vagy nem, nem szubjektív, bár mindenki meg tudja magyarázni biztosan, hogy neki van igaza. Ilyesmin kár görcsölnöd.
  • dresden1
    #10
    Azért kell jogilag megoldani, mert náluk vannak a jogok.
  • Zombee
    #9
    Másrészt: "Vagy valahogy megoldják jogilag, hogy Peter Parker csatlakozzon A bosszúállókhoz, hiszen a képregényekben is volt már tag." - Amíg a jogok a Sony-nál vannak, addig jogilag nehéz lesz, ekkora faszságot újságíró nem írhat.