Túl keményen hajtotta dolgozóit a France Télécom volt elnöke

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát, ha valaki lenyomott 1-2 évtizedet egy munkahelyen (ami manapság egyre ritkábbá válik), akkor ott már erõs a szociális kötõdés is, a kollégákhoz. A bizonytalanság meg kemény dió, annál már az is jobb, ha kezedben van a felmondólevél, mert akkor legalább tudod hogy mi a következõ lépés. Szóval ha kíméletlen hajcsár módjára kezelik a dolgozókat, egy rossz munkaerõpiaci helyzetben (mert most a franciáknál se fenékig tejfel ám), és mindezek tetejébe még az állásod is bizonytalan, függetlenül attól mennyire jól dolgozol, az azért odatehet. Engem már leépítettek kétszer is, elég kellemetlen érzés, még ha gyakorlatilag azonnal munkát is találtam megint. Most elég stabilnak mondható állásom van, de azért szárazon tartom a puskaport, minden eshetõségre készen..

Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger

Nem a francia életszínvonalra gondoltam, mint visszatartó erõre, hanem a lehetõségekre. Egy kínai munkásnak kb. annyi a lehetõsége marad, ha kirugják mondjuk a foxconntól, hogy visszamegy a falujába éhenhalni. Viszont ne mondják már, hogy egy francia telekommunikációs cégtõl csak a teljes reménytelenségbe lehet lelépni. Szal valamilyen patologikus okoknak csak kellett lenniük a háttérben, mert ha mindenki megölné magát, akit szopatnak a munkahelyén, akkor nálunk már évtizedek óta kihalt volna a dolgozó nép.
Én azt nem értem, hogy a 35 ember közül miért nem jutott egyiknek sem az eszébe az, hogy mielõtt megöli magát végez a társaság teljes vezérkarával.
Ha már eljutok oda, hogy megölöm magam akkor jöhetnek mások is. Legfõképpen azok akik a helyzetet elõidézték.

Minden relatív, sok kínai azt gondolná, hogy nálunk olyan jó, hogy érthetetlen lenne neki, ha egy magyar lenne öngyilkos.
Azoknak a dolgozóknak akik öngyilkosságot követtek el, korábban még biztos nem volt részük a Magyarországon mûködõ néhány gyárban történõ munkavégzésben. Higgyétek el, sokan cserélnének ezekkel a franciákkal! A morális zaklatásról meg annyit, h két gyárat kapásból tudnék, ahol már csak a korbácsot kellene a mûvezetõ kezébe adni. 8 óra helyett 10-12 óra munka, fizetetlenül! Ha nem tetszik, akk szevasz. Megszólalni ne merj meló közben, csak abban a 2x 10perc szünetben. Szombaton szintén ingyen meló. Mindezt havi 65-70ezerért.
Ja hogy elmész a munkaügyi bíróságra? Ugyanmár, van egy kis apró kenõpénznek és holnap már jönnöd sem kell.
Tetsuo
Ez a kapitalizmus. Lesz meg durvabb is ill. mar csak durvabb lesz.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

mindjárt lekomcsiznak...
bár a zorbánt is lekomcsizzák, miközben õ éppen a munkavállalók jogait építi le a munkáltatók kedvéért 😊

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Szivesen látnám az összes köcsög munkáltatót itt is a vádlottak padján, embertelenül kihasználnak mindenkit.
Sliders
Ennek a csávóról így ránézésre simán elhinném hogy korrupt.

Bazz, ennyi öngyilkosság van még itthon is? 2 ember? WTF? A fõnök asszonyt lehet csak jól meg kéne gyíkoznod 😄

..azt hiszem itt nem igazán van mit átgondolni, az átlagdolgozó igen rosszul tûri a bizonytalanságot, ha mellé még naponta fejéhez vágják, hogy „ vagy holnaptol nem kell reggelit készitened” akkor elõfordul hogy beadja a törölközõt. Én egy háromszáz fõs cégnél dolgozom ahol viszonylag emberi a légkör , értsd amig nyomjuk kifelé a cuccot addig le lehet szarni mit rinyál a pi... khm fõnökasszony, mégis elõfordult egy két öngyilkossági kisérlet...
Mert ott a kerites is kolbaszbol van?
Gondoljuk át:
- statisztikailag a korosztály tagjaiból vett bármely százezres mintában azonos idõszak alatt találunk-e ennyi öngyilkosságot?
- ekkora cégnél az átszervezések fényt deríthettek-e korrupciós, hûtlen kezelési, vagy más, olyan mértékben büntethetõ tevékenységre, amely felmerülése esetén valós alternatívaként jelenik meg az öngyilkosság?
Azt nem értem, hogy Franciaországban hogy juthat el egy ember odáig, hogy a munkahelyi körülmények miatt öngyilkos lesz?
de hát a nép igényli hogy olcsóbb és jobb szolgáltatások legyenek!
versenyhelyzet van!

bár persze jobb lenne ha csak kínában lennének rabszolgáink, úgy tisztább lenne a lelkiismeretünk!