9
-
Reg5 #9 Mert az online sajtó 100%-ig megbízható :) -
asgh #8 Abban egyetértek, hogy a netes portálok sokkal lazábban kezelik a tényeket, mint az írott orgánumok. Indexen rendszeresen előfordul, hogy konkrét tárgyi tévedéseket egyszerűen átírnak minden bocsánatkérés nélkül, mintha mi sem történt volna. (Nem mellesleg az online helyreigazítást már régóta szabályozni kellene.)
Abban viszont a többieknek van igazuk, hogy az online hírekre gyorsabban reagál a közvélemény, így hamarabb a helyére kerülnek a dolgok, mint a nyomtatott sajtóban. A másik, hogy az online újságírásban nem lehet agyonhallgatni dolgokat (ami nagy divat a magyar nyomtatott sajtóban), mert egy magánszemély által üzemeltetett blog is képes hatékonyan kiszivárogtatni olyan híreket, amiket a nagy és esetleg korrupt portálok nem akarnak közölni. -
Cat #7 szerintem egy "játékkritika" nem komolytalan dolog kategória, hanem erősen egyéni izlés kérdése.
Nem mellesleg egy pár perces reklámvideóból nem derül ki csomo dolog, pl. hogy 5 óra játékidő van vagy 50, esetlegesen irányíthatatlan a játék, játszhatatlanul bugos, félkész stb. Ezek objektív dolgok, szóval szerintem van helyük a piacon, sokkal inkább mint pl. a filmkritikáknak. -
FoodLFG #6 jaja. Ahol látom, hogy nem lehet kommentelni, azt el sem olvasom. Ha nagyon érdekel, akkor meg tudom találni máshol is kommenttekkel együtt.
Ráadásul komolytalanabb dolgok esetén (pl játékkritikákat) még interneten sem vagyok hajlandó elolvasni. Megnézem a gametrailersen meg jutubon. Sokkal többet ér. -
Cat #5 "Szerintem az internetes újságokba van több hazugság."
Szerintem meg ha egy online lapba hazugságot olvasol akkor szinte mindenhol azonnal reagálhatsz rá, pl. van hozzá kapcsolva fórum, mint itt is. Ezenkivül sokkal egyszerübb reagálni azonnal emailben is, míg postára senki nem menne el tiltakozó/ kiigazító levelet írni. -
#4 Sokkal jobb egy újságot olvasni mert addig se bámulom a monitort.
Szerintem az internetes újságokba van több hazugság. Azokat lehet átírni egy pillanatról a másikra. Ami jár hozzánk heti újság tényleg van olyan hír is benne amit 1 max2 héttel hamarabb olvasok a neten. De ez velejár a lapzártával meg mittudomén. -
BlackVoid #3 "Egyelőre azonban még mindig messze az üzleti alapú, hagyományos kiadványok olvasottsága a legnagyobb, amiből az következik, hogy a jótékonysági publikációknak fel kell magukra hívniuk az előbbiek figyelmét tevékenységük előmozdítása érdekében. A kapcsolat előnyei kölcsönösek: a pénzszűkével küszködő lapok ingyen jutnak tartalomhoz, a filantróp alapon működő kiadványok pedig reklámozhatják magukat. "
Ez marhaság, az új publikációk max. cenzurát kapnak a nyakukba a régiektől.
Van rengeteg alternatív kiadvány ami jól megy, és jogosan.
pl. zerohedge.com -
BlackVoid #2 "oknyomozó újságírást" - talán pont azért is haldoklik a sajtó, mert ilyet max. blogokon lehet találni.
A fősodor sajtó annyira szar, hogy legtöbbször az adatok sem stimmelnek. Szánalmas.
Megérdemelt kihalás. -
Tau Tang Wou #1 A nyomtatott sajtó kihal(t).
Lassan reagálnak, de a nagyobb bűnük, hogy szinte minden szavuk hazugság.
Elég rossz kombináció az eladhatósághoz.