25
  • kakamatyi123
    #25
    cserebe viszont egyszerre tobben is hasznalhatjak, beszukult latokoru maganyos baratom:)
  • sanyicks
    #24
    az még jobb megoldás, mert az sokszor annyit fogyaszt együtt mint egy mobilnet :DDD
  • JTBM
    #23
    A mobilnetes megoldás természetesen a Wifi hotspot lesz, amit a mobiltelefon szolgáltat a Surface-nek. A mobiltelefon lehet közben a zsebben v. a töltön is.
    Persze lehet majd használni stick-et is, de szvsz. nem ez lesz a többség, hanem a Wifi hotspot.
  • kakamatyi123
    #22
    Jahogy most meg mar egy olyan termekrol beszelsz, ami csak a kepzeletedben letezik...:)

    En a Surfacerol beszeltem vegig, mivel arrol szolt a cikk, es belinkeltem a forrasomat is:
    http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keating/microsoft/microsoft-surface-wi-fi-only-easy-workaround.asp

    Dehogy valaszoljak az eredeti okos kerdesedre, hivd fel Balmert, es mond meg neki, hogy baromarcu, es egy csomo levet veszitesz, ha nem adtok ki 3/4g modemes verziot a referenciatabletetekbol:)

  • TARTYOM
    #21
    Ennek van valami ipari méretű verziója is nem ?

    Kaszinókban használják főként, ilyen egész asztalnyi
  • asgh
    #20
    A Surface nem üzleti célú, ezért írtam az elején, hogy ha lenne üzleti célú verziója, akkor abból nem kellene kispórolni a modemet. Erre írtad, hogy az üzletemberek majd használják usb modemmel -> problem solved. És ez az a pont, amikor hülyét csináltál magadból.
  • FoodLFG
    #19
    Nekem nincs szükségem ilyen cuccra, úgyhogy leszarom a médiafigyelmet meg azt, hogy most mindenhonnan (nyilván teljesen ingyen) ez folyik.

    Mondjuk ebben legalább már van szabvány USB. Visszafejlődés helyett, végre megint fejlődik az iparág. Elképesztően revolutionary! o.o
  • kakamatyi123
    #18
    >egy üzleti célú táblagépen kb. olyan röhejes lenne egy usb modem,
    >mint Ferrarin a vonóhorog.

    Tovabbra is ferditesz, most mar a hasonlataiddal is, csak hogy probald megvedeni a hulyesegedet, csakhogy az erveles tobb sebbol is verzik, mit verzik, vulkankent spriccel:)

    1.) A Surfacen ugyanis van USB port gyarilag es arra terveztek hogy hasznaljak is vele...
    A Ferrarin ezzel szoges ellentetben nincs vonohorog gyarilag, zsenikem, nem veletlenul, ki kotne ra utanfutot:)

    2.) Szerinted az uzleti notebookok nagyreszet beepitett 3/4g-s modemmel veszik, mert hatalmas igeny van ra az uleti eletben, hogy minden dolgozo mobilnetet hasznaljon... Mutass mar egy statisztikat, hogy az uzleti celu laptop eladasok hany szazalekat hasznaljak mobilnet elofizetessel?:)
    1%, az is max a felsovezetes?:)

    3.) Az ervelesed masik sarokpontja is csak a sajat elferdult agyszulemenyed, miota uzleti celu tablagep a Surface??? Mutass mar egy hivatalos nyilatkozoztot melyben az MS uzleti celu tablagepkenet pozicionalja...

    Nem tudsz mutatni, mert NINCS ilyen, folyamatosan suletlensegeket beszelo:)

    4.) Jelenlegi allaspont szerint csak MS-nel lehet majd megvenni amugy is, referenciakeszulek a tobbi gyarto szamara...

    Szoval azon felvetesed, hogy a Microsoft dollarmilliokat olt egy tablagep kifejlesztesebe, de nem vettek eszre, mekkora hiba kihagyni a 3/4g modemet, komolytalan es csak a hype felkeltesere jo...:)

    Persze vergodhetsz meg ezen tovabbi okos hasonlatokat ragozva:)

    >Végiggondoltad egyáltalán, hogy miket írogatsz hülyegyerek? (Ha már nálad ez a >stílus, próbállak követni.)

    Okos dontes, ha mar nincs sajat stilusod, legalabb a nagymesteredtol lopjal:)
  • asgh
    #17
    Vicces, hogy azok, akik eddig az apple fanokat ekézték, hogy olyan agymosottak, hogy ha valami hiányzik egy apple gépből, az szerintük nem hiány, hanem fícsör, erre amint megjelenik egy MS cucc, az összes Microsoft evangelista rögtön ugyanazokat a tüneteket produkálja.

    kakamatyi: egy üzleti célú táblagépen kb. olyan röhejes lenne egy usb modem, mint Ferrarin a vonóhorog. Végiggondoltad egyáltalán, hogy miket írogatsz hülyegyerek? (Ha már nálad ez a stílus, próbállak követni.)
  • Sequoyah
    #16
    Wp8-ba amúgy gyönyörűszép fícsör lenne, hogy ha a mobilnetes telómat közel helyezem a surface-hez (vagy más W8 táblához), akkor automatikusan felálljon az internetkapcsolat.
    És az NFC-vel mutattak ehhez hasonlókat, szóval nem lehetetlen:)
  • Sequoyah
    #15
    Sztem sem lenne hülyeség, csak többek között én sem vennék még1 harmadik internetet az otthoni és a mobil mellé, inkább a mobil lesz a hotspot.
  • BakoSanyi
    #14
    már várom, hogy hogyan fogják kiejteni magyarországon :D
  • mauser81
    #13
    "Raadasul a valallati notebookokban van beepitett 3G/4G modem? Nincs...
    Sir erte valaki? Nem... Akkor mirol beszelsz???"

    Egyrészt természetesen van 3G/4G modem szinte az összes vállalati notihoz, nyilván egyszerű dolgozónál ez nem kerül behelyezésre (esetleg aktiválásra, ha éppen modemes batch jött az adott céghez); főnöknél, gyakran utazó kollégánál megfelelő biztosítékokkal nyilván alapból működik. S mivel működik nem is sír érte senki. Porno-t persze nem tudsz róla nézni, mivel a cégek jól felfogott érdeke miatt általában csak RAS-on keresztül enged be a céges hálózatba és onnan tudsz majd nethez férni. 3G modem már a T400-akban is alap volt, pedig azok már három generációval régebbi üzleti notik...
  • sanyicks
    #12
    PFF :D idióta
  • kakamatyi123
    #11
    asgh = sanyicks...
    Ennyire telik toled? Ez eleg szanalmas:)
  • sanyicks
    #10
    tökjó megoldás. Dugjuk rá egy áramzabáló kiálló usb modemet. Ez olyan mint az ipad hdmi-je. Amihez még egy duplavégű igénytelen tyúkbelet kell aggatni rá. Az is szép megoldás.

    "a W8 meg felismeri/telepiti a rajta levo meghajtot es mar megy is, mint az agybaszaras"

    Vagy nem ismeri fel. Vagy kékhalál lesz belőle :D
  • philcsy
    #9
    Valószínűleg azért nem adtak ki business verziót, csak egy ARM-os és egy inteles verziót, mert ez csak egy teszt, a windows éles táblagépes tesztje, és csak azért gyártják ők, mert a többi gyártó látványosan b@lf@szkodik ezen a területen, és mivel már így is késésben vannak, nem hagyják a véletlenre. Nem táblákat akarnak ők elsősorban eladni, hanem programokat. Ami persze nem jelenti azt, hogy ha bejön nem gyártanák.
  • TARTYOM
    #8
    Az megvan, hogy az minden lenne csak költségcsökkentés nem ? Mivel az is megfizetné aki sosem használná.
  • lordsithlord
    #7
    Minek kellene bele ilyesmi, mikor van benne Bluetooth és WiFi is? Reálisan nézve teljesen felesleges lenne, hiszen ha valaki netet akar, fogja a telefont, összekapcsolja a tablettal, beállítja modemként és kész, meg is van az internet kapcsolat a tableten. Sokkal reálisabb ez az elgondolás, mint az, hogy kell a készülékbe külön modemegység, mert majd a kedves felhasználó vesz hozzá külön kártyát, hogy aztán beletegye a gépbe és úgy netezzen...

    Én már akkor nevettem, mikor megjelentek az első USB-s egységek. Teljesen feleslegesek, lényegében visszafejlődés, visszajutottunk a mobiltelefonos interneteléréstől egy célhardveres eléréshez. Szerintem az sokkal életszerűbb, hogy a telefonba ezt a lehetőséget is beleépítik, mint az, hogy csak azért, hogy legyen "gyors" internet, egy külön célhardvert meg mégegy előfizetést vásároljon a felhasználó. Valóban, az USB-s modemnél nincs olyan gond, hogy a telefon lemerül, de ugye ha már erről van szó, a legtöbb mai telefon egyetlen mozdulattal tölthető: előveszi az ember az USB-s kábelt és rádugja a telót a gépre. Ez az USB Stick-es megoldás pusztán egyetlen dologra nagyon jó: mióta bejött, megtöbbszöröződtek az olyan sérülések a hordozható gépekben, amik abból adódnak, hogy a stick valahova beakad és lerántotta az alaplapról az USB csatlakozót...

    Persze ilyenkor előjön, hogy kell valami, ami okot ad arra, hogy a szolgáltatók plussz előfizetéseket és kártyákat adhassanak el... És persze jól járnak a mobileszköz gyártók, mert gyárthatnak mégegy eszközt, hogy a hordozható informatikai eszközök (értem itt notik, netbookok, tabletek, stb.) gyártói is marhajól járnak, hiszen a kiszakadó USB port gyakran alaplapcserével orvosolható csupán, az ilyen eset pedig nem számít garanciális hibának.

    Ha paranoiás lennék, most mondhatnám, hogy ez egy egész világot átfogó, hatalmas összeesküvés része, ami arra irányul, hogy a gyártók jól járjanak, a vevők meg egy csomó plusszt fizessenek
  • coolbboy83
    #6
    Kíváncsi leszek egy ilyenre élőben.....
  • item
    #5
    LOL, még el sem olvastam a kommentedet,de nekem is szóról,szóra ez jutott az eszembe asgh kérdésére reagálva.
  • kakamatyi123
    #4
    Meg mindig zoldeket beszelsz, raadasul most mar rajottel hogy hulyeseget beszeltel, probalsz olyan kovetkezteteseket levonni a commentembol, amirol szo sem volt benne... Ezt hivjak tudatos ferditesnek:)

    Ne jatszd a hulyet, az Ipadhez csak azert kell speci, draga atalakitot venni, mert nincs rajta USB port...
    Az win-es cuccra meg radugod a ceges USB modemet, es megy...

    Ha mindig nem erted, hatha ebbol leseik...
    http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keating/microsoft/microsoft-surface-wi-fi-only-easy-workaround.asp

    Raadasul a valallati notebookokban van beepitett 3G/4G modem? Nincs...
    Sir erte valaki? Nem... Akkor mirol beszelsz???

    OFF: raereztel, apam evekig vert a pinceben, de azota mar toloszekben van:)
  • asgh
    #3
    Tehát ha az iPadhoz külön kell átalakítót venni, akkor az Apple monnyonle, ha viszont egy MS cucchoz külön kell megvenni a mobilnetet, akkor az teljesen oké. Nekem mindegy amúgy, csak nem értem, hogy ha költség csökkentés okokból nem raktak bele mobilnetet, akkor miért nem adnak ki business verziót és kérnek extra árat érte.

    OFF:

    Egyébként mi ez nálad, hogy képtelen vagy civilizált ember módjára megszólalni, ha nem értesz egyet valakivel? Vertek otthon kiskorodban vagy mi?
  • kakamatyi123
    #2
    Azert, mert ez nem ipad, es van rajta USB port, te zseni:)
    Fogsz egy USB-s mobilnetet, azt radugod, a W8 meg felismeri/telepiti a rajta levo meghajtot es mar megy is, mint az agybaszaras...

    Vegig se gondolod, mi a problema, csak irod a hulyeseg-et...

    Nem az SG fizet erte veletlenul?:)

  • asgh
    #1
    Miért nem árulnak külön wlanos és UMTS vagy LTE-s típusokat más áron? Akinek kell a mobilnet és hajlandó is megfizetni, az pont a vállalati szféra, ahol a legnagyobb az esélye a win8-as táblának.