48
  • MR007
    Egy kicsit tájékozottabb is lehetnél, meg naprakészebb.
    Nokia 808 pureView teszt

Az a gáz, hogy a Lumiák meg sem közelítik a Symbian szinvonalát, ami utóbbit alaposan visszatartanak, hogy ne fogyjon belőle túl sok. Több hónapja előrendeltem rá, és sehol semmi itthon meg úgy főleg Európaszerte. Szerinted ezt kinek köszönhetem? Mert ügye a Nokia pénzügyei miatt ezt simán megengedheti magának. Hasonló Meego szitu ez is. Seperjük a szőnyeg alá a MWC és Tipa díjas csodát.

Elop egy beépített vírus, a részvényesek meg sík hülyék vagy le vannak fizetve.
  • sanyicks
    "Szerintetek a részvénytulajdonosok majd hagyják, hogy a befektetésüket tönkretegye egy "kettős ügynök"? Ugyan."

Nem, ezért csökken a nokia részvények ára a béka segge alá, mert folyamatosan próbálnak megszabadulni tőlük :D

Átlagos részvényes csak így szólhat bele. Ha veszel pár mol részvényt nem fogják tőled kérdezgetni hogy na most hol ássanak olajkutat :D

Nem kellett volna androidozni, se symbianozni. Ott volt a meego verte mind2-t szép volt, gyors volt, linux volt (tehát azzal is azt csinálnak és úgy alakítják ahogy tetszik). De ott volt elop... a microsoftos vakond. Valszeg tőle származott a nokia nagy android ellenessége is.
  • Venom T
    Nokiát, - ahogy tudom - már nem gyártanak Magyarországon. A Jabil se nagyon gyárt már BlackBerry-ket, itthon. De lehet, hogy tévedek és 2012 végét emlegették.
    És ez nem csak az ő dolgozóikat érinti rosszul, a beszállítók is befürdenek. Pl. a RR Donnelley Komáromi gyára is bezárt. Használati utasításokat nyomtattak a Nokiákhoz. De említhetném a ZA-CO Kft és a Valid Technologies-t is. Tőlük is küldtek el embereket a Nokia mélyrepülése miatt.
  • zola2000
    a gáz ebben az, hogy magyarországon milyen mobiltelefonok készülnek elsősorban? Blackberry és Nokia, aztán pont ez a kettő gyengélkedik manapság.
  • Venom T
    Az "államnak" nem sok köze van hozzá, hogy egy részvénytársaság kit ültet a cég élére.
    Tudom, tudom... Van egy-két fanatikus aki a Microsoft-ban magát az ördögöt látja és azt hiszi, hogy Elop bácsi egy Céges vakond, aki szándékosan cseszi szét a Nokia-t.
    Elismerem, a Nokia utóbbi szereplése, és a Microsoft-os "gázvezííír" jelenléte okot adhat a spekulációkra, nade kérem szépen a részvényesek szerintetek sík hülyék?

Szerintetek a részvénytulajdonosok majd hagyják, hogy a befektetésüket tönkretegye egy "kettős ügynök"? Ugyan.

Valószínűbb, hogy arról van szó, hogy a Nokia egyszerűen nem tud labdába rúgni a mostani kiélezett piaci versenyben. És az erőteljes kapálózásuk hevében, belekapaszkodtak a MicroSoft-ba.

Ott b*szták el, hogy csak egy vasat tartanak a tűzben.
    Operálhattak volna az Androidra is, nem lett volna muszáj kukázni a symbian-t se, továbbá mehettek volna párhuzamosan a Win7-es mobilok is.
    Kapacitásuk az volt rá, de túl magabiztosan dőltek bele a MS karjaiba.
    Szóval nem csak a Microsoft-ra kell ám fújni.

Én általában nem adok valami túl sokat a piaci elemzők véleményére, de én is hasonlóan látom a dolgokat a Nokia-val kapcsolatban, mint most ők.

Ha a Windows phone-ok nem szakítanak maguknak tetemes rész az okos telefon szegmensben, (márpedig, ez idáig úgy néz ki) akkor a Nokia nemsokára lehúzhatja a rolót. Valószínűleg felvásárolják.
    A Microsoft nem régiben azt nyilatkozta, hogy bár gondoltak rá, de mégsem kérnek a Nokia-ból.
    Később persze lehet, hogy felvásárolja egy vetélytársuk, vagy tényleg az MS. Ha így is alakulna akkor azon fog vitázni a tisztelt publikum, hogy ez mentőcsomag a mobilplatformjuk terjesztéséhez, vagy egy szándékos akció volt.
    De most őszintén! Nem tök mindegy?
    A verseny továbbra is kiélezett marad.
    A rim is hasonló nehézségeket él meg, pedig ők is fent ragyogtak. És ott nincs Elop, mégis gáz van.

Az android meg az ios, a Samsung meg az Apple jelenleg a legagresszívabb piaci versenyző. És a részesedésükért bármire képesek. Ez egy ilyen játék!

Bár, ha valaki 8 évvel ezelőtt ezt jósolta volna nekem, kiröhögöm az biztos!

• sedward
    A Microsoft vírust ültetett a vezetőségbe, hogy az egyik legnagyobb európai céget teljesen ostoba döntésekkel tönkretegye. Dobták a világszínvonalú fejlesztéseket, a microsoft vackába ölték a cég minden erejét, viszik ki a termelést Kínába... És még állami segítséget kérnek az immár mások céljainak megvalósításáért? Mit szólt a többi vezető és fejlesztő mérnök amikor meghallották ezt a borzalmas irányváltást? Hogy-hogy nem volt elég erős a cég és az állam immunrendszere?
  • sanyicks
    jól teszik, miért is kéne nekik pénzt adni? A microsoft irányítja az egészet, pont azért hogy potom áron felvásárolják. Szóval a vezetőség tudatosan nyomja le az árakat. Elop ugye alapon microsoftos ember, a többi tagnak meg megvan az ára, megkapják a nokiásdobozaikat a "legetikusabb" cégtől :)
  • a_n_d_r_e_w
    Hat pedig szerintem most kellene lepni, a Nokia reszben azert van ebben a helyzetben, mert a kinai kormany szo nelkul tomte penzzel a ZTE-t es a Huaweit hogy kiszoritsak ahonnan csak lehet. Raadasul most mar olyan olcso a Nokia, hogy barmikor johetne egy Samsung/Google/Microsoft es potom aron tudna felvasarolni, mar csak a szabadalmak miatt is, a'la Motorola...