48
  • narumon
    #48
    "Ezek csak hirtelen talált 3 videó, van még egyre több és talán jobb is. Ha a konkurencia is tud ilyet akkor linkelj. Nem fogsz tudni, se képileg se hangilag."

    Ne viccelj már, írd be youtube ugyanúgy a konkurenciát. Pl iphone 4s
    Ott a millió találat, semmivel sem rosszabb mint az általad linkelt videok.

    "Nem véletlenül nyomták fel őket plusz a fotók egy képmegosztón."

    Minden telefonról találsz ugyanennyit mindenféle megosztón.

    "Hanem ha van pár funkció, ami hardverileg kitünik (2gpu), audio chip, jó kamera, a kijelző miatt is hosszú akku idő, egyszerű esztétikus kezelőfelület."

    Csakúgy mint a konkurenciánál.

    "És ha ez a mindennapi életben jobban szolgál együttesen, mint a statisztikailag kimutatható gyors modern CPU előnye stb..."

    Nem hiszem, hogy egy iOS-be ilyen szinten bele lehetne kötni.

    "Na befejeztem. Várom a telót azért vagyok így beizgulva"

    Ezzel nincs gond, szolgáljon jól téged, csak ne beszélj valótlanságokat. Ez egy jó telefon megérdemelné a sikert, de semmivel sem jobb és nem tud többet mint a konkurencia termékei.
  • Bannedusermail
    #47
    és akkó mivan?
  • MR007
    #46
    Spillikins N.176. Nokia Tragedy: Elop's Treason
  • Bannedusermail
    #45
    Sterintem a finn kormánynak meg kell várnia, míg totál becsődöl a Nokia, és akkor átvennie saját tulajdonba. AZ nem lenne nekik sem jó, ha feneketlen pénznyelőbe öntenék a pénzt, hogy tovább vegetáljon, és utána már késő legyen bármit is tenni. Dőéjön be inkább korábban, hogy 1 euroért megvehesse a kötelezettségek átválalásával, de még legyen benne piaci potenciál.

    Járjon úgy, mint a svédek az autogyártással? Pénzt tolnak bele, a GM meg kiszivattyúzta, és a végén már késő lett. Inkább dőljön előbb, amikor még maguknak feltudják támasztani, mint egy elnyújtott agonizáció, aminek a végén a halál.

    Persze ez csak akkor működik, amikor a kormányzat felkészül a lépésre, nem úgy, mint Orc bán a Malév esetében.
  • Bannedusermail
    #44
    "Bár, ha valaki 8 évvel ezelőtt ezt jósolta volna nekem, kiröhögöm az biztos! "

    Most mondjam azt, hogy nem vagy valami nagy jövőlátó stratégiaszellem?

    Nyolc éve pont legetett látni, hogy a Nokiának leáldozik. Akkor a trend a flippes telefon volt, de a Nokia ragaszkodott a saját táblacsoko-féle hagyományos dizájnához. Jöttek fel az ázsiaiak, mint az LG, Sharp és a többiek, az örök másodikat meg benyelte már a Sony, és a Nokia büszke volt, hogy még mindig tartja az első helyet. Csakhogy a részesedése már évről-évre csökkent 1-2%-al. A piac meg robbanásszerűen bővült, de pont a robbanó, azaz az olcsóbb szegmensben nem volt igazi kínálatuk megfelelő áron. Ha valaki nem reagál a bővülésre, az a végzetbe rohan. Csoda, hogy eddig bírták.
  • MR007
    #43
    Nokia 808 Pureview Video Recording test

    Ez se semmi. Még friss. Van aki szerint ezt az audió hangzást a Nokián kívül is tudják. Szerintem nem! Most akkor miért is kellene megmenteni a Nokiát? Csak nem a Microsoft szeretné ezt megtenni?
  • MR007
    #42
    Hát elméletben igazad lehet, de a gyakorlat mást mutat. Ne higgy a szemednek.

    Az a 41(38,34)mpx amiből lesz 8,5,3,2 igen jók. De megsugom a 38mpx sem olyan nagyon rossz, ha jól lövöd el. Gondolom, ha a Google rukkolt volna elő, vmi hasonló innovatív megoldással, másként vélekednél. És bár amatőr fotósnak is gyenge vagyok, de hülye azért nem.
  • sanyicks
    #41
    41 megapixelben az a jó, hogy abból 40 zaj, míg egy 5 mpixelesnél csak 4 :DDD
  • nyuny01 #40
    Ezt ugye csak viccnek szántad!
  • MR007
    #39
    "Talán az első Symbian teló mi eljutott az USA-ba is"

    Bocsánat ez így hülyeség. Mármint mostanság van érdeklődés egy telefon iránt annak ellenére hogy azon Symbian rendszer fut. Javítva.
  • MR007
    #38
    Ezek csak hirtelen talált 3 videó, van még egyre több és talán jobb is. Ha a konkurencia is tud ilyet akkor linkelj. Nem fogsz tudni, se képileg se hangilag. Nem véletlenül nyomták fel őket plusz a fotók egy képmegosztón. Hogy számodra pl fontosabb a egy jó játék megértem, de lehet nem így van mindenkinél. Ha van egy jó telefon és azt sokan veszik, fogy a készülék egy adott rendszeren, akkor arra meg fog nőni az elérhető appok száma is nem pedig csak fordítva igaz. Talán az első Symbian teló mi eljutott az USA-ba is. Nem linkelek többet, most láttam egy videót, valahogy nem csak nekem érdekes. Persze tudom egy fecske nem csinál nyarat, de lehet vminek a kezdete, ha nem tapossák agyon! Hátha.

    Egyébként azért nem arra akarok utalni, hogy akkor most iPhone 4S, SGS 3 fossa össze magát, meg tudom milló alkalmazás, ami számilag behozhatatlan, meg még rengeteg érv lehet ki mit művel kedvencével. Hanem ha van pár funkció, ami hardverileg kitünik (2gpu), audio chip, jó kamera, a kijelző miatt is hosszú akku idő, egyszerű esztétikus kezelőfelület. És ha ez a mindennapi életben jobban szolgál együttesen, mint a statisztikailag kimutatható gyors modern CPU előnye stb... Szal majd meglátjuk. Kinek mi a legfontosabb egy okostelóban, amit persze mindig magunknál hordunk. Nincsen és nem is lesz olyan hogy tökéletes, főleg mindenben. Na befejeztem. Várom a telót azért vagyok így beizgulva.
  • Narxis
    #37
    Ott a pont. Az alkalmazások miatt lesz okos a telefon, na persze a felhasználó miatt is de az egy más téma.
  • Narxis
    #36
  • narumon
    #35
    Ráadásul megnézve ezeket a linkelt videokat ezek semmivel sem jobbak mint a konkurencia termékeivel készült videók...
  • narumon
    #34
    Szerintem a symbiant már kinyírták. Néhány technogurunak meg számmisztikusnak el lehet adni a telefont a fényképezővel meg videóval, de szerintem egy telefonnak ez az egyik legérdektelenebb része. Üssön meg egy szintet és jó. Komolyabb dolgokra úgysem jó.
    Sokkal fontosabb lenne milliónyi mindenféle alkalmazás, játék, stb. Ebből viszont nagyon rosszul áll és ez a halála.
  • MR007
    #33
    A jelen állás szerint van ahol még egy kicsit le van maradva, máshol meg elhúzott úgy hogy az Android, iOS, WP köpni nyelni nem tud hozzá. Továbbá ha pl csak az arm11-es elavult proci szemszögéből itélnél az kevés. Azt is kell nézni azon hogyan teljesít. Egy maggal full hd felvétel. Mutass még egy ilyet.
    Nokia 808 PureView Rich Recording test
    Nightwish koncert felvétel 720p
    Video sample 1080p zoom test
    Nem hinném, hogy le lenne maradva, és nem lenne esélye még most is. És ügye azok a csodálatos fotók(41mpx). A rendszer stabil és gyors. Nem csak az appok száma, hanem a hardver minősége is számít. Remélem hamarosan eljut ez hozzánk is.

  • zord01
    #32
    "legkésőbb 2009 környékén ki kellett volna jönni egy alapjairól újrairt Symbiannal, vagy mással és akkor még lett volna esélyük az Android/Iphone kettős ellen."

    Tökéletesen és 100%-ban egyet értek. A komment többi részével is.
  • zord01
    #31
    Én megértem, hogy nem kapnak pénzt. Egyfelől a kormányuk 2 éve már megtámogatta őket valami iszonyú sok millió (milliárd?) dollárral, annak érdekében, hogy fejlesszék a Symbiant. Hát abból nem lett semmi a Belle, meg az Anna ruppótlan fejlesztés lett, a nagy zsozsó meg a Symbával együtt eltűnt, és jött helyette a WP7.

    Most nem azé, de a Nokia annyi hülyeséget csinált az elmúlt 3 évben, hogy az már fáj. Ez a hajó nagyon süllyed, hülye lenne bárki jegyet váltani rá, abban a hitben, hogy majd csak jön egy másik hajó, ami partra vontat.

    No meg aztán miért kéne az államnak megfizetnie pár pofátlanul tehetségtelen menedzser hibáinak az árát??
  • TARTYOM
    #30
    Már mégis miért segítene?

    Egy magáncég, elbukott ez van.
  • sanyicks
    #29
    az én utálataim nem gátolják meg a tisztán látást, én nem olyan vagyok... ha utálok is valami objektívan nézem. Utálom az eplt, utálom a microsoftot, de mind2 valamelyik cuccát védtem már, miközben a másik fanboya(epl fanboy a microsoft cuccról, vagy ms fanboy az epl cuccról) hordta róla össze a valótlan marhaságokat...

    Hogy robogott el a meego vonat előtte? Kb ki se jött vele a telefon, már lemondták a projektet sokan vettek volna, de meg sem tehették, a béka segge alatti részesedéssel álldogáló csempészrendszer miatt...
    Másrészt mi is a különbség a 2 között? Meegos gépet késve adtak ki, már lefújt folytatással. csempés gépet meg még jobban késve adtak ki...
  • DjDano
    #28
    Az a baj hogy a MS utálatod meggátolja a tisztán látást! Amire a Nokia felszállt volna a Meego vonatra az már rég elrobogott előtte... 2011 végén jött ki az N9 ami brutális késés, legkésőbb 2009 környékén ki kellett volna jönni egy alapjairól újrairt Symbiannal, vagy mással és akkor még lett volna esélyük az Android/Iphone kettős ellen. A MS szövetség már csak egy kényszermegoldás volt, hogy jó lépés e azt majd az idő eldönti... Mindenesetre a legfőbb bűnös itt a Nokia előző vezetése aki 2007-től évekig halogatta a megújulást... Az Iphone létrejötte. majd az Android kettős figyelmeztetés volt, mégsem reagáltak rá, óriási hiba volt...
  • nextman
    #27
    Egyes teruleteken lehet felveszik a versenyt, de nem mindegyiken, ha ott is, akkor tul van arazva, ha ez sem lenne, akkor kesnek a piaci bevezetessel, ill. elrontjak a marketinget..
    Ezert mondom, hogy ezt a piacot mar elveszitettek, game over.
    Ettol fuggetlenul lehetnek jo termekeik is, de mar tul keso szerintem nekik.
  • DjDano
    #26
    Ez hülyeség, ha megnézed a Lumia sorozatot vagy a Nokia 808-at, látható hogy minőségben, dizájnban, használhatóságban felveszik a versenyt a konkurenciával, gyengébb a hardver ez igaz, de az előbb felsorolt 3 szempont szerintem sokkal fontosabb! Arról nem beszélve, hogy a WP8 a hardveres lemaradást is elmossa ősszel!
  • nextman
    #25
    Szerintem nem keverem, arra gondoltam, olyan telefonokat kene gyartaniuk, amivel telefonalni es sms-eket lehet kuldeni, es kb. ennyi.
    Ezeknek is van piaca, es ott meg igencsak piacvezetok.
    A tobbit meg, amit irtal, biztos nem nekem szantad, mert semmi koze ahhoz, amit irtam.
  • Major
    #24
    Látjátok, hogy milyen jó, hogy itt van MR007! Ha tudásotok mérsékelt volt mobiltelefon szegmenst illetően, ő most készségesen betöm minden űrt a fejetekben. Komolyan én fel is terjesztem Nokia SEO-nak!
  • MR007
    #23
    A Nokia 808 pureView-re gondoltam, és itt kiemelten a képalkotás terén.
  • MR007
    #22
    Szerintem az okos és butatelefon fogalmát te kevered. A hardver alatt bizony nem csak a 4 magos procit értjük, ami csak parasztvakítás, hanem a sor más innovatív újítást is, amit csak egy telefon képes eddig véghezvinni. Tetszik vagy nem tetszik, mert sajna ez Symbian rendszeren fut.
    Van hogy az ember nem akarja észrevenni azt, amit nem akar.

    De nyugi ettől még lehet hogy tönkremegy az egyetlen európai telefon gyártó némi segítséggel persze.
  • MR007
    #21
    Az a finn kormány talán kicsit jobban belelát a dolgokba, mint te. Beleölhetne bármennyit feleslegesen, ha egyszer direkt futtatják zátonyra a hajót. Nem az a koncepció a lenyeg, amit 2.-ra linkeltem, hanem amit elsőre. És főleg a hozzászólások. Az elsőkézből lévő információk, ha az eddigiek számodra nem voltak meggyőzőek.
    Azt tudtad, hogy exFat-ot is tud kezelni a symbi, ami 4GB fölötti fájlok olvasását is jelenti? Írták! Mehet a fullHD mkv stb.... a Lumia számára ezzek ismeretlen fogalmak, plusz még van egy pár. És ez bizony Symbian.
  • nextman
    #20
    Szerintem be kene ismerniuk, hogy evreseget szenvedtek az okostelefonok piacan, es kivonulni onnan. Ezzel parhuzamosan pedig gyartani butatelefonokat ezerrel, szerintem meg annak is van piaca. Ott viszont mindenki mast ki kene szoritaniuk.
    Dehat eleve azert vannak ilyen helyzetben, mert a managementjuk egy kalap kaki, nem tudnak jo donteseket hozni, es azokat vegigvinni.
  • DjDano
    #19
    A finn kormány szégyellje magát! Amikor ment a szekér akkor jól jöttek az adóbevételek, most meg hagynák csődbe menni, vagy a MS kezére kerülni. Szégyen!


    MR007: Sajnos annak a pro videónak semmi valóságalapja, még tavaly készült, azóta már lelőtték a házon belüli projecteket (Meego, MEamo, Symbian)... Amúgy nekem is nagyon tetszik, de a megvalósulása már álom kategória, maximum WP oprendszerrel jöhetnek hasonló dizájnú telefonok.
  • dyra
    #18
    Pontosan jól látod! itt van az év telefonja állítom még az S3 eladásokat is visszavetné erre valami megmagyarázhatatlan üzletpolitika miatt a fél éve díjat nyert telót sehol nem lehet beszerezni. Közben meg tönkre megy a cég. Tiszta vicc.
  • MR007
    #17
    Teljesen igazad van. De nézhetjük azért máshogy is.

    Minek támogassa a Microsoft tulajdonát, van nekik elég pénzük. A gyárakat bezárják és kiköltöztetik Kínába meg Vietnámba, ezzel megszünik a helyi foglalkoztatottság is. Még szép, hogy nem ad annak, aki szétvert egy nemzeti kincset.
  • Zoliz
    #16
    Ugy laccik, man a finn allam se lat jo befeketetest a Nokiaban.
    Ez az igazsag, mert a tobbi hazugsag barmit mondanak. Hazudni lehet.
    Nincs olyan allam vagy non profit vallalat ami ne tamogatna egy termelekeny ceget.
  • MR007
    #15
    Attól hogy a Microsoft alatató programjának a hatása alatt tengődsz az a te bajod.
  • Narxis
    #14
    "A Symbian pedig feltámadt tetszik vagy sem."

    A hónap vicce.
  • MR007
    #13
    Nokia air - felhő Finnország felől
    Ez a kezelőfelület talán sejtet vmit.
  • MR007
    #12
    Azért lejöhetett volna, hogy valszeg nem a Lumia 900-ra gondoltam. Itt látszik egyértelműen, hogy a vezetés hova húz. Gyártási nehézségekről sehol sem olvastam eddig. A 808-as már február végén bemutatkozott, na és azóta semmi, még Németországban sem, mert ügye az alacsonyabb adózás miatt onnan menne sok helyre szürkeimportra. Be van fogva a dolog a Symbian kivezetése kapcsán. De könyörgök akinek ez kell, az úgy sem fog Lumia 900-at venni, attól nem lesz jobb a Lumia eladás, főleg a WP8 bejelentése után, amit lássuk be szegény beépített Nokia vezér nem láthatott előre.

    Most akkor törhetem az agyam hogyan hozathatnék be Kuvaitból, Indiából vagy talán most már Oroszországból belőle. Nézz utána ahol eddig megjelent viszik mint a cukrot, pedig méreg drága! Youtube a barátod meg a fórumok azon hozzászólásai, akik már rendelkeznek vele. A Symbian pedig feltámadt tetszik vagy sem.
  • hypno
    #11
    A Nokiának az a baja, hogy semmi nem tart örökké.
    Túlnőtte magát, nehézkes lett, túlságosan bízott az erejében, lejárt az ideje.

    Majd felvásárolják, feldarabolják, a bevezetett márkanevet megtartják, aztán kész. A mi szempontunkból mindegy.
  • sascha1978
    #10
    A Nokiának az a baja, hogy bármit bejelentenek (hardver, szoftver), mire megjelenik, eljut a telefonokra eltelik egy fél év. Így volt ez például, amikor bejelentették a WP7-es telefonokat. Úgy kellett volna, mint más cégeknél, ha bejelentenek valamilyen újdonságot már másnaptól kapni/letölthető/stb.

    Olyan mintha a gyártással, vagy a fejlesztés-gyártás kapcsolatával lenne probléma.
  • Lizardman
    #9
    Hát nem tudom, hogy te hol rendeltél elő rá, de szinte már MINDENHOL kapható Lumia! Ez a szinte mindenhol ez azt jelenti, hogy ha bemész Budaörsön az Auchan áruházba, még ott is ki van rakva egy Lumia 900 minta, alatta meg vagy 10-15 dobozzal...