37
-
asgh #37 "A vásárló azt látja, hogy tábláján pont ugyan azok futnak mint a gépen, pontosan ugyan ott van minden mint gépen és ennek örül."
Nem ugyanazok futnak és végképp nem ott van minden, mint a PC-n, mert külön kell fejleszteni a tábla gui-t, mint a desktopot. Tehát nem abból fog állni a fejlesztés, hogy lefordítod táblára is a kódot és kész.
Innentől pedig - hiába kétségtelenül könnyebb ugyanabban a környezetben két platformra fejleszteni (ezt nem is vitatja senki) - a kiadóknak el kell dönteniük, hogy megéri-e a win8 táblákat supportolni, vagy nem.
Elég csak arra gondolni, hogy létezik jó pár fejlesztőkörnyezet, amiben lehet winre, linuxra és osx-re egyszerre fejleszeni, mégis csak a szoftverek viszonylag kis százaléka támogatja mindhárom oprendszert. És itt csak OS supportról beszélünk, a kisebb képméret, érintőképernyő-optimalizálás fel sem merül. -
TARTYOM #36 Sokkal könnyebb egy rendszerre fejleszteni mint 2 különbözőre. A vásárló azt látja, hogy tábláján pont ugyan azok futnak mint a gépen, pontosan ugyan ott van minden mint gépen és ennek örül.
Egyébként meg sokkal több program lesz így rá mivel közös a felület és nem 2 irányban kell. -
asgh #35 Egyetértek. Ha viszont más a feladat, más a célcsoport és más az elvárt eredmény a két platform között, akkor miért előny, hogy azonos a desktop és a tábla OS?
Programozói szempontból bizonyára van jelentősége a közös OS-re épülő egységes fejlesztő környezetnek, de alapvetően nem az határozza meg egy platform sikerét, hogy mennyire szeretik a programozók, hanem hogy mennyire szeretik a fogyasztók.
Márpedig ha a fogyasztók nem érzik a közvetlen előnyét, hogy ugyanaz a win8 fut a táblagépen, mint a desktopon, akkor miért lenne szempont az OS a vásárlásnál? Így a végén továbbra is az ár/teljesítmény és a tartalomszolgáltatások minősége fog dönteni, amiben jelenleg a droidok és az iPad jobban állnak.
Nem véletlen, hogy első sorban a vállalati szegmensben jósolnak sikert a win8 tábláknak, mert ott valóban előny az egységes fejlesztőkörnyezet, és az árát is hajlandóak megfizetni, viszont a vállalati piacon elért sikerekkel nem fogja a Microsoft kirobbantani az apple-t és a google-t a jelenlegi pozícióiból. -
asgh #34 Ezzel ott a gond, hogy pl. a 7" tableteknél már a weblapok desktop verzióival is gond van, mert nem tudsz ujjal rendesen rábökni a kontrollokra. Egy desktopra írt alkalmazás tehát lehet, hogy elfut tableten is, de minek, ha a használhatósága radikálisan lecsökken. -
hungi #33 asgh: "bill egérre kifejlesztett" <- input device szinten ez nem okozhat gondot, az ujjérintés = egér, fizikai bill meg ugye marad. -
messen #32 "Azaz ha a Microsoft nem tolja le a hardver árát bőven a konkurencia alá, vagy nem "motíválja" pénzzel a top fejlesztőket, hogy a kezdeti veszteséges időszakban is kitartsanak a win8 tábla mellett, akkor könnyen befulladhat a folyamat."
Jogos, de nem csak az a lehetőség áll fenn, hogy egy az egyben átportolják tablet guira a PC-s programot. Pl. egy MMO-nál a market részt meg lehet csinálni tabletre is, maga a játék meg PC. iPadra pl van egy tök jó alkalmazás, amivel 3D-ben lehet szobrászkodni (Autodesk 123D), amit egy gyors dezignskicchez[sicc] simán lehet használni, a részleteket meg a PC-s MAX-ban megoldja majd.
Más a feladat, a célcsoport, az elvárt eredmény a két platform között. -
asgh #31 "Meglehetősen durva szerintem, hogy ugyanazokat a programokat tudom majd használni egy tableten, mint a desktop PC-men."
Szerintem várjuk ki a végét, mert még csak a marketing-bullshit szakasznál tartunk.
Amikor megjelent a windows 95, akkor is az volt az egyik fő érv, hogy legalább a dos-os játékok maradéktalanul futnak rajta. Aztán a gyakorlatban meg kiderült, hogy mégse.
A másik, hogy a legjobb esetben is csak az új fejlesztések fognak egyáltalán táblán futni, mert a bill-egér vezérlésre fejlesztett programok eleve nem rúgnak labdába. Azaz a majd megjelenő új verziók futhatnak talán win8 tableten is, ha a win8 tablet eléggé elterjedt lesz ahhoz, hogy a szoftvergyártóknak megérje külön verziót supportolni arra is. Innentől viszont belefutottunk a tyúk vagy tojás dilemmába: a win8 tablet terjedéséhez az kell, hogy megjelenjenek a desktop alkalmazások tablet verziói, azokhoz viszont előbb el kell terjednie a táblának. Azaz ha a Microsoft nem tolja le a hardver árát bőven a konkurencia alá, vagy nem "motíválja" pénzzel a top fejlesztőket, hogy a kezdeti veszteséges időszakban is kitartsanak a win8 tábla mellett, akkor könnyen befulladhat a folyamat. -
messen #30 Volt szerencsém a Surface RT-hez egy fél óra erejéig, és nagyon meglepődtem. Alább a véleményem.
Kényelem: Szinte teljesen megegyezik egy közepes netbookéval. A "szinte" annyiban áll, hogy (jóval) könnyebb, (jóval) kisebb a vastagsága összecsukva, (jóval) többet bír az aksija. Amit kipróbáltam, azt már legalább három órája folyamatosan tapizta 5-6 kocka, és még bőven maradt benne delej, mire végeztem vele.
Rendszer: Alapból Metro, ami meglepően jól és gyorsan működik rajta. "Alapból", mert az egyik kocka, aki előttem matatott rajta, varázsolt rá egy parancssort. Onnantól meg... ;)
Használhatóság: A billentyűzet elég érzékeny, de ez az eldöntömmitakarszgépelni feature az idegeimre ment egy idő után. Az billentyűzet alja, ami az asztallal érintkezik, kicsit "tapad". Ez jó, mert nem csúszik el gépelés közben, de a táskában is össze fog mindent szedni, az is biztos. USB kulcsot tudott kezelni, még az én céges, noname chipes vackomat is. A kamerák egész jók, csak az apjuk "érthetetlen" számomra. Ugyan lemaradtam róla, de első indításkor állítólag van egy tour is, ami végigvisz az alapfunkcióin. E nélkül könnyű eltévedni benne, amíg meg nem szokod a Metro "logikáját".
Összességében pozitív a véleményem róla, és iPad használóként azt tudom mondani, hogy ha az ára az iPad3-mal lesz versenyben, akkor vevős. Jelenleg egy laptopot (fejlesztésre, erősebb vasat igénylő dolgokra), egy notebookot (tartós máshollevéskor, gépteremben), egy netbookot (komolyabb tárgyalásoknál, távolabbi gépteremben, szabadság alatt vpnezni), egy okostelefont, egy Kindle-t (könyvek, leírások) és egy iPadot (rövidebb tárgyalásoknál, kevésbé komoly bemutatóknál, oktatások megtartásánál, email, stb.) használok. Az aktuális feladathoz mindig a hozzáillőt. Azt kell mondjam, hogy az iPadot és a netbookot ez a kütyü simán helyettesíti. SSH klienst ugyan nem láttam rajta, de ha lehet rá varázsolni, akkor még a gyengébbik notepadot is. -
#29 Nekem egy 12"-os Samsung notim van 160eFt-ért (NP350U2B) és semmi pénzért nem cserélném le tabletre ... és ez is simán bír 5-6 órát, bőven elég ... kinek mi :)
Pedig ezen leginkább tartalmat fogyasztok, mint dolgozok (arra van asztali gép). Egyik tablet sem tudott még alternatívaként szolgálni. De mint mondtam, kinek mi. Nekem egy x86-os tablet sem lenne alternatíva ... már eleve a kezelésüket sem szeretem. -
#28 Ha valaki vált valamiről valamire akkor nehéz nem mellé venni. Nyugaton se olyan kőgazdag mindenki, hogy a jól működő notebookját egyből a kukába dobja a tablet miatt. Inkább azt kellene megnézni, hogy hányszor és mennyi időre kapcsolja be a készülékeket, akár asztali, akár notebook a tablet vásárlása után. -
#27 jujj most akkor megnyugodtunk. -
TARTYOM #26 Elég könnyű lesz és elég kemény aksi lesz benn nyugodj meg -
sedward #25 Ilyen billentyűzetes kabátot, kényszerzubbonyt kapni sok tablethez, ez nem újdonság. Ha sokat gépel az ember, akkor egyébként csatlakoztathat az androidos tabletéhez bármilyen billentyűzetet, akár egy összetekerhető gumis billentyű is nagyobb és kényelmesebb mint ez.
Igazából én úgy látom, hogy az ember egy-két helyen használja csak a hordozható gépét. Nekem is évek óta van egy ócska billentyűzetem és monitorom amire rácsatlakozok amikor vidéken vagyok, mert nem szeretem az apró billentyűzetet és képernyőt. A legjobb a telefon dokkoló lenne, és egy Linuxot futtató gyors 4 magos telefon. A leg teljesítményigényesebb feladat amire ott használtam a gépet a videó átkódolás és némi rajzolás volt, komoly munkát végezni csak nagy teljesítményű asztali gépen lehet.
Szerintem ez a tablet nem lesz elég könnyű, nem elég hosszú az üzemideje, és nem lesz elég olcsó a többi hasonló tablethez képest. Gyakorlatilag az eddigi windowsos tablet próbálkozások újabb változata. -
#24 Ez az örökös vita: Tablet vs Noti vs Asztali vs okostelefon. Mind más célcsoportnak van. Mindnek van pro és kontra. Példa:
- Okostelón nem fogsz word-öt és excelt nézegetni, mert ahhoz kevés az a 3-4".
- Filmet nézni ekkorában szintén nem lehet évezhetően.
- Notebook-ok nem adnak hosszú élettartamot akkuról. Igaz 4-5 órás használat sok helyen elég. Ráadásként egy normális 15"-os már túl nagy, nehéz ha sokat akarod hozni vinni.
- Tableten bekorlátoz a billentyűzet hiánya. A mérete (10") egy jobb kijelzővel már sok mindenre jó, de a teljesítményét kevésre tudod csak használni.
Az a baj hogy itt sokan a "tökéletes" mobil eszközt várják. Ami erős, gyors, nagy, könnyű és persze napokig bírja akksiról. Ha van rajta billentyűzet hogy tudjanak gépelni, de ne legyen rajta hogy könnyebben lehessen hurcolászni...
Tudnának ilyet csinálni csak az drága lenne, meg persze potenciálisan kiütné a többi kategóriát is.
Én amúgy egy ilyen listába sorolnám a fent említett eszközöket:
- Okostelefon: Telefonálás, levél nézegetés, esetleg 1-2 unaloműző játék + pár hasznos alkalmazás (időjárás, szótár...stb)
- Tablet: Multimédia, főleg netezés, filmek megnézése útközben, vagy olyan helyen ahol másra nincs lehetőség. Néhány levél megírása, közösségi médiákon állapotfrissítés, skype, msn...stb.
- Notebook: Word, excel szerkesztés, hosszabb levelek megírása, munkahelyi használat. Viszonylag erős hardver akár PC játékok futtatására is. Mégis mozdítható, normál használattal kibír 4-5 órát akksiról (én most ilyet használok, már 4 órája fekszem a hintaágyban és filmet nézek/netezek :) )
- Asztali gép: Nyers erő és olyan amihez ez kell. Komolyabb játékok futtatása, grafikus szerkesztők, tervezőprogramok...stb.
És hogy kötekedjek az Almás beszólókkal. Nem is régen volt a kezemben egy Új iPad, meg egy Androidos táblagép ami méreteiben 1:1 volt. Kb egy hétig volt nálam mind a kettő, de 90%-ban az Androidost használtam. Mivel az tudott olyat hogy ha rádugtam egy külső vinyót akkor arról szinte minden filmet lejátszott. Illetve Wifin keresztül windows megosztásból is. Valamint amikor betelt a belső tárhely, mert töltöttem rá képeket wifin keresztül, bedugtam egy 32gigás SD-t és utána arra tudtam másolni. Almás gépnél kerestem az SD nyílást de nem leltem. Sem az USB-t... Részemről itt halt meg az Apple iPad. Bár azért azt elismerem hogy elcsöppentem a kijelzőjét látva olyan gyönyörű volt. :) De nem minden a csomagolás. -
Deus Ex #23 A vállalati szegmens nevében üdvözlöm a kategóriateremtő terméket, ami ugye legalább annyira tekinthető az ultrabook kategória továbbgondolásának és jóárasításának, mint tabletnek. Sajnos ha dolgozni akarunk, a jó öreg billentyűzetre szükség van. -
denes123s #22 Elfelejtitek, hogy nagyon sokan a tableteket a notebookok mellé veszik. A vagy-vagy kérdések így egyből értelmüket vesztik ;) -
#21 Pont a Surface az, ami elég teljesítmény centrikus gépnek néz ki.
Mint mondtam, még nincs kint hivatalos rendszerleírás róla, de 1-2 helyen már pedzegetik, hogy hasonló lesz a Toshiba új tabletjéhez, azaz lesz benne egy keményebb, többmagos proci, egy erősebb GPU, egy közepes méretű SSD és emellet még 8-32GB memória is külön, hogy tényleg legyen hely az appoknak.
Megjegyzem, ma már a tárhely kérdés nem igazi probléma egy tabletnél. Egy normálisabb gép fogad bármekkora SDHC kártyát, szóval csak a kártyán akár 512GB tárhely is lehet (más tészta, hogy a maximum SDHC, ami beszerezhető is, az a 128GB-os, efölött ugyan létezik, de nem igazán beszerezhető). Szintén az adattárolás gondját oldja meg az egyre terjedő hibrid megoldás (azaz mikor SSD és memória is van a tabletban), hiszen az SSD-k ára rohamosan csökken, így ez is bővíthető elég sokáig (olcsóbban 128GB-is SSD-ig vannak elérhetőek, de vannak efelett is, egészen 512GB-ig). Ez már bármire elegendőnek kell, hogy legyen, kivéve persze ha valaki latöltésre vagy adattárolásra akarja használni az eszközt (megjegyzem, ez utóbbi funkcióra ott vannak a külső adattárolók, amik kifejezetten erre vannak). -
usersg #20 Az a baj, hogy erősen megkérdőjelezhető egy ilyen eszköz létjogosultsága. Azt szokták mondani hogy az egyszerű embereknek van, akiknek nincsenek igényeik. Nekik viszont valószínűleg pénzük sincs 5 féle eszközre, és bizonyosan van már nekik legalább egy telefonjuk, amivel majdhogynem mindent meg lehet csinálni, amit egy ilyen táblával meg lehet. Alig van olyan feladat, amit egy ilyen tábla jobban tudna mint egy telefon, de még nem kell hozzá rendes számítógép.
Innentől kezdve pedig ez csak egy drága, és felesleges eszköz marad. Nem túl életszerű pl hogy valaki a villamoson előkapja ezt a vackot, és két kézzel taperolja 3 megálló alatt. Mégis minek? Ahhoz hogy email -eket böngésszen ott van a zsebében a telefon. Otthon meg ahol van hely egy asztali gépnek, és esetleg komolyabb dolgokat is szeretne csinálni, nyílván megint felesleges. Akinek meg mondjuk elég egy noti is, annak is sokkal kényelmesebb otthon ilyet használnia, mint ha szerencsétlenkedne ezzel az ócska gagyi gumitartozékkal, ami ehhez a tablethez van. Nem értem mire jó ez. Azt mondjátok fogyasztásra, de ha egyszer még arra is kényelmetlenebb mint egy rendes gép, akkor egy kissé értelmét vesztett dolognak tűnik. Mondjatok egy olyan szituációt, ahol a telefon nem elég, de a tablet pont jó.
Ha bagóért adnák, akkor a gyereknek játszani még jó is lenne, de ilyen áron ez a vicc kategória. -
#19 Jogos, a leírt feladatok nagyrészt elvégezhetőek egy okostelón is.
Azt viszont szakmabeliként, tapasztalatból mondhatom, hogy egy 5"-os kijelzőn akárcsak beleszerkeszteni egy doksiba baromi macerás tud lenni. Ugyanez igaz egy email megírására is.
Lehet, hogy ez csak az én heppem (bár amennyire tudom, sokan gondolják még így), de ahhoz, hogy ténylegesen munkára lehessen egy gépet használni, ahhoz elengedhetetlen a minimálisan 7 de inkább 10"-os kijelző.
De valóban, egy okosteló is sok feladatra jó, bár ha nekem például döntenem kellene, hogy okosteló vagy egy kisebb tudású teló és hozzá tablet, akkor inkább a kombó verziót választom. -
Attila1234 #18 Ezeket az árakat csak a sajtó találta ki, nem a Microsoft. Lehet, hogy olcsóbb lesz, de az is lehet, hogy drágább, de nem ez a fontos, hanem az, hogy ez a kütyü egy teljes érték operációs rendszert futtat, nem egy felturbózott mobil OS-t. Azért nem kéne elmenni szó nélkül e tény mellett. Meglehetősen durva szerintem, hogy ugyanazokat a programokat tudom majd használni egy tableten, mint a desktop PC-men. (Végül is a Microsoft visszatért a 10 évvel ezelőtti koncepcióhoz.)
A teljesítmény még persze kérdéses, de majd meglátjuk, hogy mit visznek. Ezek a cuccok egyébként nem az iPaddel versenyeznek, hanem a MacBook Airrel, amiből a legolcsóbb is 999 dollár, csak hogy egy kicsit képbe kerüljünk a világ dolgaival. :D -
JL666 #17 mosogatógéphez tudtok jó kis tablet-et ajánlani, milyet érdemes használni?! -
dyra #16 Háát azért IPS moncsik még mindig nem nagyon vannak elterjedve a notiknál legalábbis a 150 000 Ft környéki kategóriában ezek meg ugye azok (általában). Tartalomfogyasztásra jobb lehet, de ki az aki megengedheti magának kishazánkban, hogy csak ilyenre használja? Gondolom nem is arra számítanak, hogy nálunk fogynak majd a legjobban. -
usersg #15 Ennyi pénzért adni pofátlanság. Nem is értem miért kerülnek ilyen sokba ezek a szar táblák. Kevesebbért kapsz normális laptopot, ami nem csak ökörködésre való. De egy csomó minden mást is említhetnék. Ez iszonyú drága. Kellene a francnak. -
breckinridge #14 Lehet, hogy igazad van, de én másként nézem a dolgot. Ha ugyanannyiba kerül egy tablet, mint egy noti (mérpedig ez ebben a kategóriában igaz), akkor a tablet szóba sem jöhet. Az az egy-két előnye (gyors boot, hosszú üzemidő aksiról) elsikkad a noti előnyei mellett (rendes billentyű, tárolókapacitás, nagyobb teljesítmény, rendes oprendszer programokkal appok helyett).
Megértem, ha valaki csak levelezni, meg zenét hallgatni, netezni akar. De a tablettel nem is tud mást, még ha karna sem. Pedig azért előfordulhat, hogy mást is kellene csinálni. Ennyi pénzt kiadva azért elvárnám, hogy másra is képes legyen a gépem vizsonylagos alapdolgokon kívül is. -
cateran #13 "Ez a gép, amire igazán való, az az, hogy tisztességes, akár a firefox által reklám mentes, asztali webböngészési élményt nyújtson, akár a villamoson előrántva (itt egy netbook, notebook kevésbé életszerű)."
Ezt sosem ertettem..Allsz a villamoson es elokapod a tabletet. Eleg 1 kez is vagy 2 kell (az egyikkel fogod, masikkal nyomogatod)? Ha 2 (es bizony 2 kell) akkor meg mi kulonbozteti meg 1 netbooktol vagy ultrabooktol, amihez szinten 2 kell?
Amugy -horribile dictu- egyetertek az 1. commenttel...ennyi penzert mar inkabb 1 iPad... -
coolbboy83 #12 Mondjuk az ultrabookokkal érdekes párhuzamba tenni... inkább egy ultrabook :-) -
coolbboy83 #11 Kíváncsi leszek milyen versenyt idéz elő majd ez a termék.
Ez ígéretes megoldásnak tűnik, noha a Windózt a hátam közepére kívánom....
Kíváncsi leszek, hogy merre fog menni az Apple is és az Android is.
Kell a verseny - az visz dolgokat előbbre. -
sanyicks #10 nincs bajom a motikkal, de ezek az x86-os tabletek, igazából notik levehető billentyűzettel... drágák, gyenge az üzemidejük. De a notik legalább azért drágák mert teljesítmény is van, de ennél valószínüleg nem nagyon lesz.
Szóval az x86-os tablet olyan mint ha mind2 dolog hátrányait ötvözné :D -
okosan gyerekek #9 Oh, és hogy mért surface, és mért nem akkor bármelyik másik táblaszámítógép: mert asztali operációsrendszert futtat, így sokak számára, akár az eredeti billentyűzettel, vagy egy külön bluetooth-ossal egy notebookot is kapnak egyben. Egy iOS-szel meg kitörölheti mindenki a seggét, ha valami komolyabb dolga van.
Tehát a válasz a Surface -- és meg kell jegyeznem, hogy én vagyok azon kevesek egyike, aki ha jelenlehetett volna a Steve Balmer kontra Corvinus hallgató eseménykor, lehet én lettem volna a másik, aki hozzá vág néhány paradicsomot, amiért egy egyetemisták és az oktatás szent nevében tető alá hoztak egy 2 számjegyű, milliárdos üzletet, azért, hogy 100.000 hallgató 3-5 évig átlagban használja a szarukat, amikor ennyiért saját állami Linux disztribúciónk lehetne. Kibervédelem, meg faszom... szóval nagyon nem vagyok fanboy.
Amit még egyébként értelmesnek tartok az az Acer ICONIA tab w500/501. A gépek, amik ebbe a sorozatba tartoznak lényegében átfedésben vannak a Surface-szel. Még nem volt róla hír, hogy lesz-e 3g támogatás a gépekben, de ha azért nem volt mert nem, akkor ennyiben máris jobb egy ICONIA. Sajnos, az más hardware-es tekintetben viszont lényegesen alulmúlja az ember elvárásait, de már az is ígéretesnek tűnt. -
okosan gyerekek #8 Az alap gondolat jó, hogy a felhasználó igényének tükrében lehet egyáltalán értelme értékkijelentéseknek a gépre vonatkozóan, csak azt nem találtad el, hogy pontosan mire használható egy ilyen gép, mire való.
Hogy "sokáig menjen, a leveleit megnézhesse rajta, esetleg 1-1 sablon doksit kicsit átszerkesszen, filmet nézhesse vagy zenét hallgasson" pláne még, hogy "könnyű, kis helyfoglalású gép" legyen, akkor egy okostelefon a befutó.
Egy telefon könnyebb, kisebb, kevesebbet eszik, zenére van hegyezve; gyengébb film és szöveg kezelésben. Emailezés szempontjából pedig elég kiegyenlítettek a prók és a kontrák.
Ez a gép, amire igazán való, az az, hogy tisztességes, akár a firefox által reklám mentes, asztali webböngészési élményt nyújtson, akár a villamoson előrántva (itt egy netbook, notebook kevésbé életszerű). Mobilisabbként egy notebooknál életszerűbb az irodai programok használata rajta a városi tömegközlekedés használata során, mint egy notebooknak és tényleg alkalmas könyv olvasásra, és ez az igazi kulcs.
Erős hardware mellett nem okoz gondot a kép alapú PDF-könyvek olvasása, amelyekről a könyvolvasó-gyártók és az érdeklődők csak úgy vélekednek, hogy nem könyvolvasásra való formátum. A Microsoft Surface szerint igen. Meg az e-könyvesboltok formátumainál sokszor annyi ilyen, PDF-formátumú könyv szerint sem. Azokkal szembeni egyedüli hátránya pedig nem szoftveres, hanem hardware-es: nevesen, hogy jelenleg vagylagos kérdés az e-papír és a videónézésre is alkalmas, színes, gyors képfrissítésű kijelzők. Ettől -- és persze az ártól -- eltekintve, azt lehet mondani: egy ilyen géppel JOBB könyvet olvasni. -
#7 Nem az a kérdés, hogy a noti a nyerő vagy a tablet, hanem az, hogy mire akarja azt a felhasználó használni. Már sok helyen leírtam: ha a kedves felhasználónak arra kell a gép, hogy sokáig menjen, a leveleit megnézhesse rajta, esetleg 1-1 sablon doksit kicsit átszerkesszen, filmet nézhessen vagy zenét hallgasson, ja és mindezt egy könnyú, kis helyfoglalású géppel képzeli el, akkor a tablet a befutó.
Ha már komolyabb programokat akar használni, sokat kell gépelnie, inkább a hardvererő kell neki, akkor pedig egyértelműen vagy egy noti vagy egy ultrabook a nyerő.
Informatikusként én úgy tarom, hogy azt jelenleg nem lehet eldönteni, hogy mennyire lesz használható a Win8-as tablet. Ha az MS betartja az ígéreteit és minden gyakran használt program átkerül app formájában a tabletre, akkor nagyon is nyerő lehet. Ha ez nem jön össze, még akkor se tuti a bukta.
Én a Surface helyzetét jelenleg az XBOX-hoz tudom hasonlítani. Mikor azzal kijött egy telített piacra az MS, mindenki bukást ígért. Főleg, mikor kijöttek az árak. És tessék, mára az egyik legnagyobb részesedésű konzol lett belöle a piacon.
Szerintem az árazás még nem tudható, mennyire reális, hiszen gyakorlatilag teljes rendszerleírás még nem nagyon lelhető fel a neten a Surface-ről. Majd akkor lehet tudni, hogy mennyire reális, ha végre publikálják azt is, hogy mi a fenét építettek a különböző konstrukciókba. Akkor már tényszerűen lehet majd összehasonlítani a gépeket, nem pedig csupán szimpátia szerint. -
ProgServ #6 Én hiszek ebben a termékben.
Most kell MS részvényt venni! -
breckinridge #5 "Inkább noti."
Ne írjál ilyet, mert virtuálisan meglincsel néhány kedves emberke! Tablet az isten, semmi nem ér a nyomába. -
sanyicks #4 az x86-os már nem lenne rossz (repülne róla a win8 persze) :DD
De ennyi pénzért? Inkább noti. Erősebb, olcsóbb. Ez meg nem hiszem hogy x86-al olyan sokkal többet bírna aksiról mint egy noti.
hordózós tabletet inkább armosat, nem win rt-vel, jóval olcsóbbért. -
#3 Rendben,te amúgy se vennél soha más terméket,szóval nem kell a reklám. -
#2 +1. WinRT tablettel az a gond, hogy nem igazán lehet érvet felvonultatni mellette (UI-n kívül - nyilván ez szubjektív), hogy miért válassza ezt valaki a jelenlegiek helyett. Erre még tetézik egy "remek" árazással... Ők tudják. Viszont a másik jó árban van, azt hittem lazán több lesz. -
Ferrer #1 Ennyi pénzért inkább egy iPad, kiforrottabb..