4
  • Dj Faustus #4
    "Belföldi, vagy nemzetközi sebesség? Lehet, hogy az sg.hu-t tizedmásodperc alatt betölti, de az EB oldala 2 perc."
    A szolgáltató hálózatán belül mérhető sebességre értendő, mert ha például az EB oldalát az Anonymous hackercsoport támadja meg, így az oldal elérése nagyon nyögvenyelőssé válik (de például a Facebook rendesen megy), attól a szolgáltató a hálózatán belüli sebessége megütheti a szélessáv definíciójában szereplő kritériumokat.

    Bővebben egyébként itt.
  • gombost
    #3
    Azért ez nem ilyen egyszerû. Belföldi, vagy nemzetközi sebesség? Lehet, hogy az sg.hu-t tizedmásodperc alatt betölti, de az EB oldala 2 perc. Mennyiért? Vehetsz otthonra gigabites netet is, csak tudd kifizetni a bérelt vonalat. Elméleti, vagy garantált? Hirdethetik a 20/20-as csomagot, ha csak 1/1-et garantálnak. Mennyi a rendelkezésre állasi idõ? Lehet olcsó és gyors, ha évente egy hétig nem megy.
  • ffxi
    #2
    Szerintem a gyorsaság (le-fel töltés). Meg kell szabni 1 határt és máris lehet definiálni.
  • lordsithlord
    #1
    És ismét itt a kérdés: mit is nevezünk széles sávnak...?

    Mert ugyebár még mindig igaz, hogy a hivatalos megfogalmazás elavult, még a jó öreg betárcsázós korszakból való, márpedig azóta a sávszélesség igencsak a többszörösére emelkedett.

    Szóval jó lenne tudni, hogy vajon milyen feltételeknek kell teljesülniük, hogy egy internetelérés széles sávúnak minősüljön...