7
  • Ferrer
    #7
    Nem a Windows a lényeg az iskolákban, hanem az Office, aminél kimondva vagy kimondatlanul, de jelenleg nem létezik jobb. Bár abban egyetértek, hogy ha középiskolában valaki nem infó "szakra" megy, teljesen elég lenne az Open/Liber office megtanulása is. Apró reményt adott télen az állam lehetséges szakítása az M$-el, de a bürokrácia (vagy más) ismét győzött.
  • Ferrer
    #6
    Azért anno az első Eee PC-féle megoldás elég népszerű volt. Gyak. az határozta meg az egész gép arculatát. Azokról a gépekről meg nem érdemes szólni, amiket csak úgy árultak/árulnak a teszkóban, hogy a leírásnál oda volt dobva, hogy "Operációs rendszer: linux" - a rendszer támogatottsága, integráltsága is pont ennyi volt.
  • Szefmester
    #5
    Ha egyszer az egyszeri ember pl az ECDL oktatáson WinXP-t tanul meg MS Office-t, miközben a linuxról csak egy két mondat esik ne lepődjünk meg. Az iskolákban sem informatika óra van hanem windows óra.

    Sajnos a windows meg lett szokva, az ott használt programok alternatívái hiába tudnak olykor többet ha a megjelenésük gyakran fapados és még az 1.0 verziószámot sem sikerült elérniük. Nagyobb kompatibilitással simán feltörne, de mivel az WINE nélkül közel lehetetlen...
  • Inquisitor
    #4
    Egy rakat gépen volt már linux gyárilag, és akkor az Asus gépekbe épített mikro linuxot nem is említettük. Jellemzően mérhetetlenül kicsi volt azok száma, akik azt használták.
  • bobi64
    #3
    A szokásos "cím és tartalom közt köszönőviszony sincs" féle bulvár SG.hu cikk.
  • Ravkin
    #2
    " Végül a fejlesztő kitért arra is, hogy a Linux csak akkor terjedhetne el szélesebb körben az asztali számítógépeken, ha előre feltelepítenék a konfigurációkra. "

    Ezzel nem értek egyet.

    " Nagyon is lehetségesnek tartotta, hogy a kernel egy idő után idejétmúlttá válhat "

    Ezzel egyetértek.
  • Ferrer
    #1
    A mester!