12
A Linkelthez hasonló igényes és istenes zenék kerestetnek
  • olivaoil
    #12
    Hi, útközben megcsináltam a ResidentEvil Loopos verzióját is : >ResidentLoop<
    Kis remixelés is belekerült, de nem számottevő (ha ló akkor már legyen kövér) ;)

    Közben még szívesen várnék linkeket.
  • olivaoil
    #11
    Fluxion > Eddig kicsit leblokkolt a gépem, de most meghallgattam - nagyon bejön. Bár még majd ismételnem kell néhányszor, meg lassítva is meghallgatnom ahhoz, hogy értékelni tudjam, de szerintem a természetszerű, meghúzódó variációk lehet a lényege - hogy ha az ember nem figyeli eléggé, akkor monotonnak tűnik, de ha jobban figyel rá, akkor rájön hogy a valóban ismétlődő alap mellett futó, ütemtelen beütések sorozata változatos - vagy valami ilyesmi...
    Azt mindenesetre első alkalommal legalább észrevettem, hogy 60-as tempójú (tipikusan a mobilnet órájáról) XD
  • olivaoil
    #10
    Jedi, köszi a linket, erről beszéltem, de nekem inkább az a spéci 3 perces verzió kellene, és az sajna nem volt meg máshol. :( (bár ma kaptam egy kis reményt, úgyhogy még nincs "teljesen minden veszve")
  • Looooser
    #9
    én erre tudok koncentrálni, film és játék zenék



  • Molnibalage
    #8
    CSI 1x23 végéről.

    Ez milyen stílus? Tudtok hozzá hasonló zenét adott előadótól.

    Előre is köszi.
  • Petka
    #7
  • Petka
    #6
    Trentemoller - Miss You
  • Sir Quno Jedi
    #5
    Resi
  • Sir Quno Jedi
    #4
    EQ Decision
  • olivaoil
    #3
    >Natúr MP3 verzió> >> Itt viszont következetesen magadnak kell loopolnod a darabokat (rendes lezárásuk nincs)

    Még egy van, amit tudok mondani : Resident Evil << Itt A Marilyn Manson által kreált főcímzenére gondolok. Ezért a rövid 2 perces számért annak idején teljesen meg voltam őrülve, emiatt a film hangulatáért is... egyszerűen nem tudom miért, de hihetetlenül sokszor meghallgattam akkor és sokféle formában. Nem tagadom, nagy hatással volt rám, majdnem annyira, mint Chopin. Egyszerűen nem tudom hogy tudta annyira jól összerakni azt a két percet - minden sávot tökéletesen a hangulathoz illően választott/effektezett. Szerintem mindenképpen mázlija is volt annál a számnál, de valójában akkor jöttem rá, hogy Marilyn Manson egy JÓ ZENESZERZŐ!

    Ja, és még egy : Az Equilibrium című filmből a Decision című szám,ha jól emlékszem alig 3/4 perces (anyukám mobiljára egy spec. 3 perces változatát tettem rá csengőhangnak, mivel idegesítették a hirtelen megszólaló hangok, és ez (kis átalakításokkal) elég tompa volt ahhoz, hogy kellemes legyen, de elég erős és figyelemfelkeltő ahhoz, hogy csengőhang lehessen). Még azt hiszem a magyar DVD-n a menüben ennek a "fő-témáját" vágták be főmenü-zenének.
    Most sajnos nincsenek nálam (hála egy emberi mulasztásból származó katasztrofális adatvesztésnek).
  • tigeroo
    #2
    én jazzt és soult szoktam hallgatni ha tanulok vagy valamire koncentrálnom/fókuszálnom kell. a lényeg hogy nincs benne szöveg-ének, csak a hangjegyek hatnak tudatalatt :)

    pl. miles davis az egyik leglegleg kedvenc jazz zenészem

    miles davis

    david sanborn

    (másik kedvencem marcus miller, bár neki több a "dögös, grooveos" funk-jazz témája, főleg mert szeretem a slappelős, csattogós basszust! iszonyat nagy hatással van rám a zenei munkássága! de vannak egészen finom lassú számai is.)
    marcus miller

    egy kis electros-szintis vonal, bár ezekben már nemvagyok annyira "járatos":

    ebben egész finom mid-bass szerű synth :)


    közben hogy ezt leírtam - nemtudom lejátszani a cuccod, kérem az mp3 linket. remélem tudtam segíteni amúgy! örülök jómagam is az ilyen fültágításoknak, jöhetnek a cumók énis várom
  • olivaoil
    #1
    Hali!

    Akik jártasak a zenékben, filmzenékben, háttérzenékben, vagy pl. rendhagyó zenei stílusokban (pl. Aphex Twin zenéi) az tudna az alábbi 2 darabhoz hasonlatos (háttér)zenéket feltenni :
    >2 zenei példa<

    A félreértések elkerülése végett az önkitömörítőben a két fájl EYGÁLTALÁN NEM vírus, teljesen ártalmatlan .NET-es programok, (aki akarja ellenőrizze és ha gondolja másolja be a topicba a vírusírtó eredménynaplóját), amik a zenét tartalmazzák. Persze futtatásukhoz szükség van a NET 3.5-ös verziójára, ha valakinek ez nincs meg, szóljon és felteszem simán MP3-ba, WAV-ba, vagy amilyen formátumba kívánjátok.

    Tehát ilyen és ehhez hasonló zenéket várnék még. Természetesen lehetnek gyorsabbak is, akár pörgősek, de a pörgős ne mulatós zenét jelentsen, hanem inkább \"folyékony\" háttérzenét.
    Kifejezetten örülök az _egyéni_ szintetikus hangzásnak, a pulzáló hangoknak, összetettebb ütős basszushangszíneknek, Percussion féle, vagy amolyan \"bennszülöttes\" doboknak, a generatív-szerű Minimal számoknak, és az olyan zenéknek, amik képesek jól megtornásztatni a membránokat (pl. hirtelen vagy ütős, de odaillő effektusokkal).

    Tudom, hogy ez így kissé furcsa körülírás, majd ha ráérek, majd én is próbálok ilyen zenéket keresni. Viszont egyenlőre pont azért kellenek ezek, mert késő délután és estefelé a tévé eléggé el szokta terelni a figyelmemet (persze nem én kapcsolom be), viszont ha közben valamit füllhallgatóval tudok hallgatni (akár minimalista zenéket folytonosan loopolva, de azért igényes zenéket), akkor tudok koncentrálni a munkámra/dolgaimra, legalábbis jobban.

    Előre is köszönöm a várva várt ajánlásokat.