12
  • Grandpenge
    Nem állítom, hogy ez a METRO jó lesz pc-n. Bár nekem a wp7-es mobilomon nagyon jó.
    Tartok tőle, hogy érintőképernyő nélkül kínszenvedés lesz használni.
    De.
    Amikor a win 3.1-et leváltotta a win95 akkor is ugyanezt lehetett hallani.
    Hogy mekkora bukás lesz és hogy a játékok nem fognak windows alatt futni, stb.
    Aztán tessék.
    Úgyhogy szerintem nem érdemes előre károgni, majd kiderül hogy mi lesz.
  • Meridian
    Ez a METRO felület egy okádék. Pont.
    Ilyen tré kinézetű windows-t 89-ben láttam utoljára. Valakinek az MS-nél nagyon elgurult a gyógyszer, hogy átrugdalta ezt a felületet az asztali gépekre is... egyébként a WinPhone Nokián is szarul néz ki, kicsiben is. Szóval nem értem ezt a metro mizzériát!?
  • sanyicks
    mint ahogy az epl-nél az m$-nél is megvannak a messiástudató "okosok" akik megmondták hogy ez a jó, és a te érdekedben rákényszerítenek, hogy megtapasztald milyen jó :D

Ribbonnál is ugyan ez volt, ott is megmondták hogy az lesz, ha tetszik ha nem.
  • lordsithlord
    Az a válasz a kérdésre általában, hogy egyetlen gombnyomással előhívható a klasszikus felület is, így felesleges lenne automatikus letiltást beleépíteni. Persze ez utólag is bármikor beépíthető, egy szimpla fix-szel meg lehet oldani a dolgot.
  • macleod2005
    De valamit mégis tudhatnak, amit mi még nem, mert azt azért nem hiszem el, hogyha átlag 10 emberből 9 azt mondja, hogy neki az nem kell, akkor is képesek kiadni, csak és kizárólag ilyen formába. Mert jelen álláspont alapján az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy Jobs szelleme megszállta Ballmert és így akarja tönkretenni a céget.
  • lordsithlord
    Én jobbat tudok neked mondani vélemény nyilvánításra.

Pár hónapon belül 5 olyan rendezvényen vettem részt, ahol előadás keretében a Windows 8 is bemutatásra került. Meglepődve tapasztaltam, hogy minden egyes ilyen alkalmon ugyanaz az első kérdés: "Hogyan lehet véglegesen letiltani a METRO felületet PC-n?"

Azt hiszem, ez elég jól megmutatja, hogy mi a vélemény arról, hogy PC-re is ráerőltettek azt a felületet, amit kifejezetten az érintőképernyős készülékeknek terveztek.
  • sanyicks
    eddig is a leggagyibb volt a hotmail (na jó talán a freemailnél nem), mind felületben mind működésben (meg nem érkező levelek, amiből volt nagy balhé is, el nem küldött levelek, lassúság). Ezek szerint a felület még gagyibb lesz. Bár egy pozitívuma azért van. Lehet egy rakás aliast címet csinálni.
  • Laza
    Nem kell aggódni, a következő Winnél úgyis az lesz, hogy elnézést kérnek és a felhasználói javaslatok alapján újragondolnak mindent. Sokszor megtörtént már a nagyvilágban, nem ez lenne az első vagy az utolsó :)
  • dyra
    A fröcsögés is vélemény. A metro felület pedig szerintem egyértelmű bukta. Nem értem miért nem látják be. Váltani kellet volna már régen. Ha ugyanis nyerő lenne valószínűleg jobban fogynának a metrós eszközök. Egy mondattal el lehet mondani mi nem tetszik benne. Nekem pl az, hogy egy rohadt nagy reklámtábla annyi infóval amennyitől megfájdul a fejem, a sok színtől úgy néz ki mint egy olcsó szar bazári kínai játék. Miért kell ezt erőltetni? Egy szép háttér szép ikonokkal. Ez egy jól müködő GUI több OS alatt. Mi a baj vele?
  • macleod2005
    Azért érdemes lenne összeszámolni azokat az embereket, akik a nemtetszésüket nem azzal nyilvánították ki, hogy fórumon fröcsögnek, hogy hú de okádék, töröltem is le a francba, hanem az app preview -be, a 'mond el a véleményed' fülre kattintva, emberi nyelven írták le a véleményüket. Mert úgy őszintén, én se adnék az olyan fórumok véleményére, ahol egy értelmes hozzászólásra jut öt 'én ezt nem tudom megszokni' és 5 'nem tetszik mert csak' hozzászólás, viszont nem írja le hogy akkor milyet szeretne. [ + itt sg-n még 20 'használj linuxot mert a windows f*s' hozzászólás ].
  • lordsithlord
    Veszélyes vizekre kezd evezni az MS. A felhasználók igen komoly fenntartással fogadták a METRO GUI-t, hála annak, hogy igazából ez egy érintőképernyőre fejlesztett dolog. Ez még nem is lenne probléma, az már annál inkább, hogy nem óhajtanak olyan megoldásba belemenni, hogy alapon letiltható legyen PC-n ez a felület. Természetesen benne van a rendszerben a hagyományos felület is, sőt, egyetlen gombnyomással át is ugrik a METRO-ról. Sőt, a neten már keringenek azok a scriptek, amiket beletéve a Win8-ba, még gombnyomás se kell, automatikusan vált a rendszer.

Ugyanakkor erősen problematikus, hogy bár igen komoly felhasználói utálatnak örvend a felület a PC-s felhasználóknál, mégis ennyire nagyon nyomatják. Ha ugyanis ennyire le akarják nyomni az emberek torkán, hiába tényleg jó a rendszer (elég csak megnézni, mennyi erőforrást fogyaszt, azt fogjuk találni, hogy megelégszik a Win7 szükségleteinek a felével is), könnyen a Vista sorsára juthat.

Az MS-nek sürgősen felül kellene vizsgálnia a Won8-as stratégiáját, még mielőtt tényleg hatalmas bukta lenne egy amúgy fantasztikus rendszerrel.
  • Interstate 95
    Ránéztem a Windows 8 -ra a youtubeon hogy nagyjából képben legyek ezekkel az újításokkal kapcsolatban, és kissé fárasztónak tartom hogy lassan minden téren erőltetve vannak ezek az érintőképernyős - tabletes - okostelefonos szarok, de minek ? Bár amíg nem erőltetik rám az aktuális trendet, és tudok választani addig no problem.