33
Krater - Poszt-apokaliptikus RPG
  • Anonymusxx
    #33
    Ritka szar a játék, de mivel megvan steamen, és elvittem a végéig, ezért szeretnék végezni a főellenséggel, viszont ahhoz lootolnom kellene még egy jó pár órát hogy legyen pénzem a fejlesztésekre.
    Még cheat, és trainer sincs hozzá, ezért megkérdem hogy nincs valakin egy egy feltápolt mentése a főellen előtt?
  • lammaer
    #32
    No, ahhoz képest hogy tavaly nyáron már nézegettem, most került sorra a Krater.

    Tegnap tologattam egy órácskát, de nem igazán fogott meg. Igen monotonnak tűnik - amúgy szeretem a kill n loot játékokat, de itt valahogy a lootolás sem az az izgalmas dolog (ha jól láttam a cuccokban max a sebzés változik, semmi extrák meg módosítók, esetleg változatos-többféle fegyverzet különféle felhasználási módokkal).

    A harc marha unalmas, a karakterfejlesztés meg gyakorlatilag nem létezik (ez a 2 fix skill, meg az ötlettelen implantozás nagyon lapos). A szintlimit meg egy elb*szott találmány, de nagyon (csak olvastam róla hogy működik, nem is értem hogy ezt komolyan így gondolták hogy játék közben csak igy kinullázzák az embert, hogy hosszabb legyen a grind).

    Az ellenfelek is szürkék, jellegtelenek, sztorit meg nem találtam ami húzna magával.
  • tutituti
    #31
    na megnyertem steamgifts-en.
    Elég sok minden változott!

    bár látom ha karaktert cserélek,tápolhatom azt is fel lvl1-ről..
  • grebber
    #30
    Akit érdekel steam-en most 2pack esetén ~ 980FT-ba kerül a játék!
  • grebber
    #29
    "Sikerült kapcsolatba lépni az egyik fejlesztővel, aki a rendelkezésemre bocsátotta a Krater legfrissebb szövegadatbázisát és a hivatalos fordítóprogramot is, emellett ígéretet is kaptam arra, hogy a kész fordítás bekerül a Steames változatba is."

    Ez elég komoly dolog ahogy volt az AW esetében is!
    Várjuk szeretettel addigra remélhetőleg jön még 1-2 patch amivel csak jobb lesz a game!
  • grebber
    #28
    Free DLC Adds Co-Op
  • tutituti
    #27
    jaja,de virágbolti verzióhoz nem jó.nem indul.megvenni meg még pár patchig nem veszem meg.
  • grebber
    #26
    Krater.Update.v1.04-JAGDOX 933.47 MB

    És 100% hogy nem ez lesz az utolsó patch!
  • SaGa Jr
    #25
    A mutáns dokit (a lilát az első településen) nem szabad felvenni, mert egy kalap fos. Mondjuk ez igaz minden dokira attól függetlenül, hogy mutáns vagy ember!

    Alapvetően mindegyik karaktertípusból (doki, lövész, gyilkos meg tank) van 2 variáns. Az egyik az emberi, a másik a mutáns. Emberi típusból lehet találni 5-ös, 10-es és 15-ös szintlimitest a megfelelő helyeken, míg mutánsból csak 10-es és 15-ös szintlimitű van.

    Regulator (lövész) esetében az emberi tud bénítani (egy célpontot) meg területre hatóan lassítani. Ha az ember pakolgat gyógyító hatásokat a területre ható képességébe akkor gyógyítani fogja a haverokat ez a képesség amennyiben a hatótávján belül vannak, míg ha sebzést pakol bele az ember akkor sebzi az ellenfelet ha belül van a területen. A bénító esetében nincs értelme gyógyító hatást erőltetni, oda sebzést kell pakolni masszívan meg esetleg valami tulajdonság tuningolást (ez utóbbi a karakterre hat aki alkalmazza méghozzá 10 másodpercig).

    A mutáns változata a regulator-nak szintén rendelkezik bénítással, de az az ő közvetlen környékén hat és sebez is (alapból is jól sebez, de ha pakolja a képességbe az ember a sebzés tuningot akkor aztán masszívvá válik a dolog, de jöhet bele gyógyítás is így meg a környéken ácsorgó haverokat gyógyítja ha elsüti), meg van egy távolra kilőhető képessége ami az eltalált célpontot sebezhetőbbé teszi és egy bizonyos idő után robban, így károsítva a célpontot és környezetét.

    A hentesből (slayer) az emberi változat fel tud mutatni hatékony támadást tömeg elleni is, míg a mutáns az kimondottan egy célpont felszecskázásában jeleskedik (de abban nagyon).

    A tank (bruiser) esetében az emberi az talán hatékonyabb, mert a lendítős támadása elég gyorsan töltődik és nem is sebez rosszul, emellett a robbantós támadása is kifejezetten hasznos. Ezzel szemben a mutáns változat ezeket lecserélte. Az egyik képessége egyenes vonalban sebez több ellenfelet, míg a másik képessége egy ugrás amivel messzebbről a tömegbe ugorva sebezhet. Az egyetlen másik karakter aminek esetleg van értelme a regulator-ok mellett, bár 2 emberi és egy mutáns regulator bármit kifingat (két lassító képesség ledob az ellenfélre, lehetőleg olyan amiben van vagy 3 damage növelés és lehet rommá lőni az ellent aki ha közel pofátlankodik lebénítható egy gombnyomással, plusz ha gyógyulni kell akkor elég 1-2 gyógyító módosítás a képességekbe és lehet gyógyulni).

    A dokik feleslegesek, szót sem érdemelnek. A lövészekkel és pár gyógyító kiegészítéssel teljesen feleslegesek.


    A visszajövetel úgy van ahogy írod (nem teleport, csak felviszi egy gombnyomásra a felszínre a program a manusokat), de vannak helyek ahol bizony lesznek közbülső szintek ahonnan vissza lehet menni egyből a felszínre (ezen helyeken kereskedők is találhatóak az ilyen szinteken). De ide visszajönni nem tudsz csak ha fentről újra végig gyalogolsz az egészen (ha már egyszer ismered a helyet akkor ez nem lehet probléma). Ez egyedül az első városból elérhető végtelenített dungeon esetében problémás, de ott van 30 szintenként van lehetőség eladogatni a cuccokat szóval feljönni sem kell.

    Az implantokból lesz annyi mint a szemét, nem kell aggódni azon, hogy nem szedhetőek ki csak cserélhetőek, plusz alapanyag is lesz dögivel hogy gyártani tudj (a terveket érdemes azonnal "használni" és így meg is tanulod, aztán a településeken a megfelelő asztalkánál lehet kreálgatni).


    Maga a játékmenet egészen jóvá válik amennyiben az ember belelendül. Van sztorija, lehet felderítgeni (akár egyből el lehet menni a "fővárosba" csak erősen esélyes hogy nem fog odaérni a csapat mert belefut egy 6+-os nehézségű ellenfél hullámba azt nekik reszeltek), kijön a lepusztult világi hangulat is nagyon szépen (főleg a felszerelések és barkácsolni valókon keresztül de a megtudható információkból is egy príma kis világvége utáni hangulatú hely rajzolódik ki).
    Ami hátrányt én említenék az a viszonylagos rövidsége az alap sztorinak (patch-ként majd jönnek újabb történetek, újabb helyszínek szép folyamatosan). Bár ha az ember nekiáll felderíteni és bejárni az egész területet akkor azért rendesen ki lehet tolni a játékidőt.

    Amire szánták, hogy kellemes kikapcsolódás legyen, könnyen kitanulható és használható játékként, arra megfelel tökéletesen. Szerintem.
  • DarkHorSe
    #24
    Akkor igazam volt:)
  • TheGrinder
    #23
    Nem valami biztató a 38/100-as Metacritic értékelés.
  • DarkHorSe
    #22
    En ma toltam egy kicsit, elegge egysiku a jatek, olyan 1perc utan letorolnem hagulata van, nem igazan tunik poszt-apokaliptikusnak. Inkabb valami bena skandinav rpgnek, fallout sorozat barmely tagjanak a kozelebe sem er.

    Skill rendszer reszet sem igazan ertettem meg igazan, enis felvettem rare healert akinek teljesen mas skilljei vannak mint a lvl5ig fejlodonek. Talan attol lesz rare hogy mas skilljei vannak? Nem igazan vilagos:D

    Az implantokat eltavolitani nem tudnam szoval amiket belepakolgattam a max lvl5os emberkembe azt kb buktam is.. gondolom,a palyakon lefele kell menni, de feljonni ugy, hogy onnan folytasd ahonnan feljottem nem lehet? vagy csak en nem jottem ra. Ugy tudtam feljonni, hogy visszateleportaltam a varosba, elegge bena megoldas.

    szoval nalam olyan 4/10 ronda meg unalmas, nemtudom hogy adhattak erre a jatekra mas oldalakon 7-8 pontokat, de lehet velem van gond akkor :)

    Ami tetszett benne az a karakterek a parbeszedablakban, azok szepen ki vannak dolgozva.
  • #21
    Én is tegnap próbáltam. Sőt, ma is.
    Tényleg addiktív a játék, bár a windowed mode-fullscreen mode váltás néha macerás, plusz ha alt+tab-ol az ember, akkor kész rémálom tud lenni.
    A új csapattárs vételnél csak azt tudom ajánlani, hogy egyszerre csak 1 új tagot tegyél be, aztán ha felhúzta magát olyan szintre, akkor jöhet a többi. Így is egy kicsit szenvedős, de szerintem jobb, mint encounterekre várva keringeni a szintezés miatt:)
    A grafika kellemes, a leírások, hangulat, elrejtett kis poénok eléggé találóak.:)
    Most találtam egy kis bug-ot, ami miatt lehet, hogy újra kell kezdenem a játékot. 3 nagy disznót kellett megölni (kifejezetten olyat, amiknek "neve" van), és az egyiknél meghaltam, és mikor visszamentem, már nem volt ott. Szóval főküldi-vonalat nem tudom folytatni:/
    A crafting rendszer tényleg jó, a Mysterius Merchant fenomenális:D
    Pénzügyekkel semmi gond nincs benne, harc rendszer jó, slayer-t én sem értem minek:D
  • tutituti
    #20
    Tegnap kipróbáltam erőszen hajnal1kor keltem ki a székből.Nagyon behúz a hangulat.
    de sok a negatívum.Eleve az első 3 karakterrel rank(lvl)5ig lehet fejlődni.Ezután bérelni(venni) lehet új csapattagokat.DE! ők lvl0-n kezdenek.Tehát ha van egy level 18as csapattagod és akarsz erősödni és venni mellé egy jobbat akkor mehetsz vissza és farmolhatsz hogy azokat is feluppold.
    Ez nálam elég nagy hiba.Miért nem lehetnek a megvásárolható karakterek pl a legmagasabb szintű karakter alatt kettővel vagy ilyesmi.
    Akkor az árus elég használhatatlan dolgokat árul.
    Elbarangolni életveszély,gyorsan legyakják az encounter alatt az útonállók az embert.
    A küldik érdekesek,tipikus rpg modjuk ennyit ebből,ide vidd ezt,takarítsd ki a dungeont de legalább jó körítéssel.
    Ja és még egy furcsaság.Ha fejlődtél le kell applyzni,és akkor lépsz szintet,de erre az egész mapon elfeketedik az amit felfedeztél.ez zavaró.

    Viszont a karakterek beszólás nagyon mókás.egy két npcnél még nincs szöveg csak ilyen hogy "g_npc2_józsi".de kétszer ha láttam ilyet és még csak a második helyen vagyok.
    JA és a slayer karakter szvsz totál delesleges.Egy jó healer(vettem egy rare-t) aki chainbe gyógyít,egy smasher vagy mi meg tankozikés a hátulról meg a rifle tag meg szépen teszi a dolgát,stunol stb,meg crit hiteket visz be.
    A craftolás nagyon tetszik,nehéz a dolgokat begyűjteni.
    Egykétszer amikor a world mapon barangol az ember és jön az encounter akkor bedobja a mistery árust.Tehát legyen nálunk pénz úgy 5000kr körül mert néha jó kis craftok vannak nála.

    A zene nekem 5/3.kicsit egysíkú lett
    A grafika nálam nyerő.Én nem vagyok grafb*zi tehát itt mondjuk pontot nem írok
    játékélmény meg abszolute jó.
    kell pár patch még és bestbuy lesz.
  • alma2
    #19
    Vajon mennyit jatszott a jatekkal az aki osszehordta azt a par sort, 10 percet, mert sok ertelmeset nem ir...
  • CamelX
    #18
    mekkora zene, omg, holnap tuti próba :)
  • MinimumGame
    #17
  • Prince23
    #16
    HG teszt 8.5/10
  • lammaer
    #15
    Jaja, sikerült is találni olyat ahol puskával lövöldöznek. Na akkor jó cucc lesz ez.

    Plusz ahogy olvasgatom, óriási craftolási rendszere lesz, az megint csak + pont.
  • lammaer
    #14
    Mindenképpen, szeretem a posztapokaliptikus játékokat.
    A "keresgélek tovább" arra utalt, nézem a gameplay videókat, hátha látok lőfegyvert :)
  • ratgab
    #13
    Pedig vannak benne! Ha jól tudom 1,7 gb a virágbolti. Az hamar lent van. Adj neki egy esélyt szerintem.
  • lammaer
    #12
    Már "virágboltban" is kapható.

    Mondjuk nézegettem a gameplay videókat, de pont a posztapokaliptikusság nem jön ki, megint ilyen kardos hack/slash.

    Nem látok lőfegyvereket pl....

    Keresgélek tovább.
  • Prince23
    #11
    LAUNCH trailer
  • sublimaze
    #10
    lágszoro*
  • SigS
    #9
    lágszóró
  • SigS
    #8
    lágszóró
  • tutituti
    #7
  • Prince23
    #6
    :D:D
  • kifli
    #5
    bukott az alreg
  • cifcuk
    #4
    igen ,elírtam, bocsi.
  • grebber
    #3
    Játszottam kicsit a bétával.De nem sokat mivel elég bugosnak találtam.
    Remélem a teljes nem lesz ilyen,mert közel a megjelenés!
  • vzajcev
    #2
    "a megjelenés időpontja Steamen 2010.06.12." inkább 2012.06.12
  • Toleráns Tóbiás
    #1
    Nem tetszett a Fallout 3 belső nézetes megoldása? Jobban szeretted az első két epizód izometrikus nézőpontját és megoldásait? Akkor a Krater a te játékod.

    A Bionic Commando Rearmed 2 és a Hamilton\'s Great Adventure fejlesztője megirigyelhette a Torchlight sikereit és úgy döntöttek, hogy a manapság divatos belső nézetű RPG-k helyett maradnak a klasszikus megoldásoknál, melyek az olyan alkotásokat, mint a Diablo vagy a Throne of Darkness örök klasszikussá tettek.

    \"Örömmel jelentjük be az a projektet, mely már 10 éve létezik a fejünkben\" - árulta el Martin Wahlund, a Fatshark vezetője és executive producere. \"Mindig is nagy rajongói voltunk a klasszikus RPG-knek és már a kezdetektől meg akartuk alkotni a Kratert.\"



    A játékban a címben szereplő kráterben kalandozunk majd három karakterünkkel, akiket mind egyszerre kell irányítanunk. A három fős csapat folyamatos együttműködésére lesz szükség, hogy bizonyos feladatokat sikerrel oldjunk meg. A játékos négyféle karakter közül választhat majd. Lesz itt medic, csapatvezető, tank és DPS (amolyan barbár).

    A Krater tesztelése 2012 elején kezdődik meg, a megjelenés időpontja Steamen 2010.06.12. de már előrendelhető. Első körben csak PC-re jelenik meg a program, majd a finomhangolások után jöhetnek a konzolos verziók.

    További képek Steamen.