16
 • Balintos
  #16
  Már amennyire hinni lehet, a tervük az Afganisztán visszaszerzéséért, hogy összevissza robbantgatnak, valószínűleg több amerikai hal meg alkoholmérgezésben egy hónapban, mint amennyit valaha is meg tudnak ölni a módszereikkel. Ezek után nincs min csodálkozni.
 • uniu
  #15
  Az egész cikk egy mese.
 • Tetsuo
  #14
  OMGLOL. Ámerika... again.
 • drsx
  #13
  " "Ebben az évben a figyelmünk 70 százaléka a városokra koncentrálódik" - mondta a Newsweek amerikai hírmagazinnak egy Ghazni tartománybeli tálib parancsnok, aki látta a tálibok irányító testülete, a Kvettai Súra városi hadviselésre vonatkozó legfrissebb stratégiai tervét. "

  Csak nekem tunik ellentmondasnak, hogy egy magas rangu talib parancsnok kedelyesen elbeszelget a Newsweek riporterevel egy velhetoen titkos strategiai tervrol?
 • sanyicks
  #12
  akár a cia szerverein keresztül. Egy egyszerű tunnel aztán pisloghatnak a dzsézönbörnök hogy mi megy rajta keresztül :)
 • DontKillMe
  #11
  "A militánsok új használati módot is találnak a külföldiek készítette eszközöknek. Információik továbbításához e-mailt, sőt internetes chatszobákat használnak. Az internet forradalmasította kiképzési rendszerüket is. Az informatikus szakemberek valós idejű gyakorlatokat tudnak szervezni, amelyeken a tálib bombakészítők webkamerák előtt mutatják meg, mit és hogyan kell csinálni, és diákjaik több száz kilométerre tőlük, agyagfalú házakban nézik őket. "Nem kell összegyűlnünk egy helyen. Elég bekapcsolni a webkamerát, és máris el tudjuk mondani egy másik helyen lévő embernek, csoportnak vagy csoportoknak, hogyan kell robbanószerkezetet készíteni" - magyarázta Dzsamál. "


  -Aham. Persze. Aztán min keresztül? A CIA szerverein keresztül? Mert gondolom, az amik sem segg hülyék. :)) Biztos hagyják a netet Kabulban csak úgy. Biztos Free Hotspot van. :)). Ugyan már. Ez mekkora kamu egy cikk.
 • Cat #10
  Nem mellesleg azért sem lehet békén otthagyni őket, mert ha otthagynák őket, akkor sem lenne béke. (Igaz, most sincs. De legalább sokezer kilométerre innen történnek a dolgok, nem pedig a mi kontinensünkön.) Ha otthon nyugiban vannak, akkor elmennek onnan máshova robbantgatni (pl. Afrikába vagy Indonéziába - ezek megtörtént esetek).

 • okosan gyerekek
  #9
  hát, hogy Kína általunk feltőkésedett, az kétségtelen.
 • okosan gyerekek
  #8
  a saját állítólagosan ideológia mentes ideológiájuknak megfelelően. (igen, én érzem az ellentmondást, és te?)
 • Garou
  #7
  Az egyik lehetséges válasz a területen található nemesfém készletek, amit gondolom szeretnének kibányászni.

  Az iszlám országokat sajnos nem lehet békénhagyni, amennyiben a mostani életünket akarjuk élni még egy darabig. Az USA és szövetségesei kénytelenek politikai manőverekkel, titkos akciókkal és a hadsereggel biztosítani a jelenlétüket a térségben, a másik út nem járható. Ugyanis ha kivonod a csapataidat, a titkosszolgálatot, majd leülsz velük tárgyalni a békés kereskedelemről... akkor felbukkan hirtelen egy kínai, és lemos a pályáról egy kétszer akkora összeggel.

  Ez nem egy arab-keresztény konfliktus, hanem az erőforrások megszerzéséért vívott háború, ahol a pénz nem a nyugati világ zsebében van, de nekünk vannak tankjaink.
 • harmi2009
  #6
  Már hogyne lett volna mák termesztés? Az ópium volt az első számú export termékük, mást az embargók miatt nem tudtak volna. Egyébként bánya érdekeltségek miatt fontos az amerikaiknak Afganisztán. Abban igazad van, hogy békén kellene hagyni őket és a többi iszlám országot és lehetne velük normálisan kereskedni. Alapvető baj az, hogy míg USA fennen hirdeti a másság (kultúrális értelemben is) addig pont az ő agyuk nem veszi be, hogy az ami neki nem normális az egy másik országban pont természetes és elfogadott. Ebbe nincs semmilyen jogalapjuk beleszólni.
 • mad mind
  #5
  Egyébként mi köze a nyugatnak Afganisztánhoz? Hagyják, had öldökölje egymást a sok idióta, majd csak elfogynak egyszer, vagy észhez térnek. Bár gondolom a mák ültetvények hiányoznának az amerikaiaknak, hiszen a tálibok alatt nem volt termesztés.
 • okosan gyerekek
  #4
  legalább ennyire nevetséges ez a cikk, és kb. pont ilyen hülyének állítja be a tálibokat, meg az olvasókat is.
 • kvp
  #3
  "ez most hanyadik generációs?"

  Talib neven kb. a harmadik. Ha azt nezzuk, hogy miota van haboru afganisztanban, akkor 1709 ota lehet afganisztanrol beszelni, azota nagyjabol folyamatosan harcolnak.

  Egyebkent a webkameras ongyilkos merenylo oktatasrol egy vicc jut eszembe:
  Kamikaze oktato a diakjainak: Jol figyeljek meg, mert csak egyszer mutatom meg!
 • okosan gyerekek
  #2
  ...úúú, reméljük nem kerül a terroristák kezébe!
 • okosan gyerekek
  #1
  új típusú tálib? ez most hanyadik generációs?