40
  • Zombee
    #40
    Akkor hallgass mp3-at! Miért pazarlás az audio CD?
  • simon7108
    #39
    én erre mondtam
    "A jelenlegi információk alapján biztosra vehető, hogy mind a jövőre érkező PlayStation 4 "Orbis", mind pedig az Xbox Next "Durango""
  • simon7108
    #38
    nem nagyon értelek.miért volna ritka?
    dél előtt megrendelek valamit(legkésőbb dél után 3-ig) és másnap reggel már hozza is a futár...
    míg a jelenlegi netemmel egy 30 GB-os játékot letölteni(és még ez az internet is pofátlanul drága a teljesítményhez képest) 30 órába telne.és eközben lényegében semmit nem tudok csinálni mivel a konzol leállítja a letöltést ha elkezdek játszani valamivel valamint netezni sem tudok a gépemen mert annyira lelassítja a letöltés,hogy meg sem moccan.
    szóval sokkal nagyobb macera letölteni vidéken mint megvenni dobozosan.
    még 13 óra letöltés is sok egy 50 GB-os játékra(jelenleg kb ennyit nyomnak a mostani játékok PS3-on) 1 mb/s letöltéssel akkor mi lenne a következő generációban?akkor már bőven 80-90 vagy még több GB-os játékok lesznek.és még ez az 1 mb/s letöltési sebesség sem érhető el vidéken,vagy ha igen akkor nagyon drágán(aminél olcsóbban városban kapsz 100 Mbit/s-es netet).
    majd ha vidéken elérhetőek lesznek olyan netek olcsón amivel lehet tölteni 10 mb/s-el(ez kb 80 Mbit/s-es net) akkor van ennek jövője,mert ilyen nettel lehet letölteni 50 GB-ot kicsit több mint 1 óra alatt.Ez egy elfogadható idő egy 50 GB-os játéknál.
  • Merces
    #37
    a grafika nem csak a konzolok hanem a befektetett munka álltal van leblokkolva, egyébként ez a fajta eligénytelendés jellemzi a filmeket is
    különben meg egy átlagos képernyőn ugysem tudod élvezni a nagy részletességet felesleges erőforrás pazarlás már a 2048X2048 textura is.....
  • Merces
    #36
    ..vidéken a dobozos is ritka holló, semmivel nem kissebb macera beszerezni mint letölteni
  • asgh
    #35
    Az offline játék és az optikai adathordozó két külön dolog, egyesek meg úgy érvelnek, mintha offline csak korongról lehetne játszani.
    Netre felmész, letöltöd a játékot, net kikapcs és játszol offline. Ehhez nem kell optikai adattároló. Azt meg ne mondja már senki, hogy aki konzollal játszik, annak nincs olyan netkapcsolata, amivel pár óra alatt nem tudna lehúzni egy játékot.
    De még ha totál net nélkül akar valaki élni, vagy teszem azt csak mobil netje van, akkor is kényelmesebb lenne mondjuk SD kártyán terjeszteni a játékokat, mint lemezen. Oké, hogy a flash memória jóval drágább mint a BD, de egy játék árához képest elhanyagolható (főleg milliós tételben).
  • narumon
    #34
    Elolvastad a cikket? Pontosan azt írja amit te is:
    "A jövőre, vagy esetleg 2014 során megjelenő új asztali konzolok "
  • simon7108
    #33
    amúgy a hír írója miből gondolja,hogy jövőre jönnek a next-gen konzolok?
    egyik fél sem jelentett még be semmit sem.
    a bejelentés után még minimum 1 év lesz mire megjelenik és szerintem jövőre lesznek bejelentve csak az E3-on.2013 vége(kétséges),de inkább 2014 eleje/közepe a valószínű.
  • simon7108
    #32
    sőt még az 1 mb/s-es letöltés is kevés mert még azzal is 13 óra lenne letölteni egy 50 GB-os játékot.és még lényegében ilyen internet sem elérhető vidéken olcsón.
  • simon7108
    #31
    egyetértek.még túl korai lenne.egyszerűen még nem elég fejlett az internet,hogy ez jól működjön.inkább rámennek a még nagyobb férőhelyű BR lemezekre mert egyenlőre az a jövő.nem kell foglalkozni tömörítéssel.
    most gondoljatok bele micsoda móka lenne vidéken 2 MBit/s-es nettel ami durván tud 280 kb/s-es letöltési sebességet produkálni letölteni egy 50-60 GB-os játékot.ugye milyen jó lenne...
    amíg nem lesz elérhető vidéken,falukban olyan internet ami képes több mint 1 mb/s-el letölteni elfogadható áron(tehát 20 euro alatt) addig bukásra van ítélve az optikai meghajtók kiiktatása.
    na meg addig amíg drágábbak a letölthető formában vásárolt játékok mint ugyan az dobozosan...
  • muerte2
    #30
    A felreerthetoseg miatt. (A texturak vannak tomoritve ) :)
  • muerte2
    #29
    Persze hogy kell.
    A DL DVD-ken mar regesregen nem fernek el. Meg ezek a relativ low end texturak sem. Csak 1-2 pl hany Giga adatot is tol fel a box ra mondjuk egy Forza3 v 4, vagy egy Battlefield3? Mert 1: tomoritve vannak a lemezen hogy elferjenek. 2: A DVD meghajto olvasasi sebessege korlatozott es nem lenne kepes eleg gyorsan beolvasni rola a szukseges adatmennyiseget. Azokrol a tartalmakrol nem is beszelve ami a DVD miatt lemradt a box-os valtozatokrol. Ja es hat ha egy 2DVD s jatek meg feltol 2.5-3Gb t a HDD re lehet hogy indokolt lenne a BR
  • Major
    #28
    Ez nem neked szól meg az átlagosan 4Mbit-en csöngő ADSL-es magyaroknak. Itt ahol minden második szoftver nem jogtiszta úton lett beszerezve, nem a konzolgyártók potenciális piaca
  • Omega
    #27
    Előbb vagy utóbb a stream lesz a jövő, az okos TV alapból támogatni fog ilyen szolgáltatásokat, nem lesz szükség konzolra sem. Ehhez még sok beruházás kell, de hosszútávon ez a legéletképesebb. A felhasználónak olcsó, a kiadóknak pedig warezmentes, ráadásul könnyen eljuthatnak bárkihez ezen a csatornán keresztül mert TV-je és internet hozzáférése lesz a potenciális fogyasztók túlnyomó többségének a jövőben is.
  • sanyicks
    #26
    steam nem csak hülye achievementeket számol, hanem megadja a lehetőséget hogy bármikor letörölhesd, és újra letöltsed a játékot, másolásvédelmet ad a játékoknak (ezért kell futnia), vagy egy starforce szerű védelem jobb lenne, ami az eredetit hamisnak ismeri fel, és percekig szüttyög minden indításkor? Ha lemezen veszed meg 1x kell netkapcsolat, az aktiváláskor.
  • Zombee
    #25
    Meg a drága HDD.
    És nem jön az le olyan gyorsan. Gyors UPC és Digi net még mindig viszonylag kevés helyen van, az ADSL meg drága, ha gyors csomagot akarsz.
  • Zombee
    #24
    Le, de nem full HD-ben, pláne nem teljes Bluray-en. Meg akinek nincs pénze, az HD-t se tölt, elvégre nincs értelme 17-19-es monitoron meg CRT tévén nézni.
  • fastleslie
    #23
    Szerintem viszont már laáldozott az optikai meghajtók kora! Már több mint egy éve nem is írtam DVD-t... A Pen-drive árak esnek, 500Ft/1GB... Ha meg nagyobb adatmennyiségről van szó, merevlemez. Az Internetről meg secperc alatt le lehet tölteni már nagyobb adatmennyiségeket is, ha nincs akadás.
    Persze az 50Ft/DVD árral még mindig nehéz lesz versenyezni, de már ez az egyetlen, ami életben tartja őket!
  • Major
    #22
    Akinek nincs pénze, az úgy is lehúzza torrentről, akármekkora adatmennyiségről is legyen szó.
  • Zombee
    #21
    Te vagy eltévedve, én az online marhaságokra gondoltam, az, hogy a Steam és az Origin áruház is, mellékes most. Akkor is kell a meglétük és a netkapcsolat, ha lemezen veszed meg. Ugyanígy a tökhülye és értelmetlen Games for Windows Live is szükséges sokszor, pedig ott áruház sincs. Itt céloztam arra, hogy a battlenethez legalább nem kell még egy külön kliensprogramot feltenni ahhoz, hogy a hülye achievement-eket számolja (ki a tökömet érdekli, hogy megvan az érmem a 100. agyonütött buckalakóért).
  • Zombee
    #20
    Nem akarnak, mert drága az író és a lemez, és HDD-n is sok hely kell neki, a műsoros lemez sem olcsó.
    Idővel ez változhat - én vennék lemezt.
  • Zombee
    #19
    "A hagyományos konzolokban továbbra sem érdekeltek, vagyis inkább azon véleményekkel értenek egyet, amelyek szerint az új táblák és okostelefonok egyre nagyobb szeletet hasítanak majd ki ebből a szegmensből."

    A kettőt össze sem lehet hasonlítani, nem alternatívája egyik a másiknak.
  • sanyicks
    #18
    full hd-s pazarlós tömörített filmeket tényleg nem sokan akarnak letölteni, ez látszik a torrentoldalakon is (vannak fenn, de alig töltik), de lemezen megvenni sem akarja senki :D

    A ripek nincsenek agyon tömörítve, azok vannak jól tömörítve. Tudod lehet csinálni 500 mbit/seces videokat is, de minek? ha 4 mbit ugyanolyan képminőséget hoz. Csak 4 mbittel nem lehet hirdetni hogy egy új adathordozóra mekkora "szükség" van :)
    Olyan ez mint az audio cd, tiszta pazarlás.
  • sanyicks
    #17
    te nagyon el vagy tévedve ha a betl netet a steammel hasonlítod össze :D
  • Voltan
    #16
    Bocsánat, korrigálok:
    "Nem sok jó néz ki az igényes játékosoknak - PC és Box tulaj lévén mondom"

    Az igényest nem mint sznob mondom, hanem, mint egy gamer, akit nem érdekel a 978. MMORPG, aki igényes, jól kidolgozott single player játékot szeretne, új, eddig nem látott ötletekkel. Ezt ma leginkább az Indie cuccokban lehet sajnos csak megtalálni. Tisztelet a kivételnek.
  • Voltan
    #15
    A grafika most egyértelműen le van blokkolva a konzolok által. Ennek én örülök, gyönyörű játékok látnak napvilágot így is, és egy majdnem 3 éves konfiggal viszem őket tükörsimán. Valóban nagyon sok játék még ezt is túlszárnyalja PC-n, de kell ez? Az utóbbi időben a Skyrim volt az, ahol időnként tényleg leesett az állam bizonyos helyzeteket, tájakat látva, és az valóban kegyetlen jó játék szvsz. A RAGE-et is felvitték a patcheknek köszönhetően, hogy ma már úgy néz ki, ahogy akarták, és élvezet játszani így már.

    De elnézve az idei E3 kínálatát, hát kb. 3-5 cím az, amire felkapom a fejem. És ez évekre vetít elő. Mi lesz? Újabb szaros COD és egyéb modern háborús lövöldék? Már említik az E3 fő tudósításokban az új NFL, FIFA - TÖKÖM 2013 EA sport játékokat is. Hát ez mi?

    Nem sok jó néz ki az igényes játékosoknak - PC és Box tulaj lévén mondom. Nem rég vettem meg a GOG.com- ról a Dungeon Keeper 2-t, és széles vigyorral játszom, mert ez nagyon jó, és ma is jó, kb. 13 év távlatából. Persze, mai szemmel irdatlan szarul fest, de a hangulat és a játékélmény feledtet minden hiányt még mindig. Miért nem ezzel csinálnak valamit?
  • KopaszIsten
    #14
    Ja, én is ezt várom. :)

    Bár ez lehet a hardvergyártók rémálma. :D Mert, ha nem kell a grafikát tovább tuningolni, akkor nem nagyon kell személyi számítógépnek izmosabb vas, ergó vissza esnek az eladások a gémerek miatt. :P
  • Zombee
    #13
    Annak nincs köze a témához, fizikai adathordozón is lehet kapni, a játékhoz ugyanúgy kell a battle.net szervere. Ami amúgy fölösleges kín szerintem is. De legalább -tudtommal- nem igényel külön kliensprogramot, mint a Steam, az Origin, vagy a legfölöslegesebb GfWL.
  • Zombee
    #12
    100 és 128Gb-os BD korongokról beszélünk, a Max Payne 3 pedig egymaga 26Gb. Ekkora adatmennyiségeket ki a tököm akar töltögetni? Meg a full HD-s filmekről nem is beszélve - és nem az agyontömörített 4-8Gb-os mkv ripekre gondolok.
    Mekkora erőfeszítés lemezt cserélni.
  • Szefmester
    #11
    Ami a diablo 3 esetében nem két oldal.. mintha lett volna error300006 jelölésű is.. :)
  • shaddam
    #10
    Akkor menj diablózni az errorjaiddal
  • Szefmester
    #9
    A grafika nem mellesleg már ma is bőven elfogadható, maximum a látótávolságot kellene javítani (szal ne 5m után kezdje el csökkenteni a textúra részletességet a cucc), valamint a fizikát, és az MI-utánzatot. Én bőven megelégednék egy olyan játékkal ami 1920*1080ban 2x/4xes élsimítással crysis2 grafikát produkálna a farcry1 túlsó szigetén is, nem csak egy zöld maszat lenne ott a távolban. A 3D kedvéért meg elengedném az élsimítást. :)
  • Cat #8
    "ha már nem lehet valósághűbb környezetet készíteni egy játékhoz, akkor a játék maga veszi át a főszerepet. és ez jó."

    Elviekben igazad van, hiszen a festészetnél a fotók megjelenése radikális változást hozott (annál nem lehetett jobbat festeni...), de a számítógépeknél attól tartok nem így van. Sajnos. Jön a 3D, jön a HD-nél nagyobb felbontás (lásd mozikban a 4K), szóval jóideig ellesznek még ezzel.
  • Szefmester
    #7
    Amúgy meg egyszer az exem vett egy bicajt, kipróbáltam és a második napon defektes lett a vulkanizálásnál.. most mondtam volna hogy gebedjenek meg és soha többet nem kerékpározom mert rossz volt a belső? A több millió másik meg jó volt? Hm? Várjak addig amíg fel nem találják az antigrav kerékpárokat hogy majd akkor jobb lesz? Végülis egyszer szar volt a belső, lehet megint az lesz.. soha nem lehet tudni...

    Ba**** hagyjuk...
  • Szefmester
    #6
    Én meg pár hete online rádiót akartam hallgatni de a winamp folyton bufferelt mert túl sokan hallgatták az adott rádiót, és az nem tudott kiszolgálni annyi embert. Most akkor ha megengeded örülök hogy nem kell rábíznom magam a villamos energia szolgáltatón kívül arra hogy kicsit szórakozzam a konzolon. A boltba elsétálok a játékért, vagy megrendelem postán és örülök neki. Ha megszakad az online játék, akor folytatom offline.. jó mi? Ha meg akarom venni premier napn és játszani akarok vele, és előrendeltem akkor sem lesz baj... berakom a lemezt és játszom. mi is volt a diablónál? Előrendelted és becummantottál egy hosszú lóf*szt mikor kaptad a hibaüzenetet hogy bocsi, sokan vagytok. Mindezt a "legnagyobb" MMO készítőjétől... ironikus nemde? Ment a hype, mentek a reklámok, és még teszthétvége is volt, mégis becumizták az elejét. Most komolyan azt szeretnéd ha ez MINDEN egyes játéknál így lenne? Sőt továbbmegyek, mivel a SONY gondolom saját szervereiről végezné az értékesítést így minden egyes agyonreklámozott hulladék miatt egy egy régebbi játékhoz is nehezebb lenne hozzájutni. Meglehet tovább tartana letölteni és telepíteni, mint elslattyogni érte a boltba. ;)
  • Zozo76
    #5
    Pedig hogy remenykedtem hogy elfelejtik vegre ezt a tetves korongokat. Azota gyulolom miota a 2x sebessegu CD olvasom (ami kurva draga volt anno) fel ev utan elkezdett akadozva jatszani le zenei CDket, illetve egyre nehezebben ment neki a jatekok beolvasasa. Mit ad isten, ra par hetre a baratom 3 honapos 4x sebbesegu CD drive-ja is ugyanezeket a hibakat produkalta. Mindketto SONY volt. :) Na de mindegy. Nyekereg nyikorog mikor a fej-szerelveny maszkal a korong felett, nem szerettem azota sem meg. Ha mindenkeppen korong, akkor mar inkabb VINYL a zenere, vagy digitalisnal memoria. De ha mar mindenkeppen eroltetik a muanyag korongokat, akkor legalabb a letoltheto tartalom is legyen vele egyszinten, igy aki akarja az olcsobban inkabb letolthene. Akkor en is inkabb letoltom a jatekot, a franc fogja cserelgetni a tetves DVDket.
  • unrealnoise
    #4
    helyes. bár szerintem a következő next-gen még nagyobbat fog szólni. 1080p-ben fotó-realisztikus, grafikák, eszméletlen lesz. már most is az néha. :)

    és lassan eljutunk oda, hogy ha a Gran Turismo meg egyéb játékok 6. vagy X-edik részei elérik a totál élethű látványt, magas felbontással, fix 60 FPS-el végig, akkor csak egy valami fog plusz vevőket csalogatni, a játékélmény, a háttér. a grafika adott lesz, azzal egy idő után már nem lesz mit kezdeni, ha már nem lehet valósághűbb környezetet készíteni egy játékhoz, akkor a játék maga veszi át a főszerepet. és ez jó.
  • erahurka
    #3
    Miért, talán a Diablo3 bukott és rossz kritikákat kapott? Nem éppen...
  • shaddam
    #2
    A diablo után remélem egy ideig nem meri meglépni senki az onlájn marhaságokat.
  • Szefmester
    #1
    A tisztán olnine dologgal nem jártak volna jól. Ha most is ez lenne, akkor a sony tavalyi nagy fiaskója miatt nem egy cég vesztett volna dollár százezreket/milliókat a leállás miatt.