Kanadában jogdíjat kell fizetni az esküvõkön lejátszott zenék után is

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vive le quebec libre!!!!!!
WiZZaRD
Ez nagyon jó:D
De lassan tényleg itt tartunk, azt az egész szervezetet meg kellene szüntetni, úgy ahogy van.

Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter

Zombee
Kapnak. Ha lejelentik azokat a zeneszámokat, amit megjelentetnek és koncerteken játszanak, és a koncerteken játszott dalok listáját is jelentik, akkor az alapján kapnak. Ez biztos, van olyan zenész ismerõsöm, akik már eljutottak oda, hogy rendesen koncerteznek, és a Hammernél is jelent meg lemezük.

Zombee
Esküvõn, zártkörû rendezvényen is kell jogdíjat fizetni? Azt azért be kell látni, hogy ez vicc. Ugyanúgy, mint az is, hogy ha a nyaralási képeimhez, gyerkõc elsõ sétájáról készült videóhoz veszek CD-t, DVD-t, azon is jogdíj van.
Ha a kertben szalonnasütést rendezek, és közben zene szól...?

a kétlábon járás a homo sapiens szellemi terméke ezért mindenki aki nem fizet jogdíjat az ártisjúdásnak az köteles négykéz láb mászni
kapnak, de csak mutatóba.
paródiazene, valós alapokkal :)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Sippie
kapnak az elõadók belõle? Ne ez most meglepett :D
az artisjus maga A hiba. Védelmi pénzt szedõ maffia szerû szervezet. Persze az elõadók csak egy kis alamizsnát kapnak, mert a beszedett védelmi pénz nagy részét a szervezet egyszerûen elmutyizza. Viszik a dolgozók, meg nyilván megy a kormányzat zsebébe is pár köteg pénz, hiszen amúgy nem néznék jó szemmel a konkurens bûnszervezet mûködését, nem támogatnák.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

ARTISJUST A BÜDÖS KURVA ANYÁTOK, INGYENÉLÕ GECI SAKÁLOK!
Ha a kollégáim hibáztak, szeretném helyrehozni, csak ezért kértem néhány adatot. De megértem, ha ezzel már nem akarsz többet foglalkozni.

Üdv,
Tóth Péter Benjamin
Artisjus
@TPB: de, van. Hidd el, ha Te lettél volna az én helyemben:
1. hónapja nem alszol a szervezés miatt, tele a tököd a felmerülõ problémákkal
2. aznap van az esküvõd, adrenalinszint az egekben
3. friss sógornõ kinn áll a násznép elõtt, hangosítás nincs, kissé kínos...
Te is kifizetted volna. Egyébként a mai napig megvan az ArtisJus-os befizetés bizonylata, plusz videó és több, mint száz tanú, aki igazolja, hogy tényleg népdal szólt. És nem, nem akarom, hogy kivizsgáld, drágább az idõm annál, mintsem hogy ilyen f@szsággal foglalkozzak, és Zalaegerszegre utazgassak (ott volt ugyanis az esküvõ). Épp eleget lopott az életembõl az ArtisJus, hogyisne, adjak még?!?

Az, hogy mit mondanak a törvények, és mi van ma Magyarországon, az diszjunkt halmaz. Ha nem hiszed, nézz körbe.

Na, akkor pontosítsunk egy kicsit.
- A Copyright Board of Canada nem jogvédõ, hanem egy állami szerv. Õk döntik el, hogy milyen jogdíjat szedhetnek a jogvédõk...
- A SOCAN a dalszerzõket képviseli (kb. = Artisjus), róluk a mostani ügy egyáltalán nem szól.
- A Re:Sound nevû új szervezet képviseli az elõadókat és kiadókat (kb. = MAHASZ és EJI), az õ tarifájukról döntött a Copyright Board.

@Turdus: népdal éneklés után nincs jogdíjfizetés Magyarországon, és az esküvõd után sem kell fizetni. Szeretném a konkrét ügyben a panaszodat kivizsgálni, és rendezni, ha tévedés történt volna. Kérlek, írj egy mailt nekem a [email protected] címre!

kösz,

Tóth Péter Benjamin
Artisjus
Ha már átszámítunk, nem lehetne forintra? Így sok értelme nincs...
mad mind
Azok eddig is fizettek, mint minden bár.

psishock
nem kell osszeeskudni, problem solved. Sot egycsapassal tobb is.

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

alma2
hogyan.. egeszen addig a legjobb baratai voltak, de gyozedelmeskedett a kotelesseg tudat :)

szerintem

He? Hogyan mentek be? Basztam volna ki õket, hogy a lábuk nem éri a talajt. Ez kamu ilyen nincs.

往前看同志

Lassan már minden közkincsnek számító mûvet kisajátítanak és "megvámolnak".

Nem kell ehhez Kanadába menni...
Az esküvõmön két rokon elénekelt egy-egy népdalt, ez 10eFt-ba került hála az ArtisJusnak. Mikor megkérdeztem, hogy és mégis melyik szerzõ kapja a honoráriumot belõle, akkor mély hallgatás volt a válasz. Jó magyar szokás szerint nem kapcsolták be a hangosítást, amíg nem csengettem.

A karaoke bár mióta nem?
Egy esküvõ mióta nyilvános? A többi meg fasság...

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Ez egy vicc! Lassan az ember azért is fizetni fog jogdíjat, ha nyilvános helyen, vagy akár otthon is énekelni mer egy jogvédett dallamot... Szégyen hogy ezt a 21ik században megtehetik a jogvédõk. Azon se lepõdnék meg ha kiszabnának egy olyan éves díjat hogy Pl: az ember naponta X alkalommal gondol egy dallamra ezért fizessen évi szinten Y dollárt. Majd ha a kiadóknak is annyi lesz az éves bevétele mint az átlag embereknek akkor sírhatnak, amíg ez nem történik meg, senki ne jöjjön nekem azzal hogy így meg úgy károsodnak!
Ez most komoly?
Én azt megértem, hogyha egy DJ mondjuk fizet valami külön díjat de az hogy egy privát rendezvényen valaki a hgivatalosan megvásárolt lemezét le meri játszani akkor fizessen még pluszban is?
Már tényleg nem tudják, hogyan szuívják az emberek vérét ezek a rohadt bûnözõk!