23
-
Merces #23 vive le quebec libre!!!!!! -
#22 Ez nagyon jó:D
De lassan tényleg itt tartunk, azt az egész szervezetet meg kellene szüntetni, úgy ahogy van. -
#21 Kapnak. Ha lejelentik azokat a zeneszámokat, amit megjelentetnek és koncerteken játszanak, és a koncerteken játszott dalok listáját is jelentik, akkor az alapján kapnak. Ez biztos, van olyan zenész ismerősöm, akik már eljutottak oda, hogy rendesen koncerteznek, és a Hammernél is jelent meg lemezük. -
#20 Esküvőn, zártkörű rendezvényen is kell jogdíjat fizetni? Azt azért be kell látni, hogy ez vicc. Ugyanúgy, mint az is, hogy ha a nyaralási képeimhez, gyerkőc első sétájáról készült videóhoz veszek CD-t, DVD-t, azon is jogdíj van.
Ha a kertben szalonnasütést rendezek, és közben zene szól...? -
TheCunami #19 a kétlábon járás a homo sapiens szellemi terméke ezért mindenki aki nem fizet jogdíjat az ártisjúdásnak az köteles négykéz láb mászni -
sanyicks #18 kapnak, de csak mutatóba.
paródiazene, valós alapokkal :) -
#17 kapnak az előadók belőle? Ne ez most meglepett :D -
sanyicks #16 az artisjus maga A hiba. Védelmi pénzt szedő maffia szerű szervezet. Persze az előadók csak egy kis alamizsnát kapnak, mert a beszedett védelmi pénz nagy részét a szervezet egyszerűen elmutyizza. Viszik a dolgozók, meg nyilván megy a kormányzat zsebébe is pár köteg pénz, hiszen amúgy nem néznék jó szemmel a konkurens bűnszervezet működését, nem támogatnák. -
YMan #15 ARTISJUST A BÜDÖS KURVA ANYÁTOK, INGYENÉLŐ GECI SAKÁLOK!
-
TPB #14 Ha a kollégáim hibáztak, szeretném helyrehozni, csak ezért kértem néhány adatot. De megértem, ha ezzel már nem akarsz többet foglalkozni.
Üdv,
Tóth Péter Benjamin
Artisjus -
Turdus #13 @TPB: de, van. Hidd el, ha Te lettél volna az én helyemben:
1. hónapja nem alszol a szervezés miatt, tele a tököd a felmerülő problémákkal
2. aznap van az esküvőd, adrenalinszint az egekben
3. friss sógornő kinn áll a násznép előtt, hangosítás nincs, kissé kínos...
Te is kifizetted volna. Egyébként a mai napig megvan az ArtisJus-os befizetés bizonylata, plusz videó és több, mint száz tanú, aki igazolja, hogy tényleg népdal szólt. És nem, nem akarom, hogy kivizsgáld, drágább az időm annál, mintsem hogy ilyen f@szsággal foglalkozzak, és Zalaegerszegre utazgassak (ott volt ugyanis az esküvő). Épp eleget lopott az életemből az ArtisJus, hogyisne, adjak még?!?
Az, hogy mit mondanak a törvények, és mi van ma Magyarországon, az diszjunkt halmaz. Ha nem hiszed, nézz körbe. -
TPB #12 Na, akkor pontosítsunk egy kicsit.
- A Copyright Board of Canada nem jogvédő, hanem egy állami szerv. Ők döntik el, hogy milyen jogdíjat szedhetnek a jogvédők...
- A SOCAN a dalszerzőket képviseli (kb. = Artisjus), róluk a mostani ügy egyáltalán nem szól.
- A Re:Sound nevű új szervezet képviseli az előadókat és kiadókat (kb. = MAHASZ és EJI), az ő tarifájukról döntött a Copyright Board.
@Turdus: népdal éneklés után nincs jogdíjfizetés Magyarországon, és az esküvőd után sem kell fizetni. Szeretném a konkrét ügyben a panaszodat kivizsgálni, és rendezni, ha tévedés történt volna. Kérlek, írj egy mailt nekem a [email protected] címre!
kösz,
Tóth Péter Benjamin
Artisjus -
Zolthen #11 Ha már átszámítunk, nem lehetne forintra? Így sok értelme nincs... -
#10 Azok eddig is fizettek, mint minden bár. -
#9 nem kell osszeeskudni, problem solved. Sot egycsapassal tobb is. -
#8 hogyan.. egeszen addig a legjobb baratai voltak, de gyozedelmeskedett a kotelesseg tudat :) -
caius marius #7 He? Hogyan mentek be? Basztam volna ki őket, hogy a lábuk nem éri a talajt. Ez kamu ilyen nincs. -
Shid #6 Lassan már minden közkincsnek számító művet kisajátítanak és "megvámolnak". -
Turdus #5 Nem kell ehhez Kanadába menni...
Az esküvőmön két rokon elénekelt egy-egy népdalt, ez 10eFt-ba került hála az ArtisJusnak. Mikor megkérdeztem, hogy és mégis melyik szerző kapja a honoráriumot belőle, akkor mély hallgatás volt a válasz. Jó magyar szokás szerint nem kapcsolták be a hangosítást, amíg nem csengettem. -
Extec #4 A karaoke bár mióta nem? -
Cleawer #3 Egy esküvő mióta nyilvános? A többi meg fasság... -
Extec #2 Ez egy vicc! Lassan az ember azért is fizetni fog jogdíjat, ha nyilvános helyen, vagy akár otthon is énekelni mer egy jogvédett dallamot... Szégyen hogy ezt a 21ik században megtehetik a jogvédők. Azon se lepődnék meg ha kiszabnának egy olyan éves díjat hogy Pl: az ember naponta X alkalommal gondol egy dallamra ezért fizessen évi szinten Y dollárt. Majd ha a kiadóknak is annyi lesz az éves bevétele mint az átlag embereknek akkor sírhatnak, amíg ez nem történik meg, senki ne jöjjön nekem azzal hogy így meg úgy károsodnak! -
csimmasz #1 Ez most komoly?
Én azt megértem, hogyha egy DJ mondjuk fizet valami külön díjat de az hogy egy privát rendezvényen valaki a hgivatalosan megvásárolt lemezét le meri játszani akkor fizessen még pluszban is?
Már tényleg nem tudják, hogyan szuívják az emberek vérét ezek a rohadt bűnözők!