40
Of Orcs and Men
  • Andrews2007
    #40
    Of Orcs and Men
    JátékTár 70. adás - Of Orcs and Men bemutató

    Ja nagyon hangulatos és átélhető a sztori, részben azért mert most más oldalról, más szemszögből látunk egy felszabadításért folytatott harcot, bosszúhadjáratot. A két főhős karakter között meg izzik a levegő a szórakoztatástól és egymással való hecceléstől. :D Igazi Buddy játék mint a Halálos fegyver 2 főszereplője filmben. :)
  • tombadillo
    #39
    Na valaki. lenyomtam a sámánt, és megyek vissza, hogy kinyírjam sarkyss-t is, de elakadtam. a térképen van kereszt, csak nincs ott senki, és senki nem mond érdemit a fekete kezesek közül. beszorultam a búvóhelyre. nem szívesen kezdeném újra, mert a sámán nagyon megizzasztott.
  • robi3
    #38
    a Sárbányás rész amikor a föelöljárót már megöltem az kb hány százaléka a játéknak?
    egyébként szerintem nagyon jó lett , nagyon hangulatos és a zene is passzol meg teljesen átérezhető az egész sztori.
  • totya4
    #37
    Milyen fokozatra állítottad hogy ennyire nem bírsz a játékkal? Nekem normál, azaz közepes nehézségen nem nagyon van gondom. Gondolkodni kell egy picit, mivel az összetettsége miatt nem lehet a vakvilágba ész nélkül játszani. Mivel ez egy RPG. Nem mindegy milyen fegyvert választasz, felfejleszted-e, milyen ruházatot választasz, milyen harci módban játszol, szintlépéskor mire adsz pontot stb... Ha pl a kitartást nem növeled rendszeresen, nagyon hamar a földre kerülsz.

    Néhány tipp. Célszerű szerintem nagyobb és erős ellenségek esetén likvidálni őket amennyit lehet a goblinnal lopakodó módban (felfejlesztve hogy minél nehezebben vegyenek észre), aztán ork +sebzés skill bekapcsol (felfejlesztve hogy ne legyen büntetés), goblinnál két skillel a kritikus és a kitérés is fent lesz 100-on rögtön, ami nem rossz. Goblinnal érdemes az ork ellenfeleit destabilizálni, majd lecsökkenteni a páncéljukat, ezután püfölheti őket az ork, de rengeteg hasznos képesség van, mint mondtam gondolkodni, vagy ennek hiányában könnyebb fokozaton játszani.
  • Reichsführer SS
    #36
    Igen? És amikor 5-6 ellenfél neked ront akkor nem többen ütnek? Ilyenkor mit csinálsz velük??? A 350Kg-os orkkal átcsusszansz észrevétlenül az ellenség lába alatt és egyenként agyonvered őket miközben a többi 5 ork szépen leül a tábortűz mellé gitározni amíg nem végzel a társukkal!?
  • Reichsführer SS
    #35
    Ez egy szar idétlen idióta játék...és még nagyon finoman fogalmaztam! Elvittem egy darabig de amikor már minden sarkon 6orkot kell megölni, meg akármit taktikázok leölnek mint egy disznót, na akkor lett elegem! Utálom az ilyen agyonszopatós szar játékokat aminek azzal növelik az élettartamát hogy 15 méterenként megakasztják a játékot! Ez már számomra nem volt szórakoztató!
    Uninstall! Reméljük nem csinálnak második részt, inkább töltsék valami komolyabb dologgal a fejlesztők az idejüket!
  • tomsolo
    #34
    Na végigtoltam.

    Utóbbi idők egyik legjobb játéka volt a sok hiba ellenére is. Jól menedzselve sztem nem nehéz a játék a végét leszámítva - ott tényleg gáz a sok egymás utáni ütök-kapok mentés meg nincs - meg egy két ponton volt még olyan hogy, neki kellett futni párszor mire rájöttem, hogyan mit.

    Bár nagyon lineáris azért van pár pont ahol elágazik - én pl. shadowgoblin-master orc-ként nyomtam - és a sztori nagyon jó.

    Amivel nagyon be lehet szopni azok a skill upgradek - mindegyik karakternek legyen vmi nagyon erős/ütős skillje plusz még egy amivel kábítani tud. Az elején hasznosnak gondoltam a megszakíthatlan skilleket a végére rájöttem nincs is rá annyira szükség. A shadowgoblin életszívása pl. alázta az orkom kardozási képességét így a végére szinte inkább az utóbbival kábítgattam, a goblin meg leszívott mindenkit. :)

    Nagy bugok nem voltak a játékba, de azért akadt szép számmal.



  • tomsolo
    #33
    Nekem is bejön a játék, de rá kell érezni az ízére :)

    Vannak hibái persze, és nálam ezek közt nem a harc rendszer van.

    Az szerintem majdnem ideális így két karakternél, mivel a különböző dolgaikat érdemes összekombinálni.

    Például jön 5 ellen, a legközelebbire beállítod a hogy rúgja "tökön" a gnómod (Styx) majd közben az orknál, hogy verjen rá 2 nagyot utána meg döfje gyomron. Közbe visszamész Styxhez és választasz egy másikat akit közbe teledobálsz késsel, vagy megmérgezed etc...

    Elég gyorsan lehet aprítani őket így, csak gondolkodni kell. ;)

    Ami gáz, hogy nagyon lineáris a játékmenet, minden pálya egy cső (minimál elágazással), kevés az interakció a környezettel. Viszont vannak stuffok, ruhák, skillek etc, trade. A lopakodós rész elég vicces, a hullák mellett lazán elsétálnak az őrök. Viszont jó a hangulata a játéknak - az ork badass minden helyzetben a gnóm sunyi kis geci ;) - , sok a duma, és viszonylag jól néz ki .
  • Lacc 88
    #32
    Sziasztok. Tegnap gond nélkül ment a játék, de ma már bárhogyan indítom nem akar elindulni. Újratelepítés sem oldotta meg a problémát és semmi kódot nem kért. Mi lehet a gond? Feladatkezelőben megnyitja az acp.exe-t és és az OfOrcsAndMen_Steam.exe-t, de ezen kívül semmi.
  • dartonita
    #31
    En is elkezdtem tolni,a GOT nagyon bejott,gondoltam ezzel is teszek egy probat.Nos,egyaltalan nem bantam meg,szerintem egy hangulatos es aranylag szep jatekot kaptunk.A harcrendszere szinte egy az egyben Game of Thrones,szoval ezzel szerintem semmi gond nincs.A jatek viszont tenyleg nehez.A gnomoddal erdemes minden fight elott stealthben korulnezni es elvagni azoknak az oroknek a torkat akikre nem lat ra mas.Mondjuk a nagyobb csataknal ez lehetetlen,ott ugye cutscene jon ugyis,dialogus,stb es csak utana indul a csihi puhi.En is elakadtam most.Eleg messze vagyok a vegetol,vmiert a quicksave elfelejtett mukodni,igy kezdhetem egy oraval elobbi mentestol.
    Mindegy,ez a poszt csak azert szuletett hogy ne tessek mindent azonnal keszpenznek venni(#19-es hsz),siman meger egy probat.
  • ratgab
    #30
    Egyébként a játékidőm 13 óra volt úgy, hogy nagyjából minden kő alá benéztem, minden mellékküldit elvégeztem.
  • ratgab
    #29
    *így még nagyon ezen utolsó részhez még segítséget is találtam--> Így még ezen utolsó részhez segítséget se találtam
  • ratgab
    #28
    Of Orcs and Men teszt - 8.7

    Többé-kevésbé egyetértek a tesztíróval.

    A sztori, grafika nagyon jó, a harc már kevésbé jó. A végére már néhol nagyon frusztráló és konkrétan a főboss-t már képtelen voltam kivégezni (4 egymás utáni csata van mentés nélkül: első könnyű, második már nehezebb, harmadik már nagyon nehéz, negyediknél meg nulla élettel nem hal meg a főboss és folyton segítséget idéz magának, akik szétkapnak mint foxi a lábtörlőt).

    Sajnos a neten se találni sok infót a játékról, így még nagyon ezen utolsó részhez még segítséget is találtam, pedig biztos van valami trükk.

    Hogy ér-e 50 eurót? Nem.

    Hogy kevesebbet ér-e? Mindenképp

    Sutaságai ellenére megéri játszani vele? Naná!

    Amúgy a harcrendszer (Game of Thrones-hoz hasonló) sokaknak annyira el fogja venni a kedvét, hogy végig se viszik!
  • Nos
    #27
    Na milyen? Megéri az árát? Senki?
  • Shep
    #26
    Milyen sok letöltés, keversz valakivel meglepődnél milyen keveset töltök le. Én nem vagyok letöltés mániás.
  • ratgab
    #25
    Ami valljuk be elég hosszú! Nem füstöl a modemed a sok letöltéstől?

    Azért el ne felejtsd visszaosztani is a warezt nehogy kidobjanak az oldalról...XD
  • Shep
    #24
    Fene én is azt hittem jófajta lopakodós, hátulról leütős, hentelős lesz erre nem? Ez a belassulunk és parancsot adunk nekem nem jön be az új Jaggedben is gáz volt ez a megoldás akkor gondolom ez sem sokkal jobb. Nézzük a jó oldalát, egy játékkal csökkent a végig akarom játszani lista :)
  • ratgab
    #23
    Egyébként ha 4-n ütnek egyszerre, akkor erős a gyanúm, hogy valamit rosszul csinálsz.
  • ratgab
    #22
    Kotor 1-2 ugyanilyen volt és az egyik legjobb játék volt amit valaha is játszottam. Majd checkolom pc-n én mindezek ellenére.
  • Lacc 88
    #21
    Meg is kaptam a választ. Hát ez elég elkeserítő hír :(
  • Lacc 88
    #20
    Már látom min próbáltad :D
    Ahogy nézem nem sok pozitív visszajelzés van róla :( Igaz, hogy csak parancsokat tudunk osztogatni és nem lehet rendesen aprítani?
  • grebber
    #19
    Konzolon.

    A videok alapján kajakra azt hihette az ember hogy na majd ez most franko hack and slash lesz és szabadon lehet hentelni a népet.Hát nagyon nem.

    Jönnek rád sokan.Megnyomsz egy gombot az idő lelassul, majd neked kell megadnod támadásfajtát hogy mit csináljon az orc akivel vagy. Beadod a támadásokat megint megnyomod a gombot és ekkor leütögeti amiket beadtál neki de csak 1 embert a 4-ből.Közben a másik 3 szarra kaszaból és kitérni sem tudsz.Meg ha megadtál 4 ütésformát az ellen kettőtől megmurdel akkor azt a másik kettőt leüti a levegőbe.
    Ott adtam fel amikor 8-an vagy 10-en jöttek rám 5. halál után töröltem.
    Ez a game kb 3x nagyobb elismerést gyűjthetett volna be akár egy csak az A-t nyomkodd állandóan írányitással.
    Förtelmes
  • Lacc 88
    #18
    Na vazzzze. Pedig már baromira várom én is. Pc-n vagy Konzolon pórbáltad? Pc-n még nem láttam kinn.

  • grebber
    #17
    Hát amennyire vártam kb olyan szinten nem tetszik a game!
    Számomra nagyon nehéz és átláthatatlan a harcrendszer.
    Pedig egész jó lett volna csak minek kellett ennyire megbonyolítani nem értem.
    Biztos lesz olyan akinek bejön,nekem nem.DELETE!
  • jarlaxxe
    #16


    Jövő héten jön ez is.
  • grebber
    #15
    Pár új kép
  • IgH
    #14
    Minimum System Requirements:
    OS: WINDOWS XP SP3/WINDOWS VISTA SP2/WINDOWS 7
    PROCESSOR: AMD/INTEL DUAL-CORE 2 GHZ
    RAM MEMORY: 2048 MB
    GRAPHICS CARD: 512 MB 100% DIRECTX 9 AND SHADERS 4.0 COMPATIBLE
    ATI RADEON HD 3850/NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER
    DVD-ROM: 2X DRIVE
    HARD DISK SPACE: 6 GB
    SOUND CARD: DIRECTX 9 COMPATIBLE
    INTERNET CONNECTION REQUIRED FOR THE GAME ACTIVATION

    kicsit utánaolvastam e3-as/gamescom-os beszámolóknak, az alapján akár még egy meglepetése is lehet az évnek. a grafikát annyira dícsérik pár helyen, hogy odáig mennek, hogy az egyik legszebb játék, amit láttak, a zene deriviere által szerintem biztosítva van, a game of thrones rpg-ről olvasottak alapján pedig az biztos, hogyha egy valamihez ért a cyanide, akkor az a történet, a fejlesztés nagyobb részét úgyis a spiders viszi.
  • grebber
    #13
    A zenei kíséret a színfalak mögött
  • grebber
    #12
    Summer Trailer
  • Atomreaktor
    #11
    Vagy mégis?
    Tesztelje le vki pls :)
  • Atomreaktor
    #10
    Sajnos mégsem, rosszul emlékeztem :(
  • grebber
    #9
    Képek!
  • Voltan
    #8
    KOmoly? :O

    Tudnál esetleg linket adni?
  • Atomreaktor
    #7
    Jó játék lett volna a Warcraftos kalandjáték, viszont ott kering a neten a be nem fejezett, játszható változat ;)
  • Voltan
    #6
    Na, végre egy érdekes ötlet!

    Emlékszem anno a Blizzard csinált egy kalandjátékot a Warcraft világában, amelyben egy feltörekvő ork törzsfőnök volt a főhős, és az lett volna a cél, hogy egyesítsük a törzseket az emberek ellen. Már gyakorlatilag kész volt a cucc, amikor törölték a projektet. Ezért a mai napig dühös vagyok rájuk, mert a trailerek és ingame videók marhára ígéretesek voltak. Remélem, ez meglátja majd a napvilágot.

    Más, pár hete megvettem GOG-on a DUngeon Keeper 2-t, hát azóta is széles vigyorral játszok vele, ma is hatalmas az a játék. Abból sem ártana egy folytatás, vagy egy átpolírozott remake.
  • pxxl
    #5
    +fav :)

    jónak ígérkezik :) meglátjuk mi lesz belőle.
  • grebber
    #4
    Most pl onnan szedtem az infokat igen.De sok másik oldalon is ott vannak ezek.
    Linkeléseknél ,infoknál már elnézézt de pont leszarom melyik oldalról vannak mivel a játék a lényeg. Az meg hogy nem szerezed a gs-t az megint nem az én gondom.
  • zorrobomber
    #3
    ez most egy gamestar reklám?
  • tigeroo
    #2
    nah végre valami csavaros alaphelyzet :)
  • grebber
    #1
    A Cyanide és a Spiders közös alkotása érdekes RPG-nek ígérkezik.
    A Cyanide a koncepcióért és a produkcióért, a Spiders a fejlesztésért és az elkészítésért felel. A játék PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re jelenik majd meg.

    A rövid teaserből két főhöst ismerünk meg, akikben csak a bőrük színe közös - egyikük egy ork, míg a másik egy goblin. Mindkettejükre vadászik az Emberek Birodalma.

    Most, hogy a Birodalom vadászik rájuk elhatározták, hogy megölik azt, aki egy személyben tehet arról, hogy az orkokat és goblinokat hatalmas háború pusztítja. Ez nem más, mint az Emberek Császára személyesen. Ez az epikus küldetés vár hőseinkre, amellyel az egész Birodalmat bejárják, sőt annál is messzebre jutnak majd.
    Az Of Orcs and Men kint lesz az E3-on, s megérkezett a hozzá való E3-as trailer is!

    info: Gamestar (linkeken vannak képek is)