50
  • Validus
    #50
    Sem a Chromium-ban, sem az Iron-ban nincs automatikus frissítés. Sokáig használtam Iron-t is, de zavart, hogy nekem kellett utánanéznem, van-e új verzió (és ha igen, telepíteni).
    A Dragon-ban szerencsére van ilyen, és emellett az Iron-nal megegyező módon eliminálja az RLZ trackinget és a többi Google-áldást.
  • senki687
    #49
    Van néhány oldal, amelyek a hibás HTML kód miatt nem egyformán jelennek meg a különböző böngészőkben, de nagyrészt az 5 vezető böngésző között nincs lényeges különbség, csak megszokás és márkahűség kérdése. Leggyakrabban a Chrome-ot használom, de sokat az Explorer-t és a FireFox-ot is. Próbáltam az Opera-t és egyszer a Safari-t is. Egyikkel sem volt semmi bajom. Nagy hülyeség, hogy bármelyik az 5 közül szar lenne. Mindegy melyiket használja az ember, csak szokás kérdése. Szerintem jó ha 2 van a gépen, és ha valamit az egyik nem hoz be rendesen, akkor az menni fog a másikon és fordítva.
  • MsUser
    #48
    Chrome-ot :) az első megjelent verzió óta mondtam hogy messze a legelterjedtebb lesz, ez csak a kezdet!
  • MsUser
    #47
    Kipróbáltam a CHROM-ot több tucat gépen. És jó sőt a legjobb, sok ismerősöm és átlag user használja a környezetemben és simán ők is a legjobbnak tartják. Nincs mit vitatni, főleg azt nem hogy az explorer csak a Windows miatt olyan elterjedt
  • Julius Caesar
    #46
    Egészen pár nappal ezelőttig fájörfokszos voltam. amsszívan azt használtam éveken át, de dobott két olyan durva system crashet és olyan mértékű lassulást (amit se a frissítés nem oldott meg, se a reinstall), amit nem tudtam megbocsájtani.
    Opera nem nagyon jött be, chrome-nak adtam egy esélyt. Megvagyok vele elégedve, jó ez a minimalista dizájn, fürgébb, mint az FF.
    MAjd 1-2 verzió múlva lehet visszanézek a tűzróka felé, most egyelőre króm megelégedésre ketyeg.
  • Mr_no_NaMe
    #45
    miért, mikor volt első ez a szar?
  • Angel5
    #44
    ahogy van nem vagy :)
  • Angel5
    #43
    az IE úgy szar ahogy vagy...
  • Angel5
    #42
    komoly :D én talán a 5.5 et használtam utoljára szóval nekem sosem volt 1ső helyen :D
  • FoodLFG
    #41
    A Chrome mögött van a legtöbb erő. Már eleve az, hogy a google fizet a biztonsági lyukak felfedezéséért a többiek fölé emeli. Ráadásul jól is működik.

    Aztán ott vannak olyan finomságok, mint a developer tools. Tudom, hogy pont ilyen van Operában is (most néztem meg) (nem érdekel hogy ki kiről másolta), de ahogy láttam Chrome-ban a pl Network része több funkciót tartalmaz és nem is annyira gyökér a megjelenése, mint az operáénak... stb


    Firefox nem érdekel, alapból fos. Leírták magukat már vagy jó három éve. Csak annyi szerencséjük volt, hogy sokáig nem volt konkurenciájuk.
  • Narxis
    #40
    Azért nem csak 1 másodperc különbség van, azt átlagparaszt észre se veszi. Én is FF-ről váltottam Chrome-ra, de engem hidegen hagyott a memóriafogyasztása mindkettőnek. A probléma nálam akkor jött elő mikor feltettem a 10-15 addonomat. Na onnantól jött az észrevehetően lassú indulás és az oldalbetöltéseket is lassabbnak éreztem pedig elvileg az AdBlock és a NoScript amiket használtam többek között azért jók mert sok felesleges sallangot így be se tölt a Firefox. Mindegy. 2. böngészőnek még mindig jó.
  • FoodLFG
    #39
    Nálam a Chrome adblock annyi, hogy alapból tiltok minden flash tartalmat (beépített funkció nem kell hozzá semmi más). Ilyenkor csak akkor tölti be a flash, ha rákattintok a helyére. Kivéve persze jutub, amit két kattintás volt megoldani.

    Persze a képek átjönnek, de az a max három darab, ami szokott lenni nem érdekel. Igaz, az adoceant, meg az ilyen szarságokat a képeknél szintén tiltom...
    De egyébként is a legtöbb reklám alapból flash pl az index.hu-n, elég a flash tiltása is.

    Továbbá tiltok minden java scriptet a facebookról, mert csak lassítják az oldalakat, úgysem használok ilyen szarságokat, mint a facebook. Cookie-k szintén.
  • breckinridge
    #38
    Bocs, de azért már ne a frok csóválja a kutyát. A net, a böngésző a felhasználóért van, nem pedig a fejlesztőkért. A fejlesztőknek kell kiszolgálni az igényeket és nem fordítva. Bármennyire rühelled, az IE a felhasználók döntő többségének tökéletesen megfelel, nem érzékelhetően gyengébb, mint bármilyen más böngésző. Akinek meg nem tetszik, az használjon mást. Ha speciális igénye van a felhasználónak, akkor annak megfelelő böngészőt használ.
    Nálam speciel ha problémás egy oldal, az az összes böngészőn előjön, ergo rosszul van megírva. Olyat, hogy csak egyik böngészőn rossz valami (ergo a böngészőben van a hiba) nagyon ritkán tapasztaltam.
  • WoodrowWilson
    #37
    Igen, volt, úgy 99-től mostanáig.
  • Angel5
    #36
    Elvesztette első helyét az Internet Explorer a cím érdekes VOLT bármikor is első helyen???????
  • gforce9
    #35
    Én IE-t is használok nap mint nap. Nekem spec semmi gondom vele. Böngészni ugyanúgy lehet vele. Gyorsan indul kb chrome sebességgel. Kevesebb memóriát zabál mint az ff és jelenleg az ie8-9 nem omlik össze nálam többször, mint a chrome vagy az ff. Egyiknek em vagyok fanja, mire nekem kell, azt mindegyik tudja. Amúgy meg ez a kérdés úgyis szubjektív marad, szóval nyilvánvalóan kattintásszám növelő a cikk, de haszna egyéb nem sok van.
  • fapapi
    #34
    Végigolvastam a hozzászólásokat és úgy döntöttem én is írok egy "értelmeset".

    A Chrome 2x annyi memóriát igényel, mint az FF12. Bezárás után csak látszólag lett bezárva. Van elég baja.
    Most komolyan az számít, hogy induláskor 2 másodperc helyett 3 másodperc alatt indul el? :) Le lett írva hogy IE-ben stabil egy weboldal ezértŐ IE-CH-t használ vegyesen.
    Ez nem a böngésző hanem a fejlesztők hibája, hogy nem képes megírni egy weboldalt úgy, hogy minden böngészőben működjön (bár ez néha lehetetlen).

    Az IE-egy szabványtalan, rosszul, ésszerűtlenül összerakott, toldozott foltozott szemét. Az a baj, hogy ezt igazán a fejlesztők érzik. Le kellene sz*rni az IE-t, a weboldalfejlesztéseket normális böngészőkre kellene elkészíteni, és hamar rájönnének a felhasználók, hogy egy weboldal sem "stabil" az IE-ben. Igazából azt is mondhatnám, és elég erős, de a fejlesztők tehetnek arról, hogy az IE még létezik. Ha nincs kinyalva a tömeg valaga, akkor ennek a böngészőnek a létjogosultsága is megszűnt volna.
  • Narxis
    #33
    Miért éppen Comodo? Akkor már inkább Chromium vagy SRWare Iron.
  • mad mind
    #32
    Nem hiszem, hogy valaki hirdetéseket akar. Az adblocker az első amit felrakok. Amíg egy bar felül egy bar alul volt a hirdetés addig nem zavartak, de mostanában a beúszó, eltakaró, szöveg közepén lévő hirdetések már irritálnak nagyon.
  • Griphons
    #31
    Webfejlesztőként majd minden böngészőt használok, hiszen az oldalaknak minden böngészőn ugyanúgy futnia kell. A fejlesztést ugyanakkor érdemes egy olyan böngészőn csinálni, ami maximálisan fel van készülve a legújabb technológiákból, és ez - bármennyire is fáj - a Chrome. Sokáig ez a Firefox volt, és most is teljesen a csúcson van ami a működést illeti, ugyanakkor vannak olyan hiányosságai, ami miatt nem fogok rajta fejleszteni.
    Az tény, hogy alapfelhasználóként a chrome -ot nem lehet úgy használni mint a megszokott ie vagy ff böngészőket, mert sok tekintetben szemléletváltásra van szükség ha valaki chrome-ot használ. Ahogy a gmail megjelenésekor is sokan ódzkodtak a webes levelező újszerű működésétől.
  • Ferrer
    #30
    Aki fél az adatok kiszolgáltatásától, használhat Chromiumot is, a Chrome open source változata, de ugyanaz.
  • M2 #29
    Örömhír, remélem megy az Opera alá...
  • JoeFromHun
    #28
    2005 nyara óta Firefox .. és az is marad. Bár verzióról verzióra kipróbálom a Chrome-ot és az Operát is.. de mindíg mard az FF!
    És mivel netezni főként linux alól szoktam így az IE meg teljesen kilőve. A Chrome pedig nem gyorsabban jeleníti meg az oldalt hanem másképp...azaz csak gyorsabbnak tűnhet (de nem az) ez számos tesztből is kiderűl de én magam is jópárszor leteszteltem már.
    Persze mindenki azt használ ami neki tetszik!!!
  • flashpointer
    #27
    Csomó ideig csak ff-ot használtam, de aztán a négyes előtt még elkezdett összeomladozni, minden frissítéssel csak szarabb lett. Valamikor csak úgy fogta és bezárta magát olvasás közben, és napi nem egyszer. A króm hibátlanul működik azóta is.
  • DjDano
    #26
    Firefoxra szavazok én is! Sokat ócsárolták a hathetenkénti főverzió frissítési ciklust, de szerintem azóta egyértelműen lendületesebben fejlődik a Firefox, egyre jobb és gyorsabb :) Ezt a statcounter adatai is alátámasztják, hiszen a jó ideje csökkentő részesedési mutatót, szép lassan sikerült újra növekedési pályára állítani :))
  • breckinridge
    #25
    Érdekes módon nálam mindig a FF volt a leglassabb, anélkül, hogy mérném, csak úgy, érzésre. Lassan indult, elég lassan töltötte be az oldalakat, viszont nagyon stabil volt az IE-hez képest. A Chrome adta mindig a leggyorsabb érzetett, stabilitásával sem volt gond soha, a kezdeti kompatibilitási gondokat kiküszöbölték. Az általam használt oldalaknál viszont az IE a legbiztosabb, ezért többnyire azt használok, viszont gyakran használom a Chrome-ot is, több helynél az a legjobb, meg persze a Google alkalmazásoknál is azt használom (itt nem kell sokmindenre gondolni, csak a mail, books, maps, ennél többet csak ritkán. Tehát IE/Chrome kombó.
  • ClassicR
    #24
    Klon: a böngészők közül a Firefox eszi a legkevesebb memóriát, tessék lemérni. Persze kicsit becsapós, mert pl. a Firefox 2 folyamatot futtat, a Chrome meg képes 5-6 chrome.exe-t is futtatni a háttérben használat közben.
  • DMZ
    #23
    Akit zavar a Chrome adatgyűjtő funkciója, próbálja ki az SRWare Iron-t. Beépített adblock is van benne, csak egy ini file-t kell a mappájába másolni. Rendkívül gyors és stabil, mikor a Chrome megjelent, akkor bukkantam rá, azóta használom, hibátlan.
  • Major
    #22
    Régen te voltál a király ha Netscape Navigator-al toltad, aztán utána ha IE-el, később FF, most pedig akkor vagy nagyon jó arc ha Chrome-al szörfölsz.

    u.i.: Egy Google nagyságú céggel (megfelelő hátszél), nem nehéz egy terméket előtérbe hozni, mivel a másik nagynál később csalódtak (IE) a többi pedig kis hal (FF, Opera, stb.)

  • who am I 7
    #21
    szerintem, ha megakarnak valakit figyelni.Akkor megfigyelik.A nagytestérnél csak 1 csepp a tengerben a kis böngészési hisztorija.Ezen divatos mostanában parázni...hogy egyszer csak elviszik a zidegenek mert krómot használ.
    Én is azt használok...van ami nem tetszik benne, de sajnos külsőre ez a legszimpibb, legletisztultabb, blokkolásra lehetne jobb, viszont minden oldalt gyorsan és jól megjelenít...nem úgy mint a f0osopera.Pedig külsőre az jönne be, vannak hozzá jó témák...de egyszerűen f0sul kezeli azt a rohadt flasht..az pedig szükséges nekem 1-2 oldalhoz.FF-et 1x-2x probáltam, paranoiasoknak és izlésteleneknek való, bár ettől nem itélek el senkit, még lehet jó ember..talán :D:D:D
  • Validus
    #20
    Akit zavar a Chrome adatgyűjtő funkcionalitása, próbálja meg a Comodo Dragon-t. Amúgy Operás vagyok. :)
  • Attila1234
    #19
    Mindig hálás téma, hogy ki és milyen ingyenes böngészővel nézi az ncore-t, a pornót, az sg-t meg a facebookot. :P
  • Klon
    #18
    szintén FF fan voltam, de a memória zabálás miatt kutattam egy kicsit, és találtam egy CoolNovo nevű böngészőt, utána tudtam meg, h igazából ez Chrome plus.
    Mindenben megfelelt sőt túl is haladta az FF összes addigi előnyét. Kb. 1 éve használom, hibátlan!
    Bocs, ha reklámnak hangzik, NEM AZ, de erről engem már senki se tud lebeszélni :)
  • Balumann
    #17
    Én is hasonlóan vagyok. Sok évig firefoxot használtam, aztán szép lassan átálltam Chrome -ra (eleinte sok hiányossága volt ,azóta sokat fejlődött). Most néztem, frissítettem 12-es Firefoxra, az is tényleg sokat változott. Nekem Chrome-ból 2 dolog mindigis hiányzott, a firefoxos adblock (ami nem csak elrejti a dolgokat), meg a videóletöltő plugin (szerencsére youtubenál megoldottam, bár ahhoz is vagy 4-et kipróbáltam mire találtam egy jól használhatót, ami megjelenít egy download gombot a videóknál).

    Mindezek ellenére nekem a Chrome még mindig jobban tetszik valahogy, még mindig stabilabbnak és kényelmesebbnek érzem a Firefoxhoz képest, ráadásul az alkalmazások is elég jók. A szinkronizálás is bonyolultabb ahogy láttam, mint a Chromenál, ennél akárhány gépen/oprendszeren csak beírom a jelszót meg nevet, és már át is mentett mindent. (én használok egy párat).
  • Fresh Duke
    #16
    Nálam 3.6-os Róka van, és mellette egy Chrome. (FF-et használom leginkább, de néha a Chrome-ot is előveszem.)
    A 4-es FF nagyon nem tetszett, de ha azt mondjátok, hogy a 12 már jobb, akkor lehet adok neki egy esélyt.
  • ClassicR
    #15
    Tény, hogy a 4-es verziót elcs*szték és kellett pár verzió, mire a róka visszatalált a régi önmagára, de a 12-es verzió már kenterbe veri bármelyik böngészőt :)
  • mousee
    #14
    Ősidők óta firefoxot használtam, talán valahol az 0.9 környékén kezdtem ki vele először, és használtam egészen a 3.6-os korszak végéig. A 4-es róka utáni csalódás miatt már a króm ment fel, és fent is maradt, azóta semmi gond nincs vele. Gyors, stabil, szépen jeleníti meg az oldalakat. Ettől függetlenül itt figyel a gépemen a róka is mindig frissítve, ha a krómmal valami gondom lenne, egyből ugranék vissza rá, de egyelőre nincs :)
  • kiralysanyi
    #13
    Tavaly egyszer bepróbáltam a Chrome-ot, de nagyon lehangoló volt. Oké, hogy szép, meg gyors, de alapvető hiányosságai vannak(legalább is számomra). Az első pofon akkor ért, amikor nem tudta importálni a könyvjelzőket a rókából. Egészen pontosan csak a "default" profilból tudta kiszedni a személyes adatokat. FF-Chrome 1-0. A következő apró, de annál bosszantóbb hiányosság, hogy a könyvjelzőknél nem lehet elválasztó vonalat használni, a jól megszokott, rendezett könyvjelzőim hirtelen rendezetlennek tűntek, sokat rontva a használhatóságukon. 2-0. Használok toolbart, egy adott webhely állapotát élőben követve. A rókában ez ki van tűzve a könyvjelző eszköztár és a lapfülek közé, akármit csinálok, ott van. Chrome-ban ezt sehogy sem tudtam beállítani, ha új lapot nyitok, vagy az adott lapon belül új oldalra tévedek, újratölti a toolbart, ezzel oda is a minimális sebességelőny. 3-0, sárga lap a chrome-nak. És ha már focisra vettem a témát: ha meccset nézek (illetve egyéb streamelt videót), akkor a háttérben megnyitott lapokon nem történik semmi, egészen addig, amíg nem kattintok az adott lapra. 4-0, második sárga, uninstall. Volt még néhány apró hiányosság, pl néhány bejelentkezős oldalon eltűnt a "remember me" jellegű checkbox, vagy a Chrome-os Adblock egyéni szűrői néha elfelejtettek szűrni, de ezek annyira nem zavartak. (Ezek kb tavaly tavasz-nyári tapasztalatok, elképzelhető, hogy néhányat már javítottak)
  • Magnum PI
    #12
    Nem tudom mit lovagolnak az emberek azon hogy milyen információkat küld a Chrome a google-nek. Itt mindenki kémnek képzeli magát, vagy nem tudom mi van. Én speciel örülnék annak ha nem totál irreleváns google hirdetések bombáznának, hanem a böngészési adataim alapján valami hasznos.
  • Szefmester
    #11
    Én is vagyok inkább "maradi" és a csillogó krómra inkább csak rárókázom. Kipróbáltam, és nem jött be.