42
-
chuthulu #42 elég régóta ismerem az operát, igaz amióta van chrome azthasználom, mégis sajnálnám hogy fészbuk átvegye az irányitást felette.. azért nem egy mai böngészö, már csak ezért is békén hagynám -
drsx #41 <szubjektiv velemeny>
Evek ota Operat hasznalok, es tetszik. A feszbuk meg nem teccik (fb-fuggok kedveert: diszlajkolom ;) ).
</szubjektiv velemeny>
-
Inquisitor #40 Nem tudom, tévedés jogát fenntartom, de a FireFox utolsó verzióiban is rámentek a HW gyorsításra, igaz nincs róla infóm mennyire sikerült nekik. -
dyra #39 majdnem mondtam valamit, hogy ki fikázott. Pont, hogy rossz helyen kopogtatsz. Nehogymár az fikázzon aki arra hívja fel a figyelmet, hogy be akarok mondani egy hibát a böngészővel kapcsolatban és akkor be is mondom. Miközben funkciót tekintve 99%-ban veri a többi böngészőt. Az meg, hogy ő egy nagy FAN teljesen lényegtelen. Attól nem lesz sem rosszabb sem jobb a böngésző.
Úgyhogy jó lenne elfogadni a másik véleményét sértődés nélkül. Persze vitatkozni azért lehessen már.
Vagy ki a Penge az Opera szent Istenség aki ha kinyilatkoztat valamit akkor csak helyeselni lehet?
Ááááá foglalkozom én ezzel... -
#38 Akkor meg ne fikázz / szidj valakit, amikor fogalmad sincs semmiről.
Penge is ezt használja.
És én is, ettől még, aki a hibáit nem látja az elvakult fanboy, mert vannak. A többinek meg mégtöbb. A Facebooknak én sem örülök, remélem ez csak pletyka. -
#37 Az IE másik flasht használ (activex).
A shift enter kényelmesebb, lévén a shift közelebb van az enterhez. Ha nem tetszik állítsd át. Egy elvileg szakmai (muhahahaha) fórumon ezért fikázni valamit, minimum szánalmas. :) -
breckinridge #36 Minél több jó termék van a piacon, annál inkább hajtja egymást. Ezért kell az Opera is. Szükség van rá, hogy ne lustuljanak el a "nagyok". A Facebookkal kapcsolatban szkeptikus vagyok, attól tartok, hogy a desktopot magával rántják, gyanúsan a mobil szektorban terveznek.
Operát én egyébként nem használok már. Öt-hat éve használtam, amikor még nem nagyon voltak címsoros proxyk. Amerikai proxyn keresztül szedtem le a Google Booksról Európában nem elérhető könyveket. Az Opera azért kellett, mert tudott folytatni egy megszakadt letöltést, akkor azt még csak az Opera tudta.
Amire én használom, arra a Chrome / IE kombó elegendő. Egyetlen gyakran használt oldallal van problémám, de az minden alatt, feltehetően rosszul megírt kód lehet az oka. -
dyra #35 nem nézelődök mert nem érdekel. Évek óta használom a legnagyobb megelégedéssel. Ennyi. A Facebooknak meg nem örülök. Az is ennyi. -
#34 Én is értem, hogy milyen logika alapján gondolod azt amit gondolsz, de Opera már akkor böngésző volt mikor a Google mint cég még csak egy kósza terv volt az egyik alapító tag fejében (1994 - opera böngésző, 1998 - megalapítják a Google-t). Ennek fejében nem igazán látom a logikáját annak, hogy egy pár éve megjelent böngészőhöz mérten változtassák meg akármelyik feature-t, bármekkora részesedéssel is bír az, mert ezzel csak magukkal szúrnának ki. Egyrészt át kell szoknia az ÖSSZES operát használó felhasználónak az új billentyűkombinációhoz, másrészt egyáltalán nem biztosíték ez a változtatás arra, hogy új felhasználók fognak átpártolni, épp ellenkezőleg. -
FoodLFG #33 Mivel én Chrome-ot használok, fel sem merült bennem, hogy egyáltalán lehet állítani. Ha alt+enter nem megy, akkor nem megy, game over. Értem én, hogy nem feltétlenül az Opera hibája, de attól még ők szívják meg a végén. -
#32 Nekem mind a három gomb totálisan kézre áll. Alt hüvelyk, Ctrl kis, Shift gyűrűs.
Az "igazodásról" meg csak annyit, hogy okkal nem igazodik a többihez, sokkal több billentyűkombinációja van, mint akármelyik másik böngészőnek.
A keresgélésről meg csak annyit, hogy az életben nem változtattam még meg Opera billentyűkombinációt, úgyhogy nem tudtam hol keressem, de másfél perc alatt meglett: Settings - Preferences - Advanced - Shortcuts - Edit ... ennyi. Több billentyű és egér profilt is létrehozhatsz. Szóval aki akarja használni az Operát, az át is tudja konfigurálni a kombinációit. Na pont az ilyen dolgok miatt kerüldöz a hányinger ha egy másik böngészőt kell használnom, Opera után kegyetlen puritánnak tűnnek! -
FoodLFG #31 Hát ha nektek megy, akkor jó. Nekem legújabb operával és flash-el akad. Ráadásul az IE is ugyanazt a flash használja.
Egyébként nem a CPU-t hajtja maxra, hanem "leszedi" a flashről a kurzort, amikor mozgatni próbálom.
A shift+enter viszont probléma. Az operának kéne a népszerűbb böngészőkhöz igazodnia, mert azokról váltanak át az emberek, ha váltanak, nem pedig fordítva. Ráadásul a shift+enter kényelmetlenebb is, mint az alt+enter. Állítgatni meg senki nem fogja. És főleg nem keresgélni, hogy hol lehet átállítani. -
COOLancs #30 Ha az megtörténik aznap váltok másra, nem kell egy faszbúk alkalmazássá degradált reklámprogram mert tuti, hogy rövidúton ez lesz belőle.
Egyedül az Opera volt eddig független, ezért nincs nagyobb elterjedsége mert nem pumpálták bele a milliókat, és nem azért mert rosszabb a többinél. -
#29 Nem csak a hibákat látja, talán nézelődj egy kicsit a weben, opera topicokban vagy pl. a magyaropera blogon. -
#28 "Nem. Egész egyszerűen az Operanak nincs marketingje. Mobil platformon is annyi van neki amennyit a szolgáltatók csinálnak a Minivel. Ez édeskevés."
Ez a lényeg, nem azért kicsi a részesedése, mert szar (messze nem az, sőt)...
Persze a trolloknak más érv nem jut :) -
#27 "Jelenleg az a baj, hogy a legtobb embernek a telefonjan boven eleg a beepitett chrome"
Semmilyen telefonon nincs beépített Chrome, mivel az még béta és ICSen működik csak. -
#26 Nekem nem forbidden, nekem behozza, de olyan simán hogy csak lestem, mikor említette hogy "flash", na mondom 1005HA-t megfingatja ... és nem! :D -
#25 - Persze, hogy nem, alapból Shift+Entert kell nyomni, micsoda probléma (nem mellesleg arra configolod amire akarod)
- Nálam teljesen rendben van még a nem túl erős (2ghz pentium dual core) laptopomról is
- Erről nem tudok nyilatkozni, nem fejlesztek webre mert egy kókány fos :D -
#24 Azért ismerjük el, a Facebook nem egy iwiw vagy akár egy myspace. Sokkal tovább maradt eddig a csúcson bármelyik oldalnál, és még csak a leghalványabb jele se mutatkozik hogy hanyatlik. Az értékpapírok? Ugyan ... -
dyra #23 Opera FAN aki csak a hibákat látja.
-
sanyicks #22 "hardveres gyorsítás se akar 100%-osan működni."
más böngészőnél meg eleve ennek a 10%-át célozzák meg (néhány apróság hw gyorsított a többi szoftveres), míg az operánál mindent hw gyorsítottra csinálnak. -
WoodrowWilson #21 Az Opera desktopon mindenképp szarban van. A fejlesztés egyre lassabb, a 12-es verzióval is mióta szöszölnek már, hardveres gyorsítás se akar 100%-osan működni. IRC-hez nem nyúltak, azt mondod nem baj, mert eddig is jó volt. Most viszont kukázzák az egészet, annak is örülsz? Ha már Penge, az egyik legnagyobb magyar opera fan is azt mondja, hogy haldoklik, ott tényleg baj lehet.
Én örülnék, ha megvenné a Facebook. Most az ipo után Zuckerbergéknél van pénz, ha jól tudnak vele gazdálkodni, akár hosszú távon is siker lehet, ebbe beleférhet egy versenyképes böngésző fejlesztése. Az biztos, hogy pénz nélkül nem lehet sikeres böngészőt csinálni, az Operának meg kevés van belőle.
Ja, és én is Operát használok, mert a hibái ellenére is jobbnak találom _még_ a versenytársaknál. Viszont szerintem nagyobb az esély arra, hogy 5 év múlva az Opera vesszen a feledés homályába, minthogy a FB. De még ha a FB-kal történne is ez meg, ha a következő egy-két évben fel tudná tornászni az Opera részesedését 10-20% köré, akkor már egy olyan tényező lehetne a piacon, amit esetleg még felkarolhatna egy másik cég az FB halála után. Ugyanez a mostani részesedéssel, ha az Opera kihal, senkit sem fog érdekelni. Tőke kell. -
dyra #20 Miért naprakész mert beböfögi a baromságokat? Nem nyúltak a beépített torrent kezelőhöz? Na bumm, nem akartak ők a spec torrent progikkal versenyezni csak, ha épp kell valami cucc torrentről akkor ne keljen totjázni más progi telepítéssel. Nem nyúltak az IRC progihoz? Minek tették volna teljesen jó. Ilyet ír "HTML formátumba nem lehet exportálni a beszélgetést" ezen behaltam. Aki IRC-t használ az nem fog ilyen baromságon fenakadni. Nekem pl ezt a funkciót még eszembe se jutott használni. Persze aki a hibát keresi az hamar megleli.
Szóval nagyon okosan nekimegy mert minden funkcióban szerintem professzionálisnak kellene lennie. Hát szerintem meg rohadtul nem. Évek óta használom. Az én igényeimnek nagyon megfelel. Gyors, a levelezője nagyon prima, IRC frankó benne, kiegészítők szépen teszik a dolgukat, szinkronizáció már ezer éve van benne.
Erre jön ez a Facebook és mivel már látják, hogy nem tudnak hova növekedni megpróbálnak kapadozni amíg nem kezd csökkenni a felhasználói táboruk. Az a baj, hogy ők hamarosan kimennek a divatból és ha megveszik az Operát akkor mikor a Facebook a feledés homályába merül (hamarosan max 5 év) akkor viszi magával az Operát is.
-
asdasdasd #19 Opera mini tudtommal minden adatot Opera szerverein keresztül ér el. Lehet, hogy ez kell a FB-nek. Nekem meg nem kell az FB... -
Thrawn #18 Zombi az öreganyád térgyekalácsa. Először is elvből nincs fb fiókom, nem is lesz. Másodszor: félek, annyira integrálják a két cuccost, hogy elcseszik vele a böngészőt. -
#17 Valóban. Több embert is ismerek, akiknek a számítógépes tudása abban kimerül, hogy fejben tartja, hogy a backspace balra, míg a del jobbra töröl, és az Operát tartják a könnyebben használható böngészőnek. -
#16 "mivel egyszerubb hasznalni es a legtobb embernek mar a tab-ok tul bonyolultak."
Nem. Egész egyszerűen az Operanak nincs marketingje. Mobil platformon is annyi van neki amennyit a szolgáltatók csinálnak a Minivel. Ez édeskevés.
Van egy jól összeszedett írása Penge_4-nek aki Opera ügyben mindig naprakész: Link -
#15 Ekkora trollt.
Ha bejelentkezés alapfeltétel, ennyire nehezedre esik elképzelni, hogy gyűjteni fogja a böngészési szokásaidat, a legapróbb részletekig? -
kvp #14 Az opera-bol regen volt hirdetessel szponzoralt valtozat es fizetos. Aztan atalltak az ingyenes valtozatra. Jelenleg a desktop valtozatot a bongeszok es az alapbol telepitett link-ek tartjak el, mig a mobil valtozatokat a licenszelo cegek, mivel az elmult idoben sok szolgaltatonal jopar telefonra alapbol operat raktak. (mobile vagy mini valtozatot)
Jelenleg az a baj, hogy a legtobb embernek a telefonjan boven eleg a beepitett chrome. A desktop szegmens meg megy ossze, de ott is a chrome terjed, mivel egyszerubb hasznalni es a legtobb embernek mar a tab-ok tul bonyolultak.
Az opera egyebkent technologiailag eleg jo minoseget kepvisel, bar ugy relative konnyu, hogy az egyik vezetojuk az internetes szabvanyugyi bizottsag tagja. A css-t peldaul o talalta ki, tehat biztos 100%-ban szabvanyosak. A tobbiek kevesbe es altalaban a fejlesztok nem a szabvanyhoz, hanem a legelterjedtebb bongeszokhoz alkalmazkodnak. A flash tamogatas problemas, mivel az opera kenytelen a regi netscape-es interface-t hasznalni a flash player fele, ami nem annyira nyero, mintha lenne hozza direkt opera-s plugin. (a firefox is ezzel sziv, de nekik van mas bajuk is)
Alapvetoen amiota a telenor elinditotta az opera fejleszteset eleg sok minden tortent, de mindig meg tudtak maradni a piacon, viszont eselyuk sem volt arra, hogy nagyok legyenek. A facebook nem tudom milyen tulaj lenne, viszont penze es piaci ereje van. (a facebook-os jatekokhoz egyebkent az opera beepulo modulos megoldasa pont jo lenne a flash technologia kiszoritasara) Viszont a varhato facebook integracio nem biztos, hogy nyero. Ahogy egy android-os telefonon nem lehet a marketet hasznalni google account nelkul, ugy eleg nagy gond lenne, ha az operat sem lehetne facebook account nelkul hasznalni, bar a beepitett adat megosztasi funkciok a legtobb embernek jol jonnenek. (pl. lehetne olyat csinalni, hogy minden megaltogatott weboldal automatikusan kiposztolodjon a hirdetotablara, vagy ugyanez manualisan nyomogomb vagy egy 'share' ikon segitsegevel) -
zetortraktor #13 "Kedvenc böngészőm. Ha ez a balf.. banda ráteszi a kezét, majd alapból úgy indul, hogy f@szbook fiók kell hozzá? Akkor kereshetek másik böngészőt."
ekkora zombit. ha a kedvenced, akkor ennyire nehezedre esik regisztrálni egy kamut? -
aronvirginas #12 "Tudja itt amúgy valaki, hogy a böngészők egyáltalán, hogy termelnek nyereséget ha maga a browser ingyenes?"
Elsősorban a partnerekkel kötött szerződések alapján: a keresőmotorok fizetnek azért, hogy bekerüljenek az alapértelmezett listába, illetve az alapértelmezett gyorshívó- és könyvjelző-elemek közé sem ingyen kerül be a Facebook vagy a Booking.com. Értelemszerűen annál többet fizetnek, minél szélesebb közönséghez tudnak eljutni egy adott bögésző által.
És ha belegondolunk ez a motivációja annak is, hogy a hardver- és szoftvermammutok mind pénzt fektetnek saját böngésző fejlesztésébe, mivel így tudják a legkönnyebben árukapcsolni a saját keresőmotorjukat vagy egyéb szolgáltatásaikat. Gondoljunk csak a Bing és az IE kapcsolatára vagy a Google és a Chrome kapcsolatára. -
Inquisitor #11 Szerintem a készítők kapnak pénzt minden eladott Nintendo Wii után, aztán az Androidos Opera ingyenes, de van saját androidos boltja az Operának. Sajnálnám ha eltűnne vagy teljesen átvenné az FB kézivezérlésre, mert végre az Opera 12.xx-ből már van 64 bites ... kénytelen leszek átállni FireFox-ra, ami nem annyira kényelmes. :( -
#10 Hűha, alt helyett shift enterrel kell, leszakad az ég! :D
http://pastehtml.com/view/bu6yev7jr.html nem akad nekem INTEL ATOMRÓL, külső monitorral netezve!
A CSS-t meg biztos úgy érted, hogy a CSS-nek vannak anomáliái, mivel több oldalt láttam összecsúszva új IE alatt - persze ott a kompatibilitási mód vajon miért .. - mint Opera alatt. -
martincpt #9 Tudja itt amúgy valaki, hogy a böngészők egyáltalán, hogy termelnek nyereséget ha maga a browser ingyenes? Egyszerűen nem értem... -
nlght #8 Győrben anyáméknál az egyik internet szolgáltató korlátozza az ncore elérhetőségét (kb. minden 10. oldalfrissítésre tölti csak be, minden más oldalt szinte rögtön behoz, próbáltam anonim proxykon is belépni, de elég lassú volt mert túlterheltek általában az anonim proxyk), a megoldás az opera turbo funkciója volt, azóta is kedvelem az operát -
FoodLFG #7 Operának vannak azért faszságai, ami miatt használhatatlan.
- url mezőbe alt+enterrel nem lehet új tabon megnyitni az urlt. LOÁL
- http://pastehtml.com/view/bu6yev7jr.html ezen az oldalon valamiért akad a flash. Olyan mintha gyakran levenné a focust a flash objektumról. LOÁL - chrome IE7 simán viszi
- css-el is vannak anomáliái.
mondjuk a firefox még ennél is szarabb, szóval ahhoz képest... -
#6 Kipróbáltam _huszonhetet_ ... hidd el nekem egyik sincs közel se az Operához. Annyira frusztrált a dolog, hogy 3 hétig be se volt dugva a netkábel! :P -
Thrawn #5 Kedvenc böngészőm. Ha ez a balf.. banda ráteszi a kezét, majd alapból úgy indul, hogy f@szbook fiók kell hozzá? Akkor kereshetek másik böngészőt. -
aronvirginas #4 "10 éve egy helyeben topognak már ami a részesedést illeti"
Ellenben a bevételek és a nyereség folymatosan nő és a részvényeseket elsősorban ez érdekli. Ha az abszolút számokat tekintjük, akkor az Opera kis részesedése is 100 milliós felhasználói bázist jelent, amit azért nem olyan nehéz pénzre váltani.
Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből a pletykából, de személy szerint nekem nem hiányzik egy Chrome-má züllesztett nagytestvér-Opera. -
#3 Én személy szerint a részesedést leszarom, nem azt nézem hogy hányan használják, hanem hogy az igényeimnek melyik felel meg a legjobban. Perpill Opera áll úgy, hogy mindent alapból tud ami nekem kell, legközelebb a Chrome áll, amihez _nyolc_ bővítményt kellene felraknom, és még mindig nem lenne ugyanolyan jól használható. Pont ezért osztom TheCunami véleményét, remélem megmarad általános böngészőnek, és tovább fejlesztik desktopra is!