23
  • viasz
    #23
    Ha az ekkora telefonok tényleg elterjednek, megyek az erdőbe remete életet élni...
    Ritkán van szerencsém ilyen telefonokhoz, már azon is jót nevettem, mikor egy ismerősöm 5.3 colos SGNote-tal telefonált.
    Lehet, hogy a telefonok egyre okosabbak, az emberek hozzá meg egyre butábbak.
    (Nem, alapvetően semmi bajom az okos telefonokkal.)
  • torreadorz
    #22
    Ki akar tepsi méretü valamivel telefonálni?...

    Én nem vagyok piackutató, de azt jósolom hogy hamarosan megint megjelenik a telefon, ami egy olyan eszköz amivel telefonálni lehet. Kizártnak tartom hogy hosszú távon tartható lenne az a trend hogy az ember egy A4-es lap méretü tepsit tartanak a fülökhöz, meg majd külön hátitáskában hordják a telefonukat mert másban nem fér el...
  • BrockSamson
    #21
    Tovabbra sem ertem miert okoz egyeseknek ilyen lelki sebeket, hogy MASOK nagy meretu telefonokat vesznek (legyen ok a divat vagy a valodi hasznossag).

    Nem a nagy telefonok lete a problema, hanem hogy a gyartoknal a 3,5-4 col az leminosult kozep vagy also kategoriasnak. Remelhetoleg valaki eszbe kap az android mezonyben is, es letesz az asztalra egy kozepes meretu, de adottsagaiban felsokategorias telefont.

    (Mellesleg elso Samsung Galaxy S-nel meg a 4 colt is erosen szapultak, most meg hirtelen az lett a kenyelmes.)
  • jocco
    #20
    Persze megállják a helyüket az ilyen nagy "telefonok" is csak az a baj ezzel hogy az uj csucsmodellek rendre 4.5coll körül jönnek ki. Azzal nem lenne semmi bajom ha lenne 4"-os S3 meg mellette dobna piacra egy 5"-st is. Ez kb olyan mintha a ruháknál maradva először csak XXL-es mértben jönne ki valami ujmodel. Persze sok emberre jó lesz meg aki amugy L-es is bele fog férni, de ha még se tetszik akkor max veheti a 2ével ezelőtti modelt mert abból van L-es is...
  • dyra
    #19
    Bukta lesz itt hamarosan. 1 - 2 év és userek rájönnek, hogy tepsivel nem lehet aktív életet élni.
  • coolbboy83
    #18
    Egy hívást és egy SMS-t azért még kibír az akkujuk nem ? :-D
  • coolbboy83
    #17
    Egészségére annak, aki ilyen nagy buflák szarokkal akar sétálni, meg persze zsebretenni a farmerba....
  • Szefmester
    #16
    Hamarosan eljön az az idő amikor az emberek a notijukat fogják a fülükhöz emelni mert épp az lesz a divat, nem ezek a teletabikk...

    Szerintem is a 4" a felső határ a normálisan használható telefonnál. Engem pl a vastagságuk zavar, lehetne egy kicsivel vastagabb is a telefon, nagyobb aksi elférne, jobb hűtés, masszívabb váz.
  • shaddam
    #15
    Tudom miről beszélsz és is ennyit utazgatok naponta.Van is egy 7 colos kínai tabletom olvasni tökéletes. Na de egy telefon ne legyen tepsi
  • llax
    #14
    Saját tapasztalatom szerint kb. 3,5" az a határ, ameddig minden értelemben MOBILtelefonként kezelhető... Kényelmesen zsebrerakható, ekkor sem zavar a mozgásban, kényelmesen marokrafogható (nem csak ujjhegyekkel), telefonálás közben nem korlátozza a periférikus látást stb...

    Ugyanakkor egy másik szempontból a minimum is egyben: kb. itt kezdődik az elfogadható kezelhetőség, ha nem telefonálásra használom...
  • gombabácsi
    #13
    na és lehet má ilyeneket venni annyi pénzért amennyit megérnek (5-6ezer ft)? :)
  • galocza
    #12
    szerintem is marhaság. az én telefonom 4 collos, az még épp kezelhető (kézileg, zsebileg), de még így is nagynak találom: az egyetlen, amire kihasználom a hétköznapokban a nagy képernyőt, az az olvasás.
    ha ez meghal végre, a következő biztosan sokkal kisebb lesz, akkora, hogy olvasni azért még lehessen rajta kényelmesen. ha meg utazgatni kell, mellé egy akkubajnok netbook.
    a nagyképernyős dolgok már nagyon nem zsebbarátok (mármint méret, nem pénz), ha meg már úgyis táskát kell hurcolni, akkor már nem fog fájni a másfél kilónyi/másfél liternyi netbook. a telefon meg legyen telefon: kényelmesen hordozható és kezelhető.
  • Gerygrey
    #11
    Vannak emberek, akik leszarják, mit gondol róluk Pistike a villamoson, ha előveszik az akár 5 collos kütyüt is. Engem se nagyon fog érdekelni, ha megveszem a SGS3-at :) (Egyébként is sztereó BT fülest használok telefonálásra)
  • TommeyIkya
    #10
    Kis embernek kis telefon, nagy embernek nagy telefon. Ilyen egyszerű. :)
    Próbáltam a Galaxy S2-t, kb. 4 gombot takar le a hüvelykujjam, melyik fog benyomódni?! szerencse kérdése.. próbáltam a Galaxy Note-ot, 1 ujj 1 gomb.
    Emellett olvasni is jobb rajta, vagy több szöveg fér ki egy helyre vagy nagyobb betűkkel tudom nézni ugyanazt a tartalommennyiséget, így kevésbé rontja a szemet.
    A felbontás, 1280x800, telefonálásra kell? Nem. Vonaton filmet nézni, netezni és nagymamának képeket mutogatni, erre jó és erre kell is.
    Elismerem, hogy egy átlag 50-80kg-s ember zsebében nincs helye, de nagyobbaknak nem ügy. :)
    Egyébként még nem is láttam "kis" ember kezében ilyet, ahogy XXXL-es ruhákat sem és nem is fogok soha, mert nem nekik való.
    Végül kézmérettel kapcsolatban: nem 1 abnormális kéz kell hozzá, hanem 2 normális és ez esetben sokkal kényelmesebb a fogása, mint egy kisebb telefoné.
    Túl nagy a Note? vegyél S2-t, közel ugyanazt tudja csak kisebb, pont ahogy a kereslet kívánja - lásd első mondatom.
  • IMYke2.0.0.0
    #9
    Régebben, amikor az első mobiltelefonomat megvettem [Nokia 3210, 2000-ben, 70 ezerért], akkor éppenséggel az votl ciki, ha nagy "bunkofonokkal" mászkált az ember, és azt vette elő nem-polifonikus csörgés után...
    Furcsa világot élünk: manapság megint az olyan phonoké a világ, amik már színesek-szagosak, és nem polifonikusan csengenek - a "bunko" előtét megmarad.
  • mojorisin
    #8
    Ez már nem normális.. Palacsintasütővel mászkálni.. szánalmas. :)
  • Skynet
    #7
    3.5-4 col maximum....A többin csak röhögök,főleg amikor a paraszt elővillantja az a 4.5 colos pinpongütőt és kitakarja vele a fejét...:)
  • llax
    #6
    A címnek jelenleg a fordítottja megy: terjednek a telefon méretű tabletek... Legalábbis az Android-os (ill. hw-ben egyenértékű többi) telefonok "java" (min. wvga) már bőven tablet-es jellemzőkkel rendelkezik, a méretet kivéve...

    Gyakorlatilag elmosódnak a határok a tablet és teló között, főleg az Android miatt, de hamarosan a tablet és PC között is (Win8)...
  • fecg21
    #5
    Nem olyan biztos az, gondolj csak bele abba ha például napi 1,5 órát ingázol munkába vagy iskolába. Nekem egy munkahely miatt kellett naponta kb 3 órát utaznom, akkor nagyon jól jött volna egy 5colos ketyere. A lényeg az hogy van/lesz egy olyan réteg mindig is akik ki tudják használni ezt a nagy kijelzőméretet is, a telefonálás itt már másodlagos. A multimédián van a hangsúly, ezért is van ennek is célközönsége.
  • shaddam
    #4
    Hogy a keze nem normális aki 5 collt taperol az tuti
  • Narxis
    #3
  • a_n_d_r_e_w
    #2
    Ertem, tehat aki veled nem ert egyet (teszem azt 3.5-re vagy 4.5-re eskuszik) az mar tuti nem normalis. Teljesen logikus...
  • shaddam
    #1
    4 inch az igazi egy TELEFONNAK.Mi a fene bajuk van az embereknek?