17
  • sanyicks
    #17
    dehogy váltják ki, csak néznek mikor betelik a 16 meg 32 gigás memóriakártya és nem tudnak több filmet zenét, stb letölteni, amit laptoppal megtesznek a többszáz gigás vinyókkal...
  • csimmasz
    #16
    Én szerintem térjünk vissza erre az első win 8 as táblák megjelenése, és a róluk készült tesztek után.
    Tévedhetek is de szerintem, onnan még jobban meglódul ez a piac!
  • csimmasz
    #15
    De miért?
    Az én környezetemben csak a HC felhasználóknak van bármilyen külső háttértárja, az egyszerű felhasználók még usb2.0 ás külsővel sem rendelkeznek, nem hogy esata vagy bármi mással.
    Az egyszerű felhasználóknál simán kiválthatják a laptopoka.
    De lényegtelen mert minden forumon ez a vita mindenhol, az egyik fele igy látja a másik úgy.



  • sanyicks
    #14
    ja és lesz vagy 2000 dollár, és 1 órát tud menni akksiról.
    Atom sokkal sokkal többet fogyaszt mint egy arm, és az intel mindig drága... meg a dell is. Így aztán jó nagy árszorzót kap :)

    csimmasz: egyáltalán nem irodai alkalmazásra gondoltam, otthonra sem jó, a normális háttértár csatlakozási lehetőség hiánya miatt.
  • Pharaoh
    #13
    "A táblás win8 korlátolt nem kicsit."

    "Ugyan a Windows 8-ból érkezik egy speciális, ARM alapú konfigurációkra szánt változat is, ám a Dell újdonsága mégsem ezt, hanem hagyományos, noteszgépeken és asztali gépeken is üzemelő Windows 8-as operációs rendszert futtat."
  • csimmasz
    #12
    Valóban, ha irodai használatban gondolkodunk igazad van, nem veszi fel a versenyt egy jobb laptoppal, de alap notebook ról volt szó és gondolom azt leginkább otthoni általános alkalmazásra vásárolják amire szerintem teljesen alkalmas lesz a win 8 is egy tableten Kieg bill el.
    Ne rögtön ARM re gondolj, az tényleg kompromisszumos lesz rajta.
    Nagy háttértér tár sem kell az egyszerű felhasználóknak általában, persze ahogy kezdik kiismerni rákaphatnak filmekre stb de arra az usbs hdd is elég.
  • sanyicks
    #11
    a táblás win8-nak köze nincs a desktophoz. A táblás win8 korlátolt nem kicsit.

    USB pedig nem alkalmas nagy háttértárak, pl vinyók kezelésére. USB3 már valamennyire igen (de ilyen nemnagyon lesz mostanában a táblákon), de az még mindig megmarad hogy az usb adatátvitel zabálja a cpu-t. ha lenne eSata a tableteken akkor már ki tudná váltani a pc-ket.
  • csimmasz
    #10
    Miért is nem?
    Win 8 al meg azt kiszolgáló hardverrel semmi különbség nem lesz közte és egy hasonló méretű megjelenítővel rendelkező laptop között.
    Max a jobb mobilitás és a rugalmasabb használhatóság.
  • gombabácsi
    #9
    én már csak kiswinyókat használok
    halk, kicsi...
  • anubys1984
    #8
    Pont ezzel van a gond, hogy a tábla gépek nem a notebookok kiváltására vannak. Legalábbis jelenleg. Rájuk köthetsz ugyan külső billentyűzetet, akkor sem leszel képes elvégezni azokat a feladatokat, mint egy alap notival.
  • Pharaoh
    #7
    Dell is most készül kiadni egy x86-ra épülő tabletet amin ugyan az a win8 lesz, mint a PC-ken. Gyakorlatilag egy netbook érintőképernyővel.
    DELL Latitude 10
  • lordsithlord
    #6
    Nincs olyan messze a tábla és a laptop egymástól, mint gondolod. Pár napja voltam egy technikai konferencián, ahol a Toshiba új tábláját mutatták be (10"-os kijelző, i5 proci, 32GB SSD + 8GB RAM), ami már Win8-cal fog a piacra kerülni nem is olyan sokára, olyan augusztus elején. A gép alapvetően tablet, de a hardverspecifikációja nem igazán ezt mutzatja, ráadásul elég olcsón lehet majd hozzá egy dokkolót vásárolni, ami tartalmaz egy tapipadot és egy billentyűzetet.

    Egyébként már most is van olyan tablet, amihez van ilyen dokkoló, nem is 1 típus. Hátrányuk, hogy ezek javarészt Androidosak, ráadásul a ma kaphatóak legtöbbje még messze van a laptopok teljesítményétől, de alapvető dolgokra (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, stb.) a dokkolóval már ugyanolyan jól használhatóak, mint egy noti.
  • csimmasz
    #5
    És a Samsung föl sem fért a listára, az is gyárt laptopot.
    Anyira kevés lenne az eladott laptopjuk, 4 milliónál kevesebb?
  • kvp
    #4
    Igen a lista kisse hibas. Tehat laptop-bol az apple kb. 3.6 milliot adott el, ami azert jelentos, de nem ferne ra a listara. Ha viszont egybe szamoljuk a kettot, akkor meg a hp es a lenovo is jelentosebb tabla gyarto mint a samsung meg az amazon.

    Amit kijelenthetunk, az az, hogy az apple jelenleg a legnagyobb tablet gyarto, masodik legnagyobb telefon gyarto (errol nincs tablazat a cikkben) es kozepkategorias pc gyarto.
  • asgh
    #3
    Ha a táblagépeket mobil pc _helyett_, azok funkcióinak kiváltására vásárolják, akkor miért ne szerepelhetnének egy statisztikában azokkal?
  • anubys1984
    #2
    Mégis mi köze ehhez az Apple-nek?
    Az NPD hülyesége, hogy egy kalap alá vonja a kettőt...
  • willcox
    #1
    Gagyi almás reklám már megint.
    A második táblázaton az apple sehol sem lenne, ha a táblagépeket nem számolnák hozzá (ugyanis akkor csak 3.6 millió lenne a kiszállított mennyisége). A többiek eredményét az általuk forgalmazott táblák nem dobják meg, mert az minimális mennyiség.
    A táblagép nem mobil pc, attól nagyon messze van még.