10
-
chuky123 #10 "kegyetlen ez az ország" Nem az ország kegyetlen hanem a hombár fejű vezetőik azok. -
#9 Én minden karakterleütés után is adóztatnék, legalább a sok hülyegyerek meggondolná mit ír sg-re :D -
MsUser #8 És ne felejtsük ki a levegő adót hiszen az is az ország tulajdona! Meg kell adóztatni mindent, valahonnan pótolni kell a hiányokat amiket nem az egyszeri ember csinált de ő fizeti meg. -
mcganyol #7 ma hallottam, bedobták a foci-adót is a köztudatba :)
el se merem képzelni milyen lehet egy ilyen brainstorming az új adótípusok kitalálásakor.
nekem is lennének ötleteim pl fotó-adó (nehogy már ingyen nyomkodd a mobilt / fényképezőt), ruha hordási adó (télen nyílván több), vagy a régi jól bevállt adók mint pl kapuadó, füstadó, tized, dézsma, kamara haszna... stb
kegyetlen ez az ország :) -
#6 Minden cég adóalany, így a gazdasági racionalitás az, hogy minden cég emel. -
#5 Ez a hűségidős cégeknél némileg másképpen megy. Hiszen te ha holnap aláírsz egy 2 éves hűséget, ők másnap emelnek 1000 forintot, amit te sokallsz akkor elmehetsz a sóhivatalba, hiszen 2 évig nyögnöd kell, vagy fizeted a szerződési idő megszakítására kivetett őrült összegeket. Én ha holnap azt mondanám a szolgáltatómnak hogy ennyi volt, akkor ők küldenék az ötvenezer forintos csekket. A tarifahűségesek járnak jól, mert ha nekik emelnek, akkor következmények nélkül felmondhatják a szerződést.
-
asgh #4 Ez az "áthárítás" mantra hülyeség.
A cégek mindig a maximálisan elkérhető árral dolgoznak és nem az adó vagy a jogszabályok vetnek gátat az áremelésnek, hanem a gazdasági racionalitás. Ha az áremeléssel együtt járó forgalomcsökkenés több bevételt visz el a cégtől, mint amennyit az áremeléssel nyer, akkor nem emel árat. Ha pedig a szolgáltatás ára forgalomcsökkenés nélkül is emelhető, akkor azt már rég megemelték, mert a cégek nem karitatív céllal működnek, hanem a nyereségüket próbálják maximalizálni. -
#3 Igazság szerint minden fajta adó rajtunk, azaz a fogyasztókon vezetődik le. Így lényegében a cégeknek csak egy új szerepkőr jut, az adók beszedése és továbbadása az államnak. Persze most az állam meghatározta hogy mennyi lehet a felső határa annak amit áthárítanak, de ez is kb semmit nem ér. Hiszen emelnek itt, emelnek ott, aztán ha megkérdezik majd üzemeltetési költségre, fejlesztésekre...stb-re fogják. -
halgatyó #2 Itt óriási parasztvakítás folyik!
A "sárgacsekk" meg átutalási adó + a telefonadó együtt egy átlagos, munkábajáró család zsebéből kivesz 600 -- 1000 Ft-ot havonta.
Az útdíjak kiterjesztése és a behajtási díj pedig kivesz 20 -- 60 ezer (!!!!!) forintot, és közben még a mozgási szabadságunkat (amely a szabadságnak talán a legfontosabb összetevője!) is durván korlátozza, a közlekedő emberek stresszes életét tovább nyomorítja,
ezen csoporton belül is a spórolósabb, a pénzkidobálásra kevébé hajlamos emberek kerülnek a legrosszabb helyzetbe.
És ez ellen nem tiltakozik a rongy eu diktatúra (finoman fogalmaztam, nagy erőfeszítésembe került, hogy ki ne modoráljanak)
Sőt, még bátorítja és taszigálja is a kormányt az autósok tiprása felé!
Bárcsak széjjeldöglene ez az okádék háttérhatalom, amely a rákos daganatoknál is ocsmányabb módon rágja az emberiség testét! -
asgh #1 Telekom cégek ügyvédje kampányol a szektort érintő adó ellen. Az sg.hu meg a másik fél megkérdezése nélkül leközli. Úgy látszik minden napra jut egy ilyen.