MPAA: a fájlcserélés nem lopás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem érted a lényeget. A legtöbben ezt pont a saját negatív tapasztalataik miatt teszik, vagyis hogy kifizettek 5-10-x dollárt a tartalomért, és minden egyes alkalommal, amikor a saját tulajdonukat használni szerették volna, végig kellett nézniük a fenti baromságot, alkalmasint néhány reklámmal együtt. Ha a helyükben lettem volna, magam is felcsaptam volna gonosz kalóznak. Most meg rádupláznak, még néhányan agyfaszt kapnak tõlük, azok közül akik eddig tûrték az indokolatlan zaklatást.

Arról nem beszélve, hogy a torrent adottságai, és a trackerek emberként gondolkodó üzemeltetõi miatt az eredeti feltöltõ (ha ehhez nem ragaszkodik) azonosíthatatlan egy a sok közül, illetve mindenki egyformán terjesztõnek számít, tehát ha a fájlcsere nem bûn, akkor senkit nem lehet büntetni.
Fõleg nem 30 nyamvadt mp3-ért 675 ezer dollárra.
Persze ez nem közvetlenül az MPAA hatásköre, de ugyanarról az érdekszféráról van szó. Nem nagyon ringatnám magam illúziókba.

"Persze az egy másik kérdés, hogy a szövetség mennyire gondolja majd komolyan az új stratégiát és abból mi valósul meg a következõ hónapokban."
MerlinW
Dehogynem. Hiszen az osztja meg elõször aki megvette. A fájlcserélés lehet, hogy nem bûn, a terjesztés viszont az. Tehát pont, hogy a vásárlókat kell figyelmeztetni, hogy ha a jogvédett tartalmat megosztja a nagyközönséggel, az bûn.

[merlinw.org]

Azután másfél órában egy statikus FBI-Warning menne 😊

Magiszter
Szerintem ki kellene adniuk külön DVD-n ezeket a kisfilmeket. Már csak viccbõl is vennék egyet 😄
De csak ha ráteszik az "Így készült" részt is. Illetve az elrontott jeleneteket.

hdo
"Másfél héttel ezelõtt adtunk hírt arról, hogy az Egyesült Államokban a jövõben piacra kerülõ mûsoros DVD- és Blu-ray lemezeket az eddiginél több szerzõi jogi figyelmeztetéssel látják el."

Amibõl továbbra sem fog látni egyetlen torrentezõ a DVD és BR ripeken lófittyet sem! Nem azt kell cseszegetni aki megvette, úgy látszik még mindig nem fogták fel! 😛

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?