17
  • zedow
    #17
    Az első ugyancsak old-school, a második már elég jól néz ki, de nagy képernyő és egér+billentyűzet nélkül neki se fognék, akkor meg minek pont pici eszközre rakjam? :) Na de nekem mindegy ki mit vesz és csinál. Csak azt mondom, hogy ilyen kütyük nélkül is ugyanúgy meg lehet lenni, és egy rakás pénzt spórolsz meg. Nekem is van egy gyenge androidos telefonom, az első pár napban elbíbelődtem vele, de aztán már csak telefon maradt.
  • BlackVoid
    #16
    "az apple termekek, amik nem eppen a minosegukrol hiresek"

    ?????
  • kvp
    #15
    "Amúgy szerintem nem gyárt rossz cuccokat a HP nem is minden drága náluk."

    A hp mar regota nem gyart semmit. Ugyanazon a foxconn gyartosoron keszulnek a pc-k mint az apple munkaallomasai. Olyanok is, sima intel oem alaplap es gyerekek altal osszerakott hazak. Semmivel nem jobb mint az apple termekek, amik nem eppen a minosegukrol hiresek. Arban is hasonlo a hp, csak egy kicsivel van az apple alatt, mert kisebb haszonkulccsal dolgoznak.

    A hp sajat os-es probalkozasanal kb. annyi ertelme lett volna, mint amikor valaki nekiall alternativ windows-t irni. Senki nem fogja hasznalni, mert az osszes program az elterjedtebb rendszerre jon ki, amitol az meg nepszerubb lesz es meg tobb program jon ki ra. Jelenleg ilyen az android es az ios, a legtobb program csak ezt a ket platformot tamogatja. Arban meg nem tudtak volna az ingyenes (open source) android-ot telepito kinai gyartok ala menni.
  • kvp
    #14
    "Azt meg ne mondja senki, hogy a tábla is megfelel mindenre, az Angry Birds már nem játék,"

    Wow helyett, 3D-s mmo: Pocket Legends
    http://www.pocketlegends.com/images/

    Es egy fps: Tom Clancy's Rainbow Six
    http://www.youtube.com/watch?v=XxGyk9ubEMM

    Szoval aki angry birds-ozik a telefonjan meg a tabletjen az nem hallott meg a rendes jatekokrol. Egyebkent telefon es tablet eseten is jol jon ha van fizikai vezerlo, vagy a keszulekben vagy radugva egy gampad formajaban. (a telefon/tablet meg mehet a tv-re ha otthon van az ember)
  • asysoft
    #13
    Ha jól rémlik azt még a patikus végezte ki. Kár érte, nekem alapvetően tetszett az OS, de reálisan nézve, túl sok munka lett volna vele (nem is tudom, végül megkapta-e a natív SDK-t, vagy végig csak HTML+CSS+JS kombóval lehetett fejleszteni), hogy elterjesszék... Talán, ha Blackberryhez hasonlóan Android appok futtatási képességével egészítették volna ki a rendszert...
  • csimmasz
    #12
    Szerintem pont azzal nyúltak mellé, lehetett volna előre menekülniük a saját os-el és mobil termékekkel, de ehelyett elbénázták az egészet, így jártak.
    A Samsungnak is van saját OS-e a Bada nem váltja meg a világot de az Android mellett elég jól használható alternatíva.
    Amúgy szerintem nem gyárt rossz cuccokat a HP nem is minden drága náluk.
  • zedow
    #11
    Nem luxus, csak éppen nincs hova hordozzam. Talán a wc-re kellene vigyem, hogy nehogy offline legyek néhány percre? :)
  • asysoft
    #10
    "Én azon csodálkozok, hogy a HP nem jöt elő még semmi mobil kütyüvel."
    HP WebOS-es kalandját átaludtad?:)
  • Sliders
    #9
    Én azon csodálkozok, hogy a HP nem jöt elő még semmi mobil kütyüvel. Azért a többi gyártó próbál rárepülni valamire.

    Szerény véleményem szerint a HP nyomtatók túlárazottak. 1-2 év múlva azt a nyomtatót amit 300-400 ezerért vesztegettek most töredék áron meg lehet kapni. Ne mondja már senki hogy egy professzionális lézernyomtató 2 év után kukába való :D
    Tudom, hogy nem az örökkévalóságnak gyártják őket de kizárt hogy kukázni kéne ezeket. Persze használtan lehet megvenni most őket de akkor is. Szerintem a HP-nak nagy vérfrissítésre lenne szüksége. Nem tudom, hogy ez a néni képes-e erre.
  • asgh
    #8
    "aminek egyetlen előnye a hordozhatóság, már akinél ez számít"

    Úgy beszélsz a hordozhatóságról, mint valami felesleges luxusról. Ha nem számítana a hordozhatóság, akkor még mindig ott tartanánk, mint az első HDD:

  • spakly
    #7
    Az a sajnálatos tény hogy megint csak a termelö(dolgozo) csapatot fogják leépiteni és nem a picsameregetö irodakukacokat. Csak tudnám h a cégeknek miért éri meg annyi léhütöt tartani? amugy én 5 éve Hp gépet használok és meg vagyok vele elégedve. a világért sem cserélném 1 szétszedhetetetlen és nem fejleszthetö lapos szarra.
  • zedow
    #6
    Eddig ha valakinek csak netezésre kellett gép, az vett egy olcsó PC-t ami biztosan nem a HP profitját növelte, hanem valami régiségkereskedőjét, ismerőset, mert azt bagóért lehet venni most is. Ha valaki nem csak netezésre meg más apróságra kellett használja, az vett egy új PC-t ami alkalmas játszásra, programfejlesztésre, multimédiára vagy bármire. Azt meg ne mondja senki, hogy a tábla is megfelel mindenre, az Angry Birds már nem játék, azt már 1991-ben is játszották, a neve Scorched Earth és az még érdekesebb is volt :)
    Tehát a táblák most a mások által kidobott PC-ket helyettesítik, aminek egyetlen előnye a hordozhatóság, már akinél ez számít. Az ára meg jócskán több mint ha egy régi PC fogyasztását fizetnéd. A telefon meg csak telefon, akármilyen okos, legtöbben csak telefonálni használják.
  • BlackVoid
    #5
    Jó nagy fos a HP, remélem bedöglik.
  • AgentKis
    #4
    Összefüggésnek ott vannak az eladási adatok. Lehet hülyézni, de a világ ilyen. Én 2 éve netbookozok PC helyett, a következő pedig szinte tutira tábla lesz...

    Akiket a HP elküld, majd a konkurenciát fogja erősíteni. Felveszi őket a többi gyártó, aki a piaccal egy irányba halad éppen (akár a szerencse miatt is). Aztán pár év múlva lehet, hogy ők kapnak el jobban valami trendet majd, akkor visszanépesedhetnek. Így működik ez bizony.
  • Magiszter
    #3
    Egy hülye jelen!
    Vettem egy 60 ezres Androidos táblagépet és az óta hozzá nem nyúltam az asztali PC-mhez. Nekem csak netezni, meg filmezni kellett. Néha ugyan írok Word doksikat is, de csak rádugok egy 500 forintos USB-s billentyűzetet és megy a dolog. Minek kelljen nekem PC? Azt csak játékra használtam, meg néha szerkesztettem ezt-azt. Nekem mondjuk nem mindegy hogy 150-200W megy egész nap (montor+pc) vagy este 4 órát egy max 30W-os töltő. Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz hogy van egy Windows-os szervergépem is otthon (35W fogyasztás), így azt teamview-er bármikor elérem androidrol is és tudok vele egerészni :)

    A HP-s elbocsátásoknak meg nem örülök, bár egy ideje már lehetett tudni belső körökben. Közvetett/közvetlen kapcsolatban vagyok a HP-val, így bízom benne hogy nem járok rosszul egy esetleges új főnökkel. :)
  • zedow
    #2
    Ugyanmar, ki az a hulye aki tablat vagy telefont vesz pc helyett? Nem latom az osszefuggest.
  • Zoliz
    #1
    Hogy néz mán ki ez a vezérigazgató házipáfrány? Valszeg nem a nőiességért választották :D