58
  • skinnyman
    #58
    "Ha majd az Ipad reszsedese eleri a 90%-ot a piacon"

    Ez azért szerintem nem veszélyeztet senkit :)
  • kakamatyi123
    #57
    >Különbség van piacvezető és monopolhelyzet között. Kb. mint a futóversenyen: >nem mindegy, hogy valaki azért nyer, mert gyorsabban fut mint a többi, vagy >mert mindenki mást diszkvalifikáltak.

    A hasonlat jo, kerdes hogy mekkora piaci reszesedesnel valasztod el a kettot...

    Ha majd az Ipad reszsedese eleri a 90%-ot a piacon, vajon neki is bongeszovalaszto kepernyot kell majd tenni a safari ele?
  • asgh
    #56
    "Szoval ahol egy ceg (MS) monopolhelyzetben van (Win32 desktop), ott utalni kell, ahol egy masik ceg (Apple) van jelenleg monopolhelyzetben (IOS tablet ), az viszont rendeben van, sot mas ceg ne is probalkozzon... mert mi ertelme???:)"

    Különbség van piacvezető és monopolhelyzet között. Kb. mint a futóversenyen: nem mindegy, hogy valaki azért nyer, mert gyorsabban fut mint a többi, vagy mert mindenki mást diszkvalifikáltak.
  • Papichulo
    #55
    "iPad only...."

    iOS-rol volt szo es az iPad-en is azt hasznal. Lassuk be, hogy hulyeseg volt az eredeti felvetes. Nem csak Safari van!
    btw, iPhone version: http://itunes.apple.com/us/app/dolphin-browser/id452204407

    "Azt hittem csak 1 bongeszo, de ezek szerint linkgyujtemeny, ami kapcsolatban van piaval, droggal, meg minden szir-szarral...Arrol nem beszelve, hogy mi van, ha 1 16 eves tolti le? Beperelik illegalis letoltesert?"

    Ez a folyamatosan aggodo szulok erdekeben van, hogy tudjak mit szabaditanak esetlegesen a gyermekukre. Nem tudtad, hogy az internetet a porno miatt talaltak ki? :)
  • cateran
    #54
    iPad only....Bar ezen besirtam:
    You must be at least 17 years old to download this app.
    Frequent/Intense Profanity or Crude Humor
    Infrequent/Mild Mature/Suggestive Themes
    Frequent/Intense Alcohol, Tobacco, or Drug Use or References
    Infrequent/Mild Cartoon or Fantasy Violence
    Infrequent/Mild Realistic Violence
    Infrequent/Mild Sexual Content or Nudity
    Azt hittem csak 1 bongeszo, de ezek szerint linkgyujtemeny, ami kapcsolatban van piaval, droggal, meg minden szir-szarral...Arrol nem beszelve, hogy mi van, ha 1 16 eves tolti le? Beperelik illegalis letoltesert?:D
  • Papichulo
    #53
    "bezzeg az, hogy iOS alatt egyszerűen nem lehet mást használni, mint Apple Safari-t"

    WTF???

    http://itunes.apple.com/us/app/dolphin-browser-for-ipad/id460812023
  • kakamatyi123
    #52
    >ipadra már van egy rakás program
    >Szóval akkor mi értelme van egy 0-ás program ellátottságú elavult rendszernek a >többi mellé? Max akkor lett volna értelme ha futnának az asztali programok, de >így.

    Szoval ahol egy ceg (MS) monopolhelyzetben van (Win32 desktop), ott utalni kell, ahol egy masik ceg (Apple) van jelenleg monopolhelyzetben (IOS tablet ), az viszont rendeben van, sot mas ceg ne is probalkozzon... mert mi ertelme???:)

    Lol, ezekkel a szakmai ervekkel nem lehet vitatkozni:)

    A voros nok minek sminkelik magukat, ugyis rondak, a barnak, na azok aztan a szepek:) Egyaltalan, minek szuletnek vorosek, semmi ertelme...:)

    Huhh, az egod gondolkodasmodja nem kicsit begyepesedett es rogeszmes....
    Gondolom az elet mas teruleten is feketen/feherben latattja veled ezt a sokszinu vilagot, a nok ezt hogy birjak elviselni?:)

    Felreertes ne essek, en nem allitom hogy a Windows vagy a Linuk kerneljenel nem lehet jobbat irni, pl. stabilitas szempontjabol... lasd pl. IBM AIX...

    Viszont szakmailag megalapozatlan kategorikusan kijelenteket tenni csak azert hogy alatamaszd az egod erzelmi reakcioit, nos baratom, ez komoly onismereti hianyossagokrol arulkodik...:)




  • Zoli007
    #51
    És hogyan írják meg, ha az ARM-es Win8 alatt a külső fejlesztők nem férnek hozzá a Win32-höz, csak a WinRT-hez?
  • sanyicks
    #50
    Csak részben érzelmi alapon ;)
    Nézzük:
    -ipadra már van egy rakás program
    -a windows kernel egy híg fos, mindig is az volt, bár fejlődik de nem eléggé, mert nincs ösztönzés rá
    - windows többi része is általában elég gagyi
    - a win egyetlen előnye, a monopolhelyzet, hogy megvették az oktatatást, a nagyobb piacokat, így erre van a legtöbb program. Csak hogy az elbaszott win8 RT-n ezek közül egy sem fog futni.

    Szóval akkor mi értelme van egy 0-ás program ellátottságú elavult rendszernek a többi mellé? Max akkor lett volna értelme ha futnának az asztali programok, de így.

    És igen x86 tablet= laptop billentyűzet nélkül, tehát drága, gecisokat fogyaszt, és még a billentyűzet is lemaradt róla ;)
  • Ferrer
    #49
    Még szerencse, hogy ARM architektúrán linuxot is lehet futtatni. Firefox, Chrome, Opera, használjátok egészséggel :)
  • kvp
    #48
    A hozzaszolasok alapjan sokan felreertik a problemat. Arrol van szo, hogy a microsoft nem akarja engedni a nativ programok telepiteset, csak ha azokat o adja ki. Ezert lesz office es van letiltva az openoffice. Nem technikai csak jogi limit.

    Az arm-ok meg eredetileg desktop rendszerek voltak, szoval gond nelkul megy rajtuk minden. Az android alatt is valojaban egy teljes deskto linux kernel van, ezert is eszik annyi eroforrast a tobbi mobil os-hez kepest. Android alatt egyebkent van nativ support, tehat minden desktop-os linux api elerheto, mint ahogy parancssor is van a telefonokon, csak eldugtak mert a legtobb ember nem akar a telefonjan shell parancsokat gepelni. De attol meg lehet, so sok jatek csak ranezesre tunik dalvik-ot hasznalonak, valojaban sima c vagy c++-os, opengl api-t hasznalo programok.

    A microsoft azert tiltotta le a nativ api-kat mert akkor mindenki azt csinalhatna a telefonjaval/tabletevel amit akar, pl. kaloz programokat telepitene, vagy dosbox-ot jatszani. Az egyetlen benasaguk, hogy mit az apple kitorolte a desktop library-ket az ios-bol, addig a microsoftnak meg egy ideig kellenek a sajat regi programjaik futtatasahoz.

    Ha ma valaki mobil, de desktop tudasu os-t akar, akkor csak az android marad, ott wine alatt elmennek meg a regi windows-os programok is. Arrol nem beszelve, hogy az android elmegy sima hazibarkacs desktop pc-n is. Mindenki oda telepiti ahova akarja, akarmilyen architekturan elmegy, ha azt a linux kernel tamogatja.
  • kakamatyi123
    #47
    >ha x86-os tabletet veszel, azt laptopnak hívják, és eddig is megtehetted.
    tablet=laptop
    lol, koszi ismet a szinvonalas szakmai erveket...:)
  • kakamatyi123
    #46
    >Az armos win meg semmire sem jó, akkor mi értelme is?
    mindenre jo amire egy ipad... annak mi ertelme, erzelmi alapon ms hater?:)
  • llax
    #45
    Ha a Metro felületre kell fejleszteni, akkor mindegy, hogy a vas ARM vagy x86 alatta... Natív appoknál egészen más a helyzet: ott előjönnek a platformok közötti különbségek, melyek akkorák, hogy nem lehet elintézni egy újrafordítással a dolgot. Eltérő PC/szerver platformoknál is voltak nagy különbségek az utasításkészletben, de alapvető működésben hasonlóak voltak, azok közötti portolásnál nem kellett az alapoktól újraírni a programot. Viszont ARM és x86 közötti átjárás inkább csak az Android Dalvik VM -hez némileg hasonló Metro felülettel oldható meg.

    Mi több, a Win8 desktop és RT vátozatában igazából csak a Metro az, ami igazából közös... a többi csak látszólag az :)
    Kb. annyira hasonlít egymásra a két változat, mint az aztali és a mobil 7-es... Az ARM-on futó mobil 7-es (és 7.5) valójában 5-ös alapverziójú kernel (Win200, WinXP, 2003) megcsonkolt változatára épül. Pedig az 5-ös alapvetően multiplatformosra készült, de az ARM-nak az is megfekszi a gyomrát...

    De ugyanígy nem képes egy "fullos" Linux kernel sem működni ARM-on, éppen a kernel szétfaragása miatt fut szinte minden VM alatt ARM+Linux cuccokon, pl. egy natív kódban működő app még két eltérő Android-os teló között sem lenne kompatibilis, de ugyanez igaz az OpenWRT appokra is: vagy VM, vagy egyedi forgatás az adott routerre...
  • sanyicks
    #44
    ha x86-os tabletet veszel, azt laptopnak hívják, és eddig is megtehetted. Az armos win meg semmire sem jó, akkor mi értelme is?
  • gothmog
    #43
    PS-t érintőkijelzővel? Egy wacom tábla nem játszik?
  • kakamatyi123
    #42
    Ha nem ARM procis tabletet veszel, hanem X86-ost, akkor azon minden futni fog ugyanugy mint a laptopodon...

    CSAK az ARM procis WinRT-n nem mennek a desktop programok...
    Az X86-os tableteden megy a Photoshop, mert azon nem WinRT lesz hanem
    Windows8...

    Vagy ezt mar komplikalt befogadnod???:)

    Hiaba, nehezebb gondolkodni, mint frocsogni osszevissza hulyesegeket:)



  • Gerygrey
    #41
    Hát én például kurvára nem használok Office-t az asztali gépen se, ellenben egy teljes értékű Photoshop jól jönne néha tableten is (sőt, néha kifejezetten szeretném a Photoshopot érintőképernyővel használni)

    Ne a MS mondja már meg nekem, hogy mire használhatom a gépet és mire nem. Nem arról volt szó, hogy a mobil win8 legnagyobb előnye, hogy megegyezik a desktop verzióval, és ugyanazok az alkalmazások futtathatóak rajta? Ha ez az előny sincs meg, akkor mivel tud többet a win8, mint a már évek óta bevált, finomra csiszolt Android és iOS?

    Remélem, a WP8-as cuccokkal legalább akkorát bukik a MS, mint a Nokia a WP7-tel. Megérdemlik a sorsukat mindketten.
  • galocza
    #40
    örülök, hogy ennyire otthon érzi magát itt a nép, de mégis: jómodor?
  • skinnyman
    #39
    Ja jó az IE. Jó nagy kalap szar. A telefom böngészője is háromszor kompatibilisebb nála.
  • Trevize1987
    #38
    Nem tudom mit kell itt fikázni, a többi paraszt tuti nem ezt csinálná ha olyan monopolhelyzetben lenne mint a Microsoft ugye? Csak az MS profitorientált vállalat, a többi csak a fejlődésért és az emberek kényelméért jött létre. És az IE meg azért nem olyan nagyon szar mint amennyire itt állítják. A biztonsági oldaláról nem nagyon tudok nyilatkozni, de felhasználás szempontjából teljesen jó, főleg az újak. A Safari meg kibaszott gyenge, a repujára meg szarok. Igen, iPhone-om van.
  • csimmasz
    #37
    Szerintem Omega kollegánál a megfejtés!

    A szar bing miatt erőszakoskodnak.
    Az összes rohadék szemét keresőt el kellene tüzelni mint amilyen az ASK, meg a Babilon, a bing se sokkal jobb náluk, ebben a formában az IE felhasználókra erőltetésével egy szintre kerülnek velük, rohadt virusok amiket alig lehet leirtani, a tűzróka is az agyamra megy, a babilonos malware ével, ezért használok Operát, csak az meg sokszor nem támogatott vagy pár oldalon furán működik.
  • Laza
    #36
    Most mijez a Windows Classic mód?
    Arról volt szó, hogy normál PC-n elérhető lesz az alap Win és a táblás, táblán meg csak a táblás. A táblások között van átmenet, de az alap winnek semmi átmenete nics egyikkel sem. Akkor meg mi a szar bajuk van?
    Csinálják meg az alap Winre is a böngészőt, meg a Metróra is.
  • Büdös Bohóc
    #35
    Az IE reputációja a segglyuk alatt található, a Safarié meg nem.
  • skinnyman
    #34
    Ez eddig is így volt, de az RT rádob egy lapáttal olyan plusz dolgokkal, minthogy semennyire nem kompatibilis a korábbi programokkal, a fos metro felületet is ráderőltetik (Windows 8-on is), egy központi helyről tehetsz csak fel bármit, és egyedül a világ legszarabb böngészőjét (IE) használhatod rajta.
    Hát, nem jósolnak sok sikert neki :D
  • MacropusRufus
    #33
    az ok talán az lehet, hogy a Windows-t jóval többen használják mint az iOS-t.
    Az iOS egy réteg rendszer míg a Windows nem annyira. Logikus, hogy itt verik a tamtamot, viszont röhelyes, hogy csak itt verik a tamtamot.
  • Vanek úr
    #32
    Érdekes. A FF meg a Chrome a Windows-os piacon mennyire határozott, és mennyire hangos; bezzeg az, hogy iOS alatt egyszerűen nem lehet mást használni, mint Apple Safari-t, az nem bántja a szemüket. Az egyik dögöljön meg, a másik meg nyugodtan csinálhatja...
  • wikktor
    #31
    Bill idejében még normálisabbak voltak a windowsok de mostanára már csak a látványra mennek nem a minőségre és a használhatóságra pedig szerintem ez a legfontosabb egy operációs rendszernél.
  • wikktor
    #30
    Nem fosok annyira a windowsok csak rajtad fejlesztik és még fizetned is kell érte plusz semmilyen felelősséget nem vállalnak érte ha valami gond van...
    És rohadt drága vagy ezt már mondtam :)
    Ezt jobb többször is kihangsúlyozni.
  • Narxis
    #29
  • skinnyman
    #28
    Én sem aggódom, mert soha nem vennék olyan eszközt, amin ez a fos Windows RT fut.
  • wikktor
    #27
    Én nem aggódom mert úgyis lesz megoldás foxhoz
  • skinnyman
    #26
    A Chrome semmilyen adathalászatot nem csinál.

    A hírhez pedig: Szánalmas minden tekintetben, ahogy a microsofttól megszokhattuk.
  • aronvirginas
    #25
    "Chromehoz meg tedd fel a ghostery nevu kis szutykot.
    Aztan mar nem halaszik olyan vidaman."

    A Ghostery a weboldalakba ágyazott szkripteket és követő sütiket blokkolja, nem sok köze van ahhoz, hogy a háttérben a Chrome mit és mit nem küld a Google-nak
  • ugh
    #24
    Mardekár :
    Az ie-t a nemzetkozi heckercsoportok tamogatjak, mert olyan, mint egy nyitva hagyott lakas. :D
    Chromehoz meg tedd fel a ghostery nevu kis szutykot.
    Aztan mar nem halaszik olyan vidaman.
  • ugh
    #23
    Meg majd jol betiltjak europaban a picsaba a piaci verseny bekorlatozasa miatt azt annyi.
  • ugh
    #22
    Apropo, van valakinek arm procis pc-je?
    Ez egy vicc akar lenni ugye ?
  • ugh
    #21
    Ezzel asszem dontottek egy par ember helyett, melyik tabla-t valasszam temaban.
    Olyan erzekuk van ahhoz hogy mit nem kene... :D
  • kakamatyi123
    #20
    Mar atmentel...

    Valami erdemi hozzaszolas a tema szakmai reszehez?
  • Szefmester
    #19
    Írtam volna hangvezérlést amikor te nem ismered még az egeret sem? Kicsit sazrul.. bocs.. kakásan vette volna ki magát. Attól hogy te ájfónnal (rosszabb esetben ájpaddal) a seggeben fekszel le esténként hogy édes álmod legyen az a te dolgod. De a legegyszerűbb hasonlatot meg nem érteni már komoly problémákat jelent. Végülis a betűvetés tudományát is alig-alig sajátítottad el. A komolyabb betűk mint az á vagy az ű már túl bonyolult neked, és csak ezért nem megyek át személyeskedésbe.

    ui: Az orrod meg fú'dd ki rendesen mert náthás maradsz...