21
-
#21 Ha átugorhatatlan 1 perces videó, akkor nem. Legyen a borítón belül egy matrica, abból is értem. Fölöslegesen ne bosszantsanak reklámokkal. -
M0RN1NGST4R #20 régebben néha vettem bolti dvd-t. egy kivételével az összesen rajta van a azokásos lopás bűn video. nagy meglepetésemre azon az egyen viszont egy olyan volt, hogy "köszönjük, hogy a film megvásárlásával támogatta a studiót"
nem jobb lenne így? -
#19 Jah, ismerjük. -
#18 -
#17 Én is megértem, ha valakinek kell a gyárilag préselt és vasalt szép színes lemez, szép színes dobozzal stb., mert valamikor nekem is kellett.
De elég régóta túlléptem már ezen, és az esetek többségében az ilyesmit streamelve, letöltve, Steamen, tehát online szerzek be. Úgy fogom fel, hogy a pénzzel, amit elköltök, a művészeket/készítőket/írókat/fejlesztőket támogatom.
Ha jobban belegondolok, amikor dobozosan vettem valamit, akkor sem a csomagolását nézegettem napokig, hanem új cucc kibont, lemez be az olvasóba, és hallgattam/néztem/játszottam a cuccal. Ugyanígy a könyvet sem nézegetni szoktam, hanem olvasni.
Igaz, a zenei CD-ket, könyveket ki lehet tenni a polcra dísznek... de így legalább nem foglalják a helyet :D, a játékdobozokat és filmdobozokat pedig eddig is a pincében tároltam. -
Reg5 #16 Engem ez pont nem érdekel. Amelyik film kell azt úgy is megveszem (egy kezemen meg tudom számolni...), legfeljebb leszedem mellé netről a rendezőit és azt nézem meg :) -
galocza #15 sokaknak (-unknak) fontos az, hogy amit megveszünk, kézzelfogható legyen. és ez persze a kiadóknak is jó - mégpedig a gyűjtők miatt.
lehet, hogy nem tetszik x rendező összes filmje, de megveszem mindet dvd-n. lehet, hogy van olyan album y előadótól, ami kevésbé tetszik, de megveszem őket cd-n.
elektronikus terjesztés esetén ez az igény (legyen meg mind, sorakozzanak a polcon) sokkal gyengébb, a lúzer júzer nem veszi meg a koloncot, pl az összes albumot egy előadótól, csak azt a párat ami neki tetszik - sőt még azt se feltétlenül, lehet ugye dalonként is vásárolni.
én főleg elektronikus formában olvasok könyvet (nekem egyszerűbb), de pénzt papírkönyvért adok, az elektronikusat meg ügyesen pirátolom. ez kb úgy néz ki, h amazonról megveszek egy (több) könyvet, le is töltöm, és uazt a könyvet ágyban/klotyón/utazás közben/etc telefonon olvasom, kádban papírformában. ha lesz olyan telefonom ami bírja a vizet, még ott se.
de a papírkönyvet mindig meg fogom venni, az elektronikusat meg soha.
játékoknál más az ábra, szinte kizárólag sztím játékaim (vagy sztímen aktilváltak) vannak, s nem érzem szükségét, hogy a dobozokat gyűjtögessem, s kirakjam a polcra - de könyvnél/filmnél/zenénél a fizikai kézzelfoghatóság még mindig fontos és nem csak nekem. ezt embere válogatja, sokan a játékot is dobozosan preferálják, s én azt is megértem - benne a gyűjtői szenvedély erre a csoportra él. mást egyáltalán semmiben nem érdekel a fizikai hordozó, csak a tartalom kell. ez utóbbi a leggyakorlatiasabb, több eszem lenne, én is ezt követném 8). -
#14 A komment első része FoodLFG-nek ment értelemszerűen, csak mellékattintottam... -
#13 Nem a DVD-ért és az összekutyult formátumért adsz ki pénzt, hanem hogy megnézhesd a filmet (jogilag is). De igazad van természetesen.
Igen, a másik lehetőség a letöltés (legálisan) lenne, vagy online streamelve nézés. A műanyag lemezek kora lejárt.
galocza: Sehogy sem jó ez így... -
galocza #12 legjobb emlékezetem szerint - legalábbis az usában, amely, mint a világ legfejlettebb demokráciája, példaértékű kell legyen mindenki számára - az általad leírt magánhasználatra szánt másolás (biztonsági másolat készítés) megengedett.
ami logikus, hiszen a jogtalanságvédők érvelése szerint a szellemi terméket vetted meg, nem a hordozót. persze próbáljon vki a warnernél kopogni a blokk-kal, hogy eltört a batman lemez, tessék már cserélni, ő megvette a jogot a használatra...
tehát saját használatra másolatkészítés elvileg megengedett. a másolásvédelem törése (amivel egyébként a kiadók előbbi jogodat korlátozzák), viszont nem.
ahogy én értelmezem: ha jogsértő módon kijátszod a jogsértő másolásvédelmet, te leszel a feketes3ggű.
tessék emlékezni, hogy azt a gyereket, aki részt vett a decss kifejlesztésében (első dvd-video másolásvédelem törő) 2x citálták bíróság elé, mivel a mv törése lehetővé teszi jogvédett tartalom másolását.
alacsony árszintű dvd-videókon amúgy gyakran nincs másolásvédelem (tudod, az abc-ben 400 ftért kínált), lehet lustaságból, de valószínűleg mert azután is jogdíjat kellene fizetni vmi formában a rovinak (a macrovision-ös banda). -
FoodLFG #11 Pénzt adok ki érte és még én dolgozzak vele utána ? Jó vicc. Egyszerűbb: ha nem olyan formában adják, ami nekem tetszik, akkor nem veszem meg. :D
ja és még vinyót is vegyek csak azért, hogy ugyanazt a cuccot 2x tároljam.
Le kell tölteni mindent azt csá, nem pedig ezekkel az idiótákkal bohóckodni. Ez itt az internet korszaka. Akik nem ehhez igazodnak, azokat eltapossuk. -
HumaMage #10 Lol :D
Hát jó, verjék csak a szögeket a DVD / BR koporsójába.. Hihetetlen hogy ilyen emberek hoznak döntéseket.. Mármint megszokhattam volna már hogy a világon milyen dilettáns döntések képesek születni de a jogvédők / gov mindég mosolyt csalnak az arcomra :) -
#9 Mondjuk erre is létezik egy egyszerű megoldás. Bedobod az eredeti DVD-t (vagy Blu-Ray-t) a meghajtóba, nem indítod el, hanem egy megfelelő progival átmásolod a vinyóra a lemezről a film videosávját és a hangsávokat, amik neked kellenek.
És többet elő sem szeded az eredeti lemezt. Ennek olyan előnye is van, hogy pl. a film nem 25 nehezen kezelhető darabban lesz, hanem egyetlen bármilyen media player által kezelhető konténerfájlban. Vagy pl. a lemez nem a sok használattól megy tönkre.
Ez nem kalózkodás, amíg nem töltöd fel valamelyik fájlmegosztóba, vagy nem másolod át másoknak is.
Tudom, itt az elv a lényeg, és nem az, hogy meg lehet kerülni, de mivel én nem tehetek ellene nagyon semmit, így oldom meg. -
galocza #8 csatlakozom az előttem szólókhoz.
kiterjedt dvd gyűjteményem van, és idegrohamot tudok kapni attól, amikor a redves figyelmeztetéseket kell nézni, meg a "nem lopnál autót" propagandaanyagot - kötelezően.
más téma, de van olyan (halló-halló), hogy nem lehet "tekerni" 1-1 epizódban, fejezetek nincsenek (pontosabban csak az epizódok kezdetei a fejezetek). vagy egyben végignézed az epizódot (mondjuk pause van), vagy kezded elölről. úgyhogy a legális lemezeimet lerippeltem illegálisan, hogy használhatóak legyenek.
csak akkor felmerül: mért is vettem meg őket (elég pocsék minőségben), ahelyett hogy letöltöttem volna a brit kiadás ripjét?
kell is ezekből még több. majd még kevesebben vesznek eredetit.
baromok. -
semmikozod #7 Én is kalózmásolatból ismertem meg egy filmet. Annyira megtetszett, hogy mikor láttam itthon megjelent, azonnal meg is vettem. Viszont szinte nem is nézem, mert az eleje tele van ilyen fasságokkal. Helyette inkább nézem webstream-en vagy a korábbi kalózmásolattal.
Azért hozzátenném, hogy az a vásárlói réteg, akik eltartják a "home video" kiadásokat ígyis-úgyis megveszik. Kíváncsi vagyok mikor lesz elegük. -
gemihu #6 Árt a gazdaságnak. Ilyen baromságot, bizonyos pénzemberek többet ártanak a gazdaságnak. A parlament bejáratán sincs kint,hogy ne lopj ne csalj ne hazudj.. ott legális?
Na szóval tegyék könnyen fogyaszthatóvá a tartalmakat ,mint ahogy másik cikkben pl filmletöltő automaták állítanának fel.
250000 USD bakker. Na most,ha valaki betör valakihez és ellopja a dvdket,akkor ő kisebb büntetést kap? -
FoodLFG #5 Ilyen figyelmeztetésekkel én sohasem találkoztam. Mondjuk én csak 4GB+ blu-ray ripeket töltök, biztos azért. A DVD minőség nekem már luxus asszem, nem engedhetem meg magamnak.
és kit érdekel, hogy hány munkahely szűnik meg a világon emiatt? Nekem meg ne mondja senki, hogy mire költsem a pénzem. haha -
#4 Hehe. Lassan egy 120 perces DVD filmből 20 perc a "ne lopj" a reklám meg a "ezt nézd majd meg fél év múlva". Amiket persze nem lehet továbbléptetni. Meg az idióta animációval bekúszó menü, ami volt hogy 2 percesre sikeredett.
Amúgy valaki már rájött hogy miért a legálisan, jogtisztán, becsületesen megvásárolt DVD-re teszik rá a "hogyha ezt ellopod" kezdetű okosítókat? Ez kb olyan mintha a hivatalos márkakereskedésben megvásárolt autódhoz kapnál egy rendőrt aki 20 perces kiselőadást tart arról hogy ha ellopsz egy autót akkor annak milyen következményei vannak. És csak az után ülhetsz be és vezetheted haza. Ja és persze ezt minden vezetés előtt megtartja neked :)
Ha olyan lenne hogy 1x kötelező végignézni, de utána skippelheted, nem hiszem hogy akkora baj lenne belőle. De így kb halotnak a csók. -
#3 Hát ez remek.
Majdnem olyan remek mint a korhatárkarikás mozifilm vetítés lesz idehaza.
Ezek egymástól lesik el az idióta ötleteket?
Ami biztos, hogy ez még több embert fog ösztönözni arra, hogy még véletlenül se vásárolja meg az eredeti lemezt, pont aki megveszi és fizet az főképp
1. nem érdemli meg
2. nem túl inspiráló, ha a film helyett mindenféle fenyegetéseket kell nézni
3. vegyük ide az átugorhatatlan reklámokat vagy a kötelezően megnézendő előzeteseket, ami a letöltős verziókból szintúgy kimarad
-
orbano #2 plusz egy ok, hogy az emberek ne az eredetit válasszák. ráadásul az ilyen "kampányok" költségeit is a DVD-t váráslóknak kell megfizetni. többek között azon idiótáknak a bérét, akik ezt kitalálták... ha rajtam múlik éhenhalnak. -
Solmenir #1 Ismét egy öngól. Ahogy a cikkben is van, a kalózmásolatokból kivágják ezeket, így a fenyegetéseket csak azok fogják megkapni, akik ténylegesen meg is vették a produktumot. Erről a nem victimless crime-ról pedig csak az a bizonyos south park rész jut eszembe, ahol megmutatják a fiúknak, hogy szönyű cselekedetük eredményeképpen Britney nem veheti meg a legújabb, legdrágább luxusrepülőgépet, csupán a második legdrágábbat :-)
Mindenesetre ez a kép elég jól összefoglalja a dolgot:
http://cdn.techpp.com/wp-content/uploads/2010/02/gxzev.jpg