15
Élet PC-n a SF4 után
 • seraph27
  #15
  Valaki elárulná nekem honnan lehet leszedni a DlC-s karaktereket?
 • Szabi84
  #14
  Én játszottam a sima S4-el xbox360 pad-dal pc-n, de nekem azzal is nagyon nehéz volt az irányítás, a kombók behozása van. Most is van amit nem tudok megcsinálni:S
 • Amiga
  #13
  A steam jóvoltából alkalmam nyílt beletenni pár órát a játékba. Az első benyomásaim abszolút pozitívak. Nem tudtam, hogyan fog a tag-team rendszer üzemelni, de feldobja a játékmenetet és hosszabbá teszi az összecsapásokat is a páros harc. Ráadásul a páros-kombinációktól függően néha az intro és outro is eltérő lehet, és ha beletrafálok egy "hivatalos" kombinációba, bejön a "fight for rival" animáció is. Szóval van sztoriváltozatosság az arcade-vonalban.

  38 fighter van jelenleg, 19-19 mindkét oldalon. Biztos vagyok benne, hogy lesz karakter- és ruha DLC, nagyon átjön, hogy a játék fel van készítve rá. Az eddig látottak alapján nagyon elégedett vagyok - de azért nem ártana, ha megtelnének az online szerverek, mert egyelőre a többjátékos felhozatal nagyon karcsú. Mindegy, drukkolok a játék sikerének, hogy a verekedős játékok piaca a jövőben még inkább komolyan vegye a PC-t...
 • Amiga
  #12
  Windowsos kinect? Nocsak, nem is tudtam.

  Egyébként egyetértek teljesen. Engem az új tévénk gondolkoztatott el - egy Samsung. Wi-fi, egy halom USB-port, LAN-port... Elgondolkoztatott, hogy ha beülök a kanapéra a TV elé, akkor hullára nem fog érdekelni, hogy az előttem lévő játékot egy PC vagy egy konzol hajtja-e. Régebben azt gondoltam, hogy mivel a koncol a célhardver, ezért a PC-nek nincs helye a nappaliban. De az igazság valahol abban van, amit a moduláris felépítésű jövőbeli konzolokról mondtál. Anno az Amiga is úgy indult, hogy a Commodore felvásárolt egy ígéretes konzolfejlesztést és megspékelte a számítógépekre jellemző hardverekkel. Nem halott ügy...

  Én egyébként már szinte mindent steamen, originen meg gog.com segítségével játszom, utóbbi kivételével még a "telepítési csíkot" is alig látom. Ebből a szempontból a steam azért hozott már némi minimális konzoljáték-filozófiát a PC-re... legalábbis én így érzem.
 • Pretorian
  #11
  Lehetséges, én örülnék is neki. De ahogy írtad onnan indul az egész piac, hogy beviteli eszközök. A konzolhoz megkapod a dobozban a joypadet, a pc-s gaminghez viszont nincs meg kötelező elemként a joypad mindenkinek, csupán a játékosok elenyésző részének. A fix hardver és a beviteli eszközök tesznek különbséget pc és konzol között, így igaz.
  Amikor azt mondom "jellemzően konzolos műfaj", én is a beviteli eszközökből indulok ki elsősorban.
  A határok szerintem akkor fognak elmosódni, ha megjelennek majd a moduláris felépítésű konzolok, amelyekben egyszerűen lehet változtatni a beviteli eszközöket, ne adj isten a hardvert is lehet cserélgetni.
  Voltak már egyébként ehhez hasonló próbálkozások a hőskorban, de ugye a konzolok már régen túlnőttek a 8 bites kvarcjáték-skatulyán, ma már azért bonyolultabb a helyzet, mint amilyen 20 éve volt.
  Egy új pc-s Mortal Kombatnak én is örülnék, az MK sorozatnál talán egyetlen verekedős játékkal sem játszottam többet.
  MK9-et is simán portolhatnák, elég jó értékeléseket kapott.
  Kinect van már Windowshoz, február óta lehet kapni.
 • Fresh Duke
  #10
  +1
 • Amiga
  #9
  Konzol és PC között szerintem idővel el fognak mosódni a műfaji határok. A legnagyobb különbséget már ma is a beviteli eszközök jelentik, de jó vagy kompatibilis kontroller PC-hez is van és a kinect-kompatibilitást sem lenne túl nagy ördöngősség megcsinálni.

  Szerintem egy Tekken-féle játéknak nincsenek technikai akadályai - inkább csak az exkluzivitása az, ami miatt nem jön át PC-re. Ugyanakkor tudtommal a box felé ez a kizárólagosság már megtört, szóval idővel miért ne remélhetnénk PC-s változatot is?

  A Street Fighter visszatérésére sem sokan voksoltak anno. Minden csak a kiadó koncepcióján és a franchise jogtulajdonosain múlik.

  Mondjuk, ami azt illeti én leginkább Mortal Kombatokat szeretnék PC-re, még Amigán szétjátszottam az első két részt. :-)
 • bigbigle
  #8
  Én már láttam hogy milyen is, és sajnos nagyon látszik hogy nem a namco csinálta, és így a Tekken az annyiban van jelen szinte hogy belerakták (SF-es graffal). Összességében jó, főleg hogy nincs túl sok ilyen pc-re
  És ha lesz is fordított megoldás akkor az viszont nem lesz pc-re.
 • pxxl
  #7
  nem lézer csak zöld a penge (demiért??)

 • Fpocok
  #6
  Ne kérdőjelezd meg a játék logikáját! :D
  Csak.
 • Master91
  #5
  Kedvencem, de miért van lézerkardja?
 • Pretorian
  #4
  Nem hiszem hogy valaha is lesz Tekken pc-re.
  Ez egy jellemzően konzolos műfaj, ami a '90-es években élte a fénykorát.
  Kontroller nélkül szvsz tök felesleges nekiállni pc-n.
  Baz, mennyi húszforintost meg lírát dobáltam anno Tekken, Virtua Fighter, Street Fighter, Killer Instinct, és Mortal Kombat arcade gépekbe...de az új generációs konzolok kinyomták a piacról az ilyen gépeket üzemeltető termeket.
  Azért néha visszasírom azokat az időket...:)
 • davidka003
  #3
  Frászt kapok ettől a grafikától.
 • Amiga
  #1
  Holnap jelenik meg PC-re a Street Fighter X Tekken, ami a Street Fighter és Tekken univerzumokat hozza össze egy jó kis bunyó erejéig. A játék a hagyományos Street Fighter alapokra épül, megjelenésében a 4-re hajaz. Újdonság, hogy egy küzdelem során 2 karaktert is irányíthatunk, így ha az egyiknek rosszul áll a szénája, behozhatjuk a másikat, hátha sikerül megfordítani vele a csata menetét.

  A konzolos kritikák magasztalják a játékot. Ha PC-n is sikeres lesz, akkor talán esély nyílik rá, hogy előbb-utóbb \"valódi\" Tekken is tiszteletét tegye a gépünkön.