3
 • lordsithlord
  #3
  Van ennél egy sokkal jobb biztonsági technológiájuk, az anti-theft technológia. A dolog lényegében arról szól, hogy ha be van regelve a laptopod az Intel felületére és esetleg elhagyod vagy ellopják, képes vagy kiküldeni egy üzenetet a gépnek, hogy tiltsa le magát BIOS szinten és ha úgy állítod be, adjon ki egy személyes üzenetet is. A dolog akkor is működik, ha esetleg a géppel nem mennek fel a netre, be lehet állítani, hogy ha x ideig nem jelentkezik fel a netre, offline módon aktiválódjon ez a zár.

  A dolog pikantériája persze megvan. Ha valamelyik jóakarónk esetleg feltöri az Inteles acc-unkat és átírja a jelszavunkat, kényelmetlen helyzetben találhatjuk magunkat. Elméletileg ugyan léteik egy felülíró kód, amit a felhasználó megadhat, csakhogy a rendszer automatikusan bekapcsolja a WiFi kártyát és még az oprendszer előtt ellenőrzi a gép státuszát az Intel rendszerében. Ha pedig ott azt találja, hogy le van tiltva a gép, automatikusan ismét aktíválja a zárat.

  Tehát a technológia ugyan megvan, de elég egyszerűen használhatják fel a laptop tulajdonosa ellen is.
 • kvp
  #2
  A trusted execution rendszer azt jelenti, hogy csak alairt kod futtathato a processzoron. Ilyen vedelem van az xbox360-ban is es idaig eleg jol megvedte a platformot a hazi barkacs szoftverek (pl. linux) megjelenesetol. Masik elonye, hogy csak azok a programok indithatoak el, amihez van a prociban licensz kulcs, amit a halozaton keresztul tud beszerezni a felhasznalo account-janak ellenorzese utan. Erre a mukodesre jo pelda az xbox arcade rendszer, ami lehetove teszi a rendszer fejlesztoje szamara, hogy csak rendesen kifizetett tartalom (programok) indulhassanak el az adott gepen. Ezzel a technologiaval viszonylag konnyen megakadalyozhato a virusok es barmilyen kozpontilag nem jovahagyott kereskedelmi szoftver letrehozasa es futtatasa az osszes erintett hardveren.
 • ugh
  #1
  Kb annyira lesz majd hasznalhato mint az 1155-os szeria videovezerloje.
  Kifizettetik a plusz arat, de senki nem fogja hasznalni.
  bullshit