24
  • Rayden02
    Használjatok THEKMPlayer-t,ahoz még kodec sem kell!
    (Kivétel:QuickTime codec)
  • gergely1991
    Miért érzem úgy hogy a Windows Media Player lassan eltűnik majd a süllyesztőbe?:D
  • thrawnguru
    VLC és kész. Ki a fene fog fizetni is érte?
  • Inquisitor
    Hát ha összes közelmúltig eladott Windowsért fizettek vagy 1 milliárd dollár csak ezekre a licencekre, akkor érthető, nem? Azért az is pénz. :D
  • Zombee
    A Blu-Ray azért még nem elavult technológia, és még mindig a legegyszerűbb módja annak, hogyan juss hozzá fullHD minőségű, extra tartalmakkal bővített filmekhez. Azért ez nem kevés adatmennyiség, melyik online tékából streamelsz te ilyet? Tárolni meg végképp... ahhoz is kell a bluray lemez, a HDD hamar megtelik 20-30Gb-is 1080p HD filmekkel.
    Én ráadásul eleve nem rajongok az online tartalmakért, főleg ha fizetek is érte. És se sávszélesség, se elegendő tárhely nincs, a merevlemez árak az egekben, a szélessávú internet sincs ott mindenhol 100-200Mbittel.
  • lordsithlord
    Lefordítva a cikkben rejlő dolgokat: a Microsoft sajnált ismét licencdíjakat kifizetni, így inkább kihagyott egy funkciót, amit egyébként is a felhasználók 90%-a eddig is külső programmal használt
  • adam first
    Ironia? A VHS kazettákat még megvetették velem, a DVD-t szintén, a Blu-Rayt már nem. A lehet, akkor én most már mindent online használok, sokkal kényelmesebb. És ha választani kéne, hogy DVD vagy VHS? Akkor, inkább VHS 1000X kedvesebb a szívemnek.
  • hammerjoe
    Hát nem tudom srácok! Én elég sok filmet(iso, mountolva) nézek a Média Centerrel (egy jó nagy képernyővel), és meg vagyok vele elégedve. Arra amire kell, tökéletesen megfelel. Ha ezt most kiveszik belőle, és csak plusz pénzért lehet hozzájutni, akkor én azt egyértelműen LENYÚLÁSNAK veszem!! De hát mit is várunk tőlük....hiszen MS!!!!
    Azért azon el lehet gondolkozni, hogy ha kapsz egy alap op.rendszert, akkor elég macerás összebogarászni rá a programokat. Főleg úgy, hogy a nagy részét warez oldalon "vesszük". És a gyártók mostanában egyre "rafkósabbak" a licenszel is....
    Pro-kontra, nekem "'hiányozni" fog, főleg úgy, hogy egy forinttal nem lesz emiatt olcsóbb a mostani Win7-hez képest!! Erre fogadni is mernék.....
    Kapunk egy totál lecsupaszított szart, ugyanolyan áron, mint egy programokkal átlagosan(vagy kicsivel ez alatt) ellátott szart!!
    Bravo MS!!
  • DjDano
    Valaki használ még WMP-t? Na jó igaz, sokan használnak, de egyre többen jönnek rá, hogy az alternatívák sokkal nagyobb tudást, leehetőséget, extrákat tartalmaznak és nem kevésbé nincs szükség semmilyen külső codec-re vagy codec packra, mert mindent lejátszanak alapból. KMPlayer, VLC vagy Media Player Calssic Home Cinema, hogy csak a 3 legkedveltebbet említsem.
  • hungi
    Jaj ne basszatok már fel, még a 78 éves szomszédom is fel tudta telepíteni a VLC playert egyedül, sőt még használni is tudja.
    A szoftvertelepítés mint olyan már 1-2 évtizede az életünk része, a most felnövő kölkök simán megtanulják anyatejből, aki meg felnőtt, annak nehogy már gondot okozzon pl. a VLC player telepítőjének elindítása és a három tovább gomb megnyomása használat előtt...
  • MacropusRufus
    vhs-t mikor játszott le pc? :o

• endale
    Nagyon helyes, VHS-t sem játszik le, az elavult technológiákról le kell szoktatni a usert, mert különben sosem vált.
  • MacropusRufus
    a gond ott van, hogy csak saját codec-el szerelt program fogja csak lejátszani, ui. az op. nem tartalmazza a szükséges adatokat. Tehát amennyiben az a más, nem tartalmazza akkor ennyi.

Tmához: miből állt volna támogatni? :o Komolyan mondom idióták vannak ennél a cégnél. Azt akarják, hogy tejedjen a Win8, de olyan opciót szednek ki ami van a Win7-ben. Lehet, sok ember nem telepít saját programot (mert pl. fingja sincs, hogy hogyan is kell), ebből következik, hogy nem fogja lecserélni a Win7-et.
    A fenti codec-ek meg vannak Win7 alá is. A Win8 semmi olyat nem tud plusszban ami egy átlag felhasználónak kellene, ergo: marad a régi op.
  • Ferrer
    Azért ez nem semmi, a Windows eddig se tudott nagyon sokat a dobozból (még egy nyamvadt pdf olvasója sincs, azt is telepíteni kell), most még a maradék funkcionalitást is kiveszik belőle. De nem baj, lesznek téglák.
  • KopaszIsten
    WMP-t nem használok. Mikor egy film mindkét hangcsatornáját (angol, magyar) egyszerre játszotta le, gondolván, hogy szterejó-bazze', akkor nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. És nem lehetett kikapcsolni egyiket sem, vagy választani. [ugyanez bs.playernél, power DVD-nél <utóbbi egyetlen hibája, hogy néha fagy, bár nyilván verziófüggő> már egyből választható volt, sőt a nyelvet is felismerte] Ez az "alulvezérelhető" hozzáállás érezhető minden microsoft terméken. A gyártó nekünk mindent szépen beállít, mi meg kussoljunk. Örüljünk hogy van. Csak épp, amikor nem azt csinálja, amit mi akarunk, vagy egyenesen sz@rul működik, akkor van ám szopás bő nyállal. És ilyenkor jönnek az alternatív megoldások, és húzódozás mindentől, ami mikrofos. (Magát a OS-t nem szoktam fikázni. Az XP-t egész jól összerakták. [A Vistáról inkább ne beszéljünk.])
  • Zombee
    Emlékeim szerint DVD-t csak a 10-es verzió óta játszik le a WMP, addig is megvoltunk nélküle. Én most sem használom filmnézésre.
    De attól még érdekes feltételezés, pláne a HTPC-k korában, elvonatkoztatva attól, hogy a többség úgyis torrentboltban veszi a filmeket.
  • Szefmester
    "gyerekek, de mér' ez a normális, hogy egy fapados szarral kell lejátszani egy szaros DVD-t, amit egy kínai, 5000 forintos Lecsós szar is lejátszik?"

Nekem nincs 5000forintos lecsós sz*rom, max a PS2-t tudnám annak használni, de van egy PC-m amiben van DVD író/olvasó, és van hozzá monitorom is. Meg 5.1es hangkártyám, (5.1es fülesem de ez más kérdés annak saját hangkártyája van) és ha úgy akarnám akkor 5.1es hangfalszettem is lehetne erősítővel meg minden olyan gizmóval amire a házimozib*zik elcseppennek. Projectorom is lehetne meg egy batár nagy vásznam a falnál.. vagy fehérre festett fal, és még mindíg a PC-m használom.. hmm.. Lehet hogy aki rá tudja kötni a gépét a tévére vagy nem 14"-17"os laptopot használ, esetleg 17"-21"os monitort annak felesleges egy külön lejátszó? Nekem halál felesleges. Tesómnak van, de alig használja mert a monitora majdnem akkora mint a tévéje, ellenben szebb a képe, mert frissebb verzió, és fejlettebb technológia (és még mind a kettő CRT!). Szóval miért is jó az 5000Ftos lecsós szutyok? Kinek ajánlod? Aki nem tud duplán rákattintani egy ikonra, vagy akinek egy db ismerőse sincs hogy megmutassa hogy kell a dvd meghajtóból kivenni a lemezt meg visszatenni? Vagy aki ahhoz is lusta hogy egy távirányítót vegyen a PC-hez vagy egy vezeték nélküli egeret és billentyűzetet (vagy tapipaddal ellátott vezeték nélküli billentyűzetet), netán egy rákötött kineckt és egy gesztusvezérlő program?

"Jó hogy nem DOS-ba kell beírni a parancsokat, hát a franc egye már meg... "

Neked gondolom már a konzolok is kezdenek bonyolultak lenni hogy telepíteni kell a játékokat, meg frissíteni a rendszert, meg a többi ilyen fura dolog.. te csak azt szereted ha berakod a lemezt a végén meg kiadja a gép hogy köszi ennyi volt. De ha ez sem megy akkor hogy lehet hogy te távirányítón akarsz bohóckodni egy menükkel teledobált lemeznél?

lássuk a dolgot.. fogok egy avit vay bármi fura formátumot, és berakom a lecsós lejátszóba... szomorkodom mert nem indul. Berakom ugyanazt a PC-s lejátszóba.. tádááá! elindul film megnézve öröm a fellegekben. Másik verzió. Fogom a DVD lemezt, berakom a lecsós lejátszóba, végignézem hogy nem szabad kalózkodni mert jön az efbíjáj és megvizsgálnak análisan, majd jön egy adadg filmelőzetes (maximális moziélmény miatt), majd jön egy csicsás főmenü (kb ekkor érhetek vissza a konyhából szendvicsek készítése után, meg akár egy gyors wc is belefér) ahol is elkezd az egybites júzer bohóckodni a távirányítóval, majd megnézi a filmet és örül neki. Pc-ne a DVD-t berakom megjelnik az automatikus indítás aszondom nekije hogy "ja vazze jáccad le!", és rákattintok a play with media playerre.. a lemez felpörög a júzer kisétál szendvicset gyártani, pössenteni, kezet mosni (mert kell! igaz gyerekek?), aztán vissza az egérkéhez kattint megfelelő menükben (részegen kicsit neccesebb a hibás szem-kéz koordináció miatt) majd ellauzlva végignézi (végighortyogja) a filmet és örül neki.

"a mobil piacon meg tényleg kb. az megy, hogy minél többet támogatni, legalábbis a Samsungnál eléggé ez a trend."

Ugye ezzel nem azt akarod mondani hogy a samu telódba próbálsz meg DVD lemezt erőltetni? De a telót helyettesítheted táblagéppel is. Notebook vagy laptop már oké, de azok meg majdnem PC-k... A nettopokba netbookokba meg megint nem szokott dvd meghajtó lenni, és ha többe akartok mozizni akkor furán néznétek ki. (mint egy szektás kultusz akik épp istenítenek valami bálványt, vegy mint egy paraszt aki épp azt nézi hogy az a kis zöld emberke az most nármális vagy egy ufó)

HumanMage: Én meg már néztemműsoros DVD-t windows alap media playerrel.. egyszer.. és többet sem. De fizetni nem fogok az MS-nek azért hogy a lehetőségem is meglegyen. Aki tud telepíteni a gépére (és nem csak a next-next-next-ok módon) annak tuti van alternatív lejátszója.
  • hungi
    A Windows oprendszerekkel szállított kodekek jelentősége a Directshow megjelenésével megszűnt kb. 10 éve.

Plusz manapság meg már sokkal egyszerűbb olyan médialejátszót használni, ami tartalmazza a szükséges kodekeket (VLC player és társai).
  • HumaMage
    Érdekes igy kiemelve olvasni, de ahogy belegondolok nincs semmi hatása, sosem néztem műsoros DVD-t gépen alap Windows media playerrel.. A döntés jogos, előnye nincs, viszont kiadással jár..
  • okosan gyerekek
    gyerekek, de mér' ez a normális, hogy egy fapados szarral kell lejátszani egy szaros DVD-t, amit egy kínai, 5000 forintos Lecsós szar is lejátszik? Az egész új oprendszerhez egy felhasnáló barátabb környezet dukál elvben, ezek hogy egyeztethetők össze? Jó hogy nem DOS-ba kell beírni a parancsokat, hát a franc egye már meg... a mobil piacon meg tényleg kb. az megy, hogy minél többet támogatni, legalábbis a Samsungnál eléggé ez a trend.
  • Szefmester
    Én is a K-lite full kodek pakk + Media Player Classic kombóval játszottam le mindent. Egy alkalommal futottam bele olyanba hogy csak a PowerDVD olvasott be egy formátumot, de az is csak két alkalommal volt az elmúlt 4-5 évben.

Ez a vegyük meg a Pro pakkot hogy nézhessünk DVD-t azoknak való akik hülyék alternatív lejátszókat keresni. Ha felrak valaki egy total commander (TCUP) verziót akkor helyből kap még 2-3 lejátszót abból az egyik meg biztosan megfelelő lesz.

ugh: Mit értesz a nagy és nehézkes alatt? Még soha nem volt rá szükségem hogy birizgáljam a feliratok időzítésén kívül.. mondanál pár példát? Meg egy kodekpakkal hogy akartál DVD-t lejátszani? A fileokat nem valami médialejátszó programmal szokás?
  • hammerjoe
    Nahát!!!
    Azért kíváncsi leszek, hogy ez miként jelentkezik majd a kiskereskedelmi árakban!! Mert ez szerintem csak körítés.......
  • ugh
    Es?
    Sose hasznaltam azt a szart semmire.
    Nagy, nehezkes.
    Dvd-t amugy sosem tudtam lejatszani vele.
  • Doktor Kotász
    K-lite?