20
Mint egy fantasy Civilization V...
  • lammaer
    #20
    Tolja valaki a második részt?

    Exiled módban elakadtam, inaktív a mystic portal amin át lehetne menni a következő shardra....
  • Agamemnon
    #19
    Még jó, hogy márc. 31-én megjelenik a Age of Wonders 3 :)
    Legalább egy fél év eltolás lehetett volna a kettő között...
  • Was
    #18
    Nem is tudtam, hogy készül a folytatás. Április 10-én már meg is jelenik.
  • b-type
    #17
    De ahhoz képest nem rossz..
    Egyszerű játékra számítottam, azt is kaptam...de amikor átmentem az első portálon volt meglepetés :)
    Azt hittem egy átlag térképen, 4 ellenfél ellen játszom, aztán kiderült hogy a az ellenfelek a legkisebb probléma, őket beszorítva teljesül a békés egymás mellett élés :)
    Ellenben a neutral lények...pláne fejlődve..
  • Agamemnon
    #16
    Most találtam rá erre a kis játékra, azért elég zavaró, hogy fantasy civ-ként van definiálva, mert még ha az is, igazából Majesyt játékról van szó, ami nagyban hajaz a Civ-re.

    Szóval ez nem biztos, hogy a Civ rajongóknak készült, talán csak a Majesty rajongók táborát próbálták szélesíteni...
  • Botond #15
    Na két új dlc is van.
  • oreal
    #14
    A jatek elinditasa utan az eger mutatom (cursor) egy fekete ne'gyzette alakul,ha valaki talalkozott mar a problemaval es tud is ra megoldas legyen kedves segitsen fixa'lni.( updatelt verzio,friss vga stb.driverekkel )
  • Jakuza001
    #13
    Veszel/kikepzel egy telepest, majd elballagsz az aktiv varosod kozeletol 3 egysegnyire, majd orulsz miutan ratenyereltel a varos alapitasa gombra.
  • Indigo
    #12
    Úgy tudom, a határaidon belül nem tudsz várost alapítani...

    Amúgy nekem tetszik. A fejlesztők Fantasy Wars/Elven Legacy játékai is bejöttek, ez meg itt tényleg egy Civ a Majesty világában :) Mondjuk a Civ egy veszettül addiktív játék, ez meg azért elég messze áll tőle ilyen tekintetben, megunható hamar, de később újra előveszi az ember, hogy egy-egy pályával jól elszórakozzon :)
  • meteoreső
    #11
    Sziasztok !
    azonnal mondjátok meg hogy lehet a telepessel várost alapítani mert szétverem a gépet :)
    a szövetségesem bejön hozzám és szanaszét telepíti magát nekem meg nem megy hiába nyomom a gombot a telepesen.
    Milyen felszinen lehet vagy mitől függ?
    plííz
  • Was
    #10
    Hát a Fantasy Wars meg az Elven Legacy sokkal jobb volt. Itt csak építeni meg nyomulni kell ész nélkül és kész. Nincs kampány, úgyhogy egy térkép lejátszása után már nincs késztetés a folytatásra.
  • Nos
    #9
    Nem mondanám rossznak, csak olyan semmilyennek. Szerintem nincs hangulata. A CivV sokkal jobb. Ez amolyan egybites kis játék lett. Pár órát el lehet vele szórakozni, ha nagyon nincs jobb.
  • Amiga
    #8
    Fantasy Wars nekem kimaradt, ellenben a Fantasy General-t juttatta a név az eszembe. Az is milyen jó kis játék volt!
  • Ry0K3N
    #7
    Lényegében igen, ugyanazok csináltál akik a Fantasy Warst is szóval.. :)
  • MerlinW
    #6
    Civilization fantasy környezetben. Szerintem jó kis játék.
  • Was
    #5
    Ez most tulajdonképpen olyan, mint a Fantasy Wars? Így ránézésre legalábbis...
    Az pedig nekem nagyon tetszett!
  • Amiga
    #4
    Sentry-t mondjuk nekem alapból engedett minden városban, akár kezdő egységeknek is, de alapból a sentry-ikon nem látszik, csak a kettős nyílra kattintva.

    Össze-vissza spawnoló ellenséget még nem láttam, mindig a homályból jöttek, de az eredeti Majesty-ben is jönnek szörnyek a föld alatti csatornából a városban, így ezt még talán meg lehet magyarázni. Mert ugye ez a játék a Majesty "Civ V-ösítése".

    Ami engem lepett meg, az a városalapítás. Kiküldöm a settler-t, és amikor a kurzort visszaviszem a városalapítás ikonra, az ikon alatti kocka kijelölésre kerül. Így hiába kattintok az ikonra, mert a settler vissza akar menni arra a hexára, amelyik pozíciója felett az ikon volt, amikor kattintottam. Szóval várost alapítani csak úgy tudtam, hogy előbb a settlert a városalapító ikon alá mozgattam a térkép görgetésével. Hát ez elég ciki volt, de ha van rá hotkey, az első patch-ig megbocsátható. Vagyis remélem inkább, hogy a demo alapján a véglegesben már megoldották...

    Szerintem én is a leértékelési hullámban szerzem majd be, 2-5 euro között adnék rá, annyit első látásra megér szerintem.
  • Botond #3
    Hát leszedtem a demót és végig vittem, ameddig hagyta. Alapvetően vegyesek az érzéseim. Egyrészt pozitív, hogy lehetne fantasy környezetben (volt már ilyen a második résznél és a negyedik résznél is), ami jópofaság és meg is érne vagy 5 eurót, de nem 20at. Ugyanakkor maga a játékmenet tartalmaz így pár apró bosszantó elemet, nevezetesen a hadsereget nem lehet lecövekkeltetni, berakni a városba, vagy akármi, hanem minden egyes katonával körönként meg kell beszélni, hogy na akkor ott és defend. 12 fős hadseregig jutottam, ott ez már rém bosszantó körönként. Egy idő után, ha épít az ember vmi épületet valamelyik városba, vagy ha sokas szintá lesz a katona (ez nem derült ki, hogy melyik volt a kiváltó ok) akkor lesz sentry, akkor végre nyugton marad amíg nem jön ellenfél. Igen ám, de itt jön a másik bosszantó dolog, hogy de jön. Nem mint a civben, hogy meghatározott barbár falvakból jönnek a barbárok (itt monsterek, nem barbárok, de a lényeg ugyanaz), hanem így bele poppolnak a közepébe bárminek, akár pont a fővárosom mellé is, hiába van pacifikálva 6-7 hatszög minden irányba. Ez persze töri a sentryt 6 egységen, hiába lövi ki a város a megjelenő patkányokat(!)...
    Spelleket lehet nyomni, amiknek nem sok értelmét láttam, talán a heal ami egyedül ért vmit, a tűzlabda, meg ilyenek kis kárt okoztak, egy jó nyílzápor nagyobb írtást csinált (íjászok persze alapból ellőnek 3 hatszögnyire akár a Himaláján keresztül is...).
    Ja és nincs út. Szóval városok közötti gyors hadsereg ide oda csoportosítás (lásd még taktikázás) felejtős, ami mondjuk eléggé megkérdőjelezi, hogy akkor ez mitől is stratégia?

    Szóval nem rossz ez, csak nagyon le kell akciózni, meg finomítani picit a játékmeneten, és akkor egy vicces,arcade civ5 modnak elmegy. Talán egy kis platformon ugrálós minijáték még kellene bele, hogy végképp értse mindenki, hogy ez csak poén. :)
  • MerlinW
    #2
  • Amiga
    #1
    Megjelenés előtt, és a steamen 20 euroért már előrendelhető a Warlock: Master of the Arcane. Ez a játék leginkább a Civ 5-re hasonlít mind kivitelezésében, mind játékmenetében. A steamen a demo is hozzáférhető, így máris ki lehet próbálni.

    A Warlock: Master of the Arcane steam-oldala





    http://cdn.steampowered.com/v/gfx/apps/203630/ss_399ba19d4df7561b64c10d063a4201ea06d882f2.1920x1080.jpg?t=1335459174