17
  • Narxis
    #17
    Egyetértek, sajnos sc-fi és fantasy is alig-alig van már, de legalábbis egyre kevesebb. Alcatraz-t is elkaszálták, de az annyira nem lepett meg. Terra Nova is csúfosan leszerepelt és a Falling Skies nézettségei sem atombiztosak. Nem tudom mi van a mai írókkal, de jó sc-fit tényleg már csak könyvben látok. A Fringe remek kivétel volt, bizarr, izgalmas és érdekes volt minden része.
  • Narxis
    #16
    Egyik legjobb sorozat ez, kaphatna még 2 évadot.
  • kalapos01
    #15
    Tapsoljuk meg az nagyon hülye átlagmagyart, aki még mindig képes a legostobább magyarázatot megadni arra, hogy miért nem néznek egy sorozatot. Persze. Azért bukta, mert hülye a néző.

    Ennyire homály te sem lehetsz. Előjössz a CSI sorozatokkal, amik közül kettőt most fognak kaszálni és szemérmesen hallgatsz a Fringe-nél sokkal jobb és intelligens sorozatokról, amik sikeresek. Ha példálózni akarsz, akkor ne csak egy példát mondj, nézd meg, hogy van-e 20 ellenpélda, ami cáfolja ezt a fanboy nyüszítést. :))
  • Griphons
    #14
    Nem csoda hogy elkaszálják. Az átlagamerikai olyan hülye, hogy ha valami nincs tele látványos effektekkel, akkor már nem érdekli, hiába jó a sztori. Olyan földhözragadtak, hogy ha valami sci-fi, akkor már nem értik. A csi sorik bezzeg mennek, mert abban az adatlekérdezések látványos grafikai elemekkel vannak megoldva (informatikusként halálra tudom röhögni magam rajta). Az ultraratyi Gyilkos számokról (Numb3rs) ne is beszéljünk, mert ha a főhős felböfög egy "kettő meg kettő az köbtizenhat" dumát egyből vizuális látványelemek öntik el a képernyőt, amitől a hígagyú amerikai plebs egyből elélvez, és isteníteni kezdi a matematikát. Náluk kb eddig tart a scifi.
    A fox eddig is számos jó sorozatot kaszált el, - a Fringe legalább befejezést kap - és miért? Mert a bevétel a lényeg nem a produktum.
  • rágógumi
    #13
    és kikérdezte ?:)
  • gothmog
    #12
    Alapszabály, hogy a meséknek nem a valóság szabályait kell betartania, hanem a sajátjait. A gond ott kezdődik, amikor az írók simán felrúgják a korábban általuk felállított szabályokat (esetleg úgy tesznek, mintha megfeledkeztek volna róla), csak mert később nem tudnak mit kezdeni vele. Magyarán, amikor hülyének nézik a nézőt.
  • gothmog
    #11
    Hát azért a Fringe jóval következetesebb maradt eddig, mint a Hősök volt. Persze előfordultak gyengébb epizódok, de azért a hősökre jellemző következetlenség nélkül.
  • shenmuedc #10
    Neked nincs benne. Másnak meg igen. Lehet a te top tized semmit nem ér számomra.
  • dresden1
    #9
    Jó sorozat, de azért a 10-től nagyon messze van.
  • DjDano
    #8
    A nézettség semmit nem jelent, már ami a minőséget illeti. A ma futó legjobb 10 sorozat között van ez nem is kérdés.
  • Ender Wiggin #7
    A hősökkel nem ez a volt a baj - a dráma jobb, mint az akció, ha jól írják meg. Hanem, hogy a 3. szezontól már csak agyament logikai buktákat írtak - bizonyos szálakat elkezdtek, aztán soha többet nem jött elő, nem magyarázták meg, bosszantóan gyerekes hülyeség volt az egész.
    A Fringe jól járt, mert februárban még úgy volt, hogy a 4. lesz a vége, és ezért meg is írták a befejezést ehhez a verzióhoz is.
  • kanduhr
    #6
    És a vicc az egészben, hogy a Simpson családot is a Fox gyártja:)
  • DontKillMe
    #5
    Azóta nem nézem, amióta az öreg szinkronját elkúrták. És az eléggé az eleje. De ez van. Kecsegek.
  • nlght
    #4
    A hősökkel is az volt a baj, mint a fringe-el: nagyon ígéretesen indult, aztán elkezdtek spórolni az akción/látványon és inkább drámával tömték tele a forgatókönyvet és unalmas pábeszédekkel, hogy minél több részt el tudjanak adni. Az utolsó 2 évadra ez jellemző mind2nél, hogy nyújtsuk, mint a rétestésztát. Több rész is volt, amin simán elaludtam, mert semmi érdekes nem történt. A lényeg a spóroláson van. Olcsóbban kell forgatni, mert a köcsög stúdiófejesek elkaszálják őket. Már rég nem alkotnak Hollywoodban, hanem gyártanak.
    Talán az HBO sorozatai kivételek. Ők leszarják a gyártási költségeket, de a minőségre mennek rá. A Game of Thronesnak 8 millió $ egyetlen egy része és a nézettség meg csak emelkedik és emelkedik. Amúgy az általam legjobban utált csatorna a Fox, már rengeteg kedvencet elkaszáltak. Ezért is szeretem annyira a Simpson családot, mert úgy oltják benne a Fox csatorna vezetőit, hogy visítok a röhögéstől :D
  • Yutani
    #3
    Jó sorozat, szeretjük, de tényeg elég lesz az 5 évad, így szépen véget érhet. Mint anno a 4400-at is le tudták zárni. Sajnos a nagy kedvencemet, a Hősöket elkaszálták, mielőtt vége lehett volna. Még egy zárófilm sem lett belőle.
  • Eriongtk
    #2
    Igen, én is sajnálom, hogy befejezik, DE legalább befejezik. Másik, meg hogy nem látom értelmét annak, amikor már nem tudnak mit kezdeni magukkal, de csakazértis húznak egy sorozatot, mert hajtja a pénzmalmot. Nemtudom ki hogy van vele, de ebben a sorozatban túl sok tökölést nem láttam, unalmas rész nem nagyon volt...sőőőt...
  • Teppik Amon
    #1
    királyság. Az egyik legjobb sorozat manapság. Sajnálom hogy vége lesz, de örülök neki hogy biztosítják a normális lezárás lehetőségét.