Sokan csalódtak a 48fps-es Hobbit láttán

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neked vannak az agyadban problémák:
-de van DE VAN mert a korlátozott részletességgel lát A kijelzõk is analógok, képpontjai vannak, amik fényt engednek át. Baktériumokat talán látod? Atomokat látod?
- lenne egy 2km *1km-es kép annak mi értelme lenne?
- szintén az mint az elsõnél 50 fölött már nem látja a szem, max a hülye gémer pistikék hiszik azt hogy látják, pedig csak az elcseszett játékuk miatt nagyobbat ugranak.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

mrzed001
Hál isten az LG-nél lehet állítani, hogy mennyire durván csinálja.
Alacsony beállításnál könnyen szokható, folyamatos lesz (szerintem 1, max 2 képkockát rak csak be, szóval kb 48p-60p-t csinál).
Maxnál viszont szerintem megpróbál 2 képkocka közé vagy 6-7 képkockát kitalálni (gondolom megpróbálja a másodpercenkénti 200 képkockára átszámolni a 24-et, azaz majd 10x-ezi), ami még egy szuperszámítógépen futó AI részére is igen komoly feladat lenne, így elmosódott lesz.
Tesztelni amúgy a legjobb futó szöveggel. Ég és föld.

Amúgy a HDMI a következõ korlát, ami 60 fps-t tud alaphangon. Spéci kábel és persze megfelelõ felkészített készülékek tudnak csak ennél többet 1080p-ben.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

vlc playerrel lehet gyorsítani a filmet. bár lehet hogy azzal nem nõ az fps, de az viszont tuti tény, hogy a legtöbb mai filmet felgyorsítva érdemes nézni, mert úgy kevesebb idõt vesz el az életünkbõl

😊

Sir Quno Jedi
Olyan nincs hogy TÚL NAGY
- képfelbontás (a világ analog, nincs felbontása)
- képméret (csak megfelelõ távolságra kell ülni, de konkrétan a világ körülvesz, a képméret nem értelmezhetõ)
- fps

Aki szerint igen, annak leginkább az agyában vannak problémák.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

hozzám is amikor eljutottak volna a dvd-k addigra inkább dvdripek jutottak el 😄 Persze a végén pár szabvány dvd video is jutott, akkor csodálkoztam el hogy mekkora pazarló egy fos ez.
a dvd videoban az volt a 9 giga, hogy a szokásos szabványos pazarló sokszorosan túllõtt bitrátára nyomatják, mint ma a bd-nél (ott is röhögnöm kell amikor a 2 gigás hd rip olyan minõséget ad mint a 12 gigás eredeti (nem kell pofázni sznobocskák hogy rossz a megjelenítõ, meg a szemem, egyrészt nem az, másrészt 10x nagyításba képkockánként, részletenként vizsgálva sincs észlelhetõ különbség)), emellett már a dvd megjelenésekor is elavult mpeg2 tömörítést használta.

a 48 fps-el a hülyéknek az a bajuk hogy más, és bele kell kötni mert úgy tûnnek szakértõknek.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Fresh Duke
Nekem 3D-s TV van a konyhában. Úgy hívom, hogy mikró.

A heavy cost. I pay it gladly.

A mi tévénk meg fekete-fehér, 14" és nem síkképernyõs... a konyhába 😊 Nah jó az más, hogy még a konyhába is van tévé 😄
Amikor bejött a Blu-ray és a fullhd akkor is nyafogtak az okosok, hogy olyan a kép mint egy brazil szappanoperában. Aztán elhallgattak. Most is csak ez lesz.
N1ggA
A mi tévénk itthon a sima 24 fps-es filmekbõl csinál 48 fps-est (kiszámolja hogy mi van két képkocka között és kivetíti), TrueMotion a technológia neve, és eleinte tényleg zavaró, és amit leír az igaz, mintha valami gyenge otthoni film lenne, de miután megszoktam, sokkal jobb, szebb, élvezhetõbb mint a 24 fps, csak át kell állni.

Spread De Love!

Tinman
200 kürül van valahol az EREDETI (igen, boltban vásárolt!) DVD lemezeim száma és a legtöbbjét egy átlagos BR RIP 1.4 GB-os mérettel kettéharapja.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

NEXUS6
Divixes DVD játékos király!<#nyes>

Szerintem csak azért nem tudod csak értékelni a DVD nyújtotta minõséget, mert talán még sose láttál olyat eredetiben.
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Az a gond, mint anno az analog hangtechnikánál. A technika ad eleve valami kellemes szürreális élményt. De ha meg természetfilmet nézel imax felbontásban 3D-ben akkor meg még sem zavar a dolog, nem igaz?

Dettó ugyan az a probléma, mint a 3D-nél. Nem elég használni a technikát, hanem meg kell tanulni, új szûrõket, újfajta kamerakezelést kíván a dolog.
Remélem, hogy nem fogja az igénytelenség és a tanulás elutasítása elkaszálni ezt is, mint pl a CD utáni Hi-fi formátumokat. Mert ugye MP3 rulez most már mindenhol.
<#sniffles>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nem tudom elképzelni hogyan lehet rosszabb a filmélmény ha 48fps van, és láttam már pedig ilyen videókat igaz nem filmet, de valaki mondja már el konkrétan mi az ami "elronjta"? ???
Anno a Public Enemies, Johnny Depp filmet nem voltam kepes vegignezni mert zavart h 30fps-el vettek fol. olyan feelingje volt mint vmi dunatv produkciot neztem volna.
48fps meg 'rosszabb' lehet. Tenyleg mas a feeling, de en regimodi vagyok es nem biztos hogy meg akarom szokni.

narumon
Az elsõ dolog amit ki szoktam kapcsolni bármilyen TV-n a 100Hz meg 200Hz meg MotionPlus meg minden. Hihetetlen szar lesz tõle minden mozifilm élmény.

Pont napokban hívott fel barátom, hogy vett egy nagy LCD-t de valami baj lehet vele, mert a mozifilmek olyanok mintha a jóban rosszbant nézné. Átmentem kikapcsoltuk a sok szart és lám igen jó minõségben lehet filmezni, õ meg kezetcsókolt, hogy megoldottam a nagy gondját.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Nagyjából 100 éve van ez a rohadt 24 képkockás gagyizás, végre valaki ezen próbál változtatni erre a hülyék hada a VHS élményt követeli."

Én ugyan nem láttam a vetítést de nem véletlen keres egy kicsit is magára adó valaki még consumer kamerából is olyan amelyik tudja a 24p-t mert a többi szar.

Gondolom az volt a gond, hogy úgy nézett ki mint a szokásos magyar sorozatok (lásd barátok közt) amiben semmilyen filmszerû élmény nincs. Engem pl rohadtul zavarna moziban az biztos.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Mégis vannak, akik premiert követõ pár óra múlva már töltik is a camost, hogy mekkora királyak, hogy õk bizony már láttak a filmet... mind1, õ dolguk!

Legyenek jó filmek és legyen mit élvezni ez a lényeg!
Camos verziót nézni igen ciki manapság. Én már 720p alatt is fanyalgok.

Cikk elolvasását követõen nem tudtam hova tenni, hogy akkor jó lesz vagy sem ez a 48fps, de eddigi hozzászólásokból azt látom hogy az. De "24 képkockás gagyizás" meg "Egyébként a DVDt is kidobhatnák mára kukába, mert botrányosan szar minõségû az egész ahogy van" ezekrõl nekem az jön le hogy tényleg gagyi, de akkor nem értem hogy van mégis olyan sok ember, aki töltögeti le a sok cam-os verziós filmet. Nem értem nekem azt mondták h az én hülyeségem, hogy megvárom míg normális rip kijön amin kép és hang is jó (már ha nem veszem meg bolti bd vagy dvd-n) mert nem vagyok hajlandó cam-os verziót megnézni.
Vagyok annyira filmszeretõ, h ami annyira várok moziban nézem, ha nem jutok el oda akkor várok egy jó minõségre vagy megjelenésre, ha meg nem várom annyira a filmet akkor meg úgyis tudok rá várni míg megjelenik.
(jó tudom moziélményt dvd, BD nem tudja pótolni) de azért akkor is más szép képpel a nagy hangfalon nézni, mint sötét ugrálós fele kép nem látszik mozisverzióban ahol még a hang is mintha egy távoli dobozból jönne 😊

Nah lényeg hogy vannak, akik igények hogy úgy mondjam, mert ez is bizonyítja hogy van rá igény h szebb, jobb legyen a kép! 😊
na most erre már kíváncsi vagyok 😊
Otthon kirenderelem az egyik animációmat 24 és 48fps-el + elötte bele viszek pár gyors kamera mozgást.
Aha, akkor a nagyobb képkockasebességû videók mért nem esnek szét? Neked crt-n mondjuk egy játék folyamatosnak tûnik 24 fps körül?

Ez fõként nem az élességrõl, hanem a kép folyamatosságáról, de az igaz, hogy így nem kell rá annyi motion blurt nyomatni, ami elfedné az akadozást. A kézikamerával felvett dolgokat is "életszerûtlennek" látod? Nem hinném, pont, hogy a filmek életszerûtlenek, merthogy inkább filmszerûek (álomszerûek).

Szétesõ kép: sztem ez inkább pixel válaszidõ gond... 24fps-el 1600x1200-ben rángatott kamera mellett sem esik szét a kép... CRT-n De fullhd esetén sem.
Különbség? A technológia. A CRT még mindíg jobb 😊 Ráadásúl van fullhd crt is 😉
Miért érezték rossznak a 48 FPS-t? Mert folyamatos volt a kép? Nekem meg attól van elegem már hogy amikor rángatják a kamerát jobbra balra szétesik a kép.
hát nem is tudom... Engem kifejezetten szavar a tûéles kép. Életszerûtlen.
Az életben sem látsz semit olyan élesnek mint amit a film mutatni fog.
Sõt: a szemészek egyetértenek abban, hogy a túl éles látás is komoly gondokat okozz az agynak ui. túl sok az infó amit szelektálnia kell. Sok ember szemûtét után 110-120%-os látással rendelkezik, ami nagyon jó... az elején. Aztán amikor sokuknak el kezd fájni a feje akár csak a rosszúl látók esetében, már nem olyan vitzes a dolog.
Miért kell mindent pengeélesen látni? A végén meg az lesz az életszerûtlen, hogy olyat is tökéletesen élesen fogunk látni amit egyébként soha nem is látnánk.

Lejebb valaki említette, hogy majd lesz anagóg zaj a filmen. Nem áll messze a valóságtól, sok audió fejegység képes arra, hogy a labor tisztaságú digitális zenékre zajt tegyen. Pl. a bakelit lejátszó pici sercegõ hangját. Hinnéd, hogy van erre igény? Mert van.
Sir Quno Jedi
Remélem lelövik azokat, akik szerint szarabb volt a 48FPS, mint a 24. Nagyon reménykedek benne legalábbis... Rohadjanak meg az ilyenek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

És mibõl gondolod, hogy drágább lesz a jegy? Szerintem eleve moziban 48 fps csak a 3D-s elõadásokon lesz, mert a nem 3D-s termekben nincs erre megfelelõ vetítõ.

A 3D filmekre a jegyek is többe kerülnek a nem 3D-sekhez képest, most majd a 48 fps miatt is lehet többet kaszálni a mozipénztáraknál... Sõt, a 48 fps+3D!!! Dupla jegyárral egybõl megkétszerezik a bevételeket a filmek után (elméletileg, mert persze a mozik átállítása eltart majd egy darabig). Hurrá, új rekordok dõlnek, de persze nem azért mert többen nézik meg, hanem mert drágábbak a jegyek. Ez így eléggé nem lesz fair a "sima" filmek bevételeivel összehasonlítva.
Persze ez egy fellengzõs kijelentés volt nyilván.

Szóval mire hozzám eljutott a DVD addigra a lejátszó kezelte a DivX-et is...

Sose értettem mi foglal egy filmen 9 (kilenc!) gigát!

Gondolom, hogy ne kelljen erõs gép a lejátszáshoz, de szerintem ezt nagyon alálõtték.
Persze. Egy játéknál is látod, hogy 24 vagy 48 fps-ed van.

Kérdés:

Ez a 48fps a mai tvken/monitorokon megtapasztalható?
IMYke2.0.0.0
"a DVD videó formátum olyan régen elavult, hogy talán sose volt korszerû..."

Ezt egy mai fiatal szájából elfogadhatónak tartom - beleszülettek a jóba.
De, a velem egykorú és idõsebb generáció tudja, hogy bizony a "DVD minõség" akkoriban is igencsak nagy ugrás volt.

Kábé mint a mai fiataloknak a "BD minõség" egy szaros mobiltelefonnal felvett videóhoz képest.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ez alapján szubjektív véleményekrõl, érzésekrõl van szó, amelyek csupán a szokatlanságon alapulnak, ergo a megszokással megszûnnek majd - nagy valószínûséggel. Nem aggódom...
Hát akkor ott nézzük meg!

Amúgy avval is tökéletesen egyetértek, hogy a DVD videó formátum olyan régen elavult, hogy talán sose volt korszerû...
Csak IMAX-ben lesz 48fps.
Ugyan már a legelsõ hozzászólás tökéletesen összefoglalta a lényeget, e mellett nem lehet szó nélkül elmenni...

Az én moziélményemet már régóta felülrõl korlátozza a 24 fps, úgyhogy kb. ez a legjobb filmes hír évek óta. Még a végen több mint egyszer megnézem moziban (mint a Gyûrûk urát is).

Akinek nem tetszik nézzen filmet a telefonján!
mrzed001
Momentán curvára örülök hogy a tv-m 200Hz-es, és megpróbálja felkonvertálni a 24-30 fps-t "kitalálva" a köztes kockákat.
CSI miami egy igen jó példa, ahol rendszeresen átrepüléses összekötõ jelenetek vannak.
Alacsony beállítással már kifolyik az ember szeme. Végre nem ugrál a kép, hanem átfolyik a képernyõn (ott már 2x-ezi kb, tehát kb 48-60 fps).
Egy játék is ha csak 24 fps-el fut, akkor akadozgat, gyenge a gép hozzá, és igen lerontja a játékélményt.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Nekem kell a 48fps. Csak attól félek, hogy a gagyi magyar mozik "véletlenül" nem tudják majd hozni.

Egyébként a DVDt is kidobhatnák mára kukába, mert botrányosan szar minõségû az egész ahogy van.

https://twitter.com/foodlfg

Ez csak azért van, mert hozzászoktattak a 24-hez, és ezt köti az agyad a filmélményhez, ráadásul az otthoni kamerázás elterjedésével a folyamatosabb kép nagy kontrasztban áll a mozissal, így a jobb minõséghez a gagyiságot társítjuk.

Nem azzal van a baj, hanem az, hogy másképp érzékeled. Nézd meg az elit alakulatot, ott se 24 fps volt, ezért másképp érzékelted a képeket. Ott jó volt, mert illett a filmhez.
Igen, azzal van bajuk, hogy túl jó.😊 Merthogy a rosszat a filmmel azonosítjuk, remélhetõleg már nem sokáig.

Pont ezt akartam írni,hogy most a gyors svenk okozta elmosódás hiánya lesz a probléma?..hogy túl tökéletes lesz a látvány?..A mai CGI világban a végén még kelleni fog a tekercsváltást jelzõ jelzés a jobb felsõ sarokban,meg egy kis statikus zavar is a kópián?😊
Az volt a baj, hogy home video-szerû volt a 48-as. Hasonlíts össze egy filmet meg egy magasabb fps-es videót, és látni fogod a különbséget.

Nem tagadom, hogy elsõ körben moziban biztosan furcsa lesz, de ez az egyetlen, pszichológiai hátránya a 48 fps-nek, hogy mást szoktunk meg. Ezt a hátrányt viszont gyorsan le lehet küzdeni, ha elkezdenek jönni az ilyen filmek. Elõnye viszont annál inkább van, nem fog akadozni a kép a gyorsabb kameramozgásoknál.

Valahogy le vagyok maradva...
Miért nem volt jó a 48fps? Mi volt a baj? sehol nem látok leírást arról hogy miért is volt ez rossz?
Én azért megnézném 😊

Tinman
Atyaég!!! <#wilting>

Nagyjából 100 éve van ez a rohadt 24 képkockás gagyizás, végre valaki ezen próbál változtatni erre a hülyék hada a VHS élményt követeli. Ezeknek valami fejlõdést? Pffff.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.