Sokan csalódtak a 48fps-es Hobbit láttán
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-de van DE VAN mert a korlátozott részletességgel lát A kijelzõk is analógok, képpontjai vannak, amik fényt engednek át. Baktériumokat talán látod? Atomokat látod?
- lenne egy 2km *1km-es kép annak mi értelme lenne?
- szintén az mint az elsõnél 50 fölött már nem látja a szem, max a hülye gémer pistikék hiszik azt hogy látják, pedig csak az elcseszett játékuk miatt nagyobbat ugranak.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Alacsony beállításnál könnyen szokható, folyamatos lesz (szerintem 1, max 2 képkockát rak csak be, szóval kb 48p-60p-t csinál).
Maxnál viszont szerintem megpróbál 2 képkocka közé vagy 6-7 képkockát kitalálni (gondolom megpróbálja a másodpercenkénti 200 képkockára átszámolni a 24-et, azaz majd 10x-ezi), ami még egy szuperszámítógépen futó AI részére is igen komoly feladat lenne, így elmosódott lesz.
Tesztelni amúgy a legjobb futó szöveggel. Ég és föld.
Amúgy a HDMI a következõ korlát, ami 60 fps-t tud alaphangon. Spéci kábel és persze megfelelõ felkészített készülékek tudnak csak ennél többet 1080p-ben.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
😊
- képfelbontás (a világ analog, nincs felbontása)
- képméret (csak megfelelõ távolságra kell ülni, de konkrétan a világ körülvesz, a képméret nem értelmezhetõ)
- fps
Aki szerint igen, annak leginkább az agyában vannak problémák.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
a dvd videoban az volt a 9 giga, hogy a szokásos szabványos pazarló sokszorosan túllõtt bitrátára nyomatják, mint ma a bd-nél (ott is röhögnöm kell amikor a 2 gigás hd rip olyan minõséget ad mint a 12 gigás eredeti (nem kell pofázni sznobocskák hogy rossz a megjelenítõ, meg a szemem, egyrészt nem az, másrészt 10x nagyításba képkockánként, részletenként vizsgálva sincs észlelhetõ különbség)), emellett már a dvd megjelenésekor is elavult mpeg2 tömörítést használta.
a 48 fps-el a hülyéknek az a bajuk hogy más, és bele kell kötni mert úgy tûnnek szakértõknek.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Spread De Love!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szerintem csak azért nem tudod csak értékelni a DVD nyújtotta minõséget, mert talán még sose láttál olyat eredetiben.
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Dettó ugyan az a probléma, mint a 3D-nél. Nem elég használni a technikát, hanem meg kell tanulni, új szûrõket, újfajta kamerakezelést kíván a dolog.
Remélem, hogy nem fogja az igénytelenség és a tanulás elutasítása elkaszálni ezt is, mint pl a CD utáni Hi-fi formátumokat. Mert ugye MP3 rulez most már mindenhol.
<#sniffles>#sniffles>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
48fps meg 'rosszabb' lehet. Tenyleg mas a feeling, de en regimodi vagyok es nem biztos hogy meg akarom szokni.
Pont napokban hívott fel barátom, hogy vett egy nagy LCD-t de valami baj lehet vele, mert a mozifilmek olyanok mintha a jóban rosszbant nézné. Átmentem kikapcsoltuk a sok szart és lám igen jó minõségben lehet filmezni, õ meg kezetcsókolt, hogy megoldottam a nagy gondját.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Én ugyan nem láttam a vetítést de nem véletlen keres egy kicsit is magára adó valaki még consumer kamerából is olyan amelyik tudja a 24p-t mert a többi szar.
Gondolom az volt a gond, hogy úgy nézett ki mint a szokásos magyar sorozatok (lásd barátok közt) amiben semmilyen filmszerû élmény nincs. Engem pl rohadtul zavarna moziban az biztos.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Legyenek jó filmek és legyen mit élvezni ez a lényeg!
Vagyok annyira filmszeretõ, h ami annyira várok moziban nézem, ha nem jutok el oda akkor várok egy jó minõségre vagy megjelenésre, ha meg nem várom annyira a filmet akkor meg úgyis tudok rá várni míg megjelenik.
(jó tudom moziélményt dvd, BD nem tudja pótolni) de azért akkor is más szép képpel a nagy hangfalon nézni, mint sötét ugrálós fele kép nem látszik mozisverzióban ahol még a hang is mintha egy távoli dobozból jönne 😊
Nah lényeg hogy vannak, akik igények hogy úgy mondjam, mert ez is bizonyítja hogy van rá igény h szebb, jobb legyen a kép! 😊
Otthon kirenderelem az egyik animációmat 24 és 48fps-el + elötte bele viszek pár gyors kamera mozgást.
Különbség? A technológia. A CRT még mindíg jobb 😊 Ráadásúl van fullhd crt is 😉
Az életben sem látsz semit olyan élesnek mint amit a film mutatni fog.
Sõt: a szemészek egyetértenek abban, hogy a túl éles látás is komoly gondokat okozz az agynak ui. túl sok az infó amit szelektálnia kell. Sok ember szemûtét után 110-120%-os látással rendelkezik, ami nagyon jó... az elején. Aztán amikor sokuknak el kezd fájni a feje akár csak a rosszúl látók esetében, már nem olyan vitzes a dolog.
Miért kell mindent pengeélesen látni? A végén meg az lesz az életszerûtlen, hogy olyat is tökéletesen élesen fogunk látni amit egyébként soha nem is látnánk.
Lejebb valaki említette, hogy majd lesz anagóg zaj a filmen. Nem áll messze a valóságtól, sok audió fejegység képes arra, hogy a labor tisztaságú digitális zenékre zajt tegyen. Pl. a bakelit lejátszó pici sercegõ hangját. Hinnéd, hogy van erre igény? Mert van.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szóval mire hozzám eljutott a DVD addigra a lejátszó kezelte a DivX-et is...
Sose értettem mi foglal egy filmen 9 (kilenc!) gigát!
Gondolom, hogy ne kelljen erõs gép a lejátszáshoz, de szerintem ezt nagyon alálõtték.
Ez a 48fps a mai tvken/monitorokon megtapasztalható?
Ezt egy mai fiatal szájából elfogadhatónak tartom - beleszülettek a jóba.
De, a velem egykorú és idõsebb generáció tudja, hogy bizony a "DVD minõség" akkoriban is igencsak nagy ugrás volt.
Kábé mint a mai fiataloknak a "BD minõség" egy szaros mobiltelefonnal felvett videóhoz képest.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Amúgy avval is tökéletesen egyetértek, hogy a DVD videó formátum olyan régen elavult, hogy talán sose volt korszerû...
Az én moziélményemet már régóta felülrõl korlátozza a 24 fps, úgyhogy kb. ez a legjobb filmes hír évek óta. Még a végen több mint egyszer megnézem moziban (mint a Gyûrûk urát is).
Akinek nem tetszik nézzen filmet a telefonján!
CSI miami egy igen jó példa, ahol rendszeresen átrepüléses összekötõ jelenetek vannak.
Alacsony beállítással már kifolyik az ember szeme. Végre nem ugrál a kép, hanem átfolyik a képernyõn (ott már 2x-ezi kb, tehát kb 48-60 fps).
Egy játék is ha csak 24 fps-el fut, akkor akadozgat, gyenge a gép hozzá, és igen lerontja a játékélményt.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egyébként a DVDt is kidobhatnák mára kukába, mert botrányosan szar minõségû az egész ahogy van.
https://twitter.com/foodlfg
Nem tagadom, hogy elsõ körben moziban biztosan furcsa lesz, de ez az egyetlen, pszichológiai hátránya a 48 fps-nek, hogy mást szoktunk meg. Ezt a hátrányt viszont gyorsan le lehet küzdeni, ha elkezdenek jönni az ilyen filmek. Elõnye viszont annál inkább van, nem fog akadozni a kép a gyorsabb kameramozgásoknál.
Miért nem volt jó a 48fps? Mi volt a baj? sehol nem látok leírást arról hogy miért is volt ez rossz?
Én azért megnézném 😊
Nagyjából 100 éve van ez a rohadt 24 képkockás gagyizás, végre valaki ezen próbál változtatni erre a hülyék hada a VHS élményt követeli. Ezeknek valami fejlõdést? Pffff.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.