Többe kerülne a VoIP használata

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem pedig nem nyilvánvaló. Miért lenne "innovatív" szolgáltatás a sima telefonhívás? A választás lehetõségével mi a baj, ha én minõségi hang szolgáltatást akarok akkor fizetek 30 petákot a netre, 80-at meg a hangra, aki pedig beéri alacsonyabb szolgáltatási szinttel az csak 100-at a netre.
asysoft
Elég, ha a késleltetésre nem fordítanak figyelmet (amely terén eleve nem domborít a mobil adathálózat), és használhatatlan lesz a VoIP.

/*WTF?!*/

FtranX
Mindenkeppen az elobbi. Nyilvanvalo, hogy a halozat fejleszteset es fenntartasat ki kell fizetni. Azonban az adatkapcsolat biztositasan kivul a szolgaltatonak erjen veget a feladata. Ok persze nagyon szeretnenek mindenfele "innovativ" szolgaltatast nyujtani de rajtuk kivul mindenkinek jobb, ha ezt nem tehetik.

Mi a jobb: semleges mobilnet és 1MB=100 peták, vagy olyan net amin használhatatlan a voip, de csak 30 petákba kerül?
FtranX
Na ezert kellene a netsemlegesseget bebetonozni torvenyileg. Ne szolgaltathassanak megnyomoritott internetet.

elég ha a szolgáltató azt mondja, hogy amirõl én nem tudok, hogy az micsoda az nem fog rajtam keresztûl menni. Ez benne lesz a szerzõdésben is. Aztná majd lehet menni máshová. A gond ott van, hogy ha a VOIP szolgáltatók majd az ISP-nél lobbiznak: titkosított adatfolyamokat nem engednek át.
Megjegyzem: már most is szûrik a dolgot, sok mobil net szolgáltatónál a böngészés free, viszont a letõltés blokkolják.

Hiába titkosítod, meg VPN-ezel, a VOIP forgalom karakterisztikája különleges. Egy bizonyos irányba menõ csomagok, kis méret, sok darab, egyenletes késleltetés. Nagyjából ki lehet ezt szûrni anélkül hogy belenéznének a csomag tartalmába.
Ohh, es elokerul a jo oreg VPN. 😊
szerintem már most is korlátozzák valahogy

a szükség törvényt bont. BF3 gebeboy

nyuny01

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

qetuol
pont erre gondoltam én is.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Ez az egyik. Én meg egy hónapot adok arra hogy létrejöjjön egy szolgáltató aki rohadtul nem foglalkozik telefonos adatforgalommal csak nettel így nem érdekli ha az emberek voip-t használnak.

Igazából hogy akarják szûrni? 1 napot adok, míg kijön egy titkosítható adatfolyamos VoIP alkalmazás, ha ezt bevezetik.