A Max Payne 3 gépigénye
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Evekre ra feltettem egy 2200as athlon xp radeon 9600xt 1gb ramos gepre es azon is szaggatott.
Nem volt gep amin menjen.
Ugyanez a gta4 is. sose lesz oylan, gep amin jol menne.Vagy csak par ev mulva amikor mar a fenet se erdekli.
De miert csinaljak meg normalisan ha a sok fasz igy is megveszi?
Egyebbkent csak en gondolom igy, hogy ezek a payne videok semmi olyat nem mutatnak, ami indokolna a maximalis gepiegnyt?
Saints Row 3-at sokkal jobban élveztem a GTA 4-nél nem véletlenül. De buzitoni balladája mármár megközelíti a SR3 szórakoztatási szintjét.:)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem lett úgy.
Hab a tortán, hogy galambokat nem vadászgatok - jó párat megcsináltam, de meguntam -, ugrató helyeken meg volt, hogy 10-15 próbálkozás után is azt írta, hogy nem sikerült
A két DLC-t már fel se tettem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A heavy cost. I pay it gladly.
Talán R* tényleg komolyan veszi az anizo kérdést. Már a GTA4 PC-s verziójában sem véletlenül volt ott az a csúszka, no meg lehet a 35 GB arra enged következtetni, hogy nem 2kb-os textúrákból fog építkezni a progi. Pontosabban szólva talán már a medium textúrák is komolyabbak lesznek, mint megszokott.
"Konzolokon is futni fog a játék. Eddig konzolportot kaptunk, optimalizálva."
Imi! Konzolon fix hardver van, skálázhatóságra sincs semmi szükség. Maga az optimalizáció is jóval könyebb, mert ha nem megy 30 FPS-el, akkor leveszik a 2xAA-t, ha úgy sem megy, akkor MQ textúrákat használnak a HQ helyett, ha úgy sem megy durván visszavesznek az anizóból. Konzolon könyebb dolguk van, de hogy szarabbul fog kinézni mint a PC-s médium (a high-nál meg nyilván) arra fogadni mernék.
"Most (ezek szerint) PC-re írt játékot kapunk, és a konzolosok kapnak "portot"?"
Ebben most ennyire nem lennék biztos. MP 1-2 konzolra késõbb készült el, mint PC-re.
"Emellett, ha fordítva lenne, tehát konzolra írták a játékot elsõsorban és portot kapunk, akkor a Grnd Theft Auto IV-fiaskóból nem tanultak?!"
Miért fiaskó? Ok, az optimalizációról õk se nagyon hallottak, de ez betudható idõhiánynak, profitorientáltságnak ---> megtehetik.
Viszont! Már akkor ha volt egy erõs PC-d, elég durván nézett ki a játék, errõl már nem is beszélve:
Proof
És akárki akármit mond a grafika is fontos, igaz sokad rangú, de fontos.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
De én úgy tudom hogy a Max Payne 3 (akárcsak az elõdök) egy csõpályákon végigmenõs akciólövölde lesz,és az eddig látott grafika szvsz semmiben sem mutat többet jobbat egy hasonló csõpályás lövölde címénél (pl amit eddig láttam nem szebb a legutóbbi Splinter Cellnél mondjuk)....
35gb hely és ilyen gépigény egy csõpályás akciójátékért ami egyenlõre úgytûnik semmivel sem szebb a tavaly/idén megjelent címekhez képest?:) Ezt valahogy mocskosmód nem nevezném reálisnak,pozitívnak meg fõleg nem... Mire kell a 6 mag egy szaros csõpályán, amikor a 4 magot is épphogy csak a komolyabb NAGY "terepes" címek (Bf3, és jópár RTS) használják ki? Szvsz szánalmas gépigény... Majd ha olyan grafikát látok és olyan/annyi fizikával amitõl az állam leesik majd tapsikolok egy ilyen gépigénynek..De ez eddig ettõl qrva messze áll...
Emezt a gépigényt meg látván, a vásárló a boltban a játékot, ha csak a max-grafikával, lenne hajlandó játszani vele, szerintem, messze elhajítja majd a dobozt a sarokba, ha a gépe nincs meg hozzá. <#eplus2>#eplus2>
Ezeknek a dinamikus göncöknek, mennyi lenne a gép/helyigénye? A mai konzolok meg elfüstölnének ettõl a gépigénytõl. <#mf1>#mf1> A RAGE is állítólag megeszi az X360-at, 3LED hibával, annyira gépigénye lett az is. PC-n, meg csak SSD-vel rendelkezõ gép ajánlott hozzá, ekkora helyigény miatt. És tuti, hogy nem lesz bug/akadás-mentes.
Ezt mire Steam-en/egyeben leszeded, elég húzós lesz. A frissítésekrõl meg nem is beszélve, sok helyen eléggé lassú netek vannak még mindig itt az országban. A GTA 4 elöttiek tényleg, jól mentek.
GTA 3-al nem volt probléma, Vice Cityvel sem, San Andreas már kicsivel erõsebb vasat kért de azt nem mondanám hogy szarul volt optimalizálva, a GTA IV viszont tényleg pofátlanul lett összerakva. Más újkori Rockstar játékkal nem játszottam.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Viszont Rockstar csak magaval cseszik ki, ha csak az emberek 5%-nak fut majd rendesen. Nem mindenki elorendel meg elso napon vasarol, a kritikak pedig elaruljak, ha jatszhatatlan eromu nelkul. Szoval megerne nemi penzt meg az optimizalasba fektetni, mert igy tobbet vesztenek a kasszaknal.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Amúgy, a Rockstar híres a feleslegesen nagy gépigényeirõl. Ha picit is optimalizálnának, lehet fele ekkorával is meg tudnák oldani. A mai napig nem értem, hogy a GTA4-nek hogy lehetett akkora gépigénye, ha egy Xbox360-on is elfutott... Illetve, a MP3 hogy fog elmenni azon a konzolon?!
Csak az nem mindegy, hogy milyen áron.
Érthetõ, hogy kell a "vas" a minõségi megjelenítéshez. De, mi magyarázza a KÜLÖNBSÉGET?
Konzolokon is futni fog a játék. Eddig konzolportot kaptunk, optimalizálva.
Most (ezek szerint) PC-re írt játékot kapunk, és a konzolosok kapnak "portot"?
Kötve hiszem.
Emellett, ha fordítva lenne, tehát konzolra írták a játékot elsõsorban és portot kapunk, akkor a Grnd Theft Auto IV-fiaskóból nem tanultak?!
Ki vagytok akadva a gépigényen, pedig ha így tesztek kerékkötõi vagytok a fejlõdésnek. Biztosra veszem, hogy ennek a gépigénynek megvan a maga oka, persze a 16 GB-os marhaság kivételével.
Most ezen vagytok kiakadva, 2 év múlva meg egy irodai gépben is 4 GB lesz az alap (már tavaly 2 GB-al és kétmagos procival szállítottuk õket!) egy gamer gépében meg 8 GB lesz a minimum.
Ahhoz, hogy minél realisztikusabb grafikát kaphass értelemszerûen egyre komolyabb számítási teljesítmény szükségeltetik. Nyilvánvaló, hogy R* mindig is igyekezett ebben az élmezõnyhöz tartozni (GTA részek, Red Dead Redemption, GTA5, és most a Max Payne).
Eleve akkor realisztikus egy város, egy sandbox, ha nem popupol folyamatosan a képedbe az szgk/nép/élõvilág. Ezt valahol el kell tárolni és minél magasabb minõségû textúrát kapnak az emberek, jármûvek, épületek, tárgyak, élõvilág, annál nagyobb TÁRTERÜLET szükségeltetik. Ez magyarázza a 35 GB-is igény jó részét, ebben holtbiztos vagyok (no meg a számos lokalizáció, a rengeteg szinkron, zenék, etc.)
Amikor a város közepén mászkálsz nem árt, ha nem csak a szomszéd utcát látod (sniper téma?), hanem távolba is ellátsz és nem csak mosott LQ textúraként, szinte vázként jelennek meg a távoli objektumok, hanem akár rázoomolható mértékben. Ehhez pedig k. sok VGA memória és persze RAM szükségeltetik, meg jó gyors háttértár, mert azt valahogy illik is popupmentesen be is tölteni.
A GTA4 esetében pl. ha emlékeztek rá, volt egy csúszka, amivel a VGA memóriádnak megfelelõen tudtad belõni kvázi a látótávolságot. Nekem már akkor 2 GB-os VGA-m volt, egy anno komoly GPU társaságában, de bizony nekem sem volt fenékig tejfel az élet 1920x1200-ban anno.
Röviden: A látványhoz erõforrás kell, sohasem elég belõle!
Jogos a meglátásod IMI a ruhákkal kapcsolatban, de szvsz az még mindig másodlagosabb, mint maga a közeg amiben mozogsz. Nyilván én is boldog lennék, ha a poratkákat is látnám a karakterem szövetkabátján, de ez még sajnos évtizedek kérdése :-/
Az, hogy arra mennyire van igényetek, hogy minél realisztikusabb legyen a grafika az egy másik kérdés.
2012-õt írunk, de még mindig nem tudnak, vagy nem akarnak dinamikusan mozgó ruhákat ráhúzni a karakterekre...
Már 1996-ban, a Tomb Raider késõbbi részeivel kapcsolatban is azt olvastam, hogy majd dinamikus, "real world" ruhák stb. lesznek... aha...
A 'filmszerûség' bezzeg adott minden játékban, minimális interakcióra szûkítve a játékost.
Mekkora lett a mérete? 70-80k?
Jó. Most készítsd el 1920x1080-ra optimalizálva, még mindig agyontömörített JPG-be. Mekkora lett? 700-800k?
Érted?
Nah de ez a 6-8 mag ajánlott, meg 16GB ram egy kicsit durva ugrás. Kíváncsi leszek a konzolos megjelenésére és teljesítményére. Az tuti, hogy PC-n még évekig nem lesz olyan átlagos játékos akinek majd full grafikán fog simán futni. Szokásos R* optimalizációt láthatunk szerintem... ami jóformán olyan mintha nem is lenne.