A Max Payne 3 gépigénye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Annak idejen a gta3 volt iylen.Amikor megjelent a 800 mhz koruli gep mar jonak szamitott.
Evekre ra feltettem egy 2200as athlon xp radeon 9600xt 1gb ramos gepre es azon is szaggatott.
Nem volt gep amin menjen.
Ugyanez a gta4 is. sose lesz oylan, gep amin jol menne.Vagy csak par ev mulva amikor mar a fenet se erdekli.
De miert csinaljak meg normalisan ha a sok fasz igy is megveszi?
Egyebbkent csak en gondolom igy, hogy ezek a payne videok semmi olyat nem mutatnak, ami indokolna a maximalis gepiegnyt?
Fresh Duke
Attól, hogy mínuszt adsz, még hülye maradsz. <#mf1>

A heavy cost. I pay it gladly.

Skynet
Gta 4-et szarrá untam akárcsak az elsõ DLC-jét,viszont ha jól olvasom te a DLC-ket nem toltad.... Ajánlom szíves figyelmedbe buzitoni balladáját (2. dlc), olyan amilyennek a gta4nek lenni kellett volna.. Szórakoztató és változatos.:)
Saints Row 3-at sokkal jobban élveztem a GTA 4-nél nem véletlenül. De buzitoni balladája mármár megközelíti a SR3 szórakoztatási szintjét.:)
Tinman
Ez tény!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
<#levele>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Végigjátszottam. Néhol bizony majd' ásítgatva, csak abban bízva, hogy ez még csak a felvezetés valami jobbhoz.
Nem lett úgy.

Hab a tortán, hogy galambokat nem vadászgatok - jó párat megcsináltam, de meguntam -, ugrató helyeken meg volt, hogy 10-15 próbálkozás után is azt írta, hogy nem sikerült ... bekaphatja.

A két DLC-t már fel se tettem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0val csak egyetérteni tudok... A San Andreast anno alig bírtam letenni, míg a GTA4est hamar meguntam... Na és a grafika... Tavaly vettem új gépet... HD6950(2GB), Phenom II x6 1100T BE (3,3GHz) és 8GB RAM... Nagy büszkén földobtam a játékot és majd a guta megütött, amikor elkezdett szaggatni... :D Nem mondom egy-két patch és futott simán, na de azért álljon meg a menet... Milyen gépet kellett volna vennem, hogy ne szagasson? :? Ez már így is csúcskategória volt... grafkártyából akkor a HD6990-es volt joval erosebb, de amennyibe az került abból kihoztam az egész gépet... :D
ez biztos? tuti?

IMYke2.0.0.0
A GTA 4-et semmilyen grafika és grafikai MOD nem menti meg a dögunalomtól. Ez van.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Rengeteg játék van, ahol magasabb az ajánlott gépkövetelmény, mégis elmegy vagy 50-60 FPS-sel a gépemen (dx11) abszolút fullon.
Fresh Duke
Olvasd el még egyszer amit írtál, hadd ne nekem kelljen magyarázkodnom a Te hülyeséged miatt. -.-

Mindenesetre ingyenreklámnak nem rossz, mert "mindenki" a May Payne 3 gépigényérõl beszél. (Még ha csak a skálája is) :)
Zombee
A San Andreas-nak nem volt nagy gépigénye. Egy 64Mb-os Radeon 8500, 2.4GHz-es egymagos 32 bites P4 és 512Mb RAM már tökéletes volt neki. Ez 2005-ben minden volt, csak nagy gép nem. Nyilván ennél kisebben is futott szépen, nekem ilyen volt. 1GHz CPU/256Mb RAM meg talán 32Mb-os Geforce/Radeon volt a minimum igénye, ez 2005-ben egy 4-5 éves gép volt.

Tinman
"Érthetõ, hogy kell a "vas" a minõségi megjelenítéshez. De, mi magyarázza a KÜLÖNBSÉGET?"

Talán R* tényleg komolyan veszi az anizo kérdést. Már a GTA4 PC-s verziójában sem véletlenül volt ott az a csúszka, no meg lehet a 35 GB arra enged következtetni, hogy nem 2kb-os textúrákból fog építkezni a progi. Pontosabban szólva talán már a medium textúrák is komolyabbak lesznek, mint megszokott.

"Konzolokon is futni fog a játék. Eddig konzolportot kaptunk, optimalizálva."

Imi! Konzolon fix hardver van, skálázhatóságra sincs semmi szükség. Maga az optimalizáció is jóval könyebb, mert ha nem megy 30 FPS-el, akkor leveszik a 2xAA-t, ha úgy sem megy, akkor MQ textúrákat használnak a HQ helyett, ha úgy sem megy durván visszavesznek az anizóból. Konzolon könyebb dolguk van, de hogy szarabbul fog kinézni mint a PC-s médium (a high-nál meg nyilván) arra fogadni mernék.

"Most (ezek szerint) PC-re írt játékot kapunk, és a konzolosok kapnak "portot"?"

Ebben most ennyire nem lennék biztos. MP 1-2 konzolra késõbb készült el, mint PC-re.

"Emellett, ha fordítva lenne, tehát konzolra írták a játékot elsõsorban és portot kapunk, akkor a Grnd Theft Auto IV-fiaskóból nem tanultak?!"

Miért fiaskó? Ok, az optimalizációról õk se nagyon hallottak, de ez betudható idõhiánynak, profitorientáltságnak ---> megtehetik.
Viszont! Már akkor ha volt egy erõs PC-d, elég durván nézett ki a játék, errõl már nem is beszélve:

Proof

És akárki akármit mond a grafika is fontos, igaz sokad rangú, de fontos.

Tinman
Zseniálisan kifejtett és alátámasztott érveid elõtt csak meghajolni tudok <#worship>

Tinman
Optimalizáció? Az az OOP tanfolyamokon ismeretlen fogalom. Ezért tartunk ott ahol.

Pretorian
Azt ugye már mindenki vágja, hogy ez nem a minimum/ajánlott gépigény, hanem egy skála, az ebbe az intervallumba esõ gépekkel érdemes nekiállni a játéknak? Olvassatok már kicsit b*zdmeg.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Skynet
Egyébként számomra ez a gépigény majd akkor lesz érdemben reális,ha a játék szabadsága, bejárható területe és mindezzel együtt a grafikája lesz olyan mint a Witcher 2/Skyrim párosnak...:)
De én úgy tudom hogy a Max Payne 3 (akárcsak az elõdök) egy csõpályákon végigmenõs akciólövölde lesz,és az eddig látott grafika szvsz semmiben sem mutat többet jobbat egy hasonló csõpályás lövölde címénél (pl amit eddig láttam nem szebb a legutóbbi Splinter Cellnél mondjuk)....
35gb hely és ilyen gépigény egy csõpályás akciójátékért ami egyenlõre úgytûnik semmivel sem szebb a tavaly/idén megjelent címekhez képest?:) Ezt valahogy mocskosmód nem nevezném reálisnak,pozitívnak meg fõleg nem... Mire kell a 6 mag egy szaros csõpályán, amikor a 4 magot is épphogy csak a komolyabb NAGY "terepes" címek (Bf3, és jópár RTS) használják ki? Szvsz szánalmas gépigény... Majd ha olyan grafikát látok és olyan/annyi fizikával amitõl az állam leesik majd tapsikolok egy ilyen gépigénynek..De ez eddig ettõl qrva messze áll...
Skynet
A mai konzolok...Khm....A mai xbox360-asok inkább...Pontosabban a 2 generációval ezelöttiek...De arról nem a játék tehet hanem a microfost aki a nagyobb haszon reményében a gépet olcsó szar minõségû anyagokból rakta össze...
Skynet
A látványhoz erõforrás kell...De azért egy optimalizáció sem ártana,amit valljuk be a Rockstar Pc-n igen régóta igencsak szarul végez.
Lehet, hogy a GTA V is ilyen gép és hely igényû lesz, mint ez. 35GB? <#csodalk> Ez gyárileg 4*DVD9-ön adják ki valószínûleg, míg WRZ-be, meg lehet, csak 2*DVD9/3*DVD5-ös méretben készítik el, ha nem kissebbre. (Repack/RIP változat) <#pias> Meg a 16GB memóriaigény is túlzás már. Van-e játékon kívül olyan felhasználói program ami megeszik ennyit?? Pl.: 3D-s videoszerkesztõ? (Elárulom, a Durilca'kingsize tömörítõprogram képes 13GB-nyi memóriát elfogyasztani, elvileg a 7-Zip x64-es verziója is LZMA:31 (2GB-os szótárméret) tömörítési beállításnál is 10-25GB-ot, ha nem többet).

Emezt a gépigényt meg látván, a vásárló a boltban a játékot, ha csak a max-grafikával, lenne hajlandó játszani vele, szerintem, messze elhajítja majd a dobozt a sarokba, ha a gépe nincs meg hozzá. <#eplus2>

Ezeknek a dinamikus göncöknek, mennyi lenne a gép/helyigénye? A mai konzolok meg elfüstölnének ettõl a gépigénytõl. <#mf1> A RAGE is állítólag megeszi az X360-at, 3LED hibával, annyira gépigénye lett az is. PC-n, meg csak SSD-vel rendelkezõ gép ajánlott hozzá, ekkora helyigény miatt. És tuti, hogy nem lesz bug/akadás-mentes.

Ezt mire Steam-en/egyeben leszeded, elég húzós lesz. A frissítésekrõl meg nem is beszélve, sok helyen eléggé lassú netek vannak még mindig itt az országban. A GTA 4 elöttiek tényleg, jól mentek.
Pretorian
"eddig egyetlen játékuk sem futott elsõre normálisan számítógépeken"

GTA 3-al nem volt probléma, Vice Cityvel sem, San Andreas már kicsivel erõsebb vasat kért de azt nem mondanám hogy szarul volt optimalizálva, a GTA IV viszont tényleg pofátlanul lett összerakva. Más újkori Rockstar játékkal nem játszottam.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Ugyan nem nez ki kifejezetten rosszul. De azt kell mondanom jol se. Na mind1 a jatekelmeny a lenyeg.

Viszont Rockstar csak magaval cseszik ki, ha csak az emberek 5%-nak fut majd rendesen. Nem mindenki elorendel meg elso napon vasarol, a kritikak pedig elaruljak, ha jatszhatatlan eromu nelkul. Szoval megerne nemi penzt meg az optimizalasba fektetni, mert igy tobbet vesztenek a kasszaknal.
A gépigény kamu. Nézzétek meg a trailereket. Ez konzol szint, nagyon gagyi ggrafika, nem beszélve arról, hogy a motor 6! éves fejlesztés. Legutóbb a Red Dead-ben használták. Ha ehhez kell 680GTX, akkor megeszem a kalapom, mert eddig az egyetlen játék, ami kimaxolva 16xAA-val 1920x1080-ban nem tudott folyamatosan futni 60 fps-sel csak kb. 40-45-tel az az elsõ Crysis volt. Pedig minden übergrafikás szart kipróbáltam. Azt pedig nem hiszem, hogy a CryEngine2-nél nagyobb gépigénye lehet egy ilyen fosnak, mint a Rockstar toldozott-foltozott õskövülete.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Fresh Duke
Nincs kedvem kijavítani, de írtál némi hülyeséget.

Amúgy, a Rockstar híres a feleslegesen nagy gépigényeirõl. Ha picit is optimalizálnának, lehet fele ekkorával is meg tudnák oldani. A mai napig nem értem, hogy a GTA4-nek hogy lehetett akkora gépigénye, ha egy Xbox360-on is elfutott... Illetve, a MP3 hogy fog elmenni azon a konzolon?!

Ebben teljesen egyetértek veled,úgy legyen!<#eljen>

Jó sok példányt el fognak adni ebbõl hazánkban PC-re. Gyakorlatilag senkinek nincs ilyen ajánlott gépe...
IMYke2.0.0.0
Közben kiderült, hogy az egész rendszerigény egy [b]intervallumotf/b] akar jelenteni, azaz tól-ig támogatott hardverek.

Ez az ajánlott gépigény a következõ konzolgenerációban lesz jogos, a maiban nevetséges.

IMYke2.0.0.0
Szerk.korr.: "Konzolokon is futni fog a játék. Eddig konzolportot kaptunk, optimalizálva." - helyesebben - Konzolokon is futni fog a játék. Eddig konzolportot kaptunk, néha optimalizálva.

IMYke2.0.0.0
Tudom és hiszem, hogy igazad van - Unreal Engine-es játékok végkódjaiban turkálok 1999 óta, és tudom, hogy mi mindent kell megmozgatnia egy motornak.
Csak az nem mindegy, hogy milyen áron.

Érthetõ, hogy kell a "vas" a minõségi megjelenítéshez. De, mi magyarázza a KÜLÖNBSÉGET?
Konzolokon is futni fog a játék. Eddig konzolportot kaptunk, optimalizálva.
Most (ezek szerint) PC-re írt játékot kapunk, és a konzolosok kapnak "portot"?
Kötve hiszem.

Emellett, ha fordítva lenne, tehát konzolra írták a játékot elsõsorban és portot kapunk, akkor a Grnd Theft Auto IV-fiaskóból nem tanultak?!

Tinman
Meglátjuk, hogy teljes pompájában milyen lesz a játék... én erõsen bizakodó vagyok. R*-tól sok rosszat még nem láttam, az RDR-t is elképesztõ profin megcsinálták, nagyságrendekkel gyengébb hardverekre.

Tinman
Gyerekek ne már!

Ki vagytok akadva a gépigényen, pedig ha így tesztek kerékkötõi vagytok a fejlõdésnek. Biztosra veszem, hogy ennek a gépigénynek megvan a maga oka, persze a 16 GB-os marhaság kivételével.
Most ezen vagytok kiakadva, 2 év múlva meg egy irodai gépben is 4 GB lesz az alap (már tavaly 2 GB-al és kétmagos procival szállítottuk õket!) egy gamer gépében meg 8 GB lesz a minimum.

Ahhoz, hogy minél realisztikusabb grafikát kaphass értelemszerûen egyre komolyabb számítási teljesítmény szükségeltetik. Nyilvánvaló, hogy R* mindig is igyekezett ebben az élmezõnyhöz tartozni (GTA részek, Red Dead Redemption, GTA5, és most a Max Payne).

Eleve akkor realisztikus egy város, egy sandbox, ha nem popupol folyamatosan a képedbe az szgk/nép/élõvilág. Ezt valahol el kell tárolni és minél magasabb minõségû textúrát kapnak az emberek, jármûvek, épületek, tárgyak, élõvilág, annál nagyobb TÁRTERÜLET szükségeltetik. Ez magyarázza a 35 GB-is igény jó részét, ebben holtbiztos vagyok (no meg a számos lokalizáció, a rengeteg szinkron, zenék, etc.)

Amikor a város közepén mászkálsz nem árt, ha nem csak a szomszéd utcát látod (sniper téma?), hanem távolba is ellátsz és nem csak mosott LQ textúraként, szinte vázként jelennek meg a távoli objektumok, hanem akár rázoomolható mértékben. Ehhez pedig k. sok VGA memória és persze RAM szükségeltetik, meg jó gyors háttértár, mert azt valahogy illik is popupmentesen be is tölteni.

A GTA4 esetében pl. ha emlékeztek rá, volt egy csúszka, amivel a VGA memóriádnak megfelelõen tudtad belõni kvázi a látótávolságot. Nekem már akkor 2 GB-os VGA-m volt, egy anno komoly GPU társaságában, de bizony nekem sem volt fenékig tejfel az élet 1920x1200-ban anno.

Röviden: A látványhoz erõforrás kell, sohasem elég belõle!

Jogos a meglátásod IMI a ruhákkal kapcsolatban, de szvsz az még mindig másodlagosabb, mint maga a közeg amiben mozogsz. Nyilván én is boldog lennék, ha a poratkákat is látnám a karakterem szövetkabátján, de ez még sajnos évtizedek kérdése :-/

Az, hogy arra mennyire van igényetek, hogy minél realisztikusabb legyen a grafika az egy másik kérdés.

Bocs,az elõbbi válaszom nem 'Szefmester'-nek szántam,hanem 'Tinman'-nak válaszoltam!

Értelek én,de a trailerek alapján nem ez az igény jön le nekem.(De hozzá teszem,nem vagyok én sem grafika-mániás!)

IMYke2.0.0.0
Ja, azt elfelejtettem - s mindez nem fér bele 35 GB-ba...

IMYke2.0.0.0
Nem vagyok egy grafika-mániás, de valami nagyon zavar - [most néztem meg a hivatalos Max Payne 3 trailert, elõször]:

2012-õt írunk, de még mindig nem tudnak, vagy nem akarnak dinamikusan mozgó ruhákat ráhúzni a karakterekre...

Már 1996-ban, a Tomb Raider késõbbi részeivel kapcsolatban is azt olvastam, hogy majd dinamikus, "real world" ruhák stb. lesznek... aha...

A 'filmszerûség' bezzeg adott minden játékban, minimális interakcióra szûkítve a játékost.

Tinman
Készíts el egy fal textúrát 640x480-ba, tömörített JPG-be.

Mekkora lett a mérete? 70-80k?

Jó. Most készítsd el 1920x1080-ra optimalizálva, még mindig agyontömörített JPG-be. Mekkora lett? 700-800k?

Érted?

Olyan 5-6 max... ha mindent meg akarsz benne csinálni akkor akár 10 is. Volt valami NFS:Run nevû izé ami felrakott sok sok GB-t majd kevesebb mint bruttó 3 óra múlva már ment is az uninstall. Ebben a játékban meg nem csak egy aszfaltcsík lesz hosszan, hanem bonyolult területek, ami rendre több helyet igényel.

Nah de ez a 6-8 mag ajánlott, meg 16GB ram egy kicsit durva ugrás. Kíváncsi leszek a konzolos megjelenésére és teljesítményére. Az tuti, hogy PC-n még évekig nem lesz olyan átlagos játékos akinek majd full grafikán fog simán futni. Szokásos R* optimalizációt láthatunk szerintem... ami jóformán olyan mintha nem is lenne.
A "Chernobyl 2"-es gépigényen már meg sem lepõdöm,de 35GB SZABAD HELY???Ugye ez valami vicc???Na kíváncsi leszek hány órás játékidõ lesz...

IMYke2.0.0.0
És a többi neked smafu? Nézd csak végig a jobb oldali oszlopot!

Azért a 35 giga szabad hely kicsit erõs..
Fresh Duke
Igazság szerint némileg örülök, hogy minden jó (régi) játékot meggyaláznak a silány "folytatásokkal", mert így legalább nem kell beújítanom új vasra.

Jól értelmezem, hogy a javasolt konfig adatai vannak a jobb oldalon? Jó, hogy nem egybõl minireaktort kell szerezni a játékhoz...