Hétvégi látványosságot ígérnek a lyridák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp emiatt néztem rá a mûholdak pályájára.
http://hu.wikipedia.org/wiki/GPS
A gps mûholdak pl mennek összevissza 😊 Ezeket leszámítva mondjuk túlnyomó esetben gyaníthatóan ugyanaz a keringési irány, de vannak azért összevissza kószáló testek is 😊
http://hu.wikipedia.org/wiki/GPS
A gps mûholdak pl mennek összevissza 😊 Ezeket leszámítva mondjuk túlnyomó esetben gyaníthatóan ugyanaz a keringési irány, de vannak azért összevissza kószáló testek is 😊
Úgy tudom, hogy a fellövéseknél kihasználják a Föld forgását, hogy kevésbé kelljen felgyorsítani az ûreszközöket, így elvileg mindegyiknek azonos a keringési iránya. Nem véletlenül indítanak az egyenlítõ környékérõl, mivel ott a legnahyobb a kerületi sebesség, ami megspórolható egy fellövéskor. Tehát az ûrszemétnek nem nagyon lehet ellentétes keringése, mint az ûrállomásnak.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
rohadtul osztom a véleményed!
a cikk nekem ezt a tudományost megállapitásr juttatta eszembe...
az idõs apóka el vesz feleségül egy egy idõs anyókát, hogy ne legyen egyedül a halálos ágyánál. pár nap után az anyóka elmondja hogy Õ egyébkémt szépségkirálynõ volt a fiatal éveiben. mire az öreg:
a francnaba! azt én b@szh@tom! a picsábaa! nincs is mivel!
a cikk nekem ezt a tudományost megállapitásr juttatta eszembe...
az idõs apóka el vesz feleségül egy egy idõs anyókát, hogy ne legyen egyedül a halálos ágyánál. pár nap után az anyóka elmondja hogy Õ egyébkémt szépségkirálynõ volt a fiatal éveiben. mire az öreg:
a francnaba! azt én b@szh@tom! a picsábaa! nincs is mivel!
Fasza, hogy ez a hír csak a hétfõi hírlevéllel érkezett...
Too little, too late, eh?
Too little, too late, eh?
Szerintem eléggé kevés esély van arra, hogy eltalálja egy 😊 Gyanítom annál még annak is nagyobb az esélye, hogy ûrszeméttel akadnak össze. Mondjuk az inkább csak akkor gond, ha ellentétes a keringési irány.
Lehet, hogy szép látvány az ûrállomáson egy meteorzápor, de pont ilyenkor nem lennék ott szívesen.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!